Modelism - RHC Forum: Despre infoliere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre infoliere ce si cum...

#31 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 31 October 2008 - 06:23 PM

Cand am ajuns in lumea noua gandeam ca tine. Ma uimea stupizenia bastinasilor care se incapatanau sa foloseasca fiecare lucru in scopul pentru care a fost facut. Dar cu timpul, tot dand cu capul de pragurile de sus, am vazut cu stupoare ca in majoritatea cazurilor au dreptate.
In cazul concret. Ai sa cumperi folie de laminat. Un pic mai ieftin. Posibil la dimensiuni care nu sunt uzuale impanzirii modelelor. Ai sa incerci diferite vopsele. Cu rezultate incerte. Mai ales pe termen lung. Ai sa spui ca nu mai are acea proprietate unica de a se lipi fara mari deformari la o temperatura si de a se contracta viguros 20 de grade mai sus, etc., etc. Si toata munca si cheltuiala cu rezultate dubioase pentru ce? Interesant ca in final vei cheltui mai mult.
Sunt si folii foarte usoare:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXGDV7&P=7
Le-am folosit cu succes.
Baftaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 31 October 2008 - 06:24 PM

0

#32 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 31 October 2008 - 06:41 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Sep 17 2008, 07:12 PM, a spus:

Repet, pentru cei ca mine: daca folia nu se lipeste la temperatura recomandata, INCERCATI SA SCOATETI FOLIA DE PROTECTIE !

Aha.. pai ce naiba sa mai zic... ca am stricat 4 role de folie pana am infoliat aripile la Raven? Ca mie mi se parea ca stratul ala ce acum aud ca-i de protectie ajuta la lipirea foliei de balsa? Si ma enervam ca nu prea se lipea? Sau ca i-am recomandat la RBA sa faca la fel? :lol:

Nu mai zic nimic... iaca, aripi infoliate cu folia care are inca protectia sub ea... shh nu mai ziceti la nimeni!

Fisiere atasate

0

#33 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2008 - 06:50 PM

Eu am fost si mai tare. Am infoliat aproape tot modelul cu folia de protectie lasata la locul ei. Noul sul avea folia desprinsa. M-am dus la tanti si i-am cerut sa mi-l schimbe, ca nu-i ca primul. Abia pe urma am inteles de ce se uita asa la mine in timp ce-mi dadea alt sul.......

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 31 October 2008 - 06:50 PM

0

#34 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 31 October 2008 - 06:57 PM

eu am avut norcul ca fuselajul era din fibra de sticla... altfel era si ala demult infoliat cu protiectia pusa :lol:

Poze cu before si after :wub:

Fisiere atasate

0

#35 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 01 November 2008 - 12:48 AM

Vezi postareadan_mitea, la Oct 31 2008, 06:23 PM, a spus:

Cand am ajuns in lumea noua gandeam ca tine. Ma uimea stupizenia bastinasilor care se incapatanau sa foloseasca fiecare lucru in scopul pentru care a fost facut. Dar cu timpul, tot dand cu capul de pragurile de sus, am vazut cu stupoare ca in majoritatea cazurilor au dreptate.

Lasand la o parte faptul ca e mai ieftin, oricum celelalte materiale sunt suficient de scumpe incat sa nu fie un castig major inlocuirea materialului de impanzire.
http://www.pldaniels.com/flying/balsa/usin...for-models.html
E vorba de alt material plastic, cu alte proprietati. Cu plusuri si minusuri.
BTW, daca nu am incerca materiale noi, toate avioanele noastre ar fi din balsa si impanzite cu matase impregnata cu emaita :)
0

#36 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2008 - 02:11 PM

Cu o mica precizare. Hartia despre care vorbesti si emaita sunt dedicate modelismului. Deci confirma ceea ce am spus mai sus.
Folia pentru laminat o fi mai ieftina.....nu stiu. Pui la socoteala si pretul si greutatea vopselei? Estetica oricum va fi mai mica....zic si eu.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 November 2008 - 02:20 PM

0

#37 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 04 November 2009 - 10:00 AM

imi cer scuze pentru ca trezesc un topic adormit de un an dar am si eu o intrebare legata de infoliere.

Se poate vopsi? si ma refer la vopsea spray...cred ca este alchidica.

Vreau sa-mi fac un warbird cu "picatele" si nu gasesc solarfilm culoarea aia(crem-maro)...

si inca o intrebare..unde gasesc ei eu "autocolant ordinar"? un pm ar fi foarte de ajutor. am cautat disperat prin oras si nu am gasit...sau daca are cineva de vanzare...nu-mi trebuie mult si imi trebuiesc culorile tricolorului...

Multumesc!
Mircea
0

#38 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 04 November 2009 - 10:15 AM

Vezi postarealefmir, la Nov 4 2009, 10:00 AM, a spus:

imi cer scuze pentru ca trezesc un topic adormit de un an dar am si eu o intrebare legata de infoliere.

Se poate vopsi? si ma refer la vopsea spray...cred ca este alchidica.

Vreau sa-mi fac un warbird cu "picatele" si nu gasesc solarfilm culoarea aia(crem-maro)...

si inca o intrebare..unde gasesc ei eu "autocolant ordinar"? un pm ar fi foarte de ajutor. am cautat disperat prin oras si nu am gasit...sau daca are cineva de vanzare...nu-mi trebuie mult si imi trebuiesc culorile tricolorului...

Multumesc!
Mircea

Exista o folie speciala pt vopsit (e mata), ia legatura cu Gicosu el stie mai bine.
0

#39 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 04 November 2009 - 10:57 AM

Vezi postareaadyc, la Nov 4 2009, 10:15 AM, a spus:

Exista o folie speciala pt vopsit (e mata), ia legatura cu Gicosu el stie mai bine.

La Botosani e o folie...se numeste SuperFilm si in titlu se specifica "matt". e buna? pana la urma...e aiurea daca nu-i fac schema de culori?e vorba de un IAR 80(tin sa mentionez ca nu am planuri, le fac eu). vreau sa-l infoliez intrados cu albastru deschis si extrados cu olive green, dar mai are "pete" de culoare maronie-crem.

Am gasit o combinatie...va invit sa va dati cu parerea? e buna combinatia? nu prea imi place rosu ala inchis, de asta intrebam...
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2005/01/images/profile_iar80_02.jpg

Fisiere atasate

• Fisier atasat  15590.jpg (26.17K)
    Number of downloads: 238

0

#40 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 04 November 2009 - 12:01 PM

Doculam se poate vopsi. Cel putin asa spun strainii, car nu au avut o greata sa incerce materiale noi, chiar daca nu sunt speciale pentru modelism http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Eu nu am incercat, pentru ca folia pe care am gasit-o era cam grea (80 g/mp) pentru planoare. In schimb am folosit pentru niste reparatii, adera foarte bine la oracover si nu schimba culoarea, fiind transparent (oracoverul meu era albastru transparent, daca mai puneam un strat devenea mai opac; cu doculam nu se cunoaste.

http://www.wattflyer...read.php?t=2859
http://www.rcgroups....ad.php?t=274520
0

#41 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 November 2009 - 02:06 PM

Exista si varianta ortodoxa. La folia Monokote:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI00...2FB%3E+covering
se foloseste gama de vopsele si primerul LustreKote:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI00...e&search=Go

PS. O mica complectare a excelentului post al lui Valteras...sa traiasca o mie de ani...Pentru ca sa nu ai probleme cu acoperitul suprafetelor mari din balsa trebuie sa lasi lemnul natur. Slefuit dar natur. Aerul din bule va trece prin balsa. Unde ai nevoie de a imbunatati aderenta se poate folosi balsarite:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXB355&P=7
Eu il folosesc unde am zone din placaj, fibra de sticla, etc. In rest lasa balsa curata. Folia adera excelent si, in plus, castigi si la cantar. Asta este de la Marinar citire.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 November 2009 - 02:20 PM

0

#42 Useril este offline   OvidiuBB 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 08-October 09

Postat 05 November 2009 - 01:19 AM

Vezi postareadan_mitea, la Feb 28 2006, 02:02 AM, a spus:

multumesc si eu pentru link-uri. sunt extraordinare!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu