Modelism - RHC Forum: Un alt Cnc - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Un alt Cnc

#91 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 17-January 11

Postat 13 March 2017 - 07:18 PM

Aliniere orizontala si verticala la prima mana fara sa bat un ciocan in sina, masa sau altceva.
Doar puse si stranse. Daca se taie materialul si se monteaza bine, trebuie sa iasa din prima.

https://www.youtube....h?v=CiwPTlYLRGU
https://www.youtube....h?v=s6xaNFsEpCM

Aceasta postare a fost editata de mincof: 13 March 2017 - 07:22 PM

0

#92 Useril este offline   sebba 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 31-July 09
  • Interests:sailing...

Postat 13 March 2017 - 11:33 PM

Va pup pe toți și va urez spor la șurubărit.
10 zile sunt in paradis
Sailing la grupa mare

https://youtu.be/6aKzIHtOnHU
---
Gone Sailing! S/Y Haimana
0

#93 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 10-May 16

Postat 21 March 2017 - 08:36 PM

Am ramas dator cu un consum de motor 2,2 Kw alimentat prin invertor , chinezesc .Cu ajutorul unei prize cu Wattmetru am masurat urmatoarele consumuri: in gol la turatia de 8200 rot / min ( cam la turatia asta lucrez ) imi indica un consum de 6 W . In lucru, in aluminiu cu freza de 8 mm , adancime de 0.5 mm si viteza de deplasare 2000 mm /min cu un stepover 100% adica in plin in material , indica un consum de 100 W . Daca reduc stepover-ul la 40 %, consumul se reduce la 60 W .Au fost doar cateva treceri prin material , o sa mai reiau masuratorile cand o sa fac o frezare mai de lunga durata
0

#94 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2017 - 09:06 PM

Vezi postareaflorianmro, la 21 March 2017 - 08:36 PM, a spus:

Am ramas dator cu un consum de motor 2,2 Kw alimentat prin invertor , chinezesc .Cu ajutorul unei prize cu Wattmetru am masurat urmatoarele consumuri: in gol la turatia de 8200 rot / min ( cam la turatia asta lucrez ) imi indica un consum de 6 W . In lucru, in aluminiu cu freza de 8 mm , adancime de 0.5 mm si viteza de deplasare 2000 mm /min cu un stepover 100% adica in plin in material , indica un consum de 100 W . Daca reduc stepover-ul la 40 %, consumul se reduce la 60 W .Au fost doar cateva treceri prin material , o sa mai reiau masuratorile cand o sa fac o frezare mai de lunga durata

Ok, pai si atunci motorul tau are decat 100w rated power?
Ca n-ar iesi in 2,2kw peak nici macar daca mai pui 10 langa el.
Sau ai vreo greseala pe wattmetru?

Aceasta postare a fost editata de mincof: 21 March 2017 - 09:06 PM

0

#95 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 March 2017 - 10:25 PM

Wattmetrul cred ca indica bine , am masurat consumul si la alte aparate carora le cunosteam caracteristicile si a dat bine . Cat priveste motorul e posibil ca la turatia maxima sa prezinte un consum mai mare , sa zicem undeva intre 300 si 400 de W insa nu 2.2 kw . Sunt convins ca aceasta valoare se refera la cu totul alta putere nu e cea pe care o suge din retea .
0

#96 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 21 March 2017 - 10:46 PM

"Nu exista" de fapt wattmetru... exista doar o combinatie intre un ampermetru si un voltmetru... in general la lucrarile de laborator functioneaza perfect in curent continuu si "celelalte" rezonabil la 50Hz... Florian, aparatu` pe care-l folosesti ii ceva "serios" sau ii ceva de pe "aliexpress"?
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#97 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 March 2017 - 10:49 PM

Cred ca valorile sunt corecte si aia e puterea consumata pentru prelucrarea facuta.
Daca foloseai o freza de 2 mm diametru era ca si la functionarea in gol.

PS. Puterea fiind cuplul inmultit cu turatia (producatorul da rezultatul pentru turatia maxima unde se mentine acel cuplu maxim) si tu folosind doar 8000 rpm din maximul motorului, ai la dispozitie cam o treime din puterea motorului. Deci te poti baza pe 700-800W pentru prelucrari (la turatia asta).

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 March 2017 - 11:24 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#98 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 08:26 AM

Vezi postareainformer, la 21 March 2017 - 10:46 PM, a spus:

"Nu exista" de fapt wattmetru... exista doar o combinatie intre un ampermetru si un voltmetru... in general la lucrarile de laborator functioneaza perfect in curent continuu si "celelalte" rezonabil la 50Hz... Florian, aparatu` pe care-l folosesti ii ceva "serios" sau ii ceva de pe "aliexpress"?

Aceasta postare a fost editata de florianmro: 22 March 2017 - 08:27 AM

0

#99 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 08:36 AM

Asta e aparatul .Cumparat din magazin de specialitate cu factura si garantie.
Chiar dimineata am verificat inca odata daca masoara bine , am un sandwich maker care are puterea de 700 W ,,aparatul indica fix 700 W . Daca motorul ar avea intr-adevar 2.2 kw la retea ar trebui sa fie mult mai mare iar forta lui impresionanta . In tot cazul pentru a-l proteja in timp nu cred ca voi abuza de el ,,cam la atat ma voi limita . Freza de maxim 8 mm ,zic ca e suficienta . Cu siguranta motorul poate mai mult dar ma intreb , nu o sa se uzeze rulmentii prematur ? Ca acum , structura masinii o sa duca . Cam asa gandesc , lucrurile nu trebuiesc exploatate la intreaga capacitate .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rps20170322_082328.jpg
  • Imagine atasata: rps20170322_082404.jpg

0

#100 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 22 March 2017 - 10:00 AM

Sandwich maker-ul ala are inauntru o rezistenta si atat, defazajul intre tensiune si curent este zero ceea ce nu se poate spune despre alimentarea unei sarcini inductive cum este un motor.
Mie personal puterea consumata indicata atat in sarcina cat si in gol mi se pare prea mica pt un motor de 2,2kW... da` nah, daca ma insel cu atat mai bine.
:drinks:
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#101 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 March 2017 - 10:06 AM

Nu stiu cum as putea sa o scot la capat cu puterea electrica, dar daca blochezi arborele cred ca aparatul va indica ce scrie pe eticheta. O sa fie un radiator electric de 2kW. Normal ca se va arde in scurt timp, ca din cum se vede constructia, nu e facut sa disipe caldura. Nu asta-i ideea.
Ca aspect mecanic, puterea este produsul dintre cuplul motor si turatie. Poate nu gresesc mult in exprimare. Cuplul apare in grafice, pe la unele firme, in functie de turatie. Creste pana la o anumuta turatie, este aproximativ constant aproape pana spre turatia maxima si pe o mica zona scade, la final. Producatorul inmulteste cuplul maxim cu turatia maxima (sau ia produsul in punctul care da rezultatul maxim si cam pe acolo o considera pe aia maxima, ignorand uneori faptul ca se poate si mai mult) si scrie pe eticheta puterea mecanica. Si aia este tot de 2kW. Dar in prelucrare nu apuci sa beneficiezi decat foarte rar de ea.
La o treime din turatie fata de cea maxima (adica la 8000 fata de 24000), cuplul va fi constant ca e in zona de palier, dar puterea mecanica disponibila va fi acel cuplu inmultit cu turatia folsita de tine. Adica rezultatul va fi o treime din cea maxima. Un motor de 2 kW folosit la 8000 rpm furnizeaza de fapt cam 700W mecanici. Dar aia sunt exact ce trebuie pentru prelucrari cu freze sau burghie de 6-8 mm, poate 10mm diametru, in functie de regim. Se putea alege un motor de 800W la 8000 rpm max. si ambele puteau fi considerate identice. Oricum, puterea electrica masurata este corelata bine cu aia mecanica.
Marea problema este alegerea puterii in functie de turatiile folosite si cuplul necesar prelucrarilor, ca nu prea avem multe variante.
Daca sunt doua motoare identice ca putere dar la unul scrie pe placuta ca are 12000 rpm ca turatie maxima si la celalalt scrie ca are 24000 rpm ca turatie maxima, cuplul primului motor este dublul fata de cuplul motorului doi (produsul va fi egal). Daca facem o prelucrare cu 12000 rpm cu primul o sa putem beneficia de toata puterea mecanica a lui, pe cand la o prelucrare cu al doilea motor vom avea jumatate din turatia maxima inmultita cu acel cuplu deja jumate fata de al primului. Puterea este daca nu gresesc doar un sfert din puterea primului si tot un sfert din ce era pe placuta celui de-al doilea (cuplul este cum ziceam, jumatate). De aici apare senzatia ca un motor este mai puternic ca altul. Ca noi facem comparatiile vorbind despre CUPLU si in plus, masuram puterea in alte conditii de functionare.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 March 2017 - 10:11 AM

0

#102 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 10:10 AM

Astea sunt puterile la motoarele chinezesti.
Acum pot sa spun de ce un motor de 200-400w ( jager, precise, sau altceva de firma ), trece prin aluminiu ca prin cacaval.
Au puteri reale, si nu masluite.
Oricum sarma cu care sunt bobinate chinezariile nu prea corespunde cu puterea oricum am lua-o.
Am pus si eu un watt-metru la motorul meu TacGiken inaintea convertizorului, si la 180Hz consuma 410w (1,8A), iar la 360Hz consuma 1,3kw (6A).
Toate in gol. Nu am pus in prelucrare.

Aceasta postare a fost editata de mincof: 22 March 2017 - 10:11 AM

0

#103 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 March 2017 - 10:15 AM

Vezi postareamincof, la 22 March 2017 - 10:10 AM, a spus:

Astea sunt puterile la motoarele chinezesti.
Acum pot sa spun de ce un motor de 200-400w ( jager, precise, sau altceva de firma ), trece prin aluminiu ca prin cacaval.
Au puteri reale, si nu masluite.

Puterile sunt aceleasi si sunt corect scrise pe etichete.
Cuplul motor difera. Parerea mea e ca faci comparatiile nepotrivite.
0

#104 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 10:18 AM

O fi motorul tau mai puternic , nu zic nu dar asa cum ai afirmat ceva vreme in urma si dimensiunile constructive sint mai mari fata de cel de " 2.2 kw" . Nu putem compara mere cu pere .
0

#105 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 10:22 AM

Vezi postareaflorianmro, la 22 March 2017 - 10:18 AM, a spus:

O fi motorul tau mai puternic , nu zic nu dar asa cum ai afirmat ceva vreme in urma si dimensiunile constructive sint mai mari fata de cel de " 2.2 kw" . Nu putem compara mere cu pere .Ce inseamna ca motorul tau trece prin aluminiu ca prin cascaval ? Da-ne caracteristici asa cum am facut-o eu, cu date si le putem compara si daca ce avem noi trec testul " cascavalului " . Altfel ne putem lauda mult si bine .

0

#106 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 March 2017 - 10:29 AM

El compara un motor cu o putere de "X" kW la 6000 rpm cu unul cu o putere identica la 24000 rpm. Puterea e identica. Cuplul primului este de 4 ori mai mare decat celui de-al doilea si CUPLUL e legat de aschiere, nu puterea in sine. Puterea e identica ca e data la parametrii maximi suportati de motor Adica pentru care motorul a fost construit. Nu e problema chinezilor daca noi nu folosim turatia lor maxima. Daca invertorul nu ar avea functia aia speciala sa mai ajute cuplul la turatii mici, doar din frecventa nu s-ar putea folosi motoarele de turatii mari la turatii mici. Ca din constructia lor nu au cuplu aproape deloc. Pe cand altele sunt construite special sa aiba cuplu la turatii mai mici. Dar alea nu merg in turatii mari. E cu dus si intors. Depinde pentru ce cumperi motorul. Frezezi aluminiu si otel sau aluminiu si plastic. Freze de 10 sau de 2.... Nu le poti avea pe amandoua, devreme acasa.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 March 2017 - 10:31 AM

0

#107 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 10:37 AM

Vezi postareaflorianmro, la 22 March 2017 - 10:18 AM, a spus:

O fi motorul tau mai puternic , nu zic nu dar asa cum ai afirmat ceva vreme in urma si dimensiunile constructive sint mai mari fata de cel de " 2.2 kw" . Nu putem compara mere cu pere .

Am spus din start ca sunt mai mari, si ca este mai greu.
Adica ca are 85mm diametru, 250mm lungime fara capul er16 (doar corpul motorului), si vreo 5-7kg.
Dar a iesit tam-tam pe ce scrie pe el, adica ca scrie 400w, iar toti de aici care au cate un chinezesc mai mare, adica de 2,2kw au sarit in sus ca nu are cum sa fie mai puternic decat al lor.
Si le-am explicat, ca cam are, ca am avut chinezarii in mana, si am simtit puterea lor.
Chiar cineva a cumparat unul de la mine, si a fost convins de cineva cu stiinta multa fara sa-l vada si sa-l puna in lucru ca nu este de putere, si mi l-a returnat. Dar de fapt si-a luat teapa cu cel chinezesc.
Si Katran cand a venit la mine si l-a vazut, a ramas surprins, mai ales ca nu a putut sa-l opreasca cu mana la 10Hz.
Si atata timp cat pe link-ul sursa scrie ca motoarele astea sunt folosite cu er16 si er20 in bot, este clar ca au puteri mari.
Iar faza care tot se afirma ca sunt de drilling si nu de milling, si ca sunt mai slabe, este o afirmatie de incepator.
Pentru ca la drilling vertical - orizontal (pentru ca sunt montate pe roboti in 6 axe), trebuiesc construite numai cu rulmenti axiali-radiali cu unghi mic pentru ca trebuie sa suporte forte pe toate partile.
La cele de milling (frezare) cum sunt chinezestile, au rulmenti majoritatea (pana in 1,5kw) doar radiali, si nu axiali. Pentru ca sunt facute doar de frezare verticala, prin impingere radiala. Aaxial doar foarte putin sunt folosite doar la intrare in material (0,5-1mm)
Si cele nemtesti au la fel, doar radiali (perske), sau elte la fel.
0

#108 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 10:52 AM

Vezi postareabitex, la 22 March 2017 - 10:29 AM, a spus:

El compara un motor cu o putere de "X" kW la 6000 rpm cu unul cu o putere identica la 24000 rpm. Puterea e identica. Cuplul primului este de 4 ori mai mare decat celui de-al doilea si CUPLUL e legat de aschiere, nu puterea in sine. Puterea e identica ca e data la parametrii maximi suportati de motor Adica pentru care motorul a fost construit. Nu e problema chinezilor daca noi nu folosim turatia lor maxima. Daca invertorul nu ar avea functia aia speciala sa mai ajute cuplul la turatii mici, doar din frecventa nu s-ar putea folosi motoarele de turatii mari la turatii mici. Ca din constructia lor nu au cuplu aproape deloc. Pe cand altele sunt construite special sa aiba cuplu la turatii mai mici. Dar alea nu merg in turatii mari. E cu dus si intors. Depinde pentru ce cumperi motorul. Frezezi aluminiu si otel sau aluminiu si plastic. Freze de 10 sau de 2.... Nu le poti avea pe amandoua, devreme acasa.

Pai si privind din perspectiva ta, daca este vorba de cuplu, ar trebui sa aiba un consum mult mai mare.
Nu poti sa vii cu un motor de 2,2kw/1,5Nm de exemplu cu un consum ridicol de 200-300w.
Ai dreptate, sunt motoare de turatii mari si turatii mici. Cuplul nu difera, toate au cuplul maxim la turatiile maxime din eticheta. Adica motoarele pana in 10000rpm au cuplul maxim aici, cel cu 24000rpm au cuplul maxim aici.
Toate au cuplul maxim pe turatii maxime.
Ca sa obtii un 2,2kw pe turatii maxime, ai nevoie de consum. Consumul il ai si functie de sarma cu care este bobinat. Deci presupun ca sarma trebuie sa fie destul de groasa ca sa obtii puterea asta.
Iar majoritatea de aici folosesc motoarele la turatii maxime in frezari. Am vazut la multi cum frezeaza.

0

#109 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 11:02 AM

Obsev ca nu doresti sa lucrezi pe cifre ,un test in paralel cu ambele modele de motoare ar pune capat acestei discutii si s-ar stabili , hai sa zicem invingatorul.
0

#110 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 March 2017 - 11:12 AM

Vezi postareamincof, la 22 March 2017 - 10:52 AM, a spus:

Nu poti sa vii cu un motor de 2,2kw/1,5Nm de exemplu cu un consum ridicol de 200-300w.
...
Iar majoritatea de aici folosesc motoarele la turatii maxime in frezari. Am vazut la multi cum frezeaza.

Pai pentru o putere mecanica de 2,2kW o sa fie una electrica de ceva mai mult, poate spre 2,5 sau chiar 3 kW. Indiferent ca-i motor chinezesc sau foarte performant. Atat are mecanic cam atat consuma si electric.
Dar nici nu poti compara un motor de turatie mica la 400W cu unul de turatie mare la 2,2 kW.
Puterea e putere si cuplul e cuplu. Cel de turatie mare nu are cuplu si cuplul intervine in aschiere, nu puterea luata ca ansamblu.

Cam ai tendinta sa amesteci puterea cu cuplul. Apropo, nici o surubelnita chinezeasca alimentata la acumulator de 6V nu poti opri cu mana. Asta nu inseamna ca vorbim de putere ci de cuplu.

Eu n-am vazut la multi cum frezeaza, stiu doar ca vreau s-o scad sub 8000 si nu reusesc din variator. Ca-i prea mare.
Fiecare cu ale lui.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 March 2017 - 02:29 PM

0

#111 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 March 2017 - 11:18 AM

Vezi postareaflorianmro, la 22 March 2017 - 11:02 AM, a spus:

Obsev ca nu doresti sa lucrezi pe cifre ,un test in paralel cu ambele modele de motoare ar pune capat acestei discutii si s-ar stabili , hai sa zicem invingatorul.

Nu-i vorba de nici un invingator ca se compara motoare cu cupluri diferite. Se si stie ca alea de cuplu mare au diametre ceva mai mari sau la diametre egale merg la turatii mai mici.
Un motor de turatie mica si putere relativ mare are cuplu mai mare decat un motor de aceeasi putere dar turatie mare. Si cel cu cuplu frezeaza mai bine, cuplul "se ocupa" de fortele de aschiere. Nu puterea. Nici aia electrica nici aia mecanica.

Un motor asincron chior, chinezesc de 2,2kW la 750rpm nu e acelasi lucru cu unul tot la 2,2 kW dar 3000 rpm. Primul are cuplul de 4 ori mai mare si este cam la fel de mare si in dimensiuni, daca nu cumva chiar mai mare in diametru. De regula este mai mare in diametru.

Partea rea este ca in tot subiectul, noi am vorbit de putere si am comparat puteri, nu momente.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 March 2017 - 11:30 AM

0

#112 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 02:57 PM

Vezi postareaflorianmro, la 22 March 2017 - 11:02 AM, a spus:

L-am pus, si ce pot sa spun, fluiera pe langa un chinezesc, de acea a si intrat in posesia unuia de al meu.
Nu spun cu cine am facut testul, ca nu am acceptul, dar daca crede ca vrea sa spuna cam ce rezultate au fost, o sa le spuna sigur aici.
Pot sa spun doar cu ce motor am facut comparatia, cu cel de 2,2kw care are mare scris ca este construit cu rulmenti germani.
Bine, sa nu credeti ca chinezii importa rulmenti germani si apoi ii pun pe motoarele lor.

Aceasta postare a fost editata de mincof: 22 March 2017 - 02:59 PM

0

#113 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565

Postat 22 March 2017 - 04:09 PM

Bun si care ii rezultatul ?

Nu merge un motor dela chinezesc in aluminiu ?

Aceasi turatie , acelasi rezultat , sau ala special se invarte mai special decat ala chinezesc ?

Am mai scris , ca ala chinezesc are un cosum la 1500rpm de 750w , in gol , nu stiu ce consum are ala special , dar ma gadesc ca ii facut de calitate , dar nu se justifica pretul , la cat costa unul taig , imi iau 2 atc si mai imi raman si bani .
Motorul are utitlitate atata cat nu consuma foarte mult , si isi face treaba , nu inteleg ce mai trebuie sa faca pe deasupra .

Si daca ala special fluiera pe langa unul chinezesc , poate are rulmentii defecti ...

Aceasta postare a fost editata de Elicopter: 22 March 2017 - 04:10 PM

Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#114 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 934
  • Inregistrat: 17-December 13
  • Interests:Materie de orice natura, Arhiectura, Design de produs,

Postat 22 March 2017 - 06:21 PM

Vezi postareamincof, la 22 March 2017 - 10:52 AM, a spus:

Toate au cuplul maxim pe turatii maxime.
Ca sa obtii un 2,2kw pe turatii maxime, ai nevoie de consum. Consumul il ai si functie de sarma cu care este bobinat. Deci presupun ca sarma trebuie sa fie destul de groasa ca sa obtii puterea asta.

E posibil sa fie cazul enuntat de Bitex si anume ca incurci cuplul cu puterea. Cuplul maxim nu este NICIODATA la turatii maxime. Am mai precizat si in alte posturi - in care tu ai sugerat ca am luat informatii de pe Wikipedia si le-am postat aici (deloc cinstit din partea ta caci n-am nevoie ca inginer mecanic sa-mi spuna Wikipedia ce este cuplu si ce este putere)- ca prin metode mecanice doar cuplul se MASOARA FIZIC; puterea este o unitatea de masura CALCULATA, adica ipotetica/fictiva/fantomatica/nu poti ''pune mana'' pe ea/matematica. Ea este obtinuta prin inmultirea a 2 unitati -cuplu si turatie- pe care poti ''pune mana'' pe fiecare in parte dar nu si pe produsul lor matematic. Si tot mai demult ilustram acest lucru printr-un exemplu foarte simplu: 10 (kw)= 5 (Nm) x 2 (rot/min) = 2 (Nm) x 5 (rot/min). Am ignorat constanta 9550 doar pentru scop ilustrativ.

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 22 March 2017 - 06:26 PM

0

#115 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 06:27 PM

Am luat la intamplare un grafic generic cuplu-turatie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Cuplu-turatie.jpg

0

#116 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 06:45 PM

Un exemplu despre cum se poate masura cuplul cu resurse de hobby-ist; ar trebui sa faci testul asta ca sa-ti dovedesti teoria suprematiei motorului tau asupra celor chinezesti cu mai multi Watts.

https://youtu.be/755PSdzxZ3w

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 22 March 2017 - 06:46 PM

0

#117 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 09:57 PM

Vezi postareaElicopter, la 22 March 2017 - 04:09 PM, a spus:

Bun si care ii rezultatul ?

Nu merge un motor dela chinezesc in aluminiu ?

Aceasi turatie , acelasi rezultat , sau ala special se invarte mai special decat ala chinezesc ?

Am mai scris , ca ala chinezesc are un cosum la 1500rpm de 750w , in gol , nu stiu ce consum are ala special , dar ma gadesc ca ii facut de calitate , dar nu se justifica pretul , la cat costa unul taig , imi iau 2 atc si mai imi raman si bani .

Ai masurat 750 W in gol ? Poate sa coboare spindle-ul ala chinezesc la 1.500 rpm ?
0

#118 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565

Postat 22 March 2017 - 10:56 PM

Da am masurat 750 de wati in gol la 1500 , dar se incalzeste ...
In sarcina la turatii mai mari pe la 500W , cu scula de 4 mm la 24000rpm in aluminiu 1mm doc , feed 1500.
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#119 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 11:02 PM

Am facut o simulare cu necesarul de cuplu si putere al unui motor pentru o freza de 6 mm la DOC de 1,2,3 mm si turatii diferite incepand cu 6.000 rpm pana la 24.000 rpm. Atentie, este cuplu si putere MECANICA, (nu ELECTROMAGNETICA) , adica cat cuplu (Nm) trebuie sa ajunga la piesa de aluminiu ca sa o rascheteze cu parametrii specificati, ceea ce conduce la intrebarea: ce putere (Kw) trebuie sa aiba motorul de frezare ca sa transmita acel cuplu care ajunge la piesa. Am folosit un randament al traseului de la motor la piesa de 80%, deci pierderea din frecari si caldura nu depaseste 20% in simularea mea (motor pe ax, precum cele chinezesti, nu motor separat si brosa separata). Atasez tabelul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Necesar de cuplu si putere.png

0

#120 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2017 - 11:14 PM

Vezi postareaElicopter, la 22 March 2017 - 10:56 PM, a spus:

Da am masurat 750 de wati in gol la 1500 , dar se incalzeste ...
In sarcina la turatii mai mari pe la 500W , cu scula de 4 mm la 24000rpm in aluminiu 1mm doc , feed 1500.

Presupun ca este freza cu 2 inceputuri. Inseamna ca avansul pe dinte este 1500/2x24000= 0,031 mm/dinte. Rezulta un cuplu necesar la piesa de 0,036 Nm, o putere necesara la piesa de 0,0904 Kw si un necesar de putere la motor de 0,113 kw, adica fix 113 W. Daca ai masurat 500 W inseamna ca ai o rezerva de putere in conditiile astea de 387 W (daca motorul are pierderi doar 20%). Am presupu ca WOC-ul este egal cu diametrul frezei.

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 22 March 2017 - 11:16 PM

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis