Servo ptr heli ..... Ce servo recomanda cunoscatorii?
Postat 09 March 2006 - 04:08 PM
CE si cum sa aleg un astfel de servo astfel incit "JUCARIA" sa fie echipata cum trebuie?
Postat 09 March 2006 - 04:53 PM
Nu digitale, obisnuite dar cu ce timp de raspuns? dantura metalica? ce forta?.... :)
Eventual producator si model....
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 09 March 2006 - 04:54 PM
Postat 09 March 2006 - 05:28 PM
Dragut, la 9 Mar 2006, 16:53, a spus:
cel mai mic!
de preferat!
suficient de mare!
Nu spun cea mai mare, pentru ca cred ca nu e neaparat nevoie.
Eu unu merg, pe cat posibil, pe Futaba. Asta nu inseamna ca alti producatori nu sunt buni.
Aceasta postare a fost editata de Ady13: 09 March 2006 - 05:29 PM
Postat 09 March 2006 - 09:19 PM
Radu_, la 9 Mar 2006, 19:57, a spus:
inca n-am receptoru adecvat, si de asemeni sunt relativ scumpisoare iar bugetu .... :)
Postat 10 March 2006 - 08:54 AM
La elicopterul propiu (Walkera 04) am nano-uri (ceva asiatic banuiesc) cu dantura de plastic (dupa sunet parca sunt cu unt inauntru), in peste 50 ORE DE ZBOR EFECTIV, nici macar nu si-au format joc mecanic, pur si simplu nu mi-au creat nici un fel de problema (servourile, aparatul are alte puncte slabe).
Dar atentie !
La servoul de coada (care comanda pasul rotorului anticuplu, prin giroscop) se schimba situatia, Daca nu ai giroscopul corect reglat, din cauza vibratiilor din fuselaj, servoul poate primi (un timp nedefinit) comanda 'banda stinga', 'banda dreapta', succesiv de 50 ori pe secunda (adica giroscopu lucreaza, traduce acceleratia data de vibratii din fuselaj si incearca sa o corecteze). In acest caz servoul este practic in scurt cuircuit (motorul din el nu mai are timp sa se roteasca), cu incarcarea respectiva a transmisiei mecanice, si consumul (scurt in servo) respectiv de curent. Din acest motiv, cei care se respecta (fac bunuri de folosinta nu bunuri de consum), recomanda un servo bun, de firma, mare si cu dantura metalica.
Postat 10 March 2006 - 09:11 AM
Solutia care "PARE" sa se apropie de "optim" (adicatelea sa fie in asentimentul a peste 70% din ce am gasit) ar fi:
Servo HS85 cu pinioane metalice ......... 4 buc ....... (3 swashplate + 1 pas) ....link HS85
Servo HS81 cu pinioane metalice ..........1 buc ....... (coada)..............link HS81
Caracteristici:
• dantura metalica la ambele tipuri
• HS-81 (0.11 secs/60 degrees, 36 oz-in)
• HS-85MG/BB+ (0.16 secs/60 degrees, 42 oz-in)
le-a folosit cineva la noi pe astea timp mai indelungat?
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 10 March 2006 - 09:15 AM
Postat 10 March 2006 - 12:03 PM
Adica ca cineva sa-ti poata raspunde (pertinent) HS81 sau HS85, ar trebui sa-ti poata spune (fara pretentia unui studiu comparativ) strict cum s-au comportat cele doua, intr-o functionare paralela (doua elicoptere perfect sincron in zbor), identice cu al tau.
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 10 March 2006 - 12:05 PM
Postat 10 March 2006 - 12:22 PM
- un servo cu dantura ,metalica ar trebui sa fie "lucrat" mai ingrijit decit unul cu dantura din plastic.
- defectele de turnare pot sa apara si la unul si la celalat....
- cel putin teoretic daca tii la lucru tau in cel metalic ai avea sansa sa bagi niscaiva vaseline care ar trebui sa mareasca durata de viata....cu singura conditie sa fie atit cit trebuie incit sa nu omoare electronica!
- sa-mi tina mie heli cit ma tine servoul...
- roti metalice ptr servouri parca am vazut la capitolul piese de schimb ... nu stiu daca chiar ptr tipurile astea de servo dar cel putin ptr cel din coada cred ca s-ar merita de avut un set de rezerva....
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 10 March 2006 - 12:24 PM
Postat 10 March 2006 - 12:34 PM
vlad1, la 10 Mar 2006, 12:03, a spus:
Plasticushu' ala de la dantura rotilor este de fapt un material foarte rezistent. De obicei este ... policarbonat, cu niste calitati mecanice si rezistenta, deosebite. La tehnologiile actuale de prelucrare, profilele danturilor sunt ... evolventice, tocmai ca sa rezolve problema uzurii minime prin eliminarea frecarii dintre danturile rotilor aflate in angrenaj. Si efectul acestor profile este ca de fapt dintii rotilor nici macar nu se freaca intre ei, contactul intre ei fiind o dreapta paralela cu axa de rotatie, iar profilul dintelui IMPUNE rularea suprafetelor in contact, cu frecare aproape ZERO ! ;) , asta fiind consecinta evolventei profilului danturarii.
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 10 March 2006 - 02:46 PM
Postat 10 March 2006 - 07:38 PM
Sunt si eu de acord cu teoria ca rotile metalice rezista mai bine la socuri, ca se uzeaza (corect, Vlad1) car ar fi recomandabile DAR:
tocmai am strica doo pe masinuta 1:18 (directie). Socurile au fost TANGENTIALE (nicidecum frontale, nu ar mai fi fost atat de tragic), adica masina a "sters" cu roata din fata mantinela. Rezultat: dinte rupt instant, servo blocat.
Poate nu e cea mai fericita comparatie dar as fi vrut doar sa atarg atentia ca rezistenta in functionare a unui servo esze relativa la ripul socului la care este supus. Proctica a dovedit ca pe avion tin mult si bine (in special la eleroane grele, la bonturi de aterizare) iar pe un rahat de masinuta 1:18 (condusa de subsemnatul respectiv de fiul meu, NU in forta, chair "lejer") la prima atingere de mantinela... pa-pa
Asta e
Cu stima