Asa cum se stie inima unui rachetomodel este reprezentata de motorul cu combustibil solid ce asigura forta de propulsie. Modul in care este dezvoltata aceasta forta de propulsie si cateva alte mici detalii tehnice pot aduce o viteza finala mai mare, un timp de urcare minim sau o altitudine maxima.
Rezolvarea unei probleme de acest fel face parte din categoria de probleme de mecanica denumite: probleme de optimizare/extremum. Lucrurile sunt relativ bine cunoscute si se aplica de ani buni in determinarea parametrilor optimi pentru traiectoria dorita a unei rachete. Fizica si matematica folosita in domeniul aerospatial actioneaza foarte bine si pe domeniul rachetomodelor.
In esenta dorim (si zic dorim deoarece nu e vorba doar de mine) sa luam legatura cu membri ai cluburilor de rachetomodele din tara, reprezentati/participanti la competii nationale si internationale pentru a identifica cateva directii de colaborare. Una dintre directii este cea legata de dezvoltarea unor noi motoare cu combustibil solid (ce se incadreaza in regulamentele competitiilor) si care, prin folosirea unor "optimizari" ale dependentei de timp a tractiuni precum si prin cateva solutii noi in ceea ce priveste amestecul combustibil, au potentialul de a asigura altitudini mai mari decat cele atinse in mod curent. Avem expertiza necesara realizarii unui studiu amanuntit a termodinamicii motoarelor cu combustibil solid (lucruri mai putin intalnite in mod uzual pe "rachetomodele" dar care pot fi aplicate in moduri interesante si cu rezultate imediate pe micromotoarele de rachetomodele) precum si experienta necesara in proiectarea de motoare cu combustibil solid.
Concret dupa eventualele discutii private intentionam sa trasam directiile de lucru (in armonie cu cerintele competitionale; NU ne intereseaza dezvoltarea de motoare pentru alte scopuri decat pentru competitii... deocamdata!) putand ulterior furniza un nr de motoare gratuite pentru antrenamente si eventuale competitii. Putem folosi, si chiar mi-as dori, acest forum drept mediu de comunicare initial (direct pe thread- poate ajuta si pe alte persoane informatiile aflate) si ulterior putem incerca Skype/e-mail pentru definitivarea detaliilor tehnice private.
Neaflandu-ma in Romania acesta este singurul mod eficient de a lua legatura cu cei care ar fi direct interesati de asa ceva si care intr-adevar activeaza in domeniu mai ales atunci cand alte incercari de comunicare s-au dovedit mai lente decat mi-as fi dorit.
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 23 October 2006 - 01:58 PM