Doresc sa construiesc un ESC pretabil AUTO cam la 50-60A minim curent constant pt. controlul unui motor (tunat zica-se !!!) cu 14 spire duble . Am gasit eu ceva scheme si analogice si digitale dar cu anumite inconveniente, ma rog unele nu au revers (si eu vreu si cu revers, frina evident si altele daca se poate), altele nu tocmai complete dar nu tin neaparat sa fie digital, ar fii grozav si unul analogic destept (curent si functii etc.) si spun asta pt. ca am mai facut unul deja (cu opto) pt. Hydroplanul meu pt. un motor seria 600 dar doar cu forward si care imi place cum lucreaza. In concluzie daca are cineva vreo schema completa si realizabila (eventual cu opto ) as vrea sa o pot vedea si eu.
Pagina 1 din 1
Caut o schema?
Postat 24 July 2006 - 06:31 PM
Vincent, ca sa nu ramii cu impresia ca nu te ia nimeni in seama (apropo, bine ai venit printre noi :D ), iti zic ca din proprie experienta cit si din experienta altora, realizarea cu forte proprii a unui variator atit de capabil cit iti trebuie tie e destul de costisitoare, in afara ca e si dificila. Din acest motiv nici nu prea se gasesc scheme si indrumari pentru asa ceva pe net , in schimb pentru variatoare mai mici sint citeva. Nu zic ca nu ai putea sa-l scoti mai ieftin decit unul industrial, dar diferenta n-ar fi prea mare ca sa justifice efortul de a cauta piesele in Romania cit si rabatul la aspect pe care o sa-l faci.
Dintre cei care-i cunosc eu ca au facut sigur controlere de puteri mari, pot sa-l indic pe Ipsihi din Constanta (sper sa nu se supere).
Recomandarea mea e sa nu cheltuiesti bani aiurea pe piesele nu prea bune acestui scop, ce le poti gasi in Romania (in special tranzistoarele MOS) ci sa-ti iei un regulator ca lumea (nu neaparat dintr-un magazin de pe plaiurile mioritice). Persoane care te pot ajuta cu asta sint destule.
Dintre cei care-i cunosc eu ca au facut sigur controlere de puteri mari, pot sa-l indic pe Ipsihi din Constanta (sper sa nu se supere).
Recomandarea mea e sa nu cheltuiesti bani aiurea pe piesele nu prea bune acestui scop, ce le poti gasi in Romania (in special tranzistoarele MOS) ci sa-ti iei un regulator ca lumea (nu neaparat dintr-un magazin de pe plaiurile mioritice). Persoane care te pot ajuta cu asta sint destule.
Postat 24 July 2006 - 09:26 PM
Multam mult pt. sfaturile tale pertinente. Cred ca pina la urma am sa merg pe ideea ta corelata cu un studiu de piata (sau de raporturi pret/calitate mai bine zis) atit cea autohtona si cea din afara. Si apropos ce model mi-ai recomanda cu raportul cel mai bun pret calitate care sa se incadreze in datele tehnice impuse in post-ul anterior , model fie de la noi (cam limitata oferta nu?) sau de afara.
Vicentiu
Tel. 0728286170
Tel. 0728286170
Postat 25 July 2006 - 08:33 AM
Sa sti ca sint in continuare si eu interesat de rezultatele studiului tau, caci dupa cum banuiesti si eu am avut aceeasi preocupare.
De recomandat ti-as indica firma LRP care e una dintre cele mai serioase. Vezi modelul "PRO REVERSE DIGITAL REGLER AB 10T LRP" care la http://shop.lindinger.at/product_info.php/...66ebe9b6519bb82 costa 70 euro si daca ai 106 euro de dat si chiar vrei sa nu ai griji, poti incerca "BULLET REVERSE AUTOMATIC A.I.NO LIMIT LR" il gasesti la http://shop.lindinger.at/product_info.php/...66ebe9b6519bb82 .
Dar la 14Tx2 (care atentie, e totusi mai consumator decit 14T) e foarte bun si primul, mai ales ca aceasta firma nu minte umflind caracteristicile, iar protectiile la supracurent si temperatura oricum nu l-ar lasa sa se arda. (sa speram :wacko: )
De recomandat ti-as indica firma LRP care e una dintre cele mai serioase. Vezi modelul "PRO REVERSE DIGITAL REGLER AB 10T LRP" care la http://shop.lindinger.at/product_info.php/...66ebe9b6519bb82 costa 70 euro si daca ai 106 euro de dat si chiar vrei sa nu ai griji, poti incerca "BULLET REVERSE AUTOMATIC A.I.NO LIMIT LR" il gasesti la http://shop.lindinger.at/product_info.php/...66ebe9b6519bb82 .
Dar la 14Tx2 (care atentie, e totusi mai consumator decit 14T) e foarte bun si primul, mai ales ca aceasta firma nu minte umflind caracteristicile, iar protectiile la supracurent si temperatura oricum nu l-ar lasa sa se arda. (sa speram :wacko: )
Postat 25 July 2006 - 10:15 PM
Nu mi se pare prea scump cel la 70Euro comparativ sa zicem cu niste modele "de virf" de la Robbe care bat la 75-85 Euro. Cel putian ala la 75Euro de la Robbe tine de la 13spire in sus deci mai slab fata de asta la 70 de la LRP care zic ei ar merge de la 10 spire in sus. Bune exemple ,merci mult !
Vicentiu
Tel. 0728286170
Tel. 0728286170
Postat 26 July 2006 - 09:58 AM
Multam mult "navigator" pentru link-ul cu site-ul de la noi ( am reusit sa intru pe el ) si dupa cum zici tu si cum a spus si "Dexter jr" e o cale avantajoasa (financiar vorbind) de a cumpara oricare din produsele de pe site-ul austriac. Eeee se pare ca incet incet incepem sa ne apropiem si noi de lumea buna ( de Europa si restu' am vrut sa spun) in ale modelismului, ca prea multi ani nu am stiut (sau stiam din diverse reviste sau cataloage obtinute cu greu dar nu aveam acces la ele ) de multe chestii de pe afara . Toate cele bune!
Vicentiu
Tel. 0728286170
Tel. 0728286170
Arata acest topic
Pagina 1 din 1

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla