mincof, la 10 March 2018 - 11:46 PM, a spus:
Ai construit ceva la viata ta? Sau stai si citesti toata ziua pe wiki si te dai profesor?
Nu am vazut un topic de al tau cu vreo constructie, sau vreo gaura data in pereti.
Cand o sa pui si tu o lucrare aici sa spui, uita-ti ba fraierilor ce construiesc eu, atunci sa vorbesti.
Daca nu ai pus mana pe strung in viata ta, ca sa spui ca se poate sau nu se poate sa prelucrezi un surub cu bile, atunci eu zic sa taci.
Si da, care este problema daca unul de pe OLX prelucreaza un surub cu bile? Nu este meserias, pentru ca vinde pe olx?
Nu vezi ca esti batut de soarta si mori de invidie?
Lasa frate oamenii sa cumpere ce trebuie, nu te baga tu numai cu contre peste ei.
La toti stai sa dai sfaturi contra, dar pune si ceva la schimb, argumente, nu texte plagiate dupa wiki, ca asa ai auzit tu de la altul care i-a spus unul ca a vazut pe una ca nu putea sa prelucreze la strung un fier.
De dintr-astia care doar butoneaza cand vin de la alte munci sunt satul, de meseriasi nu sunt satul.
Sa le luam pe rand. Da , am construit ceva la viata mea. Nu, nu am postat -inca- aici anumite lucruri pentru ca nu au relevanta pentru acest site, iar altele care au relevanta pentru acest site sunt in lucru de ceva timp. Voi posta in momentul in care vor fi gata. Apropos de gauri in pereti, s-ar putea ca sa nu fi dat tu gauri in pereti cati pereti am construit-indirect, prin firme de constructii -eu. Stiu ce o sa spui, ca altii au facut acele ziduri si nu eu; dupa 5 ani de santier 10 ore pe zi am facut ziduri cu mana mea si stiu sa fac ziduri cu mana mea mai bine decat multi meseriasi din Bolintin, dar ca sunt inginer de profesie ,mai frustratule, si sunt mandru de acest lucru iar valoarea mea -in speta de fata -nu consta in a face un zid cu mana mea, ci a ma asigura ca cei care fac ziduri cu mana lor o fac bine si pun impreuna un tot unitar, care va ramane in picioare si dupa un cutremur de 8 grade -asa spune legea- iar peretii nu se vor fi deteriorat de la vibratiile vreunor avioane la care ai lucrat tu. Se numeste project management, mai frustratule, experienta pe care o am in mai multe domenii, printre care si cel de constructii civile si industriale. Iar tot in domeniul asta mai am si 3 brevete de inventie, unul in Romania, unul in Luxemburg si unul in Uk. Iar inventiile se refera la ziduri pentru case pasive. Si pot sa demonstrez ceea ce spun cu documente. Asa ca-si inchei acest subpunct-am sa zic din nou: n-ai dat tu gauri in zid cu cate ziduri am avut eu de-a face si direct si indirect. N-as fi adus acest subiect in discutie pentru ca este irelevant pentru acest site, dar prea m-ai nimerit si n-aveam cum sa te ratez ! Urmatorul subpunct: stau pe wiki si ma dau profesor; stau foarte rar pe wiki pentru ca nu am incredere in multe texte de acolo; in schimb stau foarte mult pe alte surse de citit, de la Machinery Handbook -biblia masinistului de - la Mechanical Handbook-biblia inginerului mecanic- si multe alte carti anglo-saxone din domeniul mecanic. Pe urma, citesc mult despre metalurgie, mai desteptule, ca sa inteleg comportamente de materiale si sa inteleg ce genereaza acele comportamente, iar cartile de capatai sunt tratatele de metalurgie din anii 50 ale tatalui meu, care se intampla sa fi fost unul din inginerii metalurgi faimosi ai acestei tari si care a facut parte din echipele care au ridicat combinatele Siderurgica si Calan si care a a facut tehnologii de turnare in acele combinate. Si cand uit cate ceva ce am stiut din aceasta zona, ma rusinez ca am uitat si merg din nou la acele surse ca sa-mi reimprospatez cunostintele. Da, citesc mult si sunt mandru de faptul ca m-am obisnuit in felul asta, ceea ce inseamna ca ma conectez foarte des la munca de cercetare si rezultatele unor colective de oameni care au consumat parte din viata lor ca sa ajunga la acele rezultate validate de stiinta, iar acest lucru inseamna respect din partea mea pentru ei si munca lor si ca invat tot timpul lucruri noi; si mai inseamna ca stiinta este un patrimoniu universal care este la indemana oricui-mai ales in epoca internetului- cu mentiunea oricui care nu are orgolii cat China si crede ca le stie el pe toate.
. In schimb tu, ai mai citit ceva de la Capra cu Trei Iezi incoace ? Iti dau voie sa ma uimesti si cu vreo carte de bucate, poate Sanda Marin ? Nimic rau cu cartea de bucate dealtfel. Este tot STIINTA. Cu doi de I. Ca sa inchei si acest subpunct, NU, nu ma dau profesor, dimpotriva invat de la altii foarte mult, fie ca inseamna carti, Google , Youtube sau nea Marin de la scularie. Pentru ca am o atitudine indreptata spre a crede ca niciodata nu stiu suficient despre un lucru. Spre deosebire de tine mai desteptule, care le stii pe toate. Urmatorul subpunct:cand o sa pun o lucrare aici atunci sa vorbesc. Am sa vorbesc si pana atunci si dupa ce si am sa vorbesc la fel, pentru ca a posta o lucrare aici nu cred ca iti da dreptul sa vorbesti "mai mult" , asa cum a nu posta o lucrare nu incumba obligatia de a tace. Stiu ca este un pic confuz pentru tine ceea ce spun, si NU, nu este o crima daca tu te vei duce pe Wiki sau la vreun dex ca sa cauti intelesul cuvantului "incumba". Promit sa nu fac misto de tine daca vei admite ca ai facut acest lucru. Poate chiar as incepe sa te apreciez, caci ar insemna ca desi ai chiulit printr-a 2-a cand a inceput sa fie predata limba romana CORECTA, nu cea pe care o folosesti tu in mod curent, totusi ca adult ai inteles sa faci un top-up. Adica sa mai recuperezi un pic. Urmatorul subpunct: n-am pus mana pe strung si nu stiu ca se poate strunji un surub cu bile. Cumva ai dreptate , n-am mai pus demult mana pe un strung, peste 1 an, de cand mi-am luat un nou universal de la Bison si n-am avut timp sa adaptez un backplate la el. Ca nu stiu ca se strunjeste un surub cu bile: aici problema ta se numeste DISLEXIA, adica ai probleme in a intelege un text citit, caci chiar inainte de postarea ta am scris ca se poate strunji un surub in conditii decente, daca strungul este reglat si mana strungarului buna. Dar la treaba cu DISLEXIA nu am sa fac misto pentru ca nu este vina ta. Urmatorul subpunct: de ce ala care vinde pe OlX nu poate fi meserias. Stiu ca este dificil pentru tine sa intelegi relatia cauza -efect, dar am sa mai incerc o singura data: cel care vinde pe OLX poate sa fie meserias sau poate sa nu fie meserias. Indoiala mea nu se refera la cat de bine sau prost manuieste strungul , ci la faptul ca este un VANZATOR ocazional care are mult mai multe sanse sa NU rerurneze banii cumparatorului decat sa returneze banii cumparatorului. Deci in discutie a fost calitatea lui de VANZATOR care nu are nimic de pierdut daca nu va returna banii in cazul.in care cumparatorul solicita asta, insa are de castigat daca nu ruterneaza banii. N-a fost greu, nu-i asa ? Urmatorul subpunct: sa las frate pe altii sa cumpere si sa nu mai bag contre ca sunt batut de soarta si plin de invidii. Singurul punct valid din afirmatia aste este ca intr-adevar soarta mi-a oferit un punct de inflexiune nu doar in momentul in care ti-am replicat prima oara pentru ca nu m-am mai putut abtine vis-vis de ineptiile pe care le debitezi, ci si ulterior pentru ca am decis sa aloc acest timp din viata mea ca sa-ti raspund. Cel mai prost investit timp din ultimul timp. Vina mea !