Modelism - RHC Forum: pack NI-CD - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

pack NI-CD

#1 Useril este offline   Nadielf 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 01-September 05

Postat 29 August 2006 - 04:04 PM

Salutare.
Spuneti-mi va rog daca e normal ca un pack de 4 celule NI-CD sa se incarce la 6,86 V ? De fapt asta e tensiunea la care a terminat incarcarea "chargerul meu nou-nout......"
0

#2 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 29 August 2006 - 04:34 PM

Daca l-ai incarcat rapid, e posibil sa fi atins tensiunea in final 1,7 1,8/element dar nu e sanatos. Tot ce-i peste 1,5 dauneaza. Trebuia sa dai si tu mai multe detalii: Tipul packului/elementelor si timpul total in care le-a incarcat (eventual si tipul incarcatorului).
Ar mai fi posibil ca cel putin una din celule sa se fi dus, caz in care tensiunea in gol poate sa si depaseasca 2V, asta neinsemnind ca ar mai avea cine-stie ce capacitate acea celula (poate nici 1/20C).

In concluzie, sigur nu-i normal. Poate n-ai setat cum trebuie ceva pe la incarcator si atunci ti-ai fript packul sau acesta din urma era deja paradit si cu ocazia asta ai aflat. Imi pare rau.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 29 August 2006 - 04:41 PM

0

#3 Useril este offline   Nadielf 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 August 2006 - 04:56 PM

E un pack de 700 mAh, AA , NI-CD ,s-a incarcat in aprox 100 min (cu o descarcare in prealabil la 200 mA), la 300 mA cu chargerul acesta :http://www.hobbyogfritid.dk/uploads/Multiplex_lader_ln5014.jpg

Aceasta postare a fost editata de Nadielf: 29 August 2006 - 05:16 PM

0

#4 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 29 August 2006 - 06:05 PM

Destul de rapida incarcarea (ce te-a grabit?)! Daca packul e mai vechi (adica are multe cicluri) sa sti ca tensiunile (indiferent de starea de incarcare) la bornele celulelor sint mai mari ca la unul nou. E general valabil la NiCd si Nimh indiferent ce utilizari au avut. In acest caz si tensiunea la bornele packului e mai mare, lucru ce pacaleste incarcatoarele care opresc incarcarea la o anumita tensiune si reduce astfel capacitatea disponibila (problema telefoanelor).

Cred ca la tine au contribuit ambele cauze (incarcare rapida la curent mare si virsta inaintata a packului) la afisarea pe LCD a unei tensiuni de final mai mari. Cred ca chargerul tau opreste incarcarea cind simte variatia de tensiune din finalul unei incarcari, si de aia nu s-a oprit la 6V. Daca inca mai te poti bizui pe acumulatori, macar scotind din ei 600mAh, nu-i nimic grav.

0

#5 Useril este offline   Nadielf 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 August 2006 - 06:29 PM

pack-ul e de la un cititor de contoare portabil industrial, absolut nou, l-am desigilat eu, probabil ca nu a fost nici formatat vreodata dar are vechime de vreo 6 ani...am incercat si eu... <_< multumesc pentru raspunsuri.
0

#6 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 29 August 2006 - 06:31 PM

Aaaaaa, pai de ce n-ai zis asa de la inceput? <_< Ai vrut sa ne incerci? :huh:

Da-i si tu mai multe cicluri incarcare/descarcare, ce te costa mai mult decit niste curent electric si ceva timp pierdut? Poate-l readuci la viata. Bafta.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 29 August 2006 - 06:33 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu