In imagine nu se vede dar standul are jos un suport rotund de vreo 200 mm diametru si destul de greu (cam 5 kg). din care pleaca perpendicular o tija de otel care se insurubeaza.
Cateva date despre motor:
Motorul e un G (carcasa din otel) pe care l-am umplut doar 3/4 din capacitatea maxima in speranta ca nu-mi va depasi greutatea maxima a cantarului. (dar tot mi-a depasit-o.. ;)). A fost prima aprindere a motorului.
Din pacate in zona dopului de presiune a aparut o fisura dar motorul tot a avut forta destul de mare.
Ce vreau eu cu motorul asta este sa incerc sa construiesc cu succes un motor reincarcabil fara sa folosesc piese strunjite. Duza a fost turnata din ciment, are o insertie dintr-o o saiba de 6mm si este prinsa cu 3 suruburi din exterior. Dupa test nu a arata semne de eroziune. era intr-o stare aproape perfecta (doar mici urme de reziduri de ardere)
Dopul de presiune mi-a creat probleme deoarece dorind sa fac motorul reincarcabil, acesta trebuie sa poata iesi, iar astfel etansarea a fost o problema. In acest sens am folosit poxilina dar e clar ca nu a rezistat. Am gasit la un magazin silicon pentru temperatura si vreau sa incec cu asa ceva. Ceva sfaturi in acest sens mi-ar prinde bine.
Despre caracteristicile motorului o sa dau mai multe detalii in momentul in care o sa rezolv toate problemele astea.
Sal'
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Mr. F: 16 March 2007 - 12:18 PM

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla