emitator-receptor video pe motoplanor !
Postat 28 June 2003 - 08:45 PM
As vrea sa montez un emitator video pe motoplanor electric (anvergura 2200) . Dati-mi va rog o solutie relativ ieftina
pentru procurarea unui astfel de sistem(emitator -receptor) . Gasesc undeva in magazin, il poate construii cineva dintre voi ,are cineva de vanzare ?
Multumesc anticipat !
Postat 29 June 2003 - 06:07 PM
Daca ai obsevat am cerut un ajutor din partea baietilor de pe forum . Charly mi-a facut o oferta pe care tocmai o discutam pe MI . Cred ca interventia ta e putin cam lipsita de fair play , nu crezi ? Sau asa e prin Constanta ?
Aceasta postare a fost editata de tomac: 29 June 2003 - 06:09 PM
Postat 30 June 2003 - 05:10 PM
Baieti stati si nu va certati !
Am sistemul asta si pot s aami aduc !
Deci emitatorul este cu camera si este un cubulet de 2/2/2 cm
Pui pe avion si de la sol poti sa vezi totul.
Am facut si proba si este cool de tot
Spuneti ce vreti si se rezolva.
Acum am un sitem, cel de care vorbeam.
Partea buna este ca i-am facut si o stabilizare termica pe alimentarea emitatorului ( munca de chinez ).
Astept vesti de la voi
Sanatate,
Daniel
Postat 01 July 2003 - 11:16 AM
Charly, la 30 Jun 2003, 17:10, a spus:
Pui pe avion si de la sol poti sa vezi totul.
Am facut si proba si este cool de tot
Ce tensiune de alimentare necesita emitatorul ? (5V, 12V, etc?)
Ce consum are emitatorul ? (mA)
Dar receptorul?
Ce greutate are ansamblul camera+emitator?
Camera e color sau B/W ?
Camera e cu lentila sau pinhole?
Postat 01 July 2003 - 12:07 PM
Daca ai antena buna la receptor si tot ce trebuie bate cateva sute de metri (~200m).
Depinde ce vrei sa faci cu el de exemplu eu vreau sa var cateva capturi de imagine/poze la o zona in loc de harta (nu exista harta la zona aia)
Mai bine las omu sa-si prezinte marfa.
Sistemul video nu este o necesitate, este un moft dar merita => distracti de minune.
cand eram mic vroiam sa fac un elicopter electric ca are zgomot redus si sa pun un sistem video sa folmez vecini (vecinele :o ) in casa.
Postat 01 July 2003 - 12:46 PM
Nu intentionez sa va stric planurile...nici nu am timp ca sunt cu examenele.
Dar Charly daca zici ca mai poti face rost, atunci poate imi pastrezi si mie unul.
Am luat mai de mult un emitator de la Sandu Tanasie dar nu bate asa cat zice el, o sa incerc sa ii fac o modificare dar vreau sa am si alte variante.
Daca e sa iau ceva o sa vad personal ce face.
Bafta
Postat 01 July 2003 - 01:46 PM
Ok, hai sa punem citeva date si o poza.
Deci emitatorul are 200mW. In linie dreapta bate cam 300-500m.
Pe el este trecut 8V dar eu l-am alimentat de la o baterie de 9V.
Nu stiu ce consum are si nici ce greutate. Este foarte mic repsectiv un cub cu latura de 2cm si este foarte usor.
Antena este cu mufa aurita.
Camera este color
Receptorul sta la sol deci nu conteaza greutatea lui. Oricum ca dimensiune este putin mai lung ca un pachet de tigari. Mai exact 11.5/8/2.1 cm. Se alimenteaza de la 12V. Nici aici nu am masurat consumul ca nu conteaza. Doar se pune pe un acumulator deci....
Sper ca am lamurit lumea ! :o Am lasat un numar de telefon la care pot sa dau toate relatiile.
Gigi, he,he, chiar si activitate de modelist este un moft dar....se MERITA. Toate mofturile astea se numesc hobby :o Oare ce ne-am face fara ele ? O optiune, in lipsa lor, este ca am traii cu nevestele in pace. OARE ? Hi,hi. Eu am pus sistemul pe avion si a fost cool de tot. Pe heli inca nu am apucat sa-l montez dar timpul nu este pierdut
Toate cele bune si bafta la zbor,
Charly
Postat 01 July 2003 - 03:15 PM
Arata foarte bine sistemul si este profesional nu made home dar sti ce este marfa? cand dai cu modelul mai plingi de inca 150E. :o
Postat 02 July 2003 - 03:14 AM
La hobby-ul cu covoarele NU subscriu ! :rolleyes:
Nu mosule, nu 150 penca receptorul este la sol, emitatorul este bine protejat ( si este FOARTE mic ) si in sine camera este mica si usoara asa ca legile "pamintului" sunt mai blinde. Cel mult sa strici camera care poate sa fie oarecare.
Stai tu sa vezi ce inseamna sa dai cu un heli de pamint !
Sanatate,
Charly
Postat 09 July 2003 - 01:36 PM
Este micromodelism.
Nu vad unde mai este farmecul asa imi iau un simulator si termin treaba.
Nu mai costa nimic nici munca, nici materiale si daca dai cu el de pamint apesi pe buton si ai unul nou.
Pui o camera video cand vrei sa filmezi ceva nu sa pilotezi avionul pe monitor si lumea se chinuie sa faca avioane cat mai mari si mai reale nu musculite care sa le vada pe monitor ba nici macar nu vad modelele vad doar pe unde merg.
Nu vreau sa para ca fac antireclama la sistemul video ca acesta este foarte util pe un avion dupa cum spuneam sa filmezi ceva anume dar nu sa pilotezi pe monitor (parerea mea).
Sti ce este haios? Dupa ce dai cu avionul de pamint stai si plingi si te uiti la caseta video cum cade :D :D :) .
Postat 05 August 2003 - 02:51 PM
www.refurbished.ro e site-ul . Io mi-am luat-o si aba astept sa fac ceva poze .
Postat 06 August 2003 - 08:45 AM
ZOD, la 5 Aug 2003, 14:51, a spus:
Spune-ne si noua exact care model de camera ai luat
Postat 10 August 2003 - 11:42 PM
ZOD, la 5 Aug 2003, 14:51, a spus:
Ne arati si noua niste poze facute cu el?