Tank TIGER_1 ww2
Postat 03 January 2007 - 11:02 AM
Postat 03 January 2007 - 12:11 PM
Cum palaria mea se scoate roata tractoare de pe ax daca vrei sa zicem sa desfaci reductorul .........?
Ca si curiozotate .....nu de alta !
M-am tot uitat sa vad un sistem de fixare dar nu se vede NIMIC nici sa te uiti cu lupa !
O fi lipita in vreun mod CIUDAT ?
Ce ziceti voi ?
Postat 04 January 2007 - 05:38 PM
Roata tractoare are un capacel ....da asa de bine este aplicat ca nu se vede decat daca stii iunde-i smecheria !
Mersi !
Postat 05 January 2007 - 10:45 PM
am citit toate mesajele de pe acest topic si ma gindeam la niste modificari relativ usor de realizat pt speed control. inainte de a-mi expune ideea am nevoie insa de o informatie vitala de la cineva care se pricepe la electronica: comanda motoarelor se face prin tranzistori de putere sau tiristori? (intrebarea era defapt daca putem introduce in baza lor o comanda variabila in 10 trepte de tensiune, gen reostat la utilajele electrice, dar in varianta electronica)
comanda e foarte stabila si usor de realizat folosind dtmf (sunetul emis de telefoane) dar pe tx trebuie puse placute de contact dealungul cursei stickului ca sa poti trece dintr-o trepta de viteza in alta fara sa se simta trecerea. varianta asta elimina diferentele de frecventa intre canale, care pot aparea la varianta 2
a doua varianta dar pt care trebuie utilizat inca un canal daca semnalul nu e procesat digital ca sa nu se amestece este fireste stick potentiometru care sa emita o frecventa variabila si la rx convertor frecventa tensiune
daca ideile sint fumate si nu am facut decit sa va pierd timpul va rog sa ma scuzati dar in ultimii 7 ani nu am mai dezvoltat nimic nou in electronica si nu mai sint la curent.
apropo de fum, afumatoarea de pe tank cred ca este pe acelasi principiu ca si fintinile cu abur din comert, adica pe baza de ultrasunete ("umidificatoare ultrasonice cu disc ceramic sunt dispozitive electronice care, odata introduse in apa, produc vibratii de o frecventa foarte inalta (1,2 - 2,4 Mhz), a caror efect este producerea unei cantatitati oarecare de ceata.")
Aceasta postare a fost editata de cristsc: 05 January 2007 - 11:04 PM
Postat 06 January 2007 - 10:06 AM
cristsc, la 5 Jan 2007, 22:45, a spus:
Comanda originala, secventiala, a motoarelor, se face on/off, static cu niste tranzistoare bipolare. La tanku' modificat de mine, cu comanda proportionala (si la cel a lui @marius10), comanda motoarelor se face cu controller-e dedicate, care se gasesc in toate variantele, dimensiunile, puterile, tensiunile si preturile, cu PWM, adicatelea cu puls with modulation, la care exista o corelatie liniara intre pozitia stickului de comanda si valoarea efectiva a tensiunii aplicata pe motor, rezultata din modificarea factorului de umplere a tensiunii packului, ... chopate, in grilele tranzistoarelor MOS din puntile H, de pe iesirea acestora, care pot duce curentii necesari (cu oarece rezerve !) pentru actionarea lor. E vorba de cativa amperi. Fro 4-5. Fiecare. In cazu' asta.
Citeaza
De retinut ! :D
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 06 January 2007 - 10:39 AM
treaba cu ceata in varianta mai mica, impreuna cu un pistonas care o inpinge afara, cred eu ca e cea mai simpla, ieftina, si cred ca asta e folosita si la tanku lui marius.
o varianta termica nu ar fi fiabila pt ca ar necesita lichide volatile si nu ar da randamentul de care vb marius.
ca idee, cam ce consum maxim are un motor de la tank?
10x
Postat 06 January 2007 - 11:47 AM
cristsc, la 6 Jan 2007, 10:39, a spus:
10x
E in functie de ... sarcina la care il supui. :D :D Una e sa mearga pe ... drept si pe faiantza si ... cu totu' alta sa mearga in panta, pe rumegus sau noroi ... :D
Motoarele din seria 400 cu care e echipata versiunea in discutie ia cativa amperi. Daca citeai mai atent sus iti dadeai singur raspunsu' ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Citeaza
Stima,
Postat 06 January 2007 - 04:19 PM
Iata-ma din nou cu jucaria mea !
Este gata "tunat " tancul " ........mai mult de atata nu se putea ..!!!!!!!!!
Si pe deasupra " mai " si functioneaza dupa cate operatii i-am facut !
Prima poza
Imagini atasate
Postat 06 January 2007 - 04:26 PM
cristsc, la 5 Jan 2007, 22:45, a spus:
Da ! ...Ideea este super ..si aia cu capsula piezoceramica creaza efectul dorit de noi ...adica un fel de ceata !
E buna chestia ..intradevar !
Imi aduc aminte ca am reparat niste umidificatoare pentru automatele de tigari si sistemul era acelasi se foloseau ultrasunetele pentru a crea umiditate cu membrana PIEZO !
O alta poza !
Imagini atasate
Postat 06 January 2007 - 04:40 PM
Am folosit un LASER industrial care se folosea pentru telemetrie ...il aveam in dulap ..asa ca l-am pus pe tanc .
Consuma o gramada ....de aceea l-am temporizat dar si bataia este "durere "
Practic de fiecare data cand actionez "ghiulelele" se aprinde pentru trei minute - reglabile - din delay pana cand ochiesc vreo " fomeie " pe strada dupa care pot sa trag la punct fix .
Haaaaa ...haaaa
Imagini atasate
Postat 06 January 2007 - 04:46 PM
dar lasati-ma sa ma bucur impreuna cu voi de arta noastra MODELISMUL .
Am si un filmulet in lucru cu toata demonstratia "tuningului " pe timp de noapte !
O sa va dau linkul mai incolo sa -l puteti viziona !
Aha ..inca o chestie !
Senila am reparat-o , cele din fata tancului le-am studiat nu sunt bune pentru piese de schimb - sunt diferite -
Deci atentie !
Numai bine
Postat 06 January 2007 - 07:51 PM
In legatura cu laseru', asta daca mai ai spatiu, ca io n-am avut http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif din cauza ca l-am montat chiar in teava tunului, ai putea sa-i pui o holograma cu cercuri concentrice si ... liniile de referinta orizontale si verticale, pentru efect (okirea ... tintei ...! :D
Nu inteleg de ce te-ai complicat sa-i pui laser de putere asa mare ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif Jucariile alea mici de buzunar, care au si partea mecanica ce accetpa diverse holograme cu filet, costa la noi doar 2 lei si consuma infim. Fro 35-40 mA, la 5 Vcc.
Daca zici ca te-ai luptat cu membranele alea cu ultrasunete pentru ... ceata, poate ma scoti si pe mine din ... ceata, si-mi dai ceva idei, privind chestiunea. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Cu bucatile de senile de ... decor, nici nu ma prea asteptam la altceva.
Stima,
Postat 06 January 2007 - 11:21 PM
Dar nu o pot face .... laserele astea mi-au ramas de cand lucram si eu prin fabrici aici in vest asa ca erau aruncate le-am desmontat si le-am tinut in dulap .
Sunt prea puternice ..chiar periculoase pt . chestia asta ..dar acuma l-am montat asa cum era .
Inaltimea de bataie nu ajunge la ochiul omului ...poate la vreun caine ...da !
Dar sa nu facem rau animalelor !
Iar chestia aia cu ultrasunetele ..cred ca stii si tu despre ce este vorba . Oscilatii de inalta frecventa produse de o membrana cu coeficient de elasticitate foarte mic (aproape zero) in contact cu un lichid (apa)produce o desintegrare moleculare si o agitatie anomala.
Rezulatatul : vapori reci foarte fini de apa deasupra suparfetei rezonante .
Cu cat curentul de excitatie al membranei este mai mare cu atat distanta la care se ridica microvapori este mai mare ...dar si cantitatea produsa este mai mare .
APLICATII .
Din cate stiu eu : Umidificatoare cu mare randament , instalatii medicale pentru aerosoli ....etc .
Filmatul cu tancul "tunat"este cam slabut calitativ dar asa ca sa va faceti o idee despre ce am facut - in realitate efectul este mult mai frumos -
http://video.google.it/videoplay?docid=643...055599554&hl=it
Stima !
Postat 07 January 2007 - 10:16 AM
marius10, la 6 Jan 2007, 23:21, a spus:
... mai ales cand ai Tx-u'n mana ! ;)
... si mai sunt si ceva chibitzi ... pe langa ! ;) :D
Stima,
Postat 07 January 2007 - 09:21 PM
Si cu Sir VASKA ....ar fi o treaba !
Om mai vedea ....\
Numai bine !
Postat 27 January 2007 - 07:56 PM
Scot ... utilaju' la zapada, sa-l vad ce ... zice ! :D
Sper sa gasesc un cameraman sa-l si filmez, ca altfel, poate se ... deoache ! :D (:D)
Stima,
Postat 29 January 2007 - 07:42 AM
Zapada fiind afanata si greutatea utilajului, nefiind suficienta, suprafata ... burtii, e suficient de mare, cat sa-l tina ... in plutire, fara ca senilele sa poata sa produca vreun efect mecanic. :) @Sire, daca tot zici ca l-ai ... imbunatatit cu ceva plumb pe ... abdomen, nu faci un test de ... iarna ? :) Ca poate ma determini sa-i maresc si io ... masa ! Oricum mai astept sa se tasesze un pic zapada si mai fac o incercare ! :) B)
Stima,
Postat 03 February 2007 - 10:47 PM
Pe zapada mai ... veche, (mai putin afanata !), senilele merg bine. Din pacate, se lipeste de rotile de intoarcere din spate si progresiv le mareste diametru', care la un moment dat ajunge la o dimensiune, la care tensiunea mecanica din senila astfel tensionata, mareste frecarea asa de mult, ca dintii reductoarelor incep sa ... clantane/caraie. :(
Solutia: luat in mana si curatat zapada cu ... lopatzica de serviciu :D si pus la loc pe zapada, pana la o noua operatie de curatire. Noroc ca zapada e ... alba si curata. Imi imaginez cam cum arata dupa ce s-a bagat o tura prin noroi... :( @Sire, poate-mi dai ceva detalii ... ! Incerc sa fac si un clip la zapada ! Da' mai imi tre' o mana pt camera ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Stima,
Postat 04 February 2007 - 02:35 PM
pai asteptam ceva clip viseo . Eu nu l-am scos ca la mine e de 80cm !!
Deci va sa zica se imbacseste ca si la rumegus. Nu pinioanele sunt problema , ci senila !!! La pinioane caraie un ambreaj conceput chiar pentru asa ceva.
Oricum , la zapada nu cre' ca o sa mearga bine , plasticu aluneca rau.
Postat 04 February 2007 - 05:43 PM
Stima,
Postat 05 February 2007 - 10:18 AM
domnu_doctor, la 3 Feb 2007, 22:47, a spus:
@Sire, poate-mi dai ceva detalii ... ! Incerc sa fac si un clip la zapada ! Da' mai imi tre' o mana pt camera ! ;)
Stima,
Fixezi camera (daca nu e din aia mare ) pe cap ca si o lampa frontala :lol:
Postat 05 February 2007 - 10:22 AM
Da' ... e o idee ... ! ;)
Stima,
Postat 05 February 2007 - 11:58 AM
Citeaza
Daca nu intri in tanc , exact asa o sa vezi :lol:
Citeaza
Postat 05 February 2007 - 12:05 PM
Eu m-am gandit la altceva !
Numa' ca atunci tre' sa vizez in asa fel incat sa apara in centru' cadrului, tinta, adicatea, ... tanku', mai mereu ... ! Tot mai bine cre' ca-i cu ... finu' la aparat, ca mai face si-un zoom, ceva ! ;) Da' a fost pe la sedinte de ... partid, cu filmarile si m-a lasat in ... frig ! ;)
Poate azi gasim o pauza si bagam ... una mica, pe zapada !
Stima,
Postat 06 February 2007 - 01:43 PM
M-am intors ...din nou printre voi .
Am o noua idee in cap ...asa ca tineti-va bine !
O PLATFORMA TRAILER pentru tancul nostru .....cu 14 roti de la un camion chinezesc ...de ala ieftin !!
Ce ziceti ......????
Suna bine !!!
Vreau sa pun tancul pe trailer ....si sa-l trag cu monsterul meu ...sa vedem ce SPECTACOL iese !!!
O sa va tin la curent ca de obicei cu foto !!!!
Pe curand .
Astept comentariile voastre !!

Ajutor

Acest topic e inchis