Modelism - RHC Forum: suport pentru bautura - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

suport pentru bautura

#1 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 04 January 2007 - 06:08 PM

salut colegii de forum si La multi ani tuturor!!
incep anul modelistic 2007 cu ...o sticla de sampanie. sper sa nu va deranjeze subiectul meu.
azi la meditatii la mate si fizica( e acelsi profesor) am observat in vitrina lui o mica scandura de lemn inclinata cu o sticla de vin bagata in ea. o observasem si inainte dar in alt loc la el si ma gandeam ca e prinsa in suruburi. azi mi-am dat seama ca nu era din moment ce era in alt loc. l-am intrebat si el ne-a aratat-o si ne-a explicat ca toata "smekeria" e ca proiectia centrului de greutate sa pice in dreptul gaurii unde se baga sticla, adica in punctul A de pe desenul facut de mine. eu l-am contrazis zicand ca trebe sa pice pe baza, adica in punctul B de pe desen,mergand pe ideea ca din acel punct amsamblu se poate imparti in doua corpuri care au cuplul greutatilor egal. ne-am tot contrazis, in final am ajuns sa am in mana miraculosul obiect si am facut si un experiment. am pus sticla in gaura si am verificat centrul de greuate cu mana. evident ca ansamblul nu statea perfect in echilibru pe varful degetelor mele, insa fortele care il dezechilibrau erau foarte mici. am incercat si unde zicea el ca ar fi CG-ul si era imposibil sa stea in echilibru fara sa-l ti cu toata mana. deci, practica mi-a demonstrat ca am dreptate. acum, astept si parerile voastre, sa vad cum sa-l conving ca am dreptate, el fiind si mai buzarant, a incercat sa-mi explice ca CG-ul nu se poate calcula decat cu niste formule complexe de facultate, ca acea scandura e o figura complexa care nu are centrul de greutate la mijloc(daca nu ar avea gaura data in ea) si ca e f greu sa calculezi gaura unde sa vina ca sa stea in echilibtru. oricum, eu cred ca scandura e taiata din ea pana cand sticla statea in echilibru, si oricum, echilibrul il faci si bagand sau scotant putin cativa mm sticla din suport(mai ales daca e plina http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif).
am facut si opoza pe viu, insa abia maine o pot posta ca nu e la un coleg si nu am avut cd.

PS
daca nu am pus unde trebuie subiectul, imi cer scuze si rog moderatorii sa-l mute unde considera ca e bine si sa ma anunte si pe mine. multumesc anticipat.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1167926892.jpg

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#2 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 06:09 PM

o poza cu subiectul in cauza...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1167926997.jpg

0

#3 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 04 January 2007 - 06:49 PM

@Jestere, problemele de CG, iau in considerare toate partile care intra in calcul. Adica, CG se modifica in functie de marimea sticlei, a pozitiei ei fata de piesa de lemn, a continutului, a gradului de ... umplere/golire http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/pint.gif In principiu, cine a facut suportu' ala, a facut gaura pentru un anume tip de sticla si ma mai gandesc ca a facut socoteala la ... plin ! ((:wub:)) Pentru ca sticla sa stea in echilibru e obligatoriu ca proiectia CG-ului sa pice in interioru' bazei de sustinere a piesei de lemn, adica in jurul pozitiei desenate de tine, punctu' B ! Deci, ... ia-i banii pe meditatie la ... CG-u, profului de fizica.
Aminteste-i de turnu' din ... Pisa ! :o :wub:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#4 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 04 January 2007 - 07:33 PM

Citeaza

proiectia CG-ului sa pice in interioru' bazei de sustinere
Amin! Asta se invata in scoala generala... Jestere ai dreptate, dar ai grija cum i-o spui profului sau mai bine o lasi balta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Alt exemplu, de data asta legat de modelism. Un avion triciclu sta frumos pe toate rotile ptr ca CG e in interiorul triunghiului format de cele 3 roti. Pune-i plumb pe coada, CG iese din triunghi si avul se lasa pe spate.

Pe de alta parte, daca CG e prea in fata, desi sta frumos pe toate rotile, desi e echilibrat corect si aruncat din mana zboara bine mersi, nu poate sau decoleaza f greu de jos ptr ca profundorul nu poate creea cuplu suficient ca sa-l apese pe coada si sa-i ridice botisorul.

Jestere, nota numarul 10! Montajul, insa, e de efect.
Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 04 January 2007 - 07:35 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#5 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 07:43 PM

montajul e de efect intr-adevar. si mie mi-a placut ideea. ma indoiesc ca el a calculat forma sticlei,grosimea cilindrului sticlei, procentul cat e umpluta sticla sau grosimea peretelui sticlei. de altfel ma indoiesc ca a calculat densitatea lemnului care nu e prea omogena.
si daca tot le-a calculat inseamna ca e un baiat cunoscator insa nu prea destept. mult mai repede alegi unghiul la care vrei sa stea placa dai gaura si apoi tai progresiv din lemn ca dist intre baza si gaura sa scada pana sta in echilibru.
m-a deranjat insa ca nu m-a lasat sa-i explic fenomenul in sine, eu zicea in principiu ude pica cg-ul cand e fara sticla si el ma lua cu " ei, sti tu unde pica exact? aia numa prin calcule faci, nu esti tu la nivelul asta, se face in facultatea de mecanica" si incepea sa rada. mai erau vreo 6copii acolo care nu m-au sustinut nicicare.
asta era mai deranjant, pe langa faptul ca zice o mare prostie.
si inca ceva: unghiul ala al bazei are 45 de grade, ceea ce ma mira ca asa, "intamplator" i-a dat exact unghi uzual.nu putea sa-i dea 32, 68, 21 de grade, numa exact 45....
oricum, daca el l-a facut eu zic ca a ales unghiul si apoi a tot taiat din material...

Aceasta postare a fost editata de jester: 04 January 2007 - 07:46 PM

0

#6 Useril este offline   katana 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 28-December 06

Postat 04 January 2007 - 08:17 PM

Cat de tare e subiectul ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Exista trei situatii mari si late care caracterizeaza echilibrul unui corp si anume
1. Echilibru indiferent - cand CG al corpului studiat coincide cu punctul de sprijin
2. Echilibru stabil - cand punctul de sprijin se gaseste deasupra CG
3. Echilibru instabil - cand CG se gaseste deasupra punctului de sprijin.
Propun sa ne oprim la situatia 3 si sa facem urmatorul experiment :
- luam o radiera mai mica si sa o asezam sub baza suportului (pentru ca nu ne lasa profu sa-i ingustam baza) in asa fel incat (cum bine ai judecat) proiectia CG sa cada in interiorul bazei respectiv undeva pe radiera.
- ii dam la prost sa ia o gura in cinstea desteptaciunii si sa aseze sticla exact in locul in care era ...
... dupa care spune-i ca-l invit sa isi faca cont pe rhc.
Mai departe ne ocupam noi de caz. :wub:

Vorba lui AliG
Respect
0

#7 Useril este offline   katana 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:31 PM

Apropos !
E bine ca esti ambitios dar ar fi bine sa nu te enerveze dialogul cu un prost. Ar trebui, cred eu, sa privesti lucrurile mai relaxat atunci cand stai de vorba cu o minte "relaxata" si nu uita ca unii oameni au nevoie de un timp mai mare de gandire. O buna parte dintre ei, prefera ca in acest timp sa rada. Acum sa nu te astepti sa-ti dea maimutoiul dreptate pentru ca asta ar insemna ca ceilalti colegi sa vina la tine la meditatii.

Respect
0

#8 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:33 PM

jester, la 4 Jan 2007, 19:43, a spus:

...
asta era mai deranjant, pe langa faptul ca zice o mare prostie.
si inca ceva: unghiul ala al bazei are 45 de grade, ceea ce ma mira ca asa, "intamplator" i-a dat exact unghi uzual.nu putea sa-i dea 32, 68, 21 de grade, numa exact 45....
oricum, daca el l-a facut eu zic ca a ales unghiul si apoi a tot taiat din material...

E o regula asupra careia @Ciripone ti-a atras atentia ... : ai grija cum i-o spui, chiar daca ai ... dreptate !
La cei mai ... copti, regula e cam asa:
regula nr. 1: Sefu' are intotdeauna dreptate ! :wub: :wub:
regula nr. 2: cand sefu n-are dreptate, se aplica regula nr. 1 ! :o (((http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif)))

Unghiu' piesei nici nu e asa important. Daca CG-u' pica in interioru' bazei de sustinere, unghiu' poate avea o gama destul de larga de valori. Cu cat proiectia CG-ului pica mai aproape de centru bazei de sustinere, cu atat echilibru e mai stabil. Cu cat el se deaprteaza de acel centru, cu atat stabilitatea echilibrului... scade.

Stima,
0

#9 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 04 January 2007 - 08:40 PM

Bine zis ...bine gandit!

Solutia cu sticla este veche si foarte cunoscuta in Franta. Dehh...acolo au ei multe sticle. Empiric si fara multe calcule se ia o scandura (vazut pe viu la un bar) se da gaura in ea, si se infige sticla. nitial scandura este mult mai lunga, apoi se tot taie din baza paralel cu gaura si se incearca echilibrul. Cand este destul de stabil...OK
Dar francezul face gaura aproape perpendicular pe scandura ca sa stea sticla cu fundul putin in sus si cu dopul scaldat in licoare. In fiecare zi o roteste nitel. asta asa...pentru amorul artei sa nu se depuna drojdie.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#10 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:49 PM

Radu_, la 4 Jan 2007, 20:40, a spus:

... Empiric si fara multe calcule se ia o scandura (vazut pe viu la un bar) se da gaura in ea, si se infige sticla. nitial scandura este mult mai lunga, apoi se tot taie din baza paralel cu gaura si se incearca echilibrul. Cand este destul de stabil...OK ...

... si sticla e plina, tot initial ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Stima, :wub:
0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:52 PM

katana, la 4 Jan 2007, 20:17, a spus:

... dupa care spune-i ca-l invit sa isi faca cont pe rhc.
Mai departe ne ocupam noi de caz. :wub:

Nu, nu !! :wub:
Ca ramane @jesteru' ... nemeditat !!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif

Stima,
0

#12 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 04 January 2007 - 08:53 PM

Doctore regulele alea asa sunt ...dar ce te faci cand ai un sef mai prost ca subalternul :wub:
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#13 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:55 PM

OldMann, la 4 Jan 2007, 20:53, a spus:

Doctore regulele alea asa sunt ...dar ce te faci cand ai un sef mai prost ca subalternul :wub:

Pai ..., asta-i LEGE, nu-i tocmeala ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sleep.gif

Stima,

PS: For ever ! :wub:
0

#14 Useril este offline   katana 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 January 2007 - 08:59 PM

Sef mai prost ca subalternul ? :wub:
Nu stiu pe la altii cu este dar pe la noi p-aici, cand avem un prost dar cu care ne-am obisnuit, il facem director si-l izolam intr-un birou ca sa nu incurce bunul mers al lucrurilor.
Respect
0

#15 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 09:02 PM

Tocmai ce ziceam mai sus! ;)
Interesant subiectu' ... Numa' daca te uiti la titlu' si te ... prinde ! (((B)))) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/pint.gif

Stima,
0

#16 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2007 - 10:19 PM

pai..regulile sefului sunt exact asa:
1. sefu are dreptate
2. sefu are intotdeauna dreptate
3. daca cumva sefu nu are dreptate se aplica regulile 1 sau 2.
astea pe langa cele 12 porunci ale sefului B)
asa el la mate e bun, nu am ce zice...
la fizik insa ne pune sa tocim "teorie" inutila, adica formulele spuse in cuvinte. nu vad rostu, daca la o aplicatie de asta practica uite ce ne impotmolim...

am vorbit cu o colage care era la ore azi si i-am zis concluzia mea si ea zice ca cica eu m-am contrazis singur
faza era ca eu il intrebam: "tu vrei sa zici ca cg-ul pica la gura sticlei?"
el zicea "DA" hotarat.
si apoi eu trebuia sa-l contrazic ca altfel se supara legea fizicii pe mine. si din asta, colega care intre timp facea la mate, a inteles ca ca el imi dadea dreptate si apoi eu ma contraziceam apoi...
in fine, si in clasa, cand profu de la clasa greseste cam nimeni nu se baga sa zica ca a gresit decat dupa ce discutia e la final si vad ca nu e rost de note mici. atunci sar cate 2-3.
0

#17 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2007 - 01:18 PM

Cirip, la 4 Jan 2007, 19:33, a spus:

Citeaza

proiectia CG-ului sa pice in interioru' bazei de sustinere
Amin! Asta se invata in scoala generala... Jestere ai dreptate, dar ai grija cum i-o spui profului sau mai bine o lasi balta :wub: ...

Deci, chestia asta e ... nenegociabila !!! B)
Daca el transforma o problema elementara de fizica statica, intr-una de ... orgoliu, numa' ca sa aiba ... dreptate EL, e bai mare !!! :o In cazu' asta, nu te mai invata fizica ! Te invata sa fi ... capos ! :mellow: Ca un ... politist, care nu stie multe, da' ce stie ... stie ... bine si mai e si fff ... hotarat. (((:lol:)))

Stima,
0

#18 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2007 - 06:38 PM

poza promisa...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1168015138.jpg

0

#19 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2007 - 07:14 PM

Corect ! :( :) Arata-i poza prof'ului ... fizicant ! :D

Stima,

PS:
Legenda: muzician = ... care canta dupa partituri B)
muzicant = ... care canta dupa ureke ! :D
fizician = ... care intelege si interpreteaza corect legile fizicii !
fizicant = ... care ... pune CG-u' la ... dopu' sticlei !
0

#20 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2007 - 10:09 PM

acela e lemnul facut de el, cu unghiul si gaura calculate in 2 pagini. pai ori calculezi unghiul stiind gaura, ori invers. nu merg calculate amandoua deodata :)
0

#21 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 06 January 2007 - 12:41 AM

Citeaza

cu unghiul si gaura calculate in 2 pagini

Am putea sa vedem si noi paginile alea? Sau le are in seif la banca si nu le scoate decat o data pe an cand se aliniaza soarele cu luna si marul lui Adam cu parul lui madam... ?

Am zis ca nu mai postez la subiectul asta, dar m-au mancat degetele.

Cirip

EDIT: La o chestie ma tin pe pozitie. Nu te lua in gura cu el ca nu ai nimic de castigat. Iar fatuca aia care zicea ca te contrazici, probabil ca nici ea nu a inteles exact cum sta treaba, asa ca ce a zis profu' e litera de ceaslov. Deja intram la ora de religie. Ca exercitiu ptr tine, ca doar te pregatesti sa dai la facultate (Bafta!), as "sparge" sticla aia si suportul in obiecte elementare al caror CG e cunoscut, apoi as afla noul CG din suma cuplurilor (sau momentelor, parca le zicea) egala cu zero. E o aproximatie, desigur, dar iti faci o idee. Nu cred ca-ti trebuie "serpisori de facultate" ptr. aproximarea asta.

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 06 January 2007 - 12:52 AM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#22 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2007 - 10:18 AM

Cirip, la 6 Jan 2007, 00:41, a spus:

Citeaza

cu unghiul si gaura calculate in 2 pagini

... le are in seif la banca si nu le scoate decat o data pe an cand se aliniaza soarele cu luna si marul lui Adam cu parul lui madam... ?
...
Nu cred ca-ti trebuie "serpisori de facultate" ptr. aproximarea asta.

@Ciripone http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , poate la ... păru' lu' Madam, ... se merita ... ! :D
Iar cu "serpisorii", mi-ai amintit, de Mihai Stoichita, care a fost coleg de clasa cu mine (sau io cu el ? :D ), intr-a XII-a la liceu, cand a trebuit sa-i fac teza la mate', ca el era mereu in cantonamente si n-avea baiatu' timp de ... scoala. Si profu' de mate' m-a pus sa-l ... scot, ca doar nu era sa ramana corigent/repetent, ditamai fotbalistu' ... Deh' ... fotbalu' ... ! :D Si unu' din subiecte era chiar cu ... serpisori mentionati de tine, si EXACT s-a si exprimat el: "... e cu serpii aia ??? :D "

Stima,
0

#23 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 January 2007 - 05:35 PM

Mai este o varianta ce poate rezolva problema in cinci minute.
Faci desenul ca elemente solide in Autocad. Iti da automat CG. Poti sa inclini ca sa vezi cum variaza pozitia sa. Singura aproximare este ca ai suprafata lichidului orizontala doar in pozitia in care faci desenul.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu