ma gandeam asa: decat sa dau 300 de dolari pe o masinuta cu motor, ce ar fi daca as incerca sa imi fac chiar eu una. gandindu-ma ca singura grija ar fi motorul, nu prea mi-a mai pasat de restul. un prieten mi-a zis ca ma ajuta (si de aici, intru in alte sfere, so don't be mad),
ma gandeam asa: prietenul meu a zis ca imi da un motor de la o motocositoare. deci, din start, dimensiunea va fi mare decat a modelelor de magazin (dar asta nu conteaza). considerand ca voi gasi ceva idei pentru schimbat viteze, si facut un cuplu cat de cat decent, am ajuns la alta problema. tata e electrician, si stie si destula electronica, dar nu in ceea ce priveste programari sofisticate. oricum, m-ar putea ajuta enorm in proiectul meu. SI ACUM, RUGAMINTEA MEA: daca aveti ceva planuri, schite pt telecomanda, cu rezistente, amplasarea lor, etc,etc. sa rezolv si partea de electronica, pt ca altfel, fac sasiu, pun motoru, roatele... si ma uit la ea. sper ca m-am exprimat cum trebuie si sper ca nu am deranjat.
si va rog mult, ajutor cu schitele.
multumesc,
catalin
Pagina 1 din 1
ridicol sau nu, am nevoie de ajutor proprie creatie
Postat 10 June 2006 - 10:52 AM
Salut si bine ai venit in mica noastra comunitate virtuala!
Este adevarat, iti sta mai bine cu 300 USD in buzunar si cu un automodel realizat artizanal si cu bani putini! Dar ce te faci daca te costa mai mult sa-l faci decat sa-l cumperi? Exista o vorba "din popor" :wub:
Revenind la proiectul tau am cateva sfaturi sa-ti dau!
Inteleg ca vei folosi un motor de motocositoare!? Maricel acest motor. Asta inseamna ca automodelul va fi cumva atipic. (Scara 1:4, oare :) )
Partea de comanda a motorului nu este o problema, insa partea de comanda a directie va fi, la aceasta scara! Ai nevoie de un servou destul de puternic, si care nu costa foarte mult (in jur de 50 usd)!
La amortizoare te-ai gandit?
Defapt, ce tip de automodel vrei sa faci?
Este adevarat, iti sta mai bine cu 300 USD in buzunar si cu un automodel realizat artizanal si cu bani putini! Dar ce te faci daca te costa mai mult sa-l faci decat sa-l cumperi? Exista o vorba "din popor" :wub:
Revenind la proiectul tau am cateva sfaturi sa-ti dau!
Inteleg ca vei folosi un motor de motocositoare!? Maricel acest motor. Asta inseamna ca automodelul va fi cumva atipic. (Scara 1:4, oare :) )
Partea de comanda a motorului nu este o problema, insa partea de comanda a directie va fi, la aceasta scara! Ai nevoie de un servou destul de puternic, si care nu costa foarte mult (in jur de 50 usd)!
La amortizoare te-ai gandit?
Defapt, ce tip de automodel vrei sa faci?
RHCForum - Webmaster
Postat 11 June 2006 - 03:52 PM
am pus la auto, pt ca nu sunt foarte familiarizat cu forumul (si aveam de lucru cu o masinuta)... oricum, chiar ma gandeam unde sa postez, am cautat... si vad ca tot am plesnit-o. imi cer scuze
multumesc mult pentru linkuri, am citit ce scrie pe acolo, dar eu am in mare parte nevoie de schemele de la partea electronica, respectiv electrica. si am vazut pe acolo chestii sofisticate (ma refer la explicatii), dar, pentru cei care vor sa ma ajute: mie imi trebuie o schema "simpla" legata de viraj, si acceleratie/frana, deocamdata. fara senzori si alte chestii. multumesc mult pentru rabdare, si va rog, un pm, sau postati chiar aici schemele de care am nevoie.
@buggy multumesc mult pentru incurajare. legat de ce ai intrebat tu (partea mecanica)... ce sa zic? o sa fie o masinuta neconventionala, daca imi iese cu electronica.
multumesc,
catalin
multumesc mult pentru linkuri, am citit ce scrie pe acolo, dar eu am in mare parte nevoie de schemele de la partea electronica, respectiv electrica. si am vazut pe acolo chestii sofisticate (ma refer la explicatii), dar, pentru cei care vor sa ma ajute: mie imi trebuie o schema "simpla" legata de viraj, si acceleratie/frana, deocamdata. fara senzori si alte chestii. multumesc mult pentru rabdare, si va rog, un pm, sau postati chiar aici schemele de care am nevoie.
@buggy multumesc mult pentru incurajare. legat de ce ai intrebat tu (partea mecanica)... ce sa zic? o sa fie o masinuta neconventionala, daca imi iese cu electronica.
multumesc,
catalin
Postat 11 June 2006 - 07:30 PM
Hai, ca vad ca insisti ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Ceea ce vrei tu, nu este o ... simpla telecomanda ! , cel putin din punctul tau de vedere.
Motoru' ala de motocositoare de care vorbesti, are :huh: ceva putere !
Controlul lui, vreau sa zic, acceleratia, trebe' bine controlata cu servo destul de tzapan ! Adica ceva mai ... sanatos, decat astea uzuale. La puterea aia s-ar putea sa ai nevoie si de un ambreiaj ... Te-ai gandit la asta ?
Apoi servo de directie, musai sa fie CA LUMEA, la capitolul putere, sa poata misca rotile directoare de la dihania pe care vrei s-o comanzi.
Si apoi tre' sa te gandesti MUSAI si la o frana !!! :) , ca la kilele pe care o sa le aiba masinutza, nu-ti doresc sa fie cineva prin preajma ... si sa ajungi sa platesti :o oarece oale sparte ! :D
Deci in final, ai nevoie de un ansamblu Tx+Rx cu cel putin 4 canale propotionale:
1. Acceleratie motor
2. Servo - directie
3. Ambreiaj
4. Frana
Daca vrei putem dezvolta in particular ideea !
Stima,
Ceea ce vrei tu, nu este o ... simpla telecomanda ! , cel putin din punctul tau de vedere.
Motoru' ala de motocositoare de care vorbesti, are :huh: ceva putere !
Controlul lui, vreau sa zic, acceleratia, trebe' bine controlata cu servo destul de tzapan ! Adica ceva mai ... sanatos, decat astea uzuale. La puterea aia s-ar putea sa ai nevoie si de un ambreiaj ... Te-ai gandit la asta ?
Apoi servo de directie, musai sa fie CA LUMEA, la capitolul putere, sa poata misca rotile directoare de la dihania pe care vrei s-o comanzi.
Si apoi tre' sa te gandesti MUSAI si la o frana !!! :) , ca la kilele pe care o sa le aiba masinutza, nu-ti doresc sa fie cineva prin preajma ... si sa ajungi sa platesti :o oarece oale sparte ! :D
Deci in final, ai nevoie de un ansamblu Tx+Rx cu cel putin 4 canale propotionale:
1. Acceleratie motor
2. Servo - directie
3. Ambreiaj
4. Frana
Daca vrei putem dezvolta in particular ideea !
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Arata acest topic
Pagina 1 din 1