Prezint ultima mea creatie. Un stand de teste extrem de simplu ce are la baza un cantar. Poate suporta diverse motoare in functie de greutatea maxima suportata de cantar(al meu suporta maxim 5.5 kg. sper sa fac rost cat de curand de altul care sa suporte mai mult).
In imagine nu se vede dar standul are jos un suport rotund de vreo 200 mm diametru si destul de greu (cam 5 kg). din care pleaca perpendicular o tija de otel care se insurubeaza.
Cateva date despre motor:
Motorul e un G (carcasa din otel) pe care l-am umplut doar 3/4 din capacitatea maxima in speranta ca nu-mi va depasi greutatea maxima a cantarului. (dar tot mi-a depasit-o.. ;)). A fost prima aprindere a motorului.
Din pacate in zona dopului de presiune a aparut o fisura dar motorul tot a avut forta destul de mare.
Ce vreau eu cu motorul asta este sa incerc sa construiesc cu succes un motor reincarcabil fara sa folosesc piese strunjite. Duza a fost turnata din ciment, are o insertie dintr-o o saiba de 6mm si este prinsa cu 3 suruburi din exterior. Dupa test nu a arata semne de eroziune. era intr-o stare aproape perfecta (doar mici urme de reziduri de ardere)
Dopul de presiune mi-a creat probleme deoarece dorind sa fac motorul reincarcabil, acesta trebuie sa poata iesi, iar astfel etansarea a fost o problema. In acest sens am folosit poxilina dar e clar ca nu a rezistat. Am gasit la un magazin silicon pentru temperatura si vreau sa incec cu asa ceva. Ceva sfaturi in acest sens mi-ar prinde bine.
Despre caracteristicile motorului o sa dau mai multe detalii in momentul in care o sa rezolv toate problemele astea.
Sal'
Aceasta postare a fost editata de Mr. F: 16 March 2007 - 12:18 PM