Iesiri pe balti Bucurestene Locatii
Postat 12 October 2008 - 08:08 PM
Postat 13 October 2008 - 11:57 AM
Ieri, dupa ce am ajuns acasa am desfacut toata barca si am facut-o din nou. Cel mai greu a fost sa lipesc ESC-ul direct de motor - nu voia deloc sa se cositoreasca... Am schimbat si pozitia CG-ului, acum e aproape ca la carte... sper sa mearga si sa nu mai rupa elici.
Aproape ca am terminat si "rasturiniciu"... mai am de schimbat un rand de mufe (cand sa fac proba ... dracie, la ESC erau mufe "CT4"iar la acumulator mufe "T" - asta pentru ca acumulatorul este bagat definitiv acolo, nu mai poate fi schimbat... probele le-am facut cu acumulator din afara barcii)
Nu stiu cum fac, dar colectionez numai barci in care nu-mi incap mainile ... lucrez ca la ginecologie, cu pensete, clesti cu cioc si alte ostromente. Mai ramana sa le fac cine stie ce injectie, sa se dilate sa pot introduce acumulatorii sau regulatorul... sau mai stiu eu ce...
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 13 October 2008 - 12:48 PM
Brussolo, la Oct 10 2008, 10:08 AM, a spus:
Pai motorizarea asteapta sa fie montata, din pacate nu am prea fost prin Bucuresti sa ma ocup de ea, dar pana ingheata apele in mod sigur o sa revina pe IOR, abia poate pana atunci fac rost si de esc de 100A.
Postat 13 October 2008 - 01:11 PM
Brussolo, la Oct 13 2008, 12:57 PM, a spus:
se numeste diviziunea muncii..... :unsure:
pozele si filmuletele au fost facute o parte de mine si o parte de Soare_geo......viteza a fost masurata de Ilpadrino
Postat 13 October 2008 - 08:00 PM
A rezistat si z-drive-ul si motorul in schimb a cedat flex-ul la cuplajul de la motor (am collet flex couple).
Ma gindesc fie sa-l cositoresc fie sa pun niste epoxi pe el. Ce credeti ca merge mai bine?
La tine Brussolo am vazut ca la viteza hydro-ul incepe sa "topaie" am citit pe undeva ca se poate rezolva daca cobori putin elicia. Pierzi putin din viteza dar ar trebui sa fie mai stabil..
O sa incep si eu sa demontez barcuta si o sa am nevoie de niste vaselina care sa reziste in apa. Voi ce folositi?
Postat 13 October 2008 - 11:04 PM
RC1, la Oct 13 2008, 09:00 PM, a spus:
A rezistat si z-drive-ul si motorul in schimb a cedat flex-ul la cuplajul de la motor (am collet flex couple).
Ma gindesc fie sa-l cositoresc fie sa pun niste epoxi pe el. Ce credeti ca merge mai bine?
La tine Brussolo am vazut ca la viteza hydro-ul incepe sa "topaie" am citit pe undeva ca se poate rezolva daca cobori putin elicia. Pierzi putin din viteza dar ar trebui sa fie mai stabil..
O sa incep si eu sa demontez barcuta si o sa am nevoie de niste vaselina care sa reziste in apa. Voi ce folositi?
cel mai bine cositoresti axul flexibil, apoi introduci axul in masina de gaurit cu partea opusa lipiturii si capatul lipit il tii in mina cu hartie abraziva...restul .....apesi pe buton.....pina il aduci cositorul aproape de dimensiunea axului
cea mai buna vaselina este cea de rulmenti de auto 1:1......eu imi fac singur vaselina.....o amestec cu ulei de mecanisme fine si dura lube
Postat 14 October 2008 - 08:47 AM
Da, firar`... topaie bine... cred ca trebuie lucrat la ea mai mult... reglajele astea ma omoara, nu am rabdare... In momentul asta, elicea e coborata la maxim (posibilitatea de reglaj este de "doar" 1.5mm), in schimb am ublat la CG si l-am stabilit putin mai in "spate" decat e dat la carte. Can topaia, CG era mult mai in fata decat trebuie (acumulatorul era montat in botul barcii... pentru ca acolo am gasit loc) Regulatorul l-am lipit direct pe motor (data trecuta, de la topait, a sarit un CT de la motor si mergea in "doua pistoane", cand mai atingea din cand in cand ... aaaa, si a sarit si servoul de la locul lui)
@Zue
Din cate vad, tu esti mai umblat pe net... spune-mi si mie, de unde gaesc niste elici metalice de 27 -30 cu interior de 3 (stii tu ce vreau sa spun) Eu nu gasesc niciunde elici asa mici...
Buna treaba cu "diviziunea muncii"...
@Scm_ro
Sper sa termini pana duminica... spor la treaba!
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 16 October 2008 - 11:19 AM
am intrat si eu printre barcagii, usor sa nu las noroi pe podea: ieri mi-am scos la apa un Robbe Unlimited pe care il am de vreo 4 ani, dar pe care nu m-am incumetat nici sa-l termin (il incepuse altcineva), nici sa-l scot pe apa, tocmai pentru ca stiam ca daca e sa mearga ceva rau, ori mergi cu undita, ori cu una gonflabila sa recuperezi mortu de pe lac.
Exact ce prevedeam, a intrat apa la receptor din lipsa acuta de pe piata a prezervativelor cu gust de sarmale ( si a prostiei mele de a nu inveli/proteja electronica) si am stat la plaja cu Padrinelu pe IOR, pana cand mi-am dat seama ca in cutia de scule si bascule aveam si un fir de nylon suficient de lung cat sa pescuim scula prostului din mijlocu lacului.
Setupul e cel stock, 2 motoare 600 (sau 550?) in paralel la curent puse pe acelasi ax al elicei, lipo 2200, escFLY50. Fly pentru ca asta am avut si nu se incalzea ca motoarele., iar de revers nu am nevoie.
Ce m-a enervat ca se ridica un pic deasupra apei numa' cand avea vant din fata, deci motoarele fac mai multa caldura decat treaba, iar uneori cocile mai mult stropeau decat sa pluteasca... B)
Va las sa savurati cateva poze.
Pe viitor cred ca o sa tunez porcaria cu niscaiva bl si o sursa de apa rece menajera, sa racim ce se mai incalzeste.

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 17 October 2008 - 07:49 AM
Postat 17 October 2008 - 09:42 AM
Buna treaba, o barcuta resuscitata dupa atata amar de vreme...
Ttreaba meserisha, cu pozele postate intr-o zi de joi... ne mai face sa uitam de stresul acumulat...
Totusi, a-ti "mers pe burta" - iesire neanuntata pe IOR...
Deci, barca va fi tunata... daca se lucreaza in echipa, posibilitatea de a fi gata pentru duminica este mare.
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 17 October 2008 - 10:21 AM
Postat 17 October 2008 - 08:20 PM
Brussolo, la Oct 17 2008, 10:42 AM, a spus:
Buna treaba, o barcuta resuscitata dupa atata amar de vreme...
Ttreaba meserisha, cu pozele postate intr-o zi de joi... ne mai face sa uitam de stresul acumulat...
Totusi, ati "mers pe burta" - iesire neanuntata pe IOR...
Deci, barca va fi tunata... daca se lucreaza in echipa, posibilitatea de a fi gata pentru duminica este mare.
Pai a stat pe dulap tot timpul asta, a fost inceputa de grig si terminata de fulgerica, data la apa de padrinelu.
Am mers pe burta ca sa nu radeti de mine, dar vad ca (la viteza asta) nu prea o sa aveti motive... Oricum, sambata iesim intai la indoor cu Iwaverul, apoi pe balta de 2-3 pacuri si apoi fug repede la Clinceni sa ma dau cu planoru, ca vine si tractoristu si nu tre' sa ratez. O zi plina, cum s-ar zice...
Da, barca va fi tunata, dar nu asa repede, tre sa imi infloreasca copacu de bani si vedem dup-aia. esc racit cu apa tare am in plan, motor cred ca stiu....
Mersi de aprecieri.
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 18 October 2008 - 09:28 PM
Eu o sa fiu acolo maine, trebuie sa probez niste barci... (reparatia capitala si micro hidro...)
Aaa, si nu o sa fiu singur... asta e clar...
Poate nu va merge netu?? nu l-ati platit?
Mai lasati avioanele, e noroi pe camp... si nici masinutele nu-s bune, freci la ele 2 ore dupa distractie...
Deci nu va ramane decat sa postati aici si anuntati ora.
@ Wubu
in principiu, ora este 10.30 - 11.00 cu aproximatie...
Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 18 October 2008 - 09:29 PM
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 19 October 2008 - 09:08 PM
Poze... nu am stiut sa fac, noroc cu iony, care a venit pregatit, cu fotograf cu tot...
@iony asteptam cu interes sa vedem si imagini...
1. "rasturniciu" nu merge deloc cu 3 celule LiPo, trebuie trecuta inapoi pe 2 ... si, data viitoare, sa strang naibilea cuplajul ala...
2. micro hydro... intra in reparatii capitale... adica, moorul de "tunning" este o mare prostie, cu 3 calule LiPo, rupe toate elicele si dupa 2-3 ore de functionare se defecteaza subit (ramane fara rulmentul din fata... ) Deci, va primi vechea motorizare si va fi din nou, o barcuta cuminte, desteapta si devremne acasa.
Sa nu credeti ca tin ascuns...
Dupa IOR, am fost sa ne jucam putin si cu avioanele.
Al meu EZ functioneaza destul de bine, chiar daca are botul stramb...
Aflo, cu chestia aia galbena, cu pilot fara ochelari... surpriza, se descurca destul de bine... poate la aterizare e mai greu...
IlPadrino... tocmai la el a trebuit sa-mi fac bagajele si sa plec. Dar am vazut cum si-a lansat frumusetea de avion mic si rosu, a facut cateva ture la altitudine... si tot butona la statie... aterizarea nu am mai apucat sa o vad, probabil ca eram deja acasa si incasam mustruluiala...
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 20 October 2008 - 07:15 AM
ca nu leam primit inca ,am facut si filmulete, frumos
Postat 20 October 2008 - 10:18 PM
La mine am facut-o lata cu vee-ul ca l-am lovit de mal destul de aproape de "zona".
Deci dupa ce am reusit sa-i rezolv axul de elicie strimbat la transport acum trebuie sa incep sa-l peticesc..
Dar merge frumos .. viraje la cu acceleratia la max :D e drept pe nimh