Modelism - RHC Forum: Invitatie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Invitatie Touring anyone ???

#1 Useril este offline   Hobbyland 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 May 2003 - 10:56 PM

Asa cum probabil majoritatea automodelistilor stiu, weekendul viitor se vor desfasura la Vaslui etapele finale ale Campionatului National la clasele 1/10 Track si 1/10 F1 (electrice).
Invitatia mea este pentru cei care detine modele 1/10 E Touring, sa le aduca, pentru a profita de pista si a alerga cateva curse neoficiale.

Cristian Faur,
Hobbyland Racing Team Arad
VICECAMPION EUROPEAN 2006 !!!
0

#2 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804

Postat 26 May 2003 - 11:35 AM

Salut Cristi

Am cateva nelamuriri cu privire la acest concurs si poate ma lamuresti tu, oricum iti multumesc anticipat!

Prima, pentru clasa de F1 eu detin un model Tamyia F1 la care jentile sunt de 35mm diametru.Pot participa cu ea?
A doua, este permisa echiparea modelului cu motor brushless?
RHCForum - Webmaster
0

#3 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 26 May 2003 - 10:43 PM

pai da,corect!...... "cei care DETINE", ca s-ar putea sa fie sub 50 !?!?!?!de fapt cred ca sigur sunt sub 50!voi ce parere aveti, colegii?

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#4 Useril este offline   Hobbyland 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2003 - 05:58 AM

E ciudat o Tamiya cu jenti de 35 mm ! Daca modelul are sasiu F102 sau F103, e OK. Pe foarte scurt, modelul trebuie sa fie scara 1/10, cu ax rigid pe spate (fara bascule), cu suspensie independenta pa fata, care sa miste max.3mm, propulsat de un motor (vezi mai jos) si acumulator de 7,2V - 6 celule SubC, NiCd sau NiMH. Este permisa folosirea unui diferential pt. puntea spate.
In legatura cu motorul, raspunsul e ca nu poti folosi un brushless. In regulamentul EFRA sunt specificate clar caracteristicile unui motor (vezi www.efra.se)
Din pacate, nu doar detinerea unui model conform regulametului e necesara pt a putea participa in Campionatul National. Trebuie sa fii legitimat la un club ce detine certificatul de identitate sportiva, acordat de Ministerul Tineretului si Sportului, si sa ai toate vizele la zi. Pentru mai multe informatii despre aceste documente, vorbiti cu dl. Conu Marius de la F.R.Md.
Eu am facut aceste precizari cei care nu cunosteau aceste lucruri.
Sper sa ne "intalnim" si in persoana la Vaslui (si nu doar).

Cristian Faur

Aceasta postare a fost editata de Hobbyland: 27 May 2003 - 05:59 AM

0

#5 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1506
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 27 May 2003 - 08:46 AM

Iata ca ne lovim din nou de chestia cu Federatia.... E clar, pentru mine automodelismul va ramane la stadiul de hobby, si nu va deveni un sport!!!
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#6 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 27 May 2003 - 09:27 AM

Unde te lovesti de Federatie - Viper? :)
Nu este un mare efort sa fii legitimat la un club. :)
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#7 Useril este offline   Stefan 

• Director tehnic RHC
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 04-March 02

Postat 27 May 2003 - 09:49 AM

Nu am participat inca la un concurs al federatiei dar o voi face in curand ca sa vad si eu cum este si daca este adevarat ceea ce zic unii de pe aici.
Momentan nu cred ca o echipa buna (si nu ma refer aici la un singur pilot si un mecanic ci la mai multi piloti care se formeze o echipa adevarata) sa poata fi furata de arbitri sau tote modele lor sa fie lovite si avariate de ceilalti concurenti.
0

#8 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2003 - 11:30 AM

nene VIPER, subscriu ideii matale!
chiar asa, Stefan, nu stii cum e un "concurs" al federatiei?atunci inseamna ca
m-a lasat memoria rau de tot!da` o sa mai intreb si eu lumea ca nu prea cred ca nu stii si n-ai fost!
cit despre ideea legitimarii, unde a-ti vazut voi afara clasamente si ierarhii pe cluburi, la modelism?ca aici e de fapt problema dumnealor, vor clasamente pe cluburi, ca sa-si justifice existenta, salariile si restul!jalnic!pacat!credeam ca in sfirsit modelismul a scapat de "circul" competitional si a reusit sa ramina un lucru frumos, care sa relaxeze si sa uneasca oameni cu o pasiune comuna, nu cu rivalitati!a, da, competitii sint afara,da` v-ati pus careva intrebarea ce LOGISTICA si ce COSTURI implica asta? ca e pacat sa credem ca arbitraje facute de oameni desemnati prin "numara si tu turele alea"pot sta la baza unei intreceri corecte!
bafta si minuni!

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#9 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 27 May 2003 - 12:17 PM

Andrei, la 27 May 2003, 09:27, a spus:

Unde te lovesti de Federatie - Viper? :lol:
Nu este un mare efort sa fii legitimat la un club. :huh:

Unde ma lovesc? Uite, sunt OBLIGAT sa fiu sportiv legitimat ca sa particip... Si asta ma enerveaza, sa fac ceva ce-mi place dar fiind NEVOIT sa fac ceva inainte, ca sa pot face acel ceva care imi place... Nu e mare efort, zici.... N-o fi, cateva sute de mii, si un pic de alergatura... Si, la ce folos? Ca sa particip la 2 competitii cu electrica? Mare scofala! Ma duc oricand afara la concursuri fara sa fiu nevoit sa fiu legitimat, doar platind taxele de concurs! Si sa vezi acolo concursuri si conditii!!! In fine, nu intru in polemici, dar revin si zic: NU ma mai intereseaza ideea de competitii oficiale si de automodelism ca sport, ci doar ca hobby.....
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#10 Useril este offline   Stefan 

• Director tehnic RHC
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 04-March 02

Postat 27 May 2003 - 12:53 PM

De vazut am vazut concursuri dar una este sa privesti din exterior fara sa fi atent la organizare, arbitraj s.a.m.d. si alta este sa concurezi , sa fi atent la tot ce misca si sa consati ca desi au fost numai 5 concurenti ai iesit pe locul 7 :lol: .
0

#11 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804

Postat 27 May 2003 - 05:47 PM

...ptr. mizzone!

Nu inteleg subtilitatea cu "cei care DETINE", la ce faci aluzie?
Nu vad legatura cu subiectul pe care il comentam sau ai sesizat o greseala gramaticala pe care am facut-o!
Putin mai explicit daca se poate.
...."voi ce parere aveti, colegii?"

Multumesc
RHCForum - Webmaster
0

#12 Useril este offline   Hobbyland 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 05:48 AM

Am vazut raspunsurile voastre si va contrazic in cateva privinte :
- in primul rand legat de taxe si legitimiarea la un club : nu Federatia ci Ministerul Sportului obliga acest lucru. Pana acum 2 ani, puteau participa la Camp.Nat. si SPORTIVI INDEPENDENTI. Intrebati-l pe Lucian, e a alergat asa.
- in al doilea rand, ca doar la noi e asa : FALS !!! Sunt pe cale a fi legitimat la OMVC GRAZ, iar taxele nu au fost deloc mici : aproape 100 Euro pt un pilot ! Si aceasta legitimare imi ofera doar dreptul de a ma antrena pe pista lor. Chiar legitimat, si la concursurile organizate de ei trebuie sa platesc taxa de inscriere obisnuita
- in al treilea rand : "Cateva sute de mii de lei" - atata ziceati ca costa inscrierea. In mod normal, nu costa nimic. Clubul ar trebui sa acopere carnetul, taxele de legitimare a sectiei si a fiecarui sportiv.

Si inca ceva. Stefan zice :

"Momentan nu cred ca o echipa buna (si nu ma refer aici la un singur pilot si un mecanic ci la mai multi piloti care se formeze o echipa adevarata) sa poata fi furata de arbitri sau tote modele lor sa fie lovite si avariate de ceilalti concurenti. "

Eu alerg de obicei singur (fara coechipier in cursa) si nu sunt "vanat" pt a fi dat afara din cursa. Iar cand apar probleme de arbitraj se rezolva pe cale amiabila.

Nu va cunosc pe majoritatea dintre cei care scrieti pe acest forum, dar sper sa alergam cat mai multi anul acesta, caci, pana la urma, farmecul sportului este sa alergi in grup, nu doar sa ai modelul si sa-l admiri pe raft sau sa-l alergi singur intr-o parcare.

Toate bune,
Cristian Faur
0

#13 Useril este offline   Hobbyland 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 05:55 AM

Si inca ceva. In concursurile organizate de Federatie, arbitrii sunt oameni care au urmat un curs de arbitraj, au sustinut si promovat un examen de arbitru, iar pentru munca depusa la fiecare concurs, sunt renumerati. in plus, Federatia trimite la fiecare concurs un observator federal, cu toate cheltuielile platite de ei. Au fost voci care au acuzat pe cineva de deplasari pe banii federatiei. Despre ce am scris mai sus e vorba, si e un lucru perfect normal, mai mult, perfect legal.

Pentru cei care din diferite motive nu pot participa la Camp.Nat. din cauza legitimarii, etapa finala de Campionat la clasele 1/12 si 1/10 E Touring desfasurata la Arad are rang de Mare Premiu, la care se poate inscrie FARA taxe orice sportiv roman. Va asteptam !

Cristian Faur
0

#14 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 28 May 2003 - 08:40 AM

Gabi, "detine", "renumeratie"... La astea se referea Mizzone... :D
Flickr - pozele mele
0

#15 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 28 May 2003 - 10:08 AM

Asta nu ar fi tot: legitimatia de modelist ne confera statutul de sportivi. Ca urmare, in urma mortii fotbalistilor din motive de sanatate, controlul medical periodic ce este vizat pe legitimatie nu mai este o gluma iar amenzile pandesc la cotitura (nu stiu daca la adresa sportivului, a organizatorului sau a federatiei)...m-am simtit dator deci sa subliniez faptul ca vizita medicala se face la medicul de familie sau la un medic sportiv.
Am auzit ca undeva in Delta Dunarii, la mila tza-shpe, exista oameni care nu sunt luati in evidenta, nu au certificat de nastere, nu au buletine. Personal consider ca atata timp cat dorim sa practicam modelismul in mod organizat, nu putem sa neglijam birocratia...nici mie nu mi-a placut cand am stat la coada la politie ca sa-mi schimb buletinul sau sa-mi fac un pasaport iar legitimatia de modelist se obtine in mod "parfum" pe langa aceste acte. Deci nu ne place sa stam la politie pentru un buletin dar avem cu totii asa ceva!...la fel si cu legitimatia de modelist Vipere...si ca sa nu las discutia in coada de peste, ti-am promis ca incerc sa te ajut sa-ti rezolvi problema asa incat sa nu ai timpi morti in activitate, cu conditia sa te hotarasti si sa ma contactezi.

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 28 May 2003 - 10:33 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#16 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312

Postat 28 May 2003 - 10:16 AM

Citesc si ma minunez.

Nu stiu unde sa incadrez subiectul acesta:
1. Automodelism;
2. Federatie;
3. "Cronica circotasilor";

Poate ne ajuta Webmaster! : :D :D :lol:

Aceasta postare a fost editata de leo: 28 May 2003 - 10:18 AM

Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#17 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 10:41 AM

minuneaza-te, nene LEO, ca ai de ce!
sa fie "incadrate" la "federatie",n-as prea zice, ca deocamdata ma-ndoiesc profund ca are rost.teoretic, ar trebui la "automodelism", da` de "cronicuta", cit timp vor aparea unii care cred ca sintem nascuti ieri si nu stim cum stau lucrurile, nu cred ca putem scapa!
bafta si minuni!

0

#18 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 10:43 AM

.....mai ales cind arbitrii sint "renumerati"!(multumesc nenea VIPER!).

0

#19 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 11:06 AM

Marinare, ce tot o dai cu vize, amenzi, d-astea?ce, ai uitat ca din cauza incompetentei organizatorice crase a "federalilor" era sa moara Gury de la Arad acum citiva ani!crezi ca viza aia medicala rezolva gravele erori de organizare a competitiilor federatiei?cu viza sau fara viza, crezi ca era alta situatia atunci?a fost in pericol viata unui OM, Marinare, si asta are foarte mare importanta!nu venim la concursurile alea de dragul de a participa la o competitie, asa, sa ne aflam in treaba sau de dragul cuiva!in mod normal, dupa incidentul ala trebuiau sa-si dea demisia, macar din bun simt, daca onoare n-au!pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, ma refer la accidentul petrecut nu cu multi ani in urma, cind la campionatele de FSR a trebuit sa se duca insusi sportivul la recuperarea modelului, fara casca de protectie, fiind accidentat foarte grav la cap in timpul desfasurarii concursului!e, Marinare, chiar crezi ca vizele alea sau organizarea execrabila i-au fost de ajutor omului acela?pacat ca nu vrem sa intelegem odata ca NU federatia, in actuala organizare si abordare a fenomenului modelistic,poate duce la ceva bun!
daca printre noi sint oameni care mai au o doza de responsabilitate si care inteleg cit de grave sint lucrurile, va invit la o dezbatere, nu neaparat sa inventam apa calda, da` macar sa lamurim odata ce e cu bataia de joc vis-a-vis de asa zisa nevoie de legitimitate.cred ca mai degraba trebuie sa-si rezolve ei problemele grave de intelegere si abordare a managementului competitional, apoi sa ni se dea lectii de cum trebuie sa fii ca sa poti concura!nu cred ac cei care au fost atunci pe lac au uitat asa de repede ce s-a intimplat si mai ales DE CE!
bafta si minuni!

0

#20 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 11:22 AM

aviz amatorilor:exemplele pot continua, lista e lunga rau, da`sper sa nu fie nevoie sa mai continui cu improspatarea memoriei cu lucrurile urite, cred ca modelistii sint oameni care pricep repede care e adevarul.ca e pacat!
bafta si minuni!

0

#21 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 28 May 2003 - 12:44 PM

Imi cer scuze ca am deviat subiectul initial...asa ca va rog sa reveniti la el!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#22 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2003 - 05:55 PM

hai sa traiesti!
bafta si minuni!

0

#23 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 232
  • Inregistrat: 03-December 02

Postat 28 May 2003 - 10:41 PM

si pe pista si in afara mereu discutii, probleme , diverse.... pana apare si ceva constructiv ma duc sa pun automodelismul prin debara.

bafta si succes!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: grup.jpg

0

#24 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 29 May 2003 - 08:44 AM

######

Frumoasa poza! Dar eu pun pariu cu tine ca daca ai fi avut si poza cu spatele grupului ai fi vazut un cutit infipt intr-o coasta, etc, etc... Cum este la noi este peste tot. Inchide debaraua si hai la pista :D pina la urma tot o sa iasa ceva bun (sper) :D
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#25 Useril este offline   URK 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 163

Postat 30 May 2003 - 12:10 AM

Hai la revedere!
URK