Modelism - RHC Forum: Motoare, elici, rpm si amperi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Motoare, elici, rpm si amperi vreau sa zbor cat mai mult.....

#1 Useril este offline   XcuseMe 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 02-August 06

Postat 11 August 2006 - 04:24 PM

Salut,

Ma chinuie o intrebare....
De curand am achizitionat un motor brushless 1750KV , li-po 1800 MAh,si elici 8*6.

Problema mea este urmatoarea:
Din cate imi inchipui eu (n-am testat) daca folosesc o elice mai mica, s-ar putea ca raportul consum/cantitate de aer impinsa sa scada.
Explicatia ar fi urmatoarea: folosind acelasi motor si aceeasi baterie, si considerand ca eficienta motorului creste odata cu cresterea turatiilor, crescand dimensiunile elicii, voi creste consumul dar voi scadea viteza de rotatie a motorului si (presupun) voi avea acelasi flow de aer.

Daca este adevarat ca eficienta motorului (care producatorul o estimeaza pe la 80%) creste odata cu cresterea rpm atunci am dreptate.

Corect au ba?
0

#2 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 11 August 2006 - 06:50 PM

Eficienta motorului scade odata cu cresterea turatiei...este cam invers de cum zici!
Motoarele cu reductor tocmai de aceea sunt mai eficiente decat cele direct drive, din cauza cuplului mai mare poti pune o elice mai mare care sa se invarta cu un rpm mai mic.
La motoarele cu reductor, chiar daca exista o pierdere de energie din cauza reductorului ( pinioane, rulmenti, etc.), in ansamblul motor, reductor, elice, tot au randament mai bun decat un motor care are elice direct drive.Pierderea de energie a reductorului este compensata si chiar depasita de cele mai multe ori de randamentul mai bun al elicii cu reductor.

Albastru
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu