domnu_doctor, la 5 Feb 2006, 10:37, a spus:
MrSpace, la 1 Feb 2006, 16:22, a spus:
Am tot vazut pe aici intrebari cu altimetre... :) De care folosesti ?
Ca o sugestie... sau ca o intrebare... nu pot fi folosite module GPS, ca au erori de masura de ordinu' metrilor ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif Eu folosesc relativ curent pt masuratori de amplasamente in coordonate x-y-z cu precizie ff buna !
Stima,
Cum bine a zis Dexterel eu am un datalogger ce inregistreaza acceleratia in timpul zborului iar prin integrari succesive obtii inaltimea si viteza.
GPS-urile chiar nu imi plac. Cand eram in tarile calde din punct de vedere fianciar am facut ceva asemanator cu ce a facut MIG-ul dar care imi dadea doar viteza. trebuia folosit pentru masimi. Am observat ca ii lua GPS-ului vreo 3 secunde sa indice o viteza apropiata de realitate desi el dadea informatii din secunda in secunda conforma protocolului NMEA. Daca nu mergeai cel putin 3 secunde cu viteza constanta diferenta dintre ce arata GPS-ul si realitate era inacceptabila. Pt acel proiect chiar s-a pus problema inbunatatirii acestei erori folosind un accelerometru, dar lucrurile s-au complicat groaznic din cauza ca functia de tranfer a GPS-ului era complicata.
Ideea e ca GPS-urile nu-s chiar niste chestii asa uluitoare cum se aude. Cel putin pe sistem ce se msca foarte repede si cu viteze ce variaza repede, nu fac doi bani.