Modelism - RHC Forum: imperecherea cristalelor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

imperecherea cristalelor

#31 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 December 2002 - 09:37 AM

bebeto, la 21 Dec 2002, 23:34, a spus:

Emisia are quartzul mai mare.Ziceai ceva de 26.665 Asta-i la receptor!!! Emisia are 27.125

...eu incercam sa ma refer strict la statiile lui Razvan...nu-i bai, acum cred ca ne-am dumirit toti!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#32 Useril este offline   Razvi28 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 97
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 February 2003 - 01:03 AM

Intrebare mare:
E cineva din Brasov care are o pereche de cristale de 27 Mhz functionale( sa aibe o statie pe care sa mearga) si ar fi dispus sa ma ajute? Tot ce am nevoie e sa probez 3 statii sau chiar 4.Atat si nimic mai mult. Inainte de a cumpara cristale as vrea sa stiu sigur daca merg junghiurile alea de statii.

Eu am tot incercat,dar pana acum...nada....
Reamintesc,am 2 statii Supranar ,una Kraft americana si una PIKO,toate pe 27.
De-or fi macar un voluntar,multam' ! :D
Flying is my middle name...
0

#33 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 16-June 03

Postat 25 June 2003 - 09:41 AM

Razvi28, la 11 Dec 2002, 00:01, a spus:

Problema mare.Trebuie sa dau de cap intr-o problema "veche":am trei statii in banda 27 MHz si nu reusesc nicicum sa le urnesc.cel care le-a folosit mi-a spus ca de vina sunt cristalele si ca atare mi-a dat o mana de cristale (vreo 15).Acu problema este cum le imperechez eu?
La statia mea (Graupner,35 Mhz ) a fost mai simplu,am avut cristale pereche.Dar acum ce ma fac?
Astept sugestii sau chiar solutii de la cei care au mai patit asa ceva..
:(

Frecventele alocate telecomenzilor

Vezi URL-ul de mai sus pentru frecventele existente in banda de 27MHz.

Multi producatori marcheaza cristalele cu aceeasi culoare, sau cu acelasi numar de canal. (dar le marcheaza diferit ca TX si RX )

Unele cristale daca le dai jos eticheta au marcata pe ele frecventa exacta pe care sunt. Altele au niste coduri. (destul de greu de gasit).

Cel mai des cristalele pentru receptor au o frecventa mai mica decat cel de la emitator.

Diferenta uzuala e 455kHz, dar poate fi si 460, 465, 450. Depinde de producator... :(

Vezi cristalele pe care le ai. Vezi tabelele din URL-ul de mai sus.
Fa un tabel in care noteaza cristalele pe care le ai si a caror frecventa corespunde cu ce ai gasit in tabelele din URL-ul de mai sus. Astea sunt cristale de emitator.
Acum mai adauga o coloana in care sa pui celalte cristale.
Vezi ce cristale se potrivesc conform ecarturilor uzuale (455, 465).
Dupa ce ai facut tabelul, incepe si incearca. Cand nimeresti o pereche care merge, ai aflat si care e frecventa intermediara de la receptor.

Odata am intalnit o pereche de cristale marcate identic, aceeasi frecventa. Doar o eticheta lipita indica care e de TX si care e de RX.
Daca ai asa ceva, incearca-le. Daca nu mere, inverseaza-le.
Eu ma joc
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu