Vuia 2 macheta
Postat 25 September 2006 - 11:15 AM
Postat 25 September 2006 - 11:29 AM
MRX, la 25 Sep 2006, 11:15, a spus:
Macheta aia de Vuia II era VLAICU II !!!!!!!
Postat 25 September 2006 - 11:31 AM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 25 September 2006 - 11:33 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 25 September 2006 - 11:45 AM
Postat 25 September 2006 - 12:10 PM
Postat 25 September 2006 - 12:16 PM
Postat 25 September 2006 - 12:28 PM
MRX, la 25 Sep 2006, 13:10, a spus:
Probabil existenta unor legi actuale de protectie in domeniu!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 25 September 2006 - 12:33 PM
Postat 25 September 2006 - 01:11 PM
Fisiere atasate
-
vuia_958_750.jpg (98K)
Number of downloads: 137
Postat 25 September 2006 - 01:14 PM
Fisiere atasate
-
vlaicu.JPG (82.9K)
Number of downloads: 125
Postat 25 September 2006 - 01:44 PM
Personal NU am fost la RoIAS ( mi-as fi dorit ) dar am auzit niste barfe, cum ca sarbatoritul ( Traian Vuia "nu-i asa" ) era "ascuns" intr-un hangar, iar replica ( care ) a rulat pe pista a fost cea a lui Vlaicu....am tot urmarit un post TV care si-a facut reclama ( cica ) prezentand in direct evenimentul, personal nu am vazut decat un patratel mic in stanga ecranului ( din care nu se deslusea mare lucru ) si cateodata o interventie a moderatorilor total pe din afara subiectului.
Caut printre pozele primite de la RoIAS poate gasesc ceva legat de Traian Vuia( posesorul lor e pasionat de aviatia moderna ).
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
Postat 25 September 2006 - 01:55 PM
-----------------------------------------------------------------------
Nu m-am lamurit de ce vorbeste Jimmy. Eu vorbesc de asta...
-----------------------------------------------------------------------
Pai la ACEST subiect NU AM mentionat ceva despre Vuia
Este vorba de mitingul de la TIMISOARA! unde intr-adevar a participat si o replica realizata la Timisoara din sponzorizari particulare si aportul unor pasionati (daca doriti va pot spune istoria ACESTEI replici )
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
Postat 25 September 2006 - 03:04 PM
Totusi, intr-unul dintre filmuletele de pe CD-ul revistei Top Gun de luna asta ( ROIAS pregatiri), spre sfarsit (ziua mitingului) apare un tip tragand dupa el cu o sfoara o macheta 1/2 sau 1/3 a lui Vuia 1907 (i-am pus poza av. real mai sus). Dupa cateva secunde apare si replica 1/1 Vlaicu 2 ruland pe pista. A fost acolo si o replica 1/1 a lui Vuia 1, dar a stat in hangar.
Vedeti filmuletul si lamuriti-va ca sa nu mai facem ca prezentatorii TV. Da?
Iar tipului cu sfoara si macheta, iesi vere la interval, nu mai sta pitit, sa-ti admiram si noi munca!
Postat 25 September 2006 - 04:40 PM
Despre RoIAS , nu mai pot adauga nimic ( pentru simplul fapt ca NU am fost acolo ).
Am cautat prin colectia de poze RoIAS dar din pacate numai poze cu aviatie moderna ( tipului ce mi le-a trimis ii plac jeturile ).
Jimmy
Hyper Bipe Electric
Postat 25 September 2006 - 04:53 PM
Nu au legatura cu Vuia ,dar cam asa ceva am primit.....cateva poze
Fisiere atasate
-
IMG_001.jpg (56.6K)
Number of downloads: 98
Hyper Bipe Electric
Postat 25 September 2006 - 04:58 PM
Poze:
Fisiere atasate
-
IMG_003.jpg (57.28K)
Number of downloads: 84
Hyper Bipe Electric
Postat 25 September 2006 - 05:02 PM
Poza:
Fisiere atasate
-
IMG_006.jpg (48.74K)
Number of downloads: 85
Hyper Bipe Electric
Postat 25 September 2006 - 05:24 PM
Haideti fratilor, spuneti tot, aratati tot.
Jimmy, nu-i nici o dilema. La ROIAS 2006 au fost:
1. Vlaicu 2, 1/1, rulaj pista;
2. Vuia 1906, 1/1, static;
3. Vuia 1907, 1/3 probabil, motor termic monocilindru (se vede), in film plimbat cu ata de un nene (cine-i ala bai frate?)
Postat 25 September 2006 - 06:33 PM
Hyper Bipe Electric
Postat 25 September 2006 - 06:36 PM
"articol de: MARIN RADOI
În cadrul sarbatoririi a 100 de ani de la realizarea zborului mecanic, cu un aparat de zbor mai greu decît aerul, dotat, în constructia sa, cu componente mecanice de tractiune si deplasare pe sol si în aer, în anul 1906, de catre românul Traian Vuia si împlinirea unui secol de aviatie româna (1906-2006), în zilele de 29 si 30 iulie a.c., a fost organizat un impresionant si impunator miting aerian, international, ce s-a desfasurat pe Aerodromul Mihail Kogalniceanu - Constanta. Spectacolul aerian a purtat genericul "Roias 2006". La marea demonstratie de zbor din cadrul impresionantului miting aerian au fost prezente 72 de aeronave militare din 18 tari, care au evoluat în spatiul aerian, executînd programe de înalta acrobatie. Mitingul desfasurat a facut un bilant al dezvoltarii aeronautice în cei 100 de ani, pîna în zilele noastre, atît tehnic, cît si evolutiv în spatiul aerian. Traian Vuia s-a desprins de la sol în 1906, pîna la înaltimea de 1 metru, si a parcurs o distanta de 15 metri în aer. În comparatie cu primii metri de înaltime si distanta, realizati de avionul lui Vuia, "Vuia-1", cît si viteza sa de zbor, de la anul 1906, azi aeronavele se deplaseaza cu viteze depasind, unele, de doua ori pe cea de propagare a sunetului (2300-2500 km/h - 2 MACH). În ce priveste propaganda pentru zbor si dezvoltarea aeronautica în anii care au însotit un secol de zbor, Aviatia Româna a organizat si desfasurat numeroase mitinguri aeronautice, efectuate de Aurel Vlaicu în multe orase din tara, continuate de generatiile urmatoare de aviatori, organizati în diferite formatii de zbor, cum a fost celebra escadrila "Dracii rosii" din perioada interbelica. Începînd cu anii '20, aviatia si industria aeronautica româna cunoaste o ascensiune progresiva, formînd generatii numeroase de aviatori si constructori de aeronave. Pe parcursul anilor, au fost organizate si desfasurate numeroase si de mare anvergura, mitinguri aeronautice în marile orase ale tarii si participari la importante manifestari aeronautice din tari ale Europei. Marele miting aeronautic international de la Aerodromul M. Kogalniceanu - Constanta a fost organizat si desfasurat pe perioada a doua zile, cu o durata zilnica de peste 8 ore. În cadrul fiecarei zile de spectacol aerian, de cea mai înalta clasa, programul a cuprins evolutii aeriene, cu peste 100 de aeronave, executînd: zbor individual si în formatie cu aeronave usoare românesti ale aviatiei sportive; zbor individual si în formatie al aeronavelor militare din Aviatia Militara Româna. Evolutii acrobatice cu aeronave ale Aviatiei Sportive; zbor individual si în formatie al aeronavelor straine participante; program acrobatic sustinut de parasutistii militari români. În ce priveste participarea aripilor românesti, a constat în: evolutii singulare ale avioanelor militare de vînatoare reactiva MIG-21 LANCER; zbor în formatie cu 5 avioane IAK-52; formatii de elicoptere IAR-316/B si IAR-330; formatii de avioane IAR-99, L-39, împreuna cu avioane militare de transport AN-26; formatii de avioane MIG-21 LANCER, în sageata si romb; evolutii singulare cu avioane IAR-99 Soim; evolutii aeronatice, cu avioane de înalta acrobatie, executate de aviatori ai Aeroclubului României. Evolutiile avioanelor straine s-au produs astfel: zbor acrobatic cu aeronave tip GALEB-2 de la Aeroclubul din Belgrad, din Serbia; evolutii în zbor ale aeronavelor GALEB-4 si ORAO, din Serbia; evolutii în zbor cu avionul JAS-39 GRIPEN, din Suedia; bor acrobatic cu avioane PC-7-DEMO TEAM, din Elvetia; evolutii în zbor ale avionului MIRAJ-2000, din Franta; zbor al avionului F-16 din Olanda; evolutii acrobatice ale formatiei "Frecce Tricolori din Italia; zborul avionului PC-7, din Austria; zborul avionului F-16 din Israel; zborul avionului MIG-29 din Ungaria; zbor elicopter MI-24-HIND, din Cehia; zbor acrobatic al formatiei de avioane Turkish Stars, din Turcia; zbor acrobatic al formatiei "WINGS of STORM" din Croatia. În cadrul mitingului aviatic au fost organizate expozitii precum: "Aripi Românesti", de catre Muzeul Aviatiei, din Bucuresti; aeronave si tehnica militara, apartinînd industriei aeronautice straine. În cadrul expozitiei a fost expus Aeroplanul "Vlaicu-2", în marime naturala, construit conform planului original al lui Aurel Vlaicu, la Societatea Industriala ROMAERO Bucuresti/Baneasa, si care asteapta sa efectueze zborul tehnic si de omologare. Aeroplanul a efectuat rulaje, cu motorul, pe platforma betonata unde se afla marea expozitie. Mitingul Aeronautic, care s-a organizat si desfasurat la Aerodromul M. Kogalniceanu."
Hyper Bipe Electric
Postat 26 September 2006 - 12:44 AM
In urma cu aproape 3 ani la initiativa unui sufletist domn ALEXANDRU MURG reprezentant al firmei KMW in romania si principalul sponsor(salarii,materiale,motor,decont al diverselor repere executate la diversi terti) al acestui proiect impreuna cu BOBOCEL IOAN (90 de ani) cel mai documentat om in viata in cunoasterea aparatului VLAICU I,II si III si inca doua persoane,au inceput constructia aparatului intr-unul din hangarele de la ROMAERO din Bucuresti(acesta fiind cel de al doilea sponsor,asigurind spatiu de lucru).Eu urma sa fac replica 1/4 pt. teste zbor RC,dar a trebuit sa refuz pt. ca deja eram implicat in constructia de avioane "tinta"si UAV-uri.
Cineva a remarcat corect,la aparat au fost facute anumite modificari,dar despre acestea data viitoare.
Postat 26 September 2006 - 09:31 AM
Daca insistati cu Googly - Moogly puteti gasi lucruri interesante ( indeosebi pe site-uri straine consacrate aviatiei ) despre TRAIAN VUIA si avioanele sale
http://en.wikipedia....iki/Traian_Vuia
http://www.answers.c...pic/traian-vuia
http://www.usairnet....raian_Vuia.html
http://www.montesson.fr/montesson/mo01_Tra...raianVuia01.asp
http://www.managingip.com/default.asp?Page...rt&CountryID=52
http://appel.nasa.gov/node/446
http://www.historynet.com/air_sea/aviation...?featured=y&c=y
http://www.aviatione...ion_history.htm
http://ipmsstockholm.org/magazine/2005/01/...ofile_iar80.htm
http://www.aiaa.org/....cfm?pageid=446
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Ro...photo457509.htm
http://www.mig-21.de/english/newsarchive/r...a_roias2006.htm
http://www.google.com/Top/Regional/Europe/.../Personalities/
http://www.pprune.org/forums/archive/index...hp/t-43318.html
http://www.earlyavia...om/eotherfo.htm
exista de asemenea www.roias.ro unde gasiti vro 200-250 de fotografii cu avioanele prezente ( din pacate interesul pt. sarbatoritul Vuia a fost aproape de O ,cu chiu-cu-vai am gasit ceva )
Fisiere atasate
-
traian_vuia_sepia1.jpg (70.23K)
Number of downloads: 83
Hyper Bipe Electric
Postat 26 September 2006 - 09:49 AM
In ultima vreme i-mi dispar lucruri ( cum sa-i zic fenomenului? ) nu din buzunar, ci de pe forumul RHC!
Hyper Bipe Electric
Postat 26 September 2006 - 01:31 PM
Dupa cum ai observat am propus , nu m-am aruncat cu capul inainte, sa initiez un subiect legat de RoIAS.Exista,super!. L-am vazut si i-ti multumesc pt link.
In schimb ,fata de alti colegi ( de forum,sper ca le pot spune asa )prezenti cu alte subiecte intersante pentru unii,neinteresante pentru altii, eu ca dealtfel FIECARE CARE INITIAZA UN SUBIECT NOU crede ca subiectul sau e cel putin la fel de interesant ca celelalte prezente aici.
Se pare ca eu reprezint o exceptie privind initierea de subiecte noi.
Credeam ,cand am deschis subiectul Weekend la Timisoara, ca este cel putin la fel de interesant ca ORICARE de pe acest forum.
Se pare ca ce nu este interesant pentru unii, nu este interesant pentru nimeni.
Prin continut, atinge unele aspecte ale aviatiei 1:1 dar, fotografiile zic eu inedite ( mai ales cele cu replica lui Vuia )pot fi o sursa de documentare pt. un modelist....
Poate daca-l intitulam : aeromodele radiocomandate la un mitig aviatic, era mai interesant? poate asa NU ajungea sa sectiunea Diverse.
Multumiri moderatorilor pt. promptitudinea cu care aseaza lucrurile la locul lor!
Scuze pt. deranjul produs!
Hyper Bipe Electric
Postat 26 September 2006 - 01:47 PM
Jimmy, la 26 Sep 2006, 14:31, a spus:
Dupa cum ai observat am propus , nu m-am aruncat cu capul inainte, sa initiez un subiect legat de RoIAS.Exista,super!. L-am vazut si i-ti multumesc pt link.
In schimb ,fata de alti colegi ( de forum,sper ca le pot spune asa )prezenti cu alte subiecte intersante pentru unii,neinteresante pentru altii, eu ca dealtfel FIECARE CARE INITIAZA UN SUBIECT NOU crede ca subiectul sau e cel putin la fel de interesant ca celelalte prezente aici.
Se pare ca eu reprezint o exceptie privind initierea de subiecte noi.
Credeam ,cand am deschis subiectul Weekend la Timisoara, ca este cel putin la fel de interesant ca ORICARE de pe acest forum.
Se pare ca ce nu este interesant pentru unii, nu este interesant pentru nimeni.
Prin continut, atinge unele aspecte ale aviatiei 1:1 dar, fotografiile zic eu inedite ( mai ales cele cu replica lui Vuia )pot fi o sursa de documentare pt. un modelist....
Poate daca-l intitulam : aeromodele radiocomandate la un mitig aviatic, era mai interesant? poate asa NU ajungea sa sectiunea Diverse.
Multumiri moderatorilor pt. promptitudinea cu care aseaza lucrurile la locul lor!
Scuze pt. deranjul produs!
Jimmy, eu nu am dorit decat sa iti arat unde este subiectul in cauza, atat! Imi pare rau daca am lasat sa se inteleaga altceva!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 26 September 2006 - 01:55 PM
Felicitari pt grupul de entuziasti banateni care au realizat replica zburatoare a av. Vuia 1. La mai mare!
Postat 26 September 2006 - 02:02 PM
Postat 28 September 2006 - 02:04 AM
Pentru tine am studiat cu atentie CD de la Top Gun.
In bucata de prezentare ( sunt doua filme, unul cu prezentarea dinainte de show si spectacolul ) la minutul.15 se vede ceva ce seamana cu avionul lui Vuia, rotile cam mici in diametru si balonate,doua cutii cubice de care sunt atasate elicii clasice de aeromodel,poate o impresie dar aripile acoperite cu ceva verde? Dupa cum aratau, rotile pareau de la vreo jucarie,cu spitele groase .Iar la albumul foto ,in poza nr. 61 poti vedea replica avionului construita la Timisoara ( cea de care aminteam mai devreme) .Pe la minutul 13 apare cateva secunde si replica Vlaicu in hangar.In rest aviatie moderna.
Din cate am auzit ,grupul de aromodele ( aeromodelisti ) dupa cum ai observat probabil ,au mai fost cativa tipi cu modele in mana; intre care se afla si chestia trasa cu sfoara, ( mai repede pare trasa de hobane ) ar fi din Pucioasa, dar nu bag mana in foc.
Cam atat.
Jimmy
Hyper Bipe Electric