domnu_doctor, la 5 Feb 2006, 10:37, a spus:
MrSpace, la 1 Feb 2006, 16:22, a spus:
Am tot vazut pe aici intrebari cu altimetre... :) De care folosesti ?
Ca o sugestie... sau ca o intrebare... nu pot fi folosite module GPS, ca au erori de masura de ordinu' metrilor ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif Eu folosesc relativ curent pt masuratori de amplasamente in coordonate x-y-z cu precizie ff buna !
Stima,
Cum bine a zis Dexterel eu am un datalogger ce inregistreaza acceleratia in timpul zborului iar prin integrari succesive obtii inaltimea si viteza.
GPS-urile chiar nu imi plac. Cand eram in tarile calde din punct de vedere fianciar am facut ceva asemanator cu ce a facut MIG-ul dar care imi dadea doar viteza. trebuia folosit pentru masimi. Am observat ca ii lua GPS-ului vreo 3 secunde sa indice o viteza apropiata de realitate desi el dadea informatii din secunda in secunda conforma protocolului NMEA. Daca nu mergeai cel putin 3 secunde cu viteza constanta diferenta dintre ce arata GPS-ul si realitate era inacceptabila. Pt acel proiect chiar s-a pus problema inbunatatirii acestei erori folosind un accelerometru, dar lucrurile s-au complicat groaznic din cauza ca functia de tranfer a GPS-ului era complicata.
Ideea e ca GPS-urile nu-s chiar niste chestii asa uluitoare cum se aude. Cel putin pe sistem ce se msca foarte repede si cu viteze ce variaza repede, nu fac doi bani.

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla