Modelism - RHC Forum: ce se intampla daca... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

ce se intampla daca...

#1 Useril este offline   goldenbutt 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 06-January 06

Postat 12 January 2006 - 09:38 AM

daca in compozitia de KNO3 si zahar pui ceva pulbere de aluminiu?
0

#2 Useril este offline   goldenbutt 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 January 2006 - 09:39 AM

si mai pui ceva motorina.
ii mareste putere sau raman cu ochii in soare?
0

#3 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 January 2006 - 10:53 AM

sau ramai cu ochii in mana:))
0

#4 Useril este offline   goldenbutt 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 January 2006 - 11:11 AM

LABOREX comercializeaza KNO3 la pretul de 315.000 lei vechi kg.
cum se face de voi il vindeti numai cu 50.000 lei vechi kg?
0

#5 Useril este offline   goldenbutt 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 January 2006 - 11:12 AM

fara TVA
0

#6 Useril este offline   Anonim2 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 January 2006 - 12:14 PM

goldenbutt, la 12 Jan 2006, 09:38, a spus:

daca in compozitia de KNO3 si zahar pui ceva pulbere de aluminiu?

Programul PROPEP, respectiv GUIPEP cu interfata grafica, iti permite simularea si calcularea performantelor diferitelor combinatii de combustibili pentru motoare de rachetomodele. Printre valorile calculate sunt : Impulsul specific, densitate compozitie, Temperatura de combustie si Presiunea in camera de ardere(la asta nu-s sigur).
Downloadeaza-l, citeste un pic despre el, si succes la simulari! Da-ne si noua de stire daca afli ceva interesant.

Ciao!
0

#7 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 12 January 2006 - 03:06 PM

daca pui aluminiu nu faci aproape nimic. eventual daca vrei sa lansezi noaptea atunci pui aluminiu cao sa sa se vada flacara mai puternic ATAT.
motorina nu ai cum sa pui ca amestecu se topeste i daca incerci atunci sa o adaugi e posibil sa ramai cu ochii in mana
noi vindem/cumparam azotat la 5 lei pt ca nu e calitatea celui de la laborex. e putin mai impur dar e bun. la laborez nu poti lua daca nu faci dovada la ce il folosesti bla bla bla.
numai bine
Dex
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#8 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 22 January 2006 - 09:51 PM

Daca reusesti sa faci rost de aluminiu cu o granulatie foarte fina (tip piroforic) atunci o sa ai ceva rezultate. O sa ai o viteza de ardere a amestecului mult mai mare si vei obtine un plus de forta propulsoare.
0

#9 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2006 - 10:09 PM

mihaimcg, la 22 Jan 2006, 22:51, a spus:

Daca reusesti sa faci rost de aluminiu cu o granulatie foarte fina (tip piroforic) atunci o sa ai ceva rezultate. O sa ai o viteza de ardere a amestecului mult mai mare si vei obtine un plus de forta propulsoare.

nu o sa ai mai nimic in afarade flacara mai mare si lumina. este posibil ca sa ii scada forta motorului sau chiar sa il faci bomba.
daca vreti neaparat cu pulbere de Al, puneti mana faceti rost de perclorat de amoniu/potasiu si rasina epoxy de calitate superioara(gen West Systems, East Systems) si faceti compozit. daca nu ramaneti la ce au folosit altii si merge garantat
0

#10 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2006 - 10:46 PM

Imi mentin punctul de vedere. Amestecul va arde mult mai rapid. Trebuie sa tinem cont de faptul ca optim ar fi maxim 5 % aluminiu piroforic in amestec. Nu va asteptati la rezultate spectaculoase pentru ca nu o sa obtineti. In proportii de 5-15 % o sa transformi "motorul" intr-o petarda.
0

#11 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2006 - 10:55 PM

ai vazut vreo data cum arata un motor din asta si cum arde???
iti spun din experienta ca o juma de kil (da 500grame) de combustibil topit, turnat, racit etc. bagat batonu rezultat in motoru care trebe arde in circa 1 secunda(chiar mai putin e cam 0,8s)
in motoru ala temperatura ajunge la 1450 grade CELSIUS(aproape de puctul de topire al otelului) si presiuni enorme(sute de atmosfere). undem ai pui ca peretele la motor are grosime de 1-1,5mm hai maxim 2
deci otelu ala e solicitat la maxim.
daca pui aluminiu obtii doar o flacara nimic mai mult. practic diminuezi forta. de ce? pai ia sa vedem. amestecul e calculat astfel incat zaharul sa arda complet in oxigenul degajat de azotat si sa dea randament maxim. ei punand aluminiu o parte din oxigenu ala e "furat" pt a oxida aluminiul(ca sa faci flacara, nimic mai mult) si atunci randamentul scade.
daca tot vreti sa puneti aluminiu. puneti mana pe creion si foaie calculati apoi verificati cu guipep si dupa aia dati-va aici cu parerea.
credeti ca daca era mai eficient cu aluminiu "prostu" ala de Nakka nu l-ar fi folosit(folosest motoare cu zahar de vreo 20 ani).
pt aluminiu ai nevoie de perclorat si epoxy ca sa obtii calitate. restul artificii
0

#12 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 11:18 AM

Ai dreptate Dexter. Dar eu nu m-am referit la reteta standard de KNO3 si zahar. Am avut in vedere o reteta modificata cu mai putin zahar. O sa pun diseara pe forum o reteta de "motor" pe baza de pulbere de aluminiu. Nu am folosit-o asa ca nu va pot spune cat de buna e.
0

#13 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 09:04 PM

Compozitia promisa ---> Azotat de strontiu : Pulbere de aluminiu : Fenolformaldehida ----- 56 : 37 : 7 (parti de masa). Compozitia se foloseste pentru trasoarele de culoare rosie. Amestecul trebuie presat la presiuni de 5.000-10.000 kg/cmc.
0

#14 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 09:21 PM

mda doar cateva probleme
1. de unde faci rost de substante
2 de unde dreq ai presa de 10.000Kg/cm^2
3 pulberea asta e folosital a TRASOARE adica un fel de artificii. deci folosita ca sa faca mi mult lumina nu forta propulsoare(thrust)
mira-m-as daca iese ceva bun din combinatia asta in afara de artifcii(apropo de unde o ai?)
0

#15 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 09:32 PM

Raspuns la probleme:
1. Cu substantele fiecare se descurca cum poate :blink:
2. Intre 5.000-10.000 kg/cmc cred ca poti sa ai si cu o menghina (iti trebuie un sistem bun de prindere si o carcasa buna)
3. Amestecul are si rol propulsant si rol de trasor. Reteta este standard si e folosita in pirotehnie. Am zeci de retete de pe vremea cand "colectam" tot felul de astfel de informatii (cred ca as putea scrie o carte). Sunt foarte multe variante pentru diverse culori.

Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 23 January 2006 - 09:33 PM

0

#16 Useril este offline   _Gerad_ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 162
  • Inregistrat: 16-September 03

Postat 23 January 2006 - 09:39 PM

scuze ... nu le am in domeniu da nu ma puteam abtine.... kiar is curios cu ce menghina obtii u o forta de 5000 - 10 000 kg pe cm 2 ..... ( adik 5-10 tone ) :| cu un crick de autocar ... si ceva suporti masivi poate ai obtine forta asta....
35.140 - ch 74 fm
0

#17 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 09:53 PM

nu bagi 10 tone cu menghina nici cand is io popa. acolo iti trebe presa hidraulica. tu iti dai seama ce e aia 10 tone aplicate pe un patrat care are latura de cm
daca sa zicem ai dimetrul interior al tubului 2cm suprafa e aproape 12,5cm^2 atunci ai nevoie de 100tone ca sa aplici 8.000kg/cm^2, ceea ce cu menghina ar fi o aberatie sa spui ca obtii
combinatia aia e folosita sa populseze trasoru ala la care nu se urmareste, altitudine, viteza, ale alea. e doar un ARTIFICIU atat.
0

#18 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 10:10 PM

Amestecul poate fi folosit pe post de "motor" de racheta dar dezavantajele sunt ca viteza de ardere si forta propulsoare sunt destul de mici. Din calculele mele reiese ca suprafata pentru un diametru de 2 cm e de aproape 10 cmp. In conditii industriale e usor sa ai 10.000 kg/cmp. De asemenea vorbim de trasoare industriale nu "home-made". Totusi ma indoiesc ca nu putem sa folosim acest amestec. Eu unul o sa-l experimentez de curiozitate. O sa strang cu menghina cat pot si o sa vad ce rezultate am, apoi o sa postez pe forum.
0

#19 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 10:20 PM

la calcule am dat-o in bara ambii si amandoi
suprafata cercului este egala cu pi*raza la patrat aia inseamana 3,14*1*1=~3,14 Cmp :blink:
0

#20 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2006 - 10:39 PM

Mirat de rezultatul tau, m-am apucat eu repede si am calculat 3.14*3.14*1*1 cu toate ca am plecat de la formula Pi*r*r. :blink:
0

#21 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 January 2006 - 03:54 PM

mai de ce va apucati sa faceti trasoare acuma,unde amestecul este presat la presiunea aia mai mult pentru a nu se desprinde din proiectil in timpul miscarii lui nu atat de mult pt ai mari vit de ardere.
din cunostintele mele de chimie aluminiul adaugat la un amestec pirotehnic mareste temperatura de ardere de unde rezulta si un volum de gaze mai mare
vedeti sa nu va explodeze amestecul ala cand il presati in menghina!!!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu