Modelism - RHC Forum: Michael Schumacher se retrage din F1 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Michael Schumacher se retrage din F1 Un mare campion a abdicat la Monza

#1 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 06-July 05

Postat 15 September 2006 - 12:03 AM

O veste trista zic eu pentru iubitorii motor-sportului si a lumii sportive in general. Cel care a dominat incontestabil atatia ani F1 a anuntat la Monza ca acesta va fi ultimul lui sezon in postura de pilot la Ferrari urmand ca dupa aceea sa ocupe un alt post in Scuderia de la Maranelo (post ce va fi anuntat la sfarsitul sezonului).Sincer mi-e greu sa cred ca se va putea desparti asa de usor de cursele de F1, probabil la asta s-a gandit si el cand a decis sa ramana la Ferrari in continuare in loc sa-si petreaca restul timpului pe iahturi de lux sau pe plaje private, pentru ca problema financiara nu cred ca se pune la el. Totusi banuiala mea e ca va reveni dupa 1 an de stat pe tusa cand va vedea ce greu e fara sa faca ce a facut toata viata mai ales stiind ca este inca foarte capabil sa se mentina la un nivel ridicat in formula 1 (cel putin eu asa sper sa faca) dupa cum ne-a incantat si la Monza. Nu ne ramane decat sa regretam decizia care totusi e o decizie inteleapta daca stam si ne gandim ca se va retrage cat timp este inca in top si sa-i uram noroc in ultimele curse care vor decide campionul mondial. ;)

Ciao grande cuore sportivo ;)

Aceasta postare a fost editata de Cypy: 15 September 2006 - 12:05 AM

<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
0

#2 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 02

Postat 15 September 2006 - 09:42 AM

Eu sper sa ajunga in DTM sau la LE MANS !!! Cam asa au procedat altzi pilotzi de F1. Mai au varianta raliurilor sau alte clase de masini.
0

#3 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 15 September 2006 - 11:22 AM

Un mare campion dar un om mic.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#4 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 473
  • Inregistrat: 03-December 03

Postat 15 September 2006 - 02:40 PM

De ce sa fie o zi trista? Hai sa-i respectam dorinta unui mare campion cum este Michael Schumacher si tot odata sa intelegem ca vine o perioada cand nu mai poti sa tii piept "noului val" .
:)

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. .
0

#5 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 September 2006 - 02:57 PM

Totusi eu zic ca Schumacher este inca peste Alonso cu o clasa , acum cand a reusit sa puna Ferrari la punct masina se vede clar diferenta :)
0

#6 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 September 2006 - 07:46 PM

Alonso si ceilalti colegi de breasla spun ca Michael a fost printre cei mai nesportivi alergatori de curse F1din ultima vreme.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#7 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 September 2006 - 08:39 PM

Alonso sa nu uitam ca a mai facut declaratii deplasate la adresa mai multor piloti, este chiar si in vizorul Fia pentru acestea.Inteleg ca trebuie sa fie frustat ca s-a nimerit sa fie contemporan cu Schumacher care poate ca l-a umbrit putin insa va avea timp de acum sa se afirme mai mult daca va dori. In afara de incidentul acela din niste calificari cand ar fi oprit masina pe pista intentionat (inca nu se poate demostra 100%) pe care nu-l inteleg nici eu daca a fost real nu cred ca ar mai fi motive sa se spuna ca Michael a fost nesportiv.......cel putin Schumacher de cate ori a pierdut in disputele directe cu Alonso nu a inceput sa dea vina ba pe comisari, ba pe federatie cum face de obicei Alonso. Si mai bine ne oprim aici cu comparatiile Alonso - Schumacher pentru ca nu-si au rostul , poate comparatii Schumacher - Senna sau Schumacher-Prost ar fi mai la locul lor.

Aceasta postare a fost editata de Cypy: 19 September 2006 - 06:37 PM

0

#8 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 15 September 2006 - 08:48 PM

Eu zic ca nimeni nu poate sa conteste talentul lui Schumi ca pilot si strateg de F1. Eu l-am admirat si il admir si acum . Dar numai ca pilot, nu ca sportiv.
La sportivitate a lasat de dorit tot timpul.
Dati-mi un exemplu cand Shumi a avut un gest sportiv.
La el ideea de baza a fost permanent (zic eu) tot sau nimic cu orice pret.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#9 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 September 2006 - 11:08 PM

Uite un gest sportiv: s-a bucurat cu adevarat (se vedea pe fata lui pana si comentatorii au remarcat) la prima victorie a lui Masa , in rest daca nu esti pragmatic si nu vrei tot timpul sa fii primul nu ajungi nicaieri in orice sport mai ales in F1.Dar nu poti sa zici ca a facut gesturi inconstiente pe pista cum facea Montoya intr-un timp ... oricum mai nou totul este penalizat de comisarii de cursa deic nu poti merge decat curat....

Aceasta postare a fost editata de Cypy: 15 September 2006 - 11:10 PM

0

#10 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 20-August 06

Postat 17 September 2006 - 11:52 AM

caracterul lul Schumacher este caracteristic germanilor, pragmatic. In ceea ce priveste pe Alonso, eu unul nu il consider campion mondial cu 5 curse castigata intr-un sezon intreg, ca pilot este intradevar cineva, promite. Dar cum se stie foarte bine, in F1, conteaza cca 80%masina. uitativa la Masa, ce a facut pana sa vina la Ferrari?

Toata lumea sa traiasca! Numai noi sa nu murim!!!
super fun

0

#11 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2006 - 08:54 AM

Cand spui Ferrari te gandesti la viteza la mii de cai putere stavilti de un campion adevarat, cand spui Shumacher te gandesti la experienta fairplay si mai poti sa adaugi o caracteristica esentiala: agresiv, rau, curajos, bun. L-as compara pe Schumi, daca-mi permiteti, cu o legenda,scrisa a teamului Ferrari.Shumacher ramane un exemplu in F1 si o sa mai avem ocazia sa mai discutam despre el. :rolleyes:

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. .
0

#12 Useril este offline   ducati999 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 855
  • Inregistrat: 11-February 06

Postat 19 September 2006 - 02:30 PM

Skyspy, la 15 Sep 2006, 19:46, a spus:

Alonso si ceilalti colegi de breasla spun ca Michael a fost printre cei mai nesportivi alergatori de curse F1din ultima vreme.

aici ai mare dreptate!!!!!!!!!
vizitati site-ul meu : http://salmin.cabanova.ro

bafta
sa Curga ZeAmA!!!!!!!!!!!!!!!
0

#13 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 September 2006 - 03:24 PM

Citeaza

QUOTE (Skyspy @ 15 Sep 2006, 19:46)

aici ai mare dreptate!!!!!!!!!

De obicei cand afirmi un lucru il si argumentezi, nu poti face o afirmatie de dragul de a o face ......
0

#14 Useril este offline   ducati999 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 855
  • Inregistrat: 11-February 06

Postat 19 September 2006 - 04:24 PM

Michael Schumacher este singurul pilot care-mi place !!!!!!!!singurul lucru care ma deranjeaza este ca nu e tot timpul corect..........cati a scos din curse cu acrosaje????cate masini a stricat in felul asta????eu cred ca sunt argumente !!!!nu????
vizitati site-ul meu : http://salmin.cabanova.ro

bafta
sa Curga ZeAmA!!!!!!!!!!!!!!!
0

#15 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 September 2006 - 06:29 PM

Citeaza

..........cati a scos din curse cu acrosaje????cate masini a stricat in felul asta????

Eu cred ca tu nu stii despre ce pilot vorbim noi aici, noi vorbim de Schumacher nu de Montoya... da-mi niste exemple concrete cand a fost inconstient pe pista si a pus in pericol viata altor participanti la cursa sau exemple de masini distruse complet a lui Schumacher in toata cariera lui .....cred ca le poti numara pe degetele de la o mana. Aici nu putem zice ca a fost, ca n-a fost, sunt arhivele care vorbesc de la sine. Ultima data cand imi amintesc ca a botit Schumacher masina serios a fost in calificarile din Marele premiu al Braziliei din 2004 cand a derapat intr-o curba si s-a oprit in cauciucuri insa nimic spectaculos ba chiar a scapat masina de la mari daune de multe ori extraordinar de exemplu la antrenamentele libere de la Monza tot din 2004 cat i-a explodat un pneu la 340 km/h si totusi a reusit sa mentina masina pe traiectorie pentru a se putea opri in pneurile de protectie si nu in panourile de pe margine.Un acrosas sa zic asa provocat de Scumacher destul de periculos a fost in 94 la cursa din Australia cand l-a acrostat pe Hill pe portiunea de franare la intrarea intr-un ac de par ambii au iesit in decor masini avariate dar atat insa eu zic ca acel accident a fost probabil provocat de lipsa de experienta a lui Schumy si nu de intentii necurate. E posibil sa ma lase memoria acum daca stii tu altele mi le poti aminti.

Al doilea lucru:In cursele din motor-sport ai nevoie de un pic de nebunia (atentie a nu se intelege incostienta) pentru ca altfel nu ai nici o sansa. Nu a fost Schumacher un ingeras pe pista ca nu era multiplu campion mondial cum nu a fost de exemplu nici Hagi pe teren sa ne amintim cand i-a luxat piciorul lui Antonio Conte la Euro 2000 sau cand scuipa arbitrii( totusi ramane cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor nu?) dar sa se zica ca a fost cel mai nesportiv pilot din istoria F1 cred ca e putin cam deplasat...

Aceasta postare a fost editata de Cypy: 19 September 2006 - 06:31 PM

0

#16 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 October 2006 - 06:59 PM

Astazi Schumy a mai adaugat la lista marilor premii castigate si Marele Premiu al Chinei. A fost o cursa dificila pe ploaie in mare parte Schumacher a plecat abia de pe locul 6 pe grila de start , Alonso primul insa maestrul si-a facut numarul lui de magie si a castigat cursa intr-un mod spectaculos astfel trecand la conducerea clasamentului general la piloti :D . Next Canada :p
0

#17 Useril este offline   vanio 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 04-September 06

Postat 01 October 2006 - 09:01 PM

nu conduce frate , sunt la egalitate din pacate.

Bravo , super tare frate!!!
Zboara tot ce se mananca.....?
0

#18 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 October 2006 - 08:09 PM

Conduce pentru ca are 8 victorii fata de 7 fata de Alonso deci daca maine s-ar incheia campionatul Schumacher castiga.... :(
0

#19 Useril este offline   vanio 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 October 2006 - 09:30 PM

da.........nu stiam asta , daca spui tu , te cred.................dar la pcte sunt egali......

e draq gol..............poti sa-l incui si-n dulap si tot castiga.

Asta-i se deosebeste pe marii campioni de restu lumii.
0

#20 Useril este offline   Butterfly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 28-April 04

Postat 02 October 2006 - 10:40 PM

Nu comentez prea mult ca nu are rost, un singur lucru doar : ORICINE ar fi fost in locul lui Schumy cu atatea campionate castigate, tot intra in gura lumii ca e nesportiv samd. Nu cred ca sportivitate inseamna sa tragi frumos pe dreapta si sa lasi pe altul sa castige. E normal ca in cursa sa te bati sa castigi, atat timp cand nu periclitezi viatza celuilalt si respecti regulamentul. Singurul lucru de care e "vinovat" din punctul meu de vedere e ca a castigat atatea campionate. Daca ar fi castigat mai putin nu era asa blamat.
Se spune mai in soapta ca Senna era si mai "rau" decat Schumacher si mai nesportiv, dar in gura mare .. despre morti numai de bine.
Lac sa fie .... ca broaste sunt destule !
0

#21 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 October 2006 - 01:46 PM

S-a tras cortina si peste ultima cursa din Brazilia si iata ca marele circ s-a incheiat SHUMI nu a reusit sa ia titlul, dar modul exemplar cum a incheiat ultima cursa pentru teamul FERRARI, a dat dovada de FAIRPLAY si s-a retras la apogeu ca un adevarat campion, lucru care nu multi l-ar face. BRAVO LUI ! B)

0

#22 Useril este offline   vanio 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 October 2006 - 02:58 PM

Skyspy, la 15 Sep 2006, 19:46, a spus:

daca nu ajungi la struguri inseamna ca sunt acri!
0

#23 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 27 October 2006 - 01:34 PM

LEXXRDM, la 26 Oct 2006, 13:46, a spus:

S-a tras cortina si peste ultima cursa din Brazilia si iata ca marele circ s-a incheiat SHUMI nu a reusit sa ia titlul, dar modul exemplar cum a incheiat ultima cursa pentru teamul FERRARI, a dat dovada de FAIRPLAY si s-a retras la apogeu ca un adevarat campion, lucru care nu multi l-ar face. BRAVO LUI ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_16.gif

dorulet, n-o sa mai "pupam" prea curind piloti de anvergura lui.
suna-ma sa bem pentru el, cind ai timp.
fac eu cinste.
0747482236.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#24 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 28 October 2006 - 06:24 AM

Subscriu neconditionat. Un pilot unic, un profesionist.
Nu pot uita ca a castigat un mare premiu in ziua in care i-a murit mama. Si l-am vazut cat de afectat era. Profesionalism si devotiune pentru echipa.
0

#25 Useril este offline   vanio 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 October 2006 - 04:15 PM

se pare ca nu se retrege totusi decat 1 an...............pana atunci ramane in staf-ul echipei !!

SA SPERAM CA NU SUNT NUMAI ZVONURI , DA ASA ZICE LA TV
0

#26 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 06:55 PM

Se stie doar ca va ramane la Ferrari pentru ca Ferrari inseamna de fapt viata lui....pe postul de consilier a lui Jean Tod, va ajuta la si la fabricarea noilor masini banuiesc tot pe pilot de sofer si la gasirea de noi tineri piloti ...deci va avea ceva de lucru. :)

Aceasta postare a fost editata de Cypy: 30 October 2006 - 06:56 PM

0

#27 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 March 2007 - 09:38 AM

INCEPE FORMULA 1 prima cursa se disputa la Melbourne, Australia pe circuitul Albert Park , se vor parcurge 58 de tururi(un tur are 5.303 KM), distanta totala de parcurs 307.574 km.
Un scurt istoric:
Winners:
F. Alonso (Renault, 2006).
G. Fisichella (Renault, 2005).
M. Schumacher (Ferrari, 2004).
D. Coulthard (McLaren, 2003).
M. Schumacher (Ferrari, 2002).
2006 Best Lap : K. Raikkonen - 1'26"045 (McLaren Mercedes, 2006)
2006 Podium:
F. Alonso / K. Raikkonen / R. Schumacher
:angry: :(

0

#28 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 March 2007 - 06:06 PM

De mult asteptam sa inceapa din nou spectacolul, saptamana trecuta a inceput Moto GP incet revine totul la normal.
Forzza Kimi :angry:
0

#29 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 March 2007 - 08:24 AM

Incercarea a doua de a posta mesajul(prima incercare a esuat din cauza netului local). Ce va fi vom vedea? Oricum trebuie sa fim matinali intrucat televiziunea nationala transmite sambata calificarile, duminica cursa la ora 04:55. Cine este amator de pronostic? Iata si calendarul F1 pe 2007:
Apr 08 Malaysia
Apr 15 Bahrain
May 13 Spain
May 27 Monaco
June 10 Canada
June 17 United States
July 01 France
July 08 Britain
July 22 Germany
Aug 05 Hungary
Aug 26 Turkey
Sep 09 Italy
Sep 16 Belgium
Sep 30 Japan
Oct 07 China
Oct 21 Brazil
B) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif :D

Aceasta postare a fost editata de LEXXRDM: 16 March 2007 - 02:19 PM

0

#30 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 March 2007 - 11:54 AM

Dupa 58 tururi a castigat KIMI RAIKKONEN si tot el a inregistrat cel mai rapid tur cu timpul 1m25.235s (lap 41). Nota 10 pentru team-ul Ferrari.
<_<

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu