Modelism - RHC Forum: ignitere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

ignitere retete

#91 Useril este offline   Anonim2 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 17 February 2006 - 09:57 AM

MIG-29, la 15 Feb 2006, 09:06, a spus:

... ori cu unul de 18 volti si aceeasi capacitate si fire de 5 metri lungime nichelina nu se inroseste. s-o fi inrosind cu ala de 27 volti dar ma indoiesc. ...

Daca tu vrei sa inrosesti nichelina cu un condesator, neaparat prin fire de 5 metri gaseste o solutie si impartasestene-o si noua.

Eu m-am multumit cu circuitul care l-am descris. I-am facut si la Viruss unul identic (de fapt un pic mai bun, el are 20mF ), poate sa confirme.

In plus comanda la releu pot s-o fac prin fire oricat de lungi, si o suta de metri daca vreau, sarma sa fie.
0

#92 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 20 March 2006 - 11:28 AM

Vad ca subiectul acesta e cam afundat dar o sa scriu in el nitel acum sa va zic ca am gasit fire bune pt ignitete in... rezistente de 3W cu valoare peste 1kohm.

Weekendul acesta am spart o rezistenta de 8,2k 3W si am scos de acolo 2cm de fir (e super subtire). Astia 2 cm la 12v consumau 200mA si erau incandescenti (ca filamentul de bec). NU s-a ars chiar daca l-am tinut asa cateva secunde bune. Caldura degajata a fost suficienta pentru a prinde un amestec de zahar si kno3.

Am aprins amestecul si la tensine mai mica cu fir mai scurt.

Asa ca lasati nichelina de resou in pace si luati rezistente.

Atentie insa, acei 2 cm de fir subtire din rezistenta trebuie legati la un fir mai gros nitel pana la baterie (eu am folosit fir de 0.2mm de Al izolat, adica foarte subtire si asta)

Apropo de rezistente. nu luati de putere mai mica doarece nu veti gasi nici un fir acolo acele sunt cu pelicula de carbon, iar de puteri mai mari nu va recomand ca au firul prea gros si se incalzesc greu. Rezistenta e bine sa fie cat mai mare ca acei cativa cm de fir din igniter sa aibe rezistenta sufiecient de mare (in comparatie cu cablul ce ii leaga la baterie)

Daca mai experimetati nitel cred ca o sa putei aprinde motorul de la baterii mici de 9V.

Succes.
0

#93 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 20 March 2006 - 11:36 AM

MrSpace, la 20 Mar 2006, 11:28, a spus:

... (eu am folosit fir de 0.2mm de Al izolat, adica foarte subtire si asta)

Apropo de rezistente. nu luati de putere mai mica doarece nu veti gasi nici un fir acolo acele sunt cu pelicula de carbon, iar de puteri mai mari nu va recomand ca au firul prea gros si se incalzesc greu. Rezistenta e bine sa fie cat mai mare ca acei cativa cm de fir din igniter sa aibe rezistenta sufiecient de mare (in comparatie cu cablul ce ii leaga la baterie)

E recomandabil totusi Cupru pentru conexiuni ! :D
Din multe motive ! :lol: :D Mai ales din motive de ... ro, litera aia greceasca ! (rezistivitate !)

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#94 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 March 2006 - 11:55 AM