siguranta rutiera
Postat 26 September 2006 - 05:07 PM
WarMK, la 26 Sep 2006, 16:59, a spus:
Pt ca cei cu motoare merg mai rau ca niste nebuni. Cine vrea sa ma contrazica este binevenit.
P.S. Nu toti motociclistii, marea majoritate.
E adevarat , dar zi-mi si mie de cate accidente foarte grave provocate de motociclisti ai auzit, in comparatie cu soferii ( ma refer doar la cele provocate de viteza exagerata)? Si nu cred ca de vina este doar proportia dintre motociclisti si soferi... Mai rau e ca in ultima vreme am ajuns sa ma intreb cam des cum au putut sa ia carnetul unii soferi...
Postat 26 September 2006 - 05:30 PM
Postat 26 September 2006 - 06:05 PM
si conducatorii de conserve, nu sunt atenti... tocmai de asta a fost facut acest clip
O == = O
"BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!"
Postat 26 September 2006 - 07:35 PM
Eu consider un motociclist...un conducator de vehicol pe doua roti, cu simtul ratiunii si al previziunii evenimentelor, reflexe macar foarte bune daca nu excelente, calm, cumpatat. lipsit de excese si dornic de adrenalina suficient dozata dar nu excesiva.
Astept sa ma contrazica cei cu pareri mai mult sau mai putin experimentate si mai ales cei care se considera motociclisti si nu sunt de acord cu mine.
Postat 26 September 2006 - 11:27 PM
Postat 27 September 2006 - 07:41 AM
Mergeam pe DN1 si ma apropiam de o trecere de pietoni, am oprit ca unul deja se angajase in traversare, respectivul s-a oprit in dreptul masinii mele si ma intrebam de ce nu traverseaza.
Raspunsul, au trecut 2 motociclisti cu cel putin 200km/h. Daca pietonul nu se mai uita????
CUM CATALOGATI ASA CEVA????

Postat 27 September 2006 - 08:28 AM
Eu actual nu am tupeu sa ma duc pe drumurile romanesti cu motorul din mai multe motive:
1) soferi romani in general nu au invata sa conduca la scoala de soferi corect
2) multi soferi au foarte putine experienta
3) masini care sint in stare tare degradata fara semnalizare
4) motociclisti nu sint vazut ca parteneri egali in traffic ci ca si tinta care trebuie uimpins din drum
5) drumurile rele si periculoase pentru tot ce are 2 roti
Din altceas motive nici nu e prea indicat sa mergi cu bicicleta sau cu masini mici. Ca e lupta pe drumuri, razboi, nu iti dea nimeni prioritate, chiar daca ai. Sa nu vorbim de politete.
Cei care sint bun de accidente le reconosti de 500 metri, fara casca, pantaloni scurti, viteza 120 prin oras pe bulevard, ca sa fi vazuti. Si sa complectez imagina care o am eu. Majoritate auc virsta intre 25 si 35, adica nicdecum pustani(care de altfel sint pe drumuri cu pocket-bikuri periculoase sau scutere)
Alta clas mai nou aparut sin quaduri. Si mai nebbuni. neinmaltriculat. Casca pentru ce, slapi cu 80 la ora in mijlocul drumului, toata ziua 500 metri dus accelerat la maxim si intors, pe altceas traseu. Aici in fata cazei noastra.
Eu unul, pe idioti astea, care nu au priceput ca nu sint singuri pe lume asta si sint conduse doar de testosteron si adrenalina, trebuie scos din circulatie. Dar...politie doarme
Am uitat sa adaug ca statistica germana spune ca in majoritate de cazuri de accidente unde este involvat motocicleta si inca cineva cu vehicul sau fara, motociclistul nu are nici o vina. In schim unde nu este involvat altcineva, cred ca este vorba de depasirea de viteza in conditii care indica viteza mai mica, din cauze technice a motocicletei, fara sa fi depasit viteza permisa maxima.
Cele cu maxime, cum stiu eu, acollo sint putine. Motociclisti in general vorbind stiu ca ei nu au carozerie si doar din cauaz de inters la technica, conduc mai bine de cit automobilisti.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 27 September 2006 - 08:35 AM
rhc@born.ro
Postat 27 September 2006 - 08:45 PM
eu, sincer, fara casca si cel putin geaca cu protectii nu ies afara, chiar si vara, cand sunt peste 35 grade C, asta bine inteles dupa ce am patit-o ca si pasager, acum 4 ani cand am cazut cu spatele de o bordura si vulcanu' peste mine, drept urmare si acuma ma doare spartele si un doctor mi-a zis k am scapat f usor.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif .... deci... ECHIPAMENT SI ATENTIE MAXIMA!!!
O == = O
Postat 27 September 2006 - 08:57 PM
pliant 1 e mai vechi, nu e facut de mine, dar trebuie mediatizat...
http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...e=post&id=28922
http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...e=post&id=28923
O == = O