probleme cu tensiunea :) help me
Postat 29 April 2006 - 04:18 PM
Din cauza asta tv-urile se opresc ( dar acum treaba e rezolvata ) dar mai am o problema si anume cea cu modemul, sub 190-180 isi da restart, am nevoie de ceva care sa ridice tensiunea la modem. de ce anume am nevoie ? ce trebuie sa cumpar ? un sfat ceva ? please help me. Vreau sa precizez ca UBS-ul este exclus ( prea scump ) am nevoie de ceva pana intr-un mil care sa mearga la sigur ... nu stiu ce sa spun un transformator ridicator de tensiune ? Am intrebat pe la cateva magazine din navodari ( ca acolo stau ) de electronice dar nu au stiut ce sa zica, daca as sti ce sa cumpar as cauta in constanta ca acolo sigur gasesc, dar nu stiu ce si nu prea ma pricep. Daca e cineva aici care are un raspuns help me :lol:
multumesc anticipat
badjoke`
Postat 29 April 2006 - 05:34 PM
Daca e cu alimentator intern, intervii in circuit si intrerupi traseul de la vechiul alimentator si montezi o mufa mama pe carcasa, potrivita cu ce ai la noul alimentator. Apeleaza la un electronist daca nu esti tu unul.
Succes.
Am uitat sa-ti zic ca ma mir cum de-ti functioneaza totusi calculatorul la tensiuni sub 180V. Daca si acesta nu functioneaza, solutia ar fi... sa astepti sa se remedieze situatia de catre Electrica caci un stabilizator de 220V 50Hz asa de capabil, nu prea vei gasi si in nici un caz la bani putini.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 29 April 2006 - 05:38 PM
Postat 29 April 2006 - 05:34 PM
Daca se uita Don`doctor la rubrica iti da sigur un raspuns competent.Dar acum e plecat cred la Ripa Rosie ca si de altfel toata crema forumului.
Mai ai si tu rabdare 2-3 zile ca se rezolva.
Bafta
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 29 April 2006 - 05:57 PM
navigator, la 29 Apr 2006, 17:34, a spus:
Daca e cu alimentator intern, intervii in circuit si intrerupi traseul de la vechiul alimentator si montezi o mufa mama pe carcasa, potrivita cu ce ai la noul alimentator. Apeleaza la un electronist daca nu esti tu unul.
Succes.
Am uitat sa-ti zic ca ma mir cum de-ti functioneaza totusi calculatorul la tensiuni sub 180V. Daca si acesta nu functioneaza, solutia ar fi... sa astepti sa se remedieze situatia de catre Electrica caci un stabilizator de 220V 50Hz asa de capabil, nu prea vei gasi si in nici un caz la bani putini.
multumesc pt. sfat, modemul este extern cu alimentator separat, fir si jack alimentare .
pe alimentator scrie urmatoarele lucruri :
AC ADPTATOR
Model NO:HKA-0980EC-230
PRI :230V ~ 50Hz 70mA
SEC :9V ---- 800mA 7.2VA
Postat 29 April 2006 - 05:58 PM
Skyspy, la 29 Apr 2006, 17:34, a spus:
Daca se uita Don`doctor la rubrica iti da sigur un raspuns competent.Dar acum e plecat cred la Ripa Rosie ca si de altfel toata crema forumului.
Mai ai si tu rabdare 2-3 zile ca se rezolva.
Bafta
Da :lol: de astea spunea si tata. in orice caz o sa astept si alte sfaturi.
Postat 29 April 2006 - 09:29 PM
Ia un alimentator cu tensiuni in trepte in secundar.
6V-9V-12V.
Vezi ca sunt acele alimentatoare cu un comutator cu mai multe pozitii.
Pune comutatorul pe 12V si vei obtine in secundar vreo 9 sau 10V.
Postat 29 April 2006 - 10:01 PM
znecula, la 29 Apr 2006, 21:29, a spus:
Ia un alimentator cu tensiuni in trepte in secundar.
6V-9V-12V.
Vezi ca sunt acele alimentatoare cu un comutator cu mai multe pozitii.
Pune comutatorul pe 12V si vei obtine in secundar vreo 9 sau 10V.
pai si cand o sa revina tensiunea la un nivel mai mare nu o sa se arda modemul ? o sa caut ce a spus navigator, un alimentator care sa mearga in plaja de 110-220. cu calculatorul nu am probleme (chiar si la 150) am avut cu unul din televizoare dar am fost la un electronist si i-a coborat limita aia la 150 si in foarte rari cazuri ( cand e deja tensinunea e slaba si se sudeaza ) se mai opreste. tensiune normala cred ca am numai noaptea dupa ora 12. ma scoate din sarite, si treaba cu curentul nu e singura problema.....screw romania screw navodari !!!
Aceasta postare a fost editata de badjoke: 29 April 2006 - 10:02 PM
Postat 29 April 2006 - 10:20 PM
Sir_Vaska, la 29 Apr 2006, 22:16, a spus:
nu am inteles, cum adika in comutatie ? si dc sa nu functioneze la tensiune continua ?
Postat 29 April 2006 - 10:31 PM
O sa-ti creasca tensiunea retelei cu vreo 20 volti, suficient cat sa mearga toate cum trebuie, inclusiv PC, televizor...
Daca te pricepi putin, poti sa faci si o mica automatizare. Cand revine reteaua la normal trebuie sa scoata aceasta infasurare ajutatoare.Daca reteaua revine la normal, o sa ai o tensiune de 240 volti...cam la limita pentru unele aparate.
Albastru
Postat 29 April 2006 - 10:42 PM
albastru, la 29 Apr 2006, 22:31, a spus:
O sa-ti creasca tensiunea retelei cu vreo 20 volti, suficient cat sa mearga toate cum trebuie, inclusiv PC, televizor...
Daca te pricepi putin, poti sa faci si o mica automatizare. Cand revine reteaua la normal trebuie sa scoata aceasta infasurare ajutatoare.Daca reteaua revine la normal, o sa ai o tensiune de 240 volti...cam la limita pentru unele aparate.
Albastru
tensiunea ocscileaza dupa consumul intregului cartier, de ex. sunt zile in care tensiunea e sub 180 si sunt zile in care e 190-200 poate mai mult .... in genereal trece de la 170 la 200 sau invers in 2-3 ore sau mai rpd. nu cred ca rezolv cu ce zici tu acolo, poate reusesc sa imi ard tot . Consumul cel mai mare este intre orele 18-21 atunci pot zice ca modemul si cuptorul cu microunde nu merg, in rest nu e chiar o problema mai grav a fost asta iarna cand era consumul mai mare, lucrurile merg dar mai pretentios este modemul care la 190-180 isi da restart.
Aceasta postare a fost editata de badjoke: 29 April 2006 - 10:44 PM
Postat 29 April 2006 - 11:09 PM
Poti sa montezi un varistor de 250 volti si o siguranta fuzibila daca nu te pricepi sa faci mica automatizare de care ti-am vorbit.
Cand tensiunea retelei este foarte mica, cei 20 volti sunt suficienti si salveaza functionarea in aproape orice situatie.
Toata chestia este sa te pricepi sa invarti cateva chestii pe acolo si n-ai sa arzi nimic niciodata.
Albastru
Postat 29 April 2006 - 11:17 PM
albastru, la 29 Apr 2006, 23:09, a spus:
Poti sa montezi un varistor de 250 volti si o siguranta fuzibila daca nu te pricepi sa faci mica automatizare de care ti-am vorbit.
Cand tensiunea retelei este foarte mica, cei 20 volti sunt suficienti si salveaza functionarea in aproape orice situatie.
Toata chestia este sa te pricepi sa invarti cateva chestii pe acolo si n-ai sa arzi nimic niciodata.
Albastru
hmm ai dreptate, dar totusi e riscant, noaptea tensiunea tinde spre normal nu sunt sigur ca 220 dar oricum peste 200 ( cred nu bag mana in foc ) o sa consult un electrician, nu ma pricep si nu cred ca reusesc sa fac ce ai zit tu :)
thx
Postat 30 April 2006 - 02:15 PM
charlie, la 30 Apr 2006, 06:13, a spus:
Ce consumator vrei sa alimentezi fara sa ai probleme. Cati wati si la ce tensiune? Enumera toate "device-urile" ca sa vedem de ce ordin este sursa care trebuie sa furnizeze watii aia.
uite ce scrie pe transformatorul modemului (modemul este extern)
AC ADPTATOR
Model NO:HKA-0980EC-230
PRI :230V ~ 50Hz 70mA
SEC :9V ---- 800mA 7.2VA
so .... what can i do ?
Postat 30 April 2006 - 02:38 PM
Pentru ceilalti baieti: cititi cu atentie de la inceputul subiectului ca s-a specificat care e problema. :)
P.s. Pe alimentatorul videocamerei mele, scrie : "input 100V-240V~ 50-60Hz 20W : output...n-are importanta" . Deci cam asa ceva iti trebuie si tie.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 April 2006 - 02:44 PM
Postat 30 April 2006 - 04:25 PM
navigator, la 30 Apr 2006, 14:38, a spus:
Pentru ceilalti baieti: cititi cu atentie de la inceputul subiectului ca s-a specificat care e problema. :)
P.s. Pe alimentatorul videocamerei mele, scrie : "input 100V-240V~ 50-60Hz 20W : output...n-are importanta" . Deci cam asa ceva iti trebuie si tie.
am deja un comutator cu selectare de tensiune dar nu merge .... modemul isi da restart incontinu :)
6OUTPUT
A.C.-D.C
ADAPTOR
input : 220/240V 50Hz
Power : 9W
Output: 3-4.5-6
7.5-9-12 V
current : 500mA MAX
Aceasta postare a fost editata de badjoke: 30 April 2006 - 04:35 PM
Postat 30 April 2006 - 07:24 PM
Alimentatorul tau o fi clasic, adica cu un transformator de retea, punte redresoare, filtrare si eventual stabilizare, desi cred ca aceasta din urma e mai degraba pe modem. Un alimentator in comutatie care ti-ar fi tie util, redreseaza si filtreaza direct tensiunea de intrare, apoi o converteste intr-o tensiune alternativa dar cu frecventa mare (zeci de kHz, chiar si suta de kHz). Apoi, tot cu un transformator dar mai special (trebuie sa poata functiona la aceste frecvente ridicate) si mult mai micut ca dimensiuni, se coboara aceasta tensiune la cit e necesar. Apoi se mai face o redresare si o filtrare si un circuit de reactie negativa "citeste" tensiunea de iesire si comanda modificarea frecventei tensiunii din primarul transformatorului, astfel incit la iesire sa ai o tensiune foarte constanta (stabilizata).
Astfel de alimentatoare le intilnim azi la tot pasul: in televizoare, in calculatoare, imprimante, etc, insa acestea sint "integrate" in aceste produse. Tu trebuie sa cauti unul de sine statator, cum sint alea usoare de la multe telefoane mobile, insa sa-ti dea 9V si 500-800 mA. Nu uita sa se specifice ca functioneaza in plaja 100-240V si nu doar la 220V.
Alimentatorul tau actual ori e unul "clasic" cu transformator greu, ori o fi in comutatie, dar din cele care nu admit plaja mare de tensiune la intrare. Sper sa fi inteles. Daca nu, asteapta sa vina cei plecati la RR, caci dupa cum ai auzit, "toata crema forumului e plecata acolo". Noi astia ramasi... :rolleyes:
(SkySpy, doar glumeam, sint sigur ca ai simtul umorului :D )
Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 April 2006 - 07:28 PM
Postat 30 April 2006 - 10:02 PM
http://www.adelaida.ro/product_info.php?cP...products_id=189 vezi ca poti comanda la cerere tensiunea de iesire(in cazul tau 9V, caci vad ca cele expuse sint de la 12V in sus). Asta merge de la 140V pina la 260V. Pretul e in lista pdf http://www.adelaida.ro/pub/Oferta_Surse_te...ne_Adelaida.pdf (la asta e intre 70 lei si 110 lei, functie de tensiuni, curenti)
Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 April 2006 - 10:05 PM
Postat 30 April 2006 - 10:59 PM
http://www.adelaida.ro/product_info.php?cP...products_id=189 merge la sigur daca e sa fac comanda ?
Aceasta postare a fost editata de badjoke: 30 April 2006 - 11:05 PM
Postat 01 May 2006 - 06:06 AM
Citeaza
Poate asta nu e cel mai bun dat fiind ca ei zic ca merge intre 140 si 260V. E cam la limita cu 140V. Ia in calcul ca astia mai pot sa si exagereze un pic. Ti-am spus ca exista unele care merg intre 100 si 240V (ca cel pe care-l am eu la camera).
In tot cazul, sa nu uiti sa specifici ca il vrei cu 9V si cel putin 0,8A pe iesire, caci cel pe care ti l-am aratat la Adelaida e "generic". De fapt ai vazut ca scrie acolo ca la cerere ti-l dau cu orice tensiune (atentie, fixa!!!) doresti, intre 5V si 20V. Mai ai putintica rabdare ca deseara sau miine apar mai multi pe forum.
Postat 01 May 2006 - 11:44 AM
navigator, la 1 May 2006, 06:06, a spus:
Citeaza
Poate asta nu e cel mai bun dat fiind ca ei zic ca merge intre 140 si 260V. E cam la limita cu 140V. Ia in calcul ca astia mai pot sa si exagereze un pic. Ti-am spus ca exista unele care merg intre 100 si 240V (ca cel pe care-l am eu la camera).
In tot cazul, sa nu uiti sa specifici ca il vrei cu 9V si cel putin 0,8A pe iesire, caci cel pe care ti l-am aratat la Adelaida e "generic". De fapt ai vazut ca scrie acolo ca la cerere ti-l dau cu orice tensiune (atentie, fixa!!!) doresti, intre 5V si 20V. Mai ai putintica rabdare ca deseara sau miine apar mai multi pe forum.
tensiunea nu cred ca a scazut vreodata la 140 .... deci deca merge intre 140-240 e perfect :)
Postat 01 May 2006 - 03:02 PM
Daca da atunci nu este mai ieftin sa vinzi modemul extern si sa cumperi un modem care sa-l bagi in calculator?
Calculatorul este echipat cu sursa in comutatie si teoretic nu are probleme (prea mari) atunci cand ai fluctuatii de tensiune!
Postat 01 May 2006 - 03:38 PM
Oamneni buni,NU se poate rezolva problema decit intr-un singur mod: stabilizator de tensiune in curent alernativ ! Sint unle mai slabute, parca rezonante le spune si unele mai dichisite, pe lampoi sau tranzistori. Astea mentin tensiunea la iesire, al un consul ce 100-300 WW, CONSTNATA in timp ca tensiunea la intrare poate varia intre 150 si 280 V. Ori ce alta improvizatie duce la distrugerea consumatorilor!!!!
Giniti-va ce se intmpla daca are un transfomator care acum ii ridica tensiune da la 150 la 220 V si acest transformator va fi alimentat, daca reteaua vine, din cine stie ce cauze, la 220! Va avea aparatele alimentate la cel putin 300 de volti!!!!!
Deci nene, nu te scumpi la tarite!!!!!!
Ar mai fi o solutie: ai un contract care nu este onorat de Electrica!
Postat 01 May 2006 - 04:33 PM
Citeaza
G E N I A L de simplu si eficient!
Bravo Gabi, nu stiu de ce nu i-am dat si noi solutia asta :) Eu probabil ca m-am gindit ca-si iubeste omul mult de tot modemul extern.
badjoke, asta-i cea mai simpla si putin costisitoare solutie.
Postat 01 May 2006 - 10:03 PM
navigator, la 1 May 2006, 16:33, a spus:
Citeaza
G E N I A L de simplu si eficient!
Bravo Gabi, nu stiu de ce nu i-am dat si noi solutia asta :( Eu probabil ca m-am gindit ca-si iubeste omul mult de tot modemul extern.
badjoke, asta-i cea mai simpla si putin costisitoare solutie.
hmmm modem intern, mai bine cumpar UBS, anyway o sa ma gandesc si la solutia asta B) eu tot zic ca o sa mearga un alimentator de 800mA la 9v care sa mearga in plaja de 150-220 ( nu sa ridice tensiunea )
precizez ca am net prin cablu
Aceasta postare a fost editata de badjoke: 01 May 2006 - 10:14 PM
Postat 02 May 2006 - 04:21 PM
Dar chiar, nu poti cere providerului o solutie (un astfel de alimentator)?
Sau, ca sa ne folosim de ideea lui Gabi (Buggy-man), fa tu un stabilizator mic (cu un 317 sau un 7809) cu un mic radiator si-l alimentezi de pe 12V de la sursa pc-ului (poate chiar ai un cablu ptr hard sau flopy liber, si ai pentru masa negru si pentru 12V galben). Atentie cum il fixezi in pc sa nu faci scurturi. Apeleaza la un electronist local daca nu esti tu. costul trebuie sa fie mult mai mic (piesele pina in 2 lei).
Postat 02 May 2006 - 05:34 PM
Iei un acumulator de 12V ii pui 3-4 diode chioare in serie dinspre plus si alimentezi apoi in paralel cu alimentatorul respectiv.
Cand cade tensiunea de la retea acumulatorul iti tine el 9-10V. Din cand in cand, odata pe luna il pui la incarcat si asta pentru ca se descarca el singur NU pentru ca ti-l descarca modemul...
Postat 02 May 2006 - 06:54 PM
navigator, la 2 May 2006, 16:21, a spus:
Dar chiar, nu poti cere providerului o solutie (un astfel de alimentator)?
Sau, ca sa ne folosim de ideea lui Gabi (Buggy-man), fa tu un stabilizator mic (cu un 317 sau un 7809) cu un mic radiator si-l alimentezi de pe 12V de la sursa pc-ului (poate chiar ai un cablu ptr hard sau flopy liber, si ai pentru masa negru si pentru 12V galben). Atentie cum il fixezi in pc sa nu faci scurturi. Apeleaza la un electronist local daca nu esti tu. costul trebuie sa fie mult mai mic (piesele pina in 2 lei).
pana una alta am cumparat un stabilizator am dat 120 lei, inca nu stiu cat poate sa duca sper sa mearga :( daca nu merge am vb cu vanzatorul sa il duc back acum sa vad cum se comporta cand scade tensiunea :(