FMS flying model simulator
Postat 12 November 2003 - 11:40 PM
in documentatia simulatorului se dau mai multe scheme de conectare a diferitelor telecomenzi la computer fie pe port serial, fie pe paralel.
eu am ales versiunea pe paralel ca era mai simplu de realizat si aseara pe la 11 nu prea aveam chef de mesterit prea mult. vroiam doar sa dau o tura cu simulatoru
DAR STUPIZE-STUPIZE :D ca multe scheme de pe internet nu a functionat. partea nasoala este ca am gasit aceeasi schema si pe alte siteuri si bibicii aia zic ca lor leo mers
portul imi este bun si este setat corect, iar telecomanda imi scoate semnal PPM pe mufa ca am pus osciloscopu si l-am vazut.
sincer nu stiu ce sa cred. voi incerca in noaptea asta si varianta seriala. poate am mai mult noroc
daca cineva s-a lovit de aceeasi problema si stie cum sa o rezolve........ :D
hai merci si salutare
Postat 13 November 2003 - 12:02 AM
Eu unul n-am vazut simulatoarele, dar pot sa spun ca este posibil sa fie o incompatibilitate cu Windows-ul. Ce scrie pe Cd-ul pe care il ai?
Ai idee in ce an a fost facut simulatotul? (vezi ca scrie pe la sfarsitul fisiarului "readme.txt" daca il are.
Dac e facut mai incoace de 2000 s-ar putea sa functioneze pe platfoma Win XP cu NTFS. Nu-mi vine acum un exemplu dee program dar am intalnit programe care nu functionau de platforma FAT 32.
O intrebare putin cam stupida: Win-ul e original?
Totusi simulatorul functionaza cu tastatura, din cate am inleles asa ca se mai poate ( Doamne fereste) sa ai incompatibilitate intre placa de baza si emitator. Sper sa nu fie ca altfel daca vrei sa te joci cu statia pe calculator va trebui sa iei alta placa de baza.
Eu unul am patit-o asta vara cu o placuta de RAM
Aveam 2*128 si am facut schimb cu cineva pentru 1*256.
Tot dadea erori, etc.... (s-a lasat cu 8 formatari pana am reusit sa-mi dau seama ca e de la RAM unii spuneau ce e virus, altii ca e hardu,etc)
In fine am vorbit cu cineva de am facut schimb temporar de ramuri si n-am mai avut probleme. Mi-am luat alt RAM si povestea a avut un sfarsit fericit cu o gaura in buzunar de 700000 (a costat 1700000 si am vandut RAM-ul la cineva care nu avea problema asta cu 1000000)
Sper ca n-am plictisit pe nimeni cu povestea mea. Ceea ce sper ca s-a inteles este ca, componentele hardwere uneori nu sunt compatibile.
Postat 13 November 2003 - 08:01 AM
"Because the hardware of the parallel interface of PC varies to PC strongly, problems with the Parallel port are often an obstacle. As an alternative FMS also supports a serial interface. Between a remote control and the serial interface one needs to use the following circuit"
http://n.ethz.ch/stu...ms/index_e.html
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 13 November 2003 - 08:17 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 13 November 2003 - 08:49 AM
vezi adesa asta: http://xoomer.virgilio.it/alpranto/
si uitate la link-ul :
NOVITA' A GRANDE RICHIESTA !!!: Date una occhiata qui per collegare la radio al pc in modo semplice!!
ai acolo descrisa o interfata pe mufa de intrare de la placa de sunet (Line IN) !! -_- -_-
Am facut-o si merge brici, plus ai si partea de calibrare ... este foarte faina si simpla interfata. :) :D
Postat 16 November 2003 - 03:35 PM
Am folosit interfata de la aceasta adresa: http://www.aerosim.o...utoriaux/cable/. Totul a mers excelent.
Chiar daca pe site-ul mai sus amintit se spune ca interfata ar functiona si cu Aerofly, eu nu am reusit sa o conving.
K.
Postat 16 November 2003 - 06:29 PM
Va rog sa ma lamuriti :
- PC-ul se leaga la emitator la mufa elev-profesor sau se leaga la receptor ( in locul unui servo ? )
?Le fonctionnement est très agréable, la précision est excellente, et le réalisme parfait mais ça dépend de votre simu... une autre histoire. Je n'ai pas tester le fonctionnement avec un récepteur branché sur l'interface.
http://www.aerosim.o...faces/rc2pc.php
-sau merge si asa si asa ? Cum este mai bine ?
Postat 16 November 2003 - 11:31 PM
BigJoyStick :-)
Postat 17 November 2003 - 09:37 AM
Are cineva experienta in utilizarea unui Graupner MC12 cu simulatoarele de pe PC?
Am gasit pe net diferite adaptoare pentru porturile serial, paralel, game si USB dar toate au in componenta un microcontroller care converteste semnalul PPM.
Mersi
Postat 19 November 2003 - 12:13 AM
care schema ai incercato? aia cu 2 tranzistori sau cea cu microcontroller?
intreb si eu ca vreau eftin ca nu doresc ca investesc 200000 intrun pic. ca daca tre sa dau bani atunci renunt la el simulator ca oricum imi place mai mult sa ies ca camp
salutare
Postat 19 November 2003 - 06:57 PM
Da, schema cu 2 tranzistori e perfecta, la mine a functionat din prima fara probleme.
Eu am un MC12 pe care m-am straduit mult sa-l conving sa mearga cu AeroFly. In primul rind MC-12 nu are by default modulul profesor-elev. Din experimentele mele am ajuns la concluzia ca acest modul nu e altceva decit un inversor de semnal PPM. Am realizat acest inversor, e un montaj simplu cu un tranzistor si un Zener. Nu am schema la indemina dar daca e cineva interesat o sa caut url-ul de unde am luat-o. Am verificat ca inversorul PPM chiar functioneaza utilizind un soft (de la univ din Moscova) free cu care realizezi un osciloscop prin sound blasterul PC-ului, mufa de Line-In. Din MC-12 semnalul merge in inversor apoi in montajul descris mai sus (cu 2 tranzistori) pe urma in portul serial al PC-ului. Gata, FMS-ul "vede" MC-12 !!! Dar nu si Aerofly.... Am observat ca FMS-ul vede MC12 si fara montajul inversor dar nu am incercat sa testez sensul comenzilor etc.
Atentie, nimic nu a mers pe XP sau Me, numai pe W98SE.
K.
Postat 19 November 2003 - 07:04 PM
Uite aici cum arata inversorul PPM si un link cu informatii pt MC-uri Graupner:
http://users.belgacom.net/TX2TX/tx2tx/engl...sh/tx2txgb5.htm
K.
Fisiere atasate
-
MC12slave.gif (20.49K)
Number of downloads: 150
Postat 19 November 2003 - 11:46 PM
Bineinteles ca chestia cu sprajitul PIC-urilor tinea de mine nicidecum de simulator :rolleyes:
Postat 20 November 2003 - 12:46 AM
http://polly.phys.ms...eld/oscill.html
Uite si doua screen-captures cu semnalul PPM inainte si dupa inversor, ca la laboratorul de electronica.
K.
Fisiere atasate
-
initial_PPM.jpg (68.47K)
Number of downloads: 155
Postat 20 November 2003 - 12:47 AM
Hai ca v-am zis tot ce stiam....
K.
Fisiere atasate
-
invers_PPM.jpg (67.13K)
Number of downloads: 137
Postat 20 November 2003 - 05:10 PM
Multumesc mult pentru informatiile legate de MC !
Postat 20 November 2003 - 05:41 PM
Se mai intimpla, bine ca ai ars doar placile de sunet. Dar osciloscopul saracu' n-are nici o vina, in documentatie zice clar ca "Being a software, Oscilloscope itself cannot damage your hardware, but it is very easy to burn out at least your sound card when trying to investigate some signal with unknown amplitude and DC offset." E bine de citit documentatia intii. Deci atentie...
K.
Postat 09 December 2003 - 11:00 PM
Born 2 fly...
Postat 10 December 2003 - 09:33 AM
Postat 20 October 2005 - 05:29 PM
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
Postat 20 October 2005 - 08:39 PM
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::