Modelism - RHC Forum: Interzicere definitiva - Esox - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Interzicere definitiva - Esox

#31 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 15 March 2006 - 12:14 PM

Foarte bine spus Andrei. Este adevarat ca "Cine poate oase roade" dar sa le roada in curtea lui. Cred ca lumea s-a lamurit acum.
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#32 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 15 March 2006 - 01:00 PM

O fi ograda dansului dar un forum invita pe fiecare sa-si exprime parerea. Iar masura miroase de la o posta a razbunare nu justitie. Una e sa-i interzici sa mai posteze, alta sa-i stergi toate mesajele, ca si cand ai vrea sa anihilezi orice amintire a criminalului. Daca e sa fii corect, membrii forumului au investit per total cel putin la fel de mult ca si gazduitorul participand si publicand atata informatie. Sau asta nu conteaza ca investitie? Ca fara bogatia de informatii adusa de membrii care au publicat, forumul asta nu ar fi nimic, ar face oricine unul "alternativ" pana diseara.

Cezar
0

#33 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 15 March 2006 - 01:22 PM

Sunt de acord cu ce a zis @clotth. Acest forum a castigat reputatie serioasa si parerea mea este ca aceasta nu se datoreaza adminului , moderatorilor sau a firmei RHC. Contributia masiva este din partea modelistilor (nr. lor de ex.) si subiectelor postate de acestia. Ar fi pacat sa se dilueze treptat in urma unor restrictii care nu aduc nici un folos nimanui ... Eu cred ca ar trebui revizuita putin si cenzura ca poate sa reprezinte ea insasi o piedica in bunul mers firmei. Este deci parerea mea ...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 15 March 2006 - 01:29 PM

0

#34 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 15 March 2006 - 01:59 PM

ctotth, la 15 Mar 2006, 14:00, a spus:

O fi ograda dansului dar un forum invita pe fiecare sa-si exprime parerea.

Exact, doar parerea. Daca vrea sa-si expuna magazinul sa cumpere spatiu publicitar.
0

#35 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2006 - 03:49 PM

@olaf: Nu am spus ca esox nu ar fi gresit. Iar mesajul unde am spus ca fiecare e liber sa-si exprime parerea si ca si forumistii au pus timp si suflet la popularitatea forumului - ma refeream la atitudinea lui andrei:

Citeaza

Interesante reactiile citorva forumisti referitor la acest subiect. Am ajuns sa fiu tras la raspundere pentru efortul meu atit ca timp cit si ca bani sa putem/puteti sa comunicam civilizat intre noi prin intermediul acestui forum.

O comunicatie civilizata presupune libertatea de exprimare. Daca e forumu privat al lui RHC, sa-si spuna "Forumul RHC" nu "Forumul Modelistilor", la fel cum "Uzinele Dacia" nu se numesc "Ministerul Transportului". Daca un incepator intreaba de unde pot cumpara produsul X mi se pare normal sa mi se permita sa-i raspund cu informatia clara si corecta, nu sa ma fofilez dupa puncte-puncte s....a sau e(s)(o)x si alte artificii de parca as spune vreo obscenitate.

Un nou venit care vrea sa vada ce-i cu modelismu in Romania si ajunge aici ce vede? un singur magazin cu preturi care la prima vedere nu reusesc decat sa-l descurajeze - ramane cu impresia amara ca in Romania exista doar un monopol al RHC-ului. Acum chiar vede un magazin care deocamdata a tras perdeaua la vitrina pe o perioada nedeterminata si cenzureaza orice mesaj despre alte magazine.

Daca ar vedea ca sunt si altii vanzatori cam cu aceleasi preturi, ar vedea ca asta e piata, nu incearca sa-l traga nimeni in piept.

Ar avea curaju sa mearga mai departe, Nu o sa se opreasca la primul avion sau prima masinuta daca-i intra microbul, si sigur va cumpara si de la RHC pentru ca RHC-ul are un impact de 1000 de ori mai mare:

La fiecare mesaj pe care e pomenit numele unui concurent sunt celelalte sute si mii de pagini cu banner scris mare in dreapta sus: "Cauti un magazin de modelism? Click aici".
NU E NECESAR sa cenzureze mesajele despre concurenta, publicitar RHC-ul are un avantaj covarsitor. Este Prima Dona. Prin gazduirea acestui forum si-a castigat titlul de Miss Romania a Modelismului. Ce sens are sa mai imbrancesti de pe scena celelalte pretendente, mai mici si mai urate?

Ganditi-va ca intrati la o expozitie cu vanzare a unui pictor. Cum v-ati simti daca ati fi dati afara pentru ca pomeniti expozitia altui artist? Sau intrati intr-o cafenea, sau restaurant si vi se interzice sa discutati despre alte localuri.

Cine castiga?

cezar

P.S. @andrei, nu cred ca-ti contesta nimeni meritul de a investi timp si bani in acest forum, care sunt laudabile. Ti s-a contestat atitudinea exagerat de severa care cel putin dupa mine, pe de o parte iti dauneaza si in buna masura este nejustificata: RHC-ul nu e singurul care a investit in acest forum. Sunt 50000 de mesaje aici, bune sau rele - e contributia tuturor care mentine audienta aici. Poti sa fii mai putin dispretuitor la adresa forumistului "de jos".

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 15 March 2006 - 03:57 PM

0

#36 Useril este offline   kele 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 15 March 2006 - 03:55 PM

Andrei, la 15 Mar 2006, 10:12, a spus:

1. Rubrica de Vinzari/ se adreseaza strict modelistilor care vor sa-si vinda din casa citeva vechituri sau sa faca ocazional schimb de componente si nu celor care au pagina de web in care scrie "Aduc din China in cantitati mai mari ....".
2. Am vorbit personal cu esox la telefon si i-am explicat de ce i-am interzis accesul pe forum. Parea ca a inteles. L-am rugat sa-si faca un user nou cu care sa participe la dicutiile de pe forum dar sa nu-si mai faca reclama. A fost o discutie amiabila. Acum vad ca pozeaza in eterna victima a RHC-ului care l-a impuscat pe la spate. Sint convins ca esox a stiut exact ce face cind si-a facut reclama!
3. Desi nu ar trebui sa ma justifica in fata forumului pentru deciziile de aplicare a regulamentului, interzicerea lui esox se bazeaza pe paragraful de reclama fara acordul RHC. "Avocatii" sa ma scuteasca ca esox nu e persoana juridica. Are pagina web de "engros" de modelism si are si nerusinarea sa-si faca reclama in forum pozind in mic modelist.

Interesante reactiile citorva forumisti referitor la acest subiect. Am ajuns sa fiu tras la raspundere pentru efortul meu atit ca timp cit si ca bani sa putem/puteti sa comunicam civilizat intre noi prin intermediul acestui forum.
Nu sint impotriva concurentei. Concurenta face bine in orice domeniu. Faceti reclama in presa, organizati evenimente publice mediatizate, faceti orice va trece prin cap sa va promovati afacerea DAR NU PE ACEST Forum!!

O intrebare retorica pentru cei care propovaduiesc evaziunea fiscala: De ce nu se organizeaza intilniri de modelism sponsorizate de cei care fac contrabanda cu combustibil adus in valiza de peste granita, sau de "dealerii" TowerHobby, sau de cei care vind pe sub mina fara TVA sau chiar, de ce nu, de esox?

Nu am avut intentia sa lungesc acest subiect, nici sa ma scot victima.

Am tot respectul fata de cel care a creat si intretine acest forum. Consider acest forum foarte util, pe mine personal m-a ajutat enorm sa reincep acest hobby dupa multi ani de pauza. Si mai ales m-a ajutat sa intilnesc aceasta comunitate minunata a modelistilor, sa cunosc acesti oameni minunati. Mi-a facut posibil sa va cunosc pe Voi.

Am mai zis si repet: stiu si recunosc ca am gresit. Inteleg perfect motivatia lui Andrei ca nu accepta reclama altora pe forumul lui privat. Accept sa fiu penalizat. Asta am spus si in convorbirea noastra telefonica.
Am acceptat situatia dar totusi am pus o intrebare in mod public, deoarece verdictul s-a dat in public, fara sa fiu anuntat in privat. Era chiar necesara excluderea totala? Nu se putea rezolva si altfel. Eu sustin ca se putea.

Tin sa precizez cateva lucruri esentiale: inca NU SUNT COMERCIANT si nu comercializez en-gros. Sunt un modelist, si am cautat luni de zile prin magazine on-line (inclusiv la RHC, de unde nici macar nu am primit raspuns la intrebarea pusa) si pe net, echipamente RC mai ieftine, ca sa-mi pot echipa amaratul Beaver (sper ca ma va scuza ca l-am numit asa) facut din depron. Nu ca sa ma pling, dar pur si simplu nu mi-am putut permite sa cumpar totul la preturile de aici. Am cumparat de unde am gasit mai ieftin.
Cantitati "mai mari" insemna 10 bucati de servouri. Din care 4 pentru mine, restul pentru alti modelist, care de asemenea nu-si puteau permite sa cumpere din tara. Daca acest lucru se considera COMERT EN-GROS si se considera amenintatoare pentru RHC atunci nu stiu ce sa zic.

Ca mi-am aranjat saitul sa arate ca un magazin? M-am jucat si eu cu html si tabele, si mi-a placut ce a iesit.

Ca am vandut ilegal? Cel care nu a facut asa ceva sa arunce prima piatra in mine. As fi curios, sa spuna cei din cauza, desi cunosc raspunsul, cati afaceristi, inclusiv in domeniul modelismului au inceput treaba cu actele in regula? Cine nu a incercat intr-un fel sau altul sa-si testeze piata inainte de a plati toate taxele si a intra in legalitate?

Mai sus am scris "INCA nu sunt comerciant" pentru ca intentionez sa devin.

Si ca sa va raspund, domnule Andrei la intrebarea retorica: NU propovaduiesc evaziunea fiscala. Daca tot nu sunteti impotriva concurentei, va anunt pe aceasta cale ca firma mea e in curs de inregistrare.
De asemenea va anunt, ca saitul meu va deveni un magazin on-line cat se poate de legal. Nu voi mai face reclama pe forumul RHC si sper ca voi putea sponzoriza diferite activitati ale modelistilor.
Da aripi viselor tale!
0

#37 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 15 March 2006 - 04:16 PM

ctotth, la 15 Mar 2006, 15:49, a spus:

... RHC-ul nu e singurul care a investit in acest forum. Sunt 50000 de mesaje aici, bune sau rele - e contributia tuturor care mentine audienta aici...

asa si unde se duceau cele 50.000 mesaje - in caz ca nu exista serverul RHC?
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#38 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 15 March 2006 - 04:48 PM

esox & kel: Gasesc patetic raspunsul tau. Iti racolezi clientii pe banii mei dar tot tu esti suparat ca nu te-am avertizat in prealabil ca ai incalcat in mod repetat regulamentul forumului. Chiar crezi ca vin din desenele animate?

"Era chiar necesara excluderea totala? Nu se putea rezolva si altfel. Eu sustin ca se putea." Nu ti-am dat chiar eu solutia cind am vorbit la telefon? Fa-ti un user nou si participa la discutii dar nu mai face reclama.

"De asemenea va anunt, ca saitul meu va deveni un magazin on-line cat se poate de legal. Nu voi mai face reclama pe forumul RHC si sper ca voi putea sponzoriza diferite activitati ale modelistilor."
Super! Cit ma bucur! Atunci ai sa vezi cum cresc preturile din cauza taxelor legale si daca mai vrei sa si sponsorizezi activitatile de modelism sa vad de unde scoti banii. Oricum, succes.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#39 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 15 March 2006 - 06:02 PM

Andrei, la 15 Mar 2006, 10:12, a spus:

...
3. Desi nu ar trebui sa ma justifica in fata forumului pentru deciziile de aplicare a regulamentului, interzicerea lui esox se bazeaza pe paragraful de reclama fara acordul RHC.
...

Nu stiu daca trebuie sa te justifici sau nu, da' cred ca transparenta totala, in situatiile astea, pot evita cazuri similare pentru viitor.
Poate chiar discutiile premergatoare masurii ... luate, era bine sa fie aduse la cunostiinta tuturor, tocmai pentru a nu fi socati, asa cum au patit majoritatea si au luat atitudine in consecinta.
In general oamenii iau atitudine in functie de informatiile pe care le detin.
Cred ca sunt in asentimentul tuturor modelistilor, si cand zic asta, ma refer la cei care construiesc, modelesc, zboara, plutesc, alearga, etc, ca trasparenta totala, nu poate decat sa faca bine, atat forumului cat si RHC-ului.

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#40 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2006 - 07:12 PM

IlPadrino, la 15 Mar 2006, 16:16, a spus:

ctotth, la 15 Mar 2006, 15:49, a spus:

... RHC-ul nu e singurul care a investit in acest forum. Sunt 50000 de mesaje aici, bune sau rele - e contributia tuturor care mentine audienta aici...

asa si unde se duceau cele 50.000 mesaje - in caz ca nu exista serverul RHC?

@IlPadrino - nu vreau sa intru intr-o dizertatie asupra modului in care gaina poate sa faca pui vii fara cocos, sau cocosul fara gaina.

Fiecare parte a investit mult. Una e sa pui un soft de forum online, alta e sa aiba si succesul care il are acesta.
RHC-ul are meritul ca a fost primul care a facut un astfel de forum, captand automat majoritatea publicului din RO. E meritul initiativei. Bravos lor ca au reusit, caci daca ar fi incercat pe alte cai sa obtina acelasi impact de advertising (atentia potentialilor clienti), i-ar fi costat mult mai mult decat si-ar fi permis din vanzari.

Deci pentru RHC, forumul este un mare succes de marketing. Daca are probleme sa-l valorifice, alta e cauza, nu pomenirea in mesaje a numelui sai URL-ului unui concurent din Bacau sau Miercurea Ciuc.
Mai ales ca adresele respective tot le afla cine le cauta. Cenzura e inefectiva. Nu ramanem decat cu gustul neplacut - si forumistii, si RHC-ul, si "concurenta".

Cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 15 March 2006 - 07:30 PM

0

#41 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Postari: 1506
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 15 March 2006 - 09:37 PM

Unul din motivele pentru care m-am retras de pe acest forum (stiu ca pe multi ii doare in pupa) a fost ca devenise sat fara caini. Cum era un moderator mai "drastic", cum sareau 20-30 pe el si-l faceau in toate felurile (pastrez si acum MI-urile primite in perioada in care moderam si cu care - MI-urile - mi-am umplut frigiderul de cateva ori...). Pai dragii mosului, inseamna ca voi nu prea stiti cum e pe un forum cu adevarat drastic si corect!!! Toti cei care ar fi comentat decizia unui moderator/admin ar fi luat o pauza binemeritata intre cateva zile si definitiv! Si va zic asta din experienta acumulata pe destule forumuri mult mai puternice ca acesta.
Sincer, acest topic trebuia inchis inca dupa mesajul lui Andrei.

Sa va citez din Regulamentele altor forumuri:

"Administratorii sunt persoanele care deţin acest forum şi se ocupă atât cu partea sa tehnică, cât şi cu partea administrativă. Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum şi nu răspund în faţa nimănui pentru acţiunile lor.

Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului şi a interveni în discuţii prin modificarea sau ştergerea mesajelor, urmând în acelaşi timp prezentul ghid. Funcţia de moderator implică responsabilitatea peste o secţiune a forumului sau pe întregul forum, fără a fi necesare explicaţii pentru acţiunile efectuate. Un moderator nu poate fi adăugat sau destituit decât în urma deciziei unui administrator, fără a fi necesare explicaţii suplimentare."

Se interzice şi se sancţionează cu avertisment 20% (în cazurile speciale, avertismentul poate fi dat într-un procent mai mare - Când suma avertismentelor atinge 100%, contul va fi suspendat pe o perioadă de timp la alegerea administratorilor sau a moderatorului care a acordat ultimul avertisment. În cazuri excepţionale, se poate închide definitiv contul unui utilizator şi interzice accesul pe bază de adresă IP ('ban').) introducerea mesajelor care conţin:
- mesaje ce au scop de a atrage atenţia moderatorilor asupra unor mesaje din forum (aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)"

sau

"REGULAMENT !

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

Se va sanctiona cu asprime atitudinea de "aflare in treaba", "aberare" si "bagare in seama". Toti simtim nevoia de a ne abera din cind in cind - problema este ca nu acesta este locul potrivit. Orice tentativa de acest gen se va incheia negresit cu stergea contului si banarea lui, a ip-ului, adresei de email si orice altceva legat de contul in cauza plus stergerea in totalitate a mesajelor scrise de user-ul respectiv in perioada cit a fost activ. In cazul in care se considera de catre administratori/moderatori ca a fost o intimplare/scapare (mica iesire in decor a unui user fara antecedente) se va transmite un avertisment (in caz de recidiva se va recurge la metoda mai sus mentionata).

Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un "material pretios", cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau "abuzat" este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita. "

Si ma opresc aici, ca deja am scris prea mult in ultima vreme pe forum...

P.S. off-topic: culmea e ca cei care m-au muscat de turul pantalonilor in perioada respectiva au cam disparut din peisaj... Sau ma rog, au avut doar interventii sporadice...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#42 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 15 March 2006 - 09:46 PM

kele, la 15 Mar 2006, 16:55, a spus:

Ca am vandut ilegal? Cel care nu a facut asa ceva sa arunce prima piatra in mine. As fi curios, sa spuna cei din cauza, desi cunosc raspunsul, cati afaceristi, inclusiv in domeniul modelismului au inceput treaba cu actele in regula?

Este prima oara cand pomenesc pe acest forum ca am magazin de modelism. Pana acum nu am spus nimic din cauza ca sunt moderator si eu mai mult decat oricine trebuia sa respect regulile de aici. Da, am magazin de machete statice cu acte in regula. Nu numai ca am totul pe facturi fiscale dar am pana si casa de marcat separata pentru articolele de modelism. Asa ca ia de la mine un bolovan in cap.

Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 15 March 2006 - 09:48 PM

0

#43 Useril este offline   mobi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 27-May 04

Postat 15 March 2006 - 10:10 PM

Olaf The Viking, la 15 Mar 2006, 21:46, a spus:

Ca am vandut ilegal? Cel care nu a facut asa ceva sa arunce prima piatra in mine. As fi curios, sa spuna cei din cauza, desi cunosc raspunsul, cati afaceristi, inclusiv in domeniul modelismului au inceput treaba cu actele in regula?

Este prima oara cand pomenesc pe acest forum ca am magazin de modelism. Pana acum nu am spus nimic din cauza ca sunt moderator si eu mai mult decat oricine trebuia sa respect regulile de aici. Da, am magazin de machete statice cu acte in regula. Nu numai ca am totul pe facturi fiscale dar am pana si casa de marcat separata pentru articolele de modelism. Asa ca ia de la mine un bolovan in cap.

Domnu' moderator Olaf, stiti probabil ca daca cumva ati vandut vreo ceva fara bon fiscal sau mai pe la negru, vi se intoarce bolovanul ala inzecit. Doamne fereste!

Hai sa nu judecam pe altii, sa incercam sa ne facem noi treaba cum putem mai bine.
0

#44 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 March 2006 - 10:40 PM

eu am luat de la la olaf si am primit bon de casa....si nu cred ca din cauza ca sunt moderator!!
flying is my life...
0

#45 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 15 March 2006 - 10:59 PM

Hei Viper, nu ne-am mai vazut de mult :o
Am citit fragmentele din regulamente. Sintem mici copii fata de ei. Imi faceam probleme ca sintem prea "represivi" dar vad ca sintem cam ... moi.
N-am inchis discutia, desi puteam sa o fac, pentru ca n-avem nimic de ascuns. Am aplicat regulile forumului pe care (teoretic) toata lumea le-a inteles si acceptat. Ma asteptam sa mai fie comentarii dar recunosc ca unele dintre ele m-au uimit.
Interesant cite aflii in aceste momente. S-a vorbit de transparenta: Ma intreb cite firme au registru de reclamatii on-line si raspunde onest la probleme? Recunosc ca alte firme au livrat mai prompt decit noi, dar unde ne putem vedea cu totii ce reclamatii sint la firmele respective?
S-a vorbit de dreptul la informare: Rog pe respectivul, daca este angajat undeva, sa publice lista tuturor concurentilor firmei sale si sa indrume clientii sai spre concurenta. Divulgarea pretului intern de achizitie a produselor ar fi un bonus apreciat. Daca poate cheltui si niste bani in procesul acesta ....

Noi mergem mai departe, poate vor veni si vremuri mai bune :o
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#46 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2006 - 04:02 AM

Andrei, la 15 Mar 2006, 22:59, a spus:

...
S-a vorbit de dreptul la informare: Rog pe respectivul, daca este angajat undeva, sa publice lista tuturor concurentilor firmei sale si sa indrume clientii sai spre concurenta. Divulgarea pretului intern de achizitie a produselor ar fi un bonus apreciat. Daca poate cheltui si niste bani in procesul acesta ....

Noi mergem mai departe, poate vor veni si vremuri mai bune :o

Putine firme reprima posibilitatea posibililor clienti de a-si spune parerea. Sau regulile de loialitate normal a fi respectate de angajatii RHC sa se aplice tuturor membrilor forumului?

@VIPER: In regulamentele forumurilor de care vorbesti ce se spune de interzicerea folosirii unor anumite nume de firme? Asta e topicul aici.

Cezar
0

#47 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 16 March 2006 - 06:11 AM

ctotth, la 16 Mar 2006, 05:02, a spus:

Putine firme reprima posibilitatea posibililor clienti de a-si spune parerea. Sau regulile de loialitate normal a fi respectate de angajatii RHC sa se aplice tuturor membrilor forumului?

@VIPER: In regulamentele forumurilor de care vorbesti ce se spune de interzicerea folosirii unor anumite nume de firme? Asta e topicul aici.

Cezar

de fapt tu ce vrei sa ne demonstrezi/explici/expui noua?

rhc nu ti-a reprimat dreptul sa vorbesti despre concurenta.du-te frumos la firma sau da un telefon acolo si exprima-ti parerea despre concurenta.
dar nu in public pe forum.

si ca sa iti raspund la intrebarea adresata lui viper si pe alte forumuri exista interdictia de a folosi unele nume de firme.
flying is my life...
0

#48 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Postari: 1506
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 16 March 2006 - 08:06 AM

Pe forumurile respective nu exista concurenta, ca nu are cum... Nu sunt forumurile vreunei firme. Dar se specifica destul de clar ca mesajele publicitare de firma trebuie sa aiba acordul administratorilor. O sa scriu mai pe larg peste cateva ore.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#49 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 16 March 2006 - 08:58 AM

Am tot asteptat sa se stinga subiectul de la sine! Astfel de discutii au fost si vor mai fi de-a lungul existentei forumului. Nu se doreste sa se intelega cum ca acest forum este privat si ca proprietarul isi impune propriile reguli care trebuiesc urmate...in caz contrar, este firesc ca acesta sa dispuna!!!!! Cum spuneam mai demult, in alta discutie, cui nu-i place, nu mananca!
Deunazi, chiar comentam in privat cu cineva cum ca acest subiect seamana cu o nunta de caini: un titular e "in comenzi" calare pe catzea, iar ceilalti se uita si dau din cur in gol pe langa: asa si aici, persoanele implicate direct au stabilit o legatura, telefonica sau alta, s-au lamurit, s-a cazut de acord dar, in spiritul mioritic, apar si catzeii care alearga pe langa masina si musca din cauciucuri, dand tot felul de conotatii colorate discutiei care, in final, nu face decat sa amplifice gradul de tensiune in sanul forumului. Hotararea este luata, in regulament nu se specifica nicaieri ca userii ar avea vre-un cuvant de spus, ca s-ar vota constitutional sau democratic, deci discutia devine din start superflua!
In incheiere rog pe toti cei care se simt lezati de faptul ca am folosit exemplul cu cainii, sa nu ia la propriu aceasta figura de stil: nu am facut pe nimeni caine sau catel, ci doar am incercat sa evidentiez o stare de fapt!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#50 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 16 March 2006 - 09:16 AM

@Marinere, ce bine le ... zici !
Eu m-am referit in postul meu, ca forumu' fiind privat, si apartinand unei firme/persoane juridice, este normal ca acesta sa impuna ... regulile.
Singura problema este ca temele discutate sunt de natura tehnica si sunt consecinta unei pasiuni pe care nu ne-o impune nimeni ! Tot ce fac membrii forumului de fata, o fac din placere si e pacat ca aceasta pasiune e umbrita din cand in cand de efectele atributului ... privat.

As face o comparatie cu unu' care merge in vizita la cineva si e servit cu o cafea. Ambele persoane sunt private si relatiile dintre ei sunt dictate doar de bunul simt, iar ceea ce se intampla intre ei, depinde exclusiv de ei.
As continua, da' ma opresc aici... :wub:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#51 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 16 March 2006 - 09:28 AM

VIPER, la 15 Mar 2006, 22:37, a spus:

Sincer, acest topic trebuia inchis inca dupa mesajul lui Andrei.

NU!...Andrei a gresit ca a facut publica aceasta decizie! Sunt sigur ca a dorit sa arate de fapt ca deciziile sunt transparente pe acest forum, cu toate ca nu era obligat sa o faca!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 16 March 2006 - 09:29 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#52 Useril este offline   kele 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2006 - 09:32 AM

Olaf The Viking, la 15 Mar 2006, 21:46, a spus:

@Olaf
Eu vorbeam despre inceputul afacerii, ma refeream la timpul trecut.

Am stiut de magazinul tau si te felecit pentru el numai daca nu l-ai realizat dand cu bolovani in stanga si in dreapta in tot ce misca.

Repet: saitul meu inca ne e magazin. Produsele de acolo le-am cumparat pentru uz personal si pentru testari si am vandut cateva bucati ce aveam in plus.

Aceasta postare a fost editata de kele: 16 March 2006 - 09:38 AM

Da aripi viselor tale!
0

#53 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 16 March 2006 - 09:49 AM

M-am tot abtinut ca nu e treaba mea ca cineva a incalcat regulamentul. Dar deja discutia devine una de principiu si vad ca unii nu intelg asa ca repet si io poate le intra in cap :

Prietene intelege odata pt totdeauna ca forumul asta e privat si nea RHC oricine e el poate sa faca ce vrea cu el. Inclusiv sa te baneze sa puna poze cu tine in curu gol... E al lui, e proprietate privata si membrilor acestui forum li s-a acordat privilegiul de a scrie aici si nu e un drept garantat de nimeni. Fa diferenta intre privilegiu si drept . Sunt banii firmei , forumul firmei daca nu mai te vor aici e pe banii lor.

Daca Andrei a avut impresia ca esti o amenintare pt RHC si ca ai putea sa ii iei 0.001 din clienti e normal sa te baneze. Io sincer te banam pe IP si nu mai intrai niciodata, basca ca te alergam pe strada. De ce ? pentru ca mi-ai fi facut rau la afacere !!!!!!! INTELEGI CE SCRIU ??? Acum vinzi 3 pacuri rasuflate data viitoare 20 si una peste alta ti-ai facut reclama gratis PE BANII RHC . Nu ne mai aburi ca le-ai luat pt tine si ti-au mai ramas ca nu tine...
Parerea mea e ca proprietarul, adminul,moderatorii forumului sunt prea blanzi cu cei ce scriu aici.
DT
0

#54 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 24-November 04

Postat 16 March 2006 - 10:26 AM

Domnilor,

Toata aceasta discutie/"scandal" incepe sa fie...

User-ul esox a comis o fapta reprobabila si a fost pedepsit. El, user-ul, si numai user-ul.
Persoana fizica, aia in in carne si oase, cu un IP probabil unic si foarte cunoscut, NU a fost pedepsita!

Acum se pune urmatoarea intrebare:
Este normal/eficient sa blochez accesul unui "virtual" care a incalcat regulamentul lasand liber accesul "fizicului"?

Kele (allias esox) poate in continuare sa incalce regulamentul! Va fi si el, kele, "eliminat". Isi va face alt cont si va continua in acelasi spirit, S.A.M.D. (ATENTIE: acest scenariu NU reprezinta un atac la persoana in cauza! Este un scenariu PUR TEORETIC).

Si acum... Se poate interzice accesul unei PERSOANE FIZICE pe forum? Eu zic, in ignoranta mea, ca NU! Gresesc?

Nu mai exista esox dar exista kele! OMUL esox/kele nu a fost pedepsit - eliminat de pe forum! Si atunci... care-i problema?

Am zis, n-am dat cu paru'!

Aceasta postare a fost editata de Eugen F.: 16 March 2006 - 10:41 AM

Eugen Fomino
0

#55 Useril este offline   kele 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2006 - 10:43 AM

Zic sa terminam cu toate astea. Am inteles ca am gresit, ma supun deciziei. Nu o sa mai incalc regulamentul si daca mi-se interzice nu o sa mai caut sa intru pe forum. Daca am suparat pe cineva cer scuze.
kele
Da aripi viselor tale!
0

#56 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2006 - 12:24 PM

1. @ZOD: Citez din regulamentul RHC:

Citeaza

Incalcarea a doua reguli atrage dupa sine interzicerea accesului la forum timp de o saptamana, la a doua abatere pentru mai mult timp.

Daca impui celorlalti un regulament poti sa fii corect, si sa-l respecti sau nu. E dreptul proprietarului sa faca ce vrea.

2. Mai tineti minte pe etaju, care s-a apucat sa-si stearga toate mesajele si toata lumea s-a suparat pe el si a fost exclus din cauza asta? Pai acum cand sunt sterse toate mesajele, cu totul la subiect si utile ale unui utilizator cui ajuta?
Nu este un gest de orgoliu si nervi, care se presupunea a fi lasate la o parte?

3. Eu nu vreau sa impun reguli RHC-ului. Mi-am exprimat parerea despre ce e corect si ce nu. Fara nervi, fara orgoliu.

4. @SILVIU: Vreau sa zic ca este in favoarea RHC sa relaxeze restrictiile impuse exprimarii unei persoane din afara firmei pe un forum public gazduit de RHC. E un gest de curtoazie, nu o obligatie. Daca inviti oamenii sa discute public pe o tema, e frumos si corect sa accepti si mesaje care nu-ti convin.

5. E ultimul meu post la subiect si scuze ca am deranjat.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 16 March 2006 - 12:25 PM

0

#57 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 16 March 2006 - 07:22 PM

Citeaza

Acum vinzi 3 pacuri rasuflate data viitoare 20 si una peste alta ti-ai facut reclama gratis PE BANII RHC . Nu ne mai aburi ca le-ai luat pt tine si ti-au mai ramas ca nu tine...

Ce limbaj de maidan si nu este prima data.

Albastru
0

#58 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 16 March 2006 - 07:59 PM

""Ai ales sa accesezi Forumul RHC.ro!

Inainte de a intra te rugam sa lasi deoparte nervii, orgoliile, limbajul nepotrivit si orice alte sentimente negative care nu ar face decat sa perturbe comunitatea noastra virtuala.
Ne-am saturat de scandalurile care ne-au facut sa uitam scopul pentru care ne-am adunat impreuna si anume de a avea o comunitate virtuala cu ajutorul careia sa putem schimba idei, sa primim si sa daruim din experienta personala, sa ne ajute sa ne intalnim!
Daca doresti sa cunosti Regulamentul Forumului RHC te invitam sa il citesti.

Iti multumim anticipat pentru intelegerea ta si te asteptam in comunitatea noastra virtuala.""

oare citi dintre noi citim acest anunt?
0

#59 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 17 March 2006 - 01:06 AM

Nu numai de maidan,dar 'aburi' trebuia scris cu doi de 'i'!!! :D
0

#60 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 17 March 2006 - 09:35 AM

gicosu, la 17 Mar 2006, 01:06, a spus:

Nu numai de maidan,dar 'aburi' trebuia scris cu doi de 'i'!!! :D

Gicosu... esti sigur ?
Vivi (Albastru) merci pentru observatie. ... Sa scuip aici tot ce ziceai tu de oamenii de pe camp ? Cred ca nu vrei....

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 17 March 2006 - 10:16 AM

DT
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi