date despre racheta anti-tanc Maliutka?
Postat 05 March 2006 - 09:53 AM
MIG-29, la 5 Mar 2006, 06:35, a spus:
Mersi,
MIG-29
Daca e ruseasca detaliile despre ea le gasesti pe acolo pe langa tine... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Postat 05 March 2006 - 02:32 PM
uite un link http://www.worldmiss...missilelist.php
Aceasta postare a fost editata de bethowen: 05 March 2006 - 03:15 PM
Postat 06 March 2006 - 09:32 AM
Am si schitele ei, dar din pacate abea maine pot scana ceva!...deasemenea am un esantion din firul de ghidare!
E de conceptie sovietica si se fabrica in trecut si in Cehoslovacia (noi o fabricam tot de pe urma documentatiilor cehesti daca nu ma insel)...propelantul insa era importat de la rusi!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 06 March 2006 - 09:35 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 06 March 2006 - 08:49 PM
Marinaru, la 6 Mar 2006, 09:32, a spus:
Am si schitele ei, dar din pacate abea maine pot scana ceva!...deasemenea am un esantion din firul de ghidare!
E de conceptie sovietica si se fabrica in trecut si in Cehoslovacia (noi o fabricam tot de pe urma documentatiilor cehesti daca nu ma insel)...propelantul insa era importat de la rusi!
Multumesc!
Daca reusesti sa le scanezi si sa le pui pe forum (poate vreodata vor mai trebui cuiva?) ar fi perfect. Daca nu poti sa le "publici" pe forum... ai adresa mea de email: florin@cct.lsu.edu
Mersi inca o data,
MIG-29
P.S.: mai sunt micutele (maliutka) operationale in cadrul armatei romane?
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 06 March 2006 - 08:51 PM
Postat 07 March 2006 - 09:34 AM
Sper sa poata sa le posteze pe forum; cred ca ar ajuta mai multa lume care probabil avea interes sau si-a creat interes pentru a construi o macheta Maliutka.
MIG-29
Postat 07 March 2006 - 09:57 AM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 07 March 2006 - 10:02 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 07 March 2006 - 11:34 AM
cateva intrebari... poate-si gasesc raspunsul tot pe aici:
1.) In ce consta profilul de zbor al rachetei? ridicare la inaltime si picaj pe tanc?
2.) identificarea era facuta infrarosu, radar, TV?
3.) Zbura supersonic?
4.) Exista ceva date vizavi de combustibilul folosit de racheta?
5.) Avea etaj de accelerare initial sau folosea doar motorul de mars tot traseul de la lansare si pana la tinta?
6.) cam care era probabilitatea de lovire a unui tanc?
presupun ca firul era folosit pentru primirea semnalelor de la soldatul-pilot? sau mergea pe principiul: calculatorul la locul de tragere dadea comenzi prin fir rachetei?
Mersi,
MIG-29
Postat 07 March 2006 - 08:38 PM
un exemplu foarte versatil este celabra M-220 Tube-launched, Optically tracked, Wire-guided missile(TOW)
iar TOW 2 si TOW 2A ating o viteza apropiata de viteza sunetului(mach 1=340m/s) TOW 2 & TOW2A 329m/s iar raza de actiune este de 3,75Km deci se poate da de la departare cu ele :rolleyes:
cat despre Maliutka cred a profilul de zbor consta in lansare-->zbor(ghidare spre tinta)-->impact
nu prea merge controlul prin cablu la picaj
Postat 07 March 2006 - 08:46 PM
are cineva date sau desene cu ceva dimensiuni depsre:
1) AGM-84 Harpoon
2) AGM-65 Maverick
3) AGM-114 Hellfire
4) BGM-109 Tomahawk
5) MIM-104 Patriot
ma intereseaza deoarece de mulr rimp vreau sa fac o macheta pe care sa o lansez :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 07 March 2006 - 08:50 PM
Postat 08 March 2006 - 02:43 AM
Raza de actiune la cele ghidate prin fir este (conform informatiilor de la Marinarul) destul de mare... 3 kilometri pentru Maliutka. Lansarile nu se fac doar de pe lansator de tip AG sau elicopter... exista si vehicule dotate cu asa ceva asa cum spunea si nenea Dexter.
MIG-29
P.S.: asteptam inca cu interes raspunsurile la intrebarile vizavi de Maliutka.
edit: tot cautand pe Internet am gasit TOW-urile... se pare ca seamana cu Maliutka destul de mult... raza de actiune, banuiesc ca si viteza... chiar si forma seamana daca ne uitam la setul de stabilizatoare si la forma lor.
adresa cu informatii despre TOW-uri...: http://www.fas.org/m...ys/land/tow.htm
P.S.2: un website interesant unde pot fi gasite clipuri despre diverse rachete/documentare: http://www.archive.org
trebuie facut user inainte de a putea utiliza website-ul dar totul este gratis... deci no problem!:)
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 08 March 2006 - 07:06 AM
Postat 20 March 2006 - 01:38 PM
goldenbutt, la 11 Mar 2006, 14:09, a spus:
in legatura cu schita Maliutka foarte interesanta, dar am impresia ca mai lipseste ceva . spre exemplu in partea dreapta a imaginii cifrele se vad doar pe jumatate
In ce masura se poate extinde ghidarea prin fir pana la 7-8 kilometri?
Cam cat cantaresc cei 3000 de metri de fir de ghidare pentru Maliutka initiala? are careva idee?
Ma gandeam ca ghidarea prin fir are avantaje fata de celalalte tipuri de ghidare deoarece nu poti sa interferezi usor cu ea... cum se poate intampla de ex. la ghidarea prin radio.
MIG-29
Postat 27 March 2006 - 08:16 PM
ei bine singura fabrica din tara ramasa activa ( si aia cat de cat ) e langa ploiesti, se cheama electromecanica, iar in prezent daca nu ma insheala memoria , racheta este realizata si in cooperare cu "milan" pt focos.
numa' bine
Postat 27 March 2006 - 08:34 PM
DoNkEy`, la 27 Mar 2006, 20:16, a spus:
ei bine singura fabrica din tara ramasa activa ( si aia cat de cat ) e langa ploiesti, se cheama electromecanica, iar in prezent daca nu ma insheala memoria , racheta este realizata si in cooperare cu "milan" pt focos.
numa' bine
Salutare!
Acum vine urmatoarea intrebare...
Cine este Milan?:lol: Voi incerca sa trimit un email cu ceva intrebari catre Electromecanica. Sper sa nu li se para ciudat ca primesc asemenea intrebari pe e-mail :D
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 27 March 2006 - 08:35 PM
Postat 28 March 2006 - 12:32 PM
intereseaza-te pe la dinu , el e director general acum la elmec ploiesti , nu stiu insa daca o sa iti raspunda la e-mail :) nu e genul de om deschis :)
multa bafta
Postat 28 March 2006 - 04:18 PM
Da, stiu... tocmai de aceea ma intrebam retoric vizavi de raspunsul la e-mail. Poate-i doar vorba de mine dar nu prea am primit feedback bun ori de cate ori a trebuit sa comunic in Romania pe e-mail. Nu m-oi fi pricepand eu sa scriu e-mailuri :D
In alta ordine de idei, stii cumva daca au vreun program de modernizare pentru Maliutka?
MIG-29
P.S.: la un targ expo am cunoscut cateva persoane (cred ca de la elemec) care se ocupau de rachetele pentru grindina... pareau destul de deschise dar din pacate n-am reusit sa tin legatura cu ei.
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 28 March 2006 - 04:19 PM
Postat 29 March 2006 - 03:17 PM
off-topic - daca vrei informatii despre antigrindina .. nici un fel de problema , intreaba ce vrei sa stii pt ca centrul antigrindina din ploiesti este langa mine ( la vreo 10 minute de mers ) iar directorul ( daca mai e domnul tuica ) e prieten bun cu tata -respectiv eu prieten bun cu fiul domnului tuica
numai bine