ce se intampla daca...
Postat 12 January 2006 - 12:14 PM
goldenbutt, la 12 Jan 2006, 09:38, a spus:
Programul PROPEP, respectiv GUIPEP cu interfata grafica, iti permite simularea si calcularea performantelor diferitelor combinatii de combustibili pentru motoare de rachetomodele. Printre valorile calculate sunt : Impulsul specific, densitate compozitie, Temperatura de combustie si Presiunea in camera de ardere(la asta nu-s sigur).
Downloadeaza-l, citeste un pic despre el, si succes la simulari! Da-ne si noua de stire daca afli ceva interesant.
Ciao!
Postat 12 January 2006 - 03:06 PM
motorina nu ai cum sa pui ca amestecu se topeste i daca incerci atunci sa o adaugi e posibil sa ramai cu ochii in mana
noi vindem/cumparam azotat la 5 lei pt ca nu e calitatea celui de la laborex. e putin mai impur dar e bun. la laborez nu poti lua daca nu faci dovada la ce il folosesti bla bla bla.
numai bine
Dex
Postat 22 January 2006 - 10:09 PM
mihaimcg, la 22 Jan 2006, 22:51, a spus:
nu o sa ai mai nimic in afarade flacara mai mare si lumina. este posibil ca sa ii scada forta motorului sau chiar sa il faci bomba.
daca vreti neaparat cu pulbere de Al, puneti mana faceti rost de perclorat de amoniu/potasiu si rasina epoxy de calitate superioara(gen West Systems, East Systems) si faceti compozit. daca nu ramaneti la ce au folosit altii si merge garantat
Postat 22 January 2006 - 10:46 PM
Postat 22 January 2006 - 10:55 PM
iti spun din experienta ca o juma de kil (da 500grame) de combustibil topit, turnat, racit etc. bagat batonu rezultat in motoru care trebe arde in circa 1 secunda(chiar mai putin e cam 0,8s)
in motoru ala temperatura ajunge la 1450 grade CELSIUS(aproape de puctul de topire al otelului) si presiuni enorme(sute de atmosfere). undem ai pui ca peretele la motor are grosime de 1-1,5mm hai maxim 2
deci otelu ala e solicitat la maxim.
daca pui aluminiu obtii doar o flacara nimic mai mult. practic diminuezi forta. de ce? pai ia sa vedem. amestecul e calculat astfel incat zaharul sa arda complet in oxigenul degajat de azotat si sa dea randament maxim. ei punand aluminiu o parte din oxigenu ala e "furat" pt a oxida aluminiul(ca sa faci flacara, nimic mai mult) si atunci randamentul scade.
daca tot vreti sa puneti aluminiu. puneti mana pe creion si foaie calculati apoi verificati cu guipep si dupa aia dati-va aici cu parerea.
credeti ca daca era mai eficient cu aluminiu "prostu" ala de Nakka nu l-ar fi folosit(folosest motoare cu zahar de vreo 20 ani).
pt aluminiu ai nevoie de perclorat si epoxy ca sa obtii calitate. restul artificii
Postat 23 January 2006 - 11:18 AM
Postat 23 January 2006 - 09:21 PM
1. de unde faci rost de substante
2 de unde dreq ai presa de 10.000Kg/cm^2
3 pulberea asta e folosital a TRASOARE adica un fel de artificii. deci folosita ca sa faca mi mult lumina nu forta propulsoare(thrust)
mira-m-as daca iese ceva bun din combinatia asta in afara de artifcii(apropo de unde o ai?)
Postat 23 January 2006 - 09:32 PM
1. Cu substantele fiecare se descurca cum poate :blink:
2. Intre 5.000-10.000 kg/cmc cred ca poti sa ai si cu o menghina (iti trebuie un sistem bun de prindere si o carcasa buna)
3. Amestecul are si rol propulsant si rol de trasor. Reteta este standard si e folosita in pirotehnie. Am zeci de retete de pe vremea cand "colectam" tot felul de astfel de informatii (cred ca as putea scrie o carte). Sunt foarte multe variante pentru diverse culori.
Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 23 January 2006 - 09:33 PM
Postat 23 January 2006 - 09:39 PM
Postat 23 January 2006 - 09:53 PM
daca sa zicem ai dimetrul interior al tubului 2cm suprafa e aproape 12,5cm^2 atunci ai nevoie de 100tone ca sa aplici 8.000kg/cm^2, ceea ce cu menghina ar fi o aberatie sa spui ca obtii
combinatia aia e folosita sa populseze trasoru ala la care nu se urmareste, altitudine, viteza, ale alea. e doar un ARTIFICIU atat.
Postat 23 January 2006 - 10:10 PM
Postat 25 January 2006 - 03:54 PM
din cunostintele mele de chimie aluminiul adaugat la un amestec pirotehnic mareste temperatura de ardere de unde rezulta si un volum de gaze mai mare
vedeti sa nu va explodeze amestecul ala cand il presati in menghina!!!