Modelism - RHC Forum: Cumparaturi online art. modelism - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cumparaturi online art. modelism a mai patit-o careva?

#1 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 574
  • Inregistrat: 16-July 05

Postat 28 August 2006 - 11:07 AM

Salut tuturor!

Am si eu o mare nedumerire : pt. cine a mai cumparat de pe site-uri din afara produse de modelism ( incarcatoare, regulatoare, motoare electrice etc.) tare curios sunt cit a platit vama la un colet de 311$ pt. doua motoare electrice sau alte exemple de achizitii, alte sume ma rog . Cred ca sunt in culmea disperarii ca in tara asta nimic nu mai e normal , cum e posibil ca pt. doua motoare brushless luate din STATE la val. de 311$ sa imi zica astia la vama sa le platesc 110$ ca sa ridic coletul ( nu se poate asa ceva e strigator la cer...). Astept raspunsurile voastre daca a mai cumparat cineva de afara indiferent ce ( de modelism ) dar peste 45 Euro valoare , cit a platit taxe la ridicarea coletului din vama.

Vicentiu

Tel. 0728286170
0

#2 Useril este offline   jaffar 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 20-May 05

Postat 28 August 2006 - 11:36 AM

vama la produsele de modelism este de 30%. mai adaugi 19% tva si iese cam p-acolo.

am auzit zvonuri cum ca unii ar da spaga in loc de vama, dar eu nu cred ca-s adevarate :lol:
A physics truck just turned over outside! There’s physics everywhere!
0

#3 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 28 August 2006 - 11:59 AM

Eu am cumparat din orient in valoare de 375$ si am platit la vama numai 1.5 RON , suma reprezentand contravaloarea avizului care ma anunta ca am colet. Nu am dat spaga deloc , nici macar nu am avut intentia. In schimb m-a costat drumul pana la vama , localitatea fiind la 100 km.
Probabil am avut noroc pentru ca nu exista nici o factura (nici in interior nici in afara coletului , vamesul m-a pus sa tai pachetul intr-un loc ales de el , pentru verificare si m-a intrebat daca nu contine "iarba"- nu prea am inteles exact dar banuiesc ce a vrut sa spuna) in care sa fie specificata valoarea produselor.
La subiectul de fata se pare ca a existat un act in baza caruia se putea vamui produsele , deci este normal sa se plateasca taxele corespunzatoare.

Ca sa nu deschid alt topic , as intreba si eu tot aici daca a comandat cineva din Europa? Eu ma chinui si nu reusesc sub nici o forma sa comand de la Graupner sau chiar magazinul Conrad, iar la noi nu gasesc nici un dealer. Adevaru e ca nici cu limba germana nu sunt prieten ...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 28 August 2006 - 12:08 PM

0

#4 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 28 August 2006 - 12:50 PM

Am comandat si am primit eu de la Conrad si de la Ikarus chiar de mai multe ori. De fiecare data am specificat ca factura o doresc prin posta separat sau pe mail cand a fost cazul.
Astfel m-am "descurcat" foarte usor la posta cu vamesul. Coletul a fost tot timpul expediat ca destinatar pe persoana fizica. Atunci cand a fost cazul am cerut sa scoata obiectele din pungile de ambalj originale. Astfel nu a putut nimeni sa revendice existenta unor produse noi.
Stiu ca nu e corect...dar "arta cere sacrificii" la fel ca si toata gama de pasiuni.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#5 Useril este offline   Axu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 17-August 03

Postat 28 August 2006 - 01:39 PM

Vineri am ridicat si eu un colet din USA. M-a intrebat la vama ce am in pachet, am zis ca jucarii, l-a desfacut, s-a uitat la un motor termic care era in cutie( ca ma tot banuia ca am telefoane in pachet), si a zis ca sunt liber :lol:. Acuma nu stiu daca am avut noroc, sau...Oricum facutura era in pachet dar nu a dat cu ohii de ea. In schimb aveam declaratia de continut a pachetului care era la vedere pe cutie. In final nu am platit nimica.
Ceva nu-i bine oricum!
0

#6 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 28 August 2006 - 04:28 PM

Se pare ca treaba cu declaratu' la vama ca in pachet sunt jucarii, tine cel mai bine ! Totu' e sa ajungi acolo ... ! Oricum, diferenta n-o sesizeaza vamesii, ca pe ei nu-i intereseaza ... chestiile astea pentru ... copii, spre norocu' unora ! :D :huh: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#7 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 29 August 2006 - 11:24 AM

Eu am avut multe colete din diverse zone ale lumii.
Produsele se vamuiesc in felul urmator:
valoare produse + transport => valoarea in vama
de obicei pt produsele aduse de noi vama este 10% la care se adauga 19% tva.

Sincer, restul problemelor nu merita discutate aici, eventual intre 4 ochi.

Aceasta postare a fost editata de WarMK: 29 August 2006 - 11:26 AM

0

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 594
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 29 August 2006 - 11:41 AM

Legea e clara, cum spunea si WarMK: Produsele se vamuiesc in felul urmator: valoare produse + transport => valoarea in vama
de obicei pt produsele aduse de noi vama este 10% la care se adauga 19% tva

Spilul e ca vamesul sa nu vada factura, deci sa ceri sa nu fie pusa in pachet si sa spui ca alea-s niste jucarii de doi lei!
(Sper sa nu fie, pe forum, vreun vames ....modelist!)

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 August 2006 - 11:42 AM

0

#9 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 August 2006 - 06:43 AM

Z-mare, la 29 Aug 2006, 11:41, a spus:

Legea e clara, cum spunea si WarMK: Produsele se vamuiesc in felul urmator: valoare produse + transport => valoarea in vama
de obicei pt produsele aduse de noi vama este 10% la care se adauga 19% tva

Spilul e ca vamesul sa nu vada factura, deci sa ceri sa nu fie pusa in pachet si sa spui ca alea-s niste jucarii de doi lei!
(Sper sa nu fie, pe forum, vreun vames ....modelist!)

Nu uitati ca se scade din valoarea in vama, echivalentul a 45euro, apoi se aplica taxa vamala.

Ex: colet cu valoare produse 100USD, transport 20 USD =valoare in vama 120.
se taxeaza 120-57(echivalent 45euro)=63 USD cu 10% reprezinta 6.3USD TAXA VAMALA
se aplica TVA la 120USD=22.8USD
de plata 6.3+22.8=29.1USD.

Sper ca nu am gresit.
Nu plecati de la premisa ca vamesii sunt prosti, exista lista cu produse si cu valoarea acestora, daca nu sunt trecute produsele voastre printre ele nu este nici o problema, acestea se asimileaza cu unele asemanatoare care sunt trecute in lista.

Problema nu este taxa vamala ci TVA-ul care ingrasa taxa ce trebuie platita statului roman. Asta pentru incurajarea celor care fac modelism.
-_- :D

Tampenia mare este ca se aplica taxe si la transport!!

Aceasta postare a fost editata de leo: 30 August 2006 - 06:49 AM

Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#10 Useril este offline   TheRogue 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 05-July 03

Postat 30 August 2006 - 08:14 AM

mie mi-au cerut 5 milioane si putin pt un jato ...dupa ce m-am perindat dupa nenea ala..cred ca mergeam si cu el acasa ..mai mai sa plang pe langa el ...mi-a vamuit-o cu 600 de mii
0

#11 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 30 August 2006 - 08:24 AM

@Leo
Tin sa te contrazic, nu scad nimic. Daca ai valarea de 120 $ pe aia ti-o vamuiesc.
Pina in 45 Eur nu te vamuiesc.
0

#12 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 August 2006 - 08:31 AM

WarMK, la 30 Aug 2006, 08:24, a spus:

@Leo
Tin sa te contrazic, nu scad nimic. Daca ai valarea de 120 $ pe aia ti-o vamuiesc.
Pina in 45 Eur nu te vamuiesc.

Se excepteaza de la plata taxelor vamale coletele pina in 45euro, sau se scade aceasta suma din valoarea totala a facturii. Altfel spus, primii 45 euro, sunt moca.

Pentru taxa vamala vezi link-ul de mai jos pagina 7- minimodele:

http://www.customs.ro/vami/resources/pdf/S...0%20(94-96).pdf

sau pentru valoarea in vama:

http://www.customs.r...mi/pdf/7289.pdf

8. În situaţiile în care nu poate fi aplicat criteriul prioritar de la pct. 7, valorile în vamă sunt cele stabilite în lista de valori în vamă, care se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice. (...)
9. Când bunurile nu pot fi identificate în lista de valori în vamă, biroul vamal este autorizat să determine valoarea în vamă luând în considerare valoarea stabilită pentru bunuri cu caracteristici asemănătoare, regăsite în lista de valori în vamă.
10. În situaţii de excepţie, pentru bunurile la care valorile în vamă nu pot fi determinate conform prezentelor norme de către birourile vamale, valorile în vamă se stabilesc de Autoritatea Naţională a Vămilor. Aceasta, în baza solicitării de stabilire a valorii în vamă adresată în scris de biroul vamal care are în evidenţă operaţiunea, poate lua în considerare valorile din cataloage, preţurile unor bunuri cu caracteristici, utilizări sau funcţiuni asemănătoare, preţuri rezultate din facturi externe sau care sunt practicate de societăţi comerciale producătoare de profil ori valorile înscrise în avizul unei instituţii specializate, inclusiv valoarea declarată de persoana fizică care are dreptul de dispoziţie asupra bunului.

......................

14. Pentru mărfurile primite sau expediate prin trimiteri poştale de o persoană fizică, valorile în vamă se determină luându-se în considerare, în principal, valorile înscrise în documentele puse la dispoziţia autorităţii vamale de expeditor, inclusiv în facturi sau în alte documente fiscale echivalente. Când nu există această posibilitate de determinare a valorii în vamă sau există suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, valoarea în vamă a bunurilor se stabileşte conform procedurii prevăzute la pct. 8, 9 şi 10.
15. Valoarea în vamă poate fi stabilită şi în baza valorii declarate de persoana fizică. Acest criteriu se ia în considerare în cazul în care procedurile enumerate mai sus nu pot fi aplicate şi poate fi operabil când nu există suspiciuni de subevaluare, fiind utilizat şi în cazul bunurilor uzate, al tipăriturilor, medicamentelor, animalelor şi păsărilor de companie, precum şi altele asemenea.
16. În cazul în care se ia în considerare valoarea declarată de persoana fizică deţinătoare a bunului, aceasta va depune la autoritatea vamală o declaraţie pe propria răspundere, completată olograf, din care să rezulte valoarea bunurilor în cauză. Această declaraţie va conţine în mod obligatoriu angajamentul persoanei de a plăti eventualele diferenţe, în cazul în care la verificări ulterioare se constată că acestea se datorează.

.................................

Am incercat sa extrag citeva informatii, pentru cei carora le este lene sa dea "search".

Aceasta postare a fost editata de leo: 30 August 2006 - 08:49 AM

Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#13 Useril este offline   Vincent 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 574
  • Inregistrat: 16-July 05

Postat 31 August 2006 - 12:04 AM

Merci Leo "s-a mai facut lumina" in chestiunea cu vamuirea.
Vicentiu

Tel. 0728286170
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu