Modelism - RHC Forum: Statie GWS T-4AII 40 MHz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Statie GWS T-4AII 40 MHz Lungime Antena

#1 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 17 April 2006 - 08:03 AM

Am o staie R/C GWS T-4AII pe 40 MHz, emitator cu 4 canale iar receptorul cu 8 canale, din greseala un prieten a taiat firul antenei receptorului, dezacordand sistemul. Are cineva o astfel de radiocomanda ? Puteti sa-mi spuneti ce lungime trebuie sa aibe firul ?
0

#2 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 April 2006 - 08:20 AM

daca-i lambda/4 e undeva pe la 1.8 metri.
am impresia ca antenele de modelism sunt facute pe lambda/4... este adevarat? (desi am masurat antena mea si pare sa fie mai mica decat lambda/4).

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 17 April 2006 - 08:21 AM

0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 17 April 2006 - 10:42 AM

In modelism nu se aplica regula cu lambda/4 ci "regula fiecarui producator" in parte. De exemplu, la Futaba tot ce e ptr. aero are 1m si tot ce e ptr sol are 0,5 m. Indiferent ca-i in 35, 40, 72, 75 MHz (scrie clar pe siteul lor pe undeva la FAQ/schimbarea antenei rupte de la receptor).
Daca nu primesti raspuns de la un alt posesor, eu zic ca poti sa-i intrebi pe cei ce vind asa ceva in Romania. Nu vad nici un motiv sa nu-ti raspunda.

0

#4 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 April 2006 - 01:02 PM

am reusit sa gasesc manualul pe site la producator(sper sa fie bun),
antena receptorului are 100cm. Multumesc pentru ajutor.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1145271775.jpg

0

#5 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 17 April 2006 - 10:13 PM

Din curiozitate , la ce distanta iti bate statia ?
Ca am si io modelu asta , primit impreuna cu un heli dragon fly si mi se pare ceva tare suspect la ea. Timp de 2 ani nu mi-a trecut prin cap sa verific bataia , in schimb recent am pus pe o masinuta si am observat ca nu merge mai mult de 50m. Si la heli aveam probleme , da le puneam pe seama neindemanarii , nici prin cap nu imi trecea ca pierd legatura.
0

#6 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 18 April 2006 - 07:06 AM

La sol bataia statiei se reduce cam de 2-3 ori :) din pacate ...
Daca nu e ceva in neregula la finalul statiei, mi se pare cam suspecta raza aia mica a Tx-ului, da' ... poate fi si o masura de protectie a consumului la emisie, pt ca heli fiind mic n-o sa-l trimiti niciodata mai departe de 50-60 de m, ca nu-l mai vezi cum raspunde si deci statia n-are sens sa emita cu putere mare, inutil. :D Deci e cu ... depinde !

Stima,

PS: Ce pack are Txu' ? Si cat zice manualu' ca tre' sa mearga ? Ca sa facem o evaluare...
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#7 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 18 April 2006 - 08:13 AM

E posibil sa fie totusi din receptor cred , din pacate celelalte statii mi-s pe 35 si 72 MHz , dar o sa caut alt receptor la 40 sa ma conving. Accu de la statie is ok , era primul lucru care l-am verificat. Da am impresia ca tot ansamblu nu a fost conceput sa bata la distanta mai mare , si cand ma gandesc ca m-a costat 14 mil cu 2 ani (de la firma nordica) ma impac greu cu ideea ca nu bate nici cat o jucarie. Nu stiu in ce masura ar putea afecta transmisia , releul de la Orange , manevrele fiind efectuate la distanta mica de acesta - 100 - 150 m. Am un cesna 182 / 72MHz care zboara totusi fara probleme deosebite in zona respectiva.
Oricum daca mai are cineva statie de genu asta , l-as ruga sa verifice bataia ei sa vedem daca a mea e in regimul ei normal sau are ceva in neregula.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 18 April 2006 - 02:33 PM

0

#8 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2006 - 08:29 PM

Distanta data de producator pentru receptorul R8M este de 300m. Abia asttept sa fac niste probe si te anunt.Cand avea antena intreaga mergea bine peste suta de metrii.
0

#9 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 18 April 2006 - 08:48 PM

Si eu am aceeasi statie, numai ca e pe 35 MHz.

Nu am avut probleme cu distanta. Am un EZ. De cateva ori s-a indepartat atat de mult ca nu-mi dadeam seama daca e cu botul sa cu coada spre mine. Chiar il si vedeam pierdut dar probleme cu comenzile din cauza distantei nu am avut.

Dar cum zicea si proful la sol se schimba datele problemei.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu