Sunt zeci de metode de aprindere tr.2 sau deschidere parasute sau streamere ptr tr. inferioare. Conteaza ce poti face cu putinul pe care-l ai si in timpul avut la dispozitie, ca sa-ti atingi scopul.
Aici e la fel ca in viata, cand pana la urma cea mai frumoasa femeie e aceea pe care poti sa o.. si nu aia din poze.
N-am avut si n-am de gand sa pun mana pe intrerupatoare cu mercur, e mult prea periculos din toate punctele de vedere. Poate unii fac din astea, e treaba lor, oricum isi risca viata si libertatea jucandu-se mereu cu focul, eu nu, mersi, caut alta cale. Rachete mari = probleme mari.
Cu un zbor simplu, sus si jos nu se mai face prea mult azi. Cand insa o racheta de 1-1,5 m are 2-3 trepte, boostere active largabile, separari de elemente, eventual component cu zbor planat radiocomandat, toate in raza vizuala care nu e mai mare de cateva sute de metri pe inaltime, parca lucrurile devin mai interesante, nu credeti?
Poate ca eu nu stau grozav cu vederea, dar oricum la peste o mie de metri altitudine nu se vede mai nimic dintr-o racheta cat un om. Doar dara de fum, daca pui. Ba mai trebuie si cer senin. Binocluri, ocheane… Nu vorbesc aici de rachete de 5 metrii si 100 kile, de alea n-am vazut decat la tv.
Raspund pe scurt.
Modelul mai mic va avea 3 motoare C6 + un motor C6-7, deci clasa E de machete altitudine, modelul cel mare ar avea 3 mot. D12 + un F25-8 (clasa G) dar poate reduc ca jucaria ar merge mult prea sus, dracu o mai gaseste, dar ambele nu sunt decat un “banc†de studiu ptr un model mult mai complex. Am si alte variante in lucru sau in proiect, inclusiv de a lasa totul balta .
Am mai facut rachete ca acestea pana acuma (nu identice). Daca intereseaza pe cineva (ma indoiesc) pot sa va pun pe Web poze sau sa postez direct aici, desi limita de 122Kb e f. redusa chiar si pentru o singura poza ca lumea. Pentru ca majoritatea nu sunt digitale, ar trebui mai intai sa le scanez. Ptr modelele care au "scapat" si sunt in posesia mea, le pot fotografia alaturi de sigla forumului.