Modelism - RHC Forum: Diverse informatii despre cnc-uri - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

Diverse informatii despre cnc-uri

#391 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 934
  • Inregistrat: 17-December 13
  • Interests:Materie de orice natura, Arhiectura, Design de produs,

Postat 08 March 2018 - 02:02 PM

Vezi postareaemilemir, la 08 March 2018 - 01:48 PM, a spus:

https://www.olx.ro/o...html#6e823eee77
Sincer am cautat zile intregi pe ebay si amoazon dar la respectivul domn mi se par preturile bune pentru suruburi cu pas de 10. Am mai gasit pe amazon suruburi TEN HIGH la 100 de dolari surubul 2010 la 1000mm dar probabil si acestea sunt
tot chinezesti

Sper ca ai observat ca surubul este second hand. Restul pozelor sunt intunecoase si nu mi-am dat seama. Nu te-as sfatui sa cumperi second hand.
0

#392 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 08 March 2018 - 05:16 PM

Vezi postareasteelmind, la 08 March 2018 - 02:02 PM, a spus:

Sper ca ai observat ca surubul este second hand. Restul pozelor sunt intunecoase si nu mi-am dat seama. Nu te-as sfatui sa cumperi second hand.

Singer nu am bagat de seama. Am vb cu omul si mi-a spus pretul pentru dimensiunea pe care vreau eu si ma intrebat daca vreau sa le prelucreze la capete sau nu. Prelucrarea inseamna un cost suplimentar la fel si debitarea la dimensiunea dorita.
0

#393 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2018 - 06:36 PM

Vezi postareaemilemir, la 08 March 2018 - 05:16 PM, a spus:

Singer nu am bagat de seama. Am vb cu omul si mi-a spus pretul pentru dimensiunea pe care vreau eu si ma intrebat daca vreau sa le prelucreze la capete sau nu. Prelucrarea inseamna un cost suplimentar la fel si debitarea la dimensiunea dorita.

Le poti cumpara de pe Ebay gata prelucrate la capete. Chiar daca sunt chinezesti, macar sunt noi. Exista vanzatori vechi pe Ebay care nu au interes sa te tepuiasca ca sa nu aiba review-uri negative. Mai bine o chinezarie noua de pe Ebay de la un vanzator mai vechi, decat un surub second hand de pe OLX de la cineva pe care-l doare-n pix daca ii faci review negativ. Parerea mea.
0

#394 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 17-January 11

Postat 09 March 2018 - 05:06 PM

Vezi postareaemilemir, la 08 March 2018 - 05:16 PM, a spus:

Daca este de firma si chiar daca este folosit, eu zic sa-l iei. Mai bine un surub profi decat o chinezarie. Un thk, nsk, etc, de la C5 in jos, nici macar cand este folosit 10 ani, nu ajunge la nivelul unui surub chinezesc ca jocuri si tolerante.
0

#395 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2018 - 06:38 PM

Vezi postareamincof, la 09 March 2018 - 05:06 PM, a spus:

Daca este de firma si chiar daca este folosit, eu zic sa-l iei. Mai bine un surub profi decat o chinezarie. Un thk, nsk, etc, de la C5 in jos, nici macar cand este folosit 10 ani, nu ajunge la nivelul unui surub chinezesc ca jocuri si tolerante.

De unde sa stie daca suruburile de pe OLX sunt thk, nsk ? Dar de la C5 in jos ? Pretul 1 m de surub pe linkul pe care l-a pus este de 50 euro; vanzatorul nu face referire la marca sau la toleranta. Cum iti dai seama de marca daca a fost prelucrat la capete de utilizator ? Dar de toleranta ?

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 09 March 2018 - 06:39 PM

0

#396 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 09 March 2018 - 07:33 PM

Vezi postareasteelmind, la 09 March 2018 - 06:38 PM, a spus:

Cum iti dai seama de marca daca a fost prelucrat la capete de utilizator ? Dar de toleranta ?

De regula piulita este inscriptionata de producator. Desigur daca e de firma.

Stima.
0

#397 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2018 - 08:50 PM

Vezi postareasteelmind, la 09 March 2018 - 06:38 PM, a spus:

De unde sa stie daca suruburile de pe OLX sunt thk, nsk ? Dar de la C5 in jos ? Pretul 1 m de surub pe linkul pe care l-a pus este de 50 euro; vanzatorul nu face referire la marca sau la toleranta. Cum iti dai seama de marca daca a fost prelucrat la capete de utilizator ? Dar de toleranta ?

Si pretul la C5 Hiwin este de 45E/m.
Eu am spus ca daca sunt de firma folosite, nu m-am referit la ce vinde ala.
Iar ca sa-ti faci o idee, toate piulitele sunt marcate cu firma, respectiv cele de la thk si nsk au marcat si clasa C
Si care este problema daca sunt prelucrate de el? Aia care le prelucreaza nu au tot strung?
Eu toate suruburile cu care lucrez (2020/C5) le prelucrez in Romania.
Iar ca sa-ti faci o idee, problema este la surub sa nu aibe joc axial, nu radial, deci nu prea are legatura daca nu are o sutime in grosimea prelucrata..

Aceasta postare a fost editata de mincof: 09 March 2018 - 08:53 PM

0

#398 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2018 - 09:23 PM

Vezi postareamincof, la 09 March 2018 - 08:50 PM, a spus:

Si pretul la C5 Hiwin este de 45E/m.
Eu am spus ca daca sunt de firma folosite, nu m-am referit la ce vinde ala.
Iar ca sa-ti faci o idee, toate piulitele sunt marcate cu firma, respectiv cele de la thk si nsk au marcat si clasa C
Si care este problema daca sunt prelucrate de el? Aia care le prelucreaza nu au tot strung?
Iar ca sa-ti faci o idee, problema este la surub sa nu aibe joc axial, nu radial, deci nu prea are legatura daca nu are o sutime in grosimea prelucrata..

Emilemir a pus un link acolo de pe OLX si i s-a parut un pret bun la ACEA OFERTA, deci intrebarea lui era daca ACEA oferta este ok. Omul nu se pricepe si d'aia intreaba; n-a vazut ca sunt second hand, iar vanzatorul a pozat un cap de surub si nu piulita cu vreun logo. Ca atare speta se judeca conform informatiilor disponibile. Daca informatiile s-ar schimba, s-ar schimba si solutia.

Legat de jocul axial probabil ca te referi ca nu trebuie sa aiba joc axial la capatul fix, caci la cel liber trebuie sa aiba joc axial.
0

#399 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2018 - 09:27 PM

Vezi postareasteelmind, la 09 March 2018 - 09:23 PM, a spus:

Emilemir a pus un link acolo de pe OLX si i s-a parut un pret bun la ACEA OFERTA, deci intrebarea lui era daca ACEA oferta este ok. Omul nu se pricepe si d'aia intreaba; n-a vazut ca sunt second hand, iar vanzatorul a pozat un cap de surub si nu piulita cu vreun logo. Ca atare speta se judeca conform informatiilor disponibile. Daca informatiile s-ar schimba, s-ar schimba si solutia.

Legat de jocul axial probabil ca te referi ca nu trebuie sa aiba joc axial la capatul fix, caci la cel liber trebuie sa aiba joc axial.

Axial este fata-spate, radial este stanga dreapta. M-am referit exact cum am scris.
Iar capul liber are decat un rulment radial chior, nu axial
0

#400 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2018 - 09:46 PM

O completare: Surubul cu bile daca nu are joc axial la un capat, deci la celalalt capat se va comporta identic fara joc axial. Daca este prea lung si face burta, apoi se indreapta cand circula piulita, atunci va exista un mic joc axial, si va trebui anulat cu rulmentul radial din capatul de sfarsit prin punerea unei sigurante pe surub, iar rulmentul va fi fixat definitiv fara joc.
Daca surubul este destul de scurt si nu face burta, atunci va lipsi eroarea axiala, si capatul final va putea fi liber, sau cu un rulment radial care nu este nevoie de fixare definitiva, si este permis jocul radial

Aceasta postare a fost editata de mincof: 09 March 2018 - 09:47 PM

0

#401 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 02:12 AM

Vezi postareamincof, la 09 March 2018 - 09:27 PM, a spus:

Axial este fata-spate, radial este stanga dreapta. M-am referit exact cum am scris.

Ma bucur ca ma educi si ca ma informezi ca miscarea A-XI-A-LA este in lungul axei iar cea RA-DI-A-LA este in directia razei ! Mai aveam putin si nu-mi dadeam seama de asta !
0

#402 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 03:17 AM

Vezi postareamincof, la 09 March 2018 - 09:46 PM, a spus:

O completare: Surubul cu bile daca nu are joc axial la un capat, deci la celalalt capat se va comporta identic fara joc axial. Daca este prea lung si face burta, apoi se indreapta cand circula piulita, atunci va exista un mic joc axial, si va trebui anulat cu rulmentul radial din capatul de sfarsit prin punerea unei sigurante pe surub, iar rulmentul va fi fixat definitiv fara joc.
Daca surubul este destul de scurt si nu face burta, atunci va lipsi eroarea axiala, si capatul final va putea fi liber, sau cu un rulment radial care nu este nevoie de fixare definitiva, si este permis jocul radial

Mai bine te-ai rezuma la a construi cnc-uri caci atunci cand scrii de cele mai multe ori spui prostii dupa care te iei in gura cu altii pe 10 pagini ca sa-ti sustii prostiile in continuare, caci deh...ai un orgoliu cat China. Pentru informarea ta: 1) surubul cu bile este destinat sa preia DOAR forte axiale: de intindere sau de compresie; in cazul in care asupra lui actioneaza si alte forte decat axiale, ceva este gresit in design si surubul se va deteriora mult mai repede decat a fost gandit; 2) forta axiala de intindere mareste lungimea surubului, forta axiala de compresie micsoreaza lungimea surubului; aceste lungiri si scurtari partiale/temporare de lungime, impreuna cu dilatarile datorate vitezei prea mari de rotatie uneori (in raport cu sarcina) impreuna cu contractarile subsecvente dilatarilor, sunt preluate de rulmentul axial de la captul ne-condus al surubului. Ca atare afirmatia ta ca ''Surubul cu bile daca nu are joc axial la un capat, deci la celalalt capat se va comporta identic fara joc axial '' nu are nici o logica, pentru ca forta axiala de comprimare are intotdeauna directia de la capatul ne-condus (fara motor) catre capatul condus, iar forta axiala de intindere are intotdeauna directia de la capatul condus catre capatul necondus, motivul fiind ca acel capat condus al surubului este FIX (atat radial cat si axial). Dupa care mergi mai departe si postulezi: '' Daca este prea lung si face burta, apoi se indreapta cand circula piulita, atunci va exista un mic joc axial, si va trebui anulat cu rulmentul radial din capatul de sfarsit prin punerea unei sigurante pe surub, iar rulmentul va fi fixat definitiv fara joc ''. Pentru informarea ta, producatorii recomanda ca lungimea surubului sa nu fie mai mare de 40-60 ori diametrul surubului ca sa nu faca ''burta'' (unii ar spune sageata, dar cred ca sunt cam ciudati !) . Cine depaseste aceste prescriptii si va avea sageata o va face pe barba lui, dar rulmentul axial nu este acolo in primul rand ca sa compenseze pentru o proiectare defectuoasa ! Dupa care spui ; ''Daca surubul este destul de scurt si nu face burta, atunci va lipsi eroarea axiala, si capatul final va putea fi liber, sau cu un rulment radial care nu este nevoie de fixare definitiva, si este permis jocul radial'' care arata foarte clar ca tu nu intelegi fundamentul fenomenului si anume ca indiferent de prinderea de capat intotdeauna va fi o intindere si intotdeauna va fi o comprimare a surubului, asa cum va fi o dilatare si o contractare; da, daca un capat este liber, nu mai conteaza jocul radial la acel capat iar notiunea de joc axial dispare ca ''ratiune de capat'' al surubului , insa fara sa dispara intinderea, comprimarea, dilatarea si contractarea surubului. Astea sunt ultimele mele afirmatii si nu am de gand sa ma mai intind cu tine la mesaje, caci precis ai sa vii cu niste avione de explicatii , pentru ca deh ! ai lucrat la aviatie , nu ? N-am sa intru in plasa ta sa-ti replic dupa ce-mi replici, asa ca indiferent ce-o sa raspunzi ramai tu si cu raspunsurile tale. Ne intalnim pe alte subiecte, pe asta l-am inchis din punctul meu de vedere.

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 10 March 2018 - 03:20 AM

0

#403 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 10-May 16

Postat 10 March 2018 - 01:13 PM

Cine este mai veteran pe aici stie sa citeasca printre randuri si sa extraga esentialul din afirmatiile celorlalti. Cele mai potrivite suruburi in opinia mea ar fi noi , chinezesti care nu sunt chiar asa slabe cum spune Mincof . In plus gata prelucrate la capete este cel mai mare avantaj atat tehnic cat si material . Pentru cineva care nu cunoaste e greu sa aprecieze daca un surub folosit de pe olx mai este sau nu in parametrii , ceva similar ca la masini second hand .Parerea mea ca prelucrarea suruburilor la capete o face cel mai bine producatorul de suruburi fie el si chinez fata de un Gica strungarul Tu Mincof spui ca iti prelucrezi suruburile la capete in Romania . Foarte corect dar tu nu esti un incepator si stii bine cui sa te adresezi , poate in urma unei selectii . Cred ca abordarea subiectului de tine este un pic cam subiectiva

Aceasta postare a fost editata de florianmro: 10 March 2018 - 01:14 PM

0

#404 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 10 March 2018 - 02:50 PM

Am intrebat vanzatorul si l-am intrebat de calitatea suruburilor si a spus ca sunt ok si ca ca nu a primit niciodata reclamatii. Am intrebat aici pe forum daca a cumparat cineva de pe olx in speranta ca gasesc pe cineva care sa-mi dea un feedback pozitiv sau negativ.
Dupa cate am inteles vanzatorul cu pricina suruburile le cumpara direct de la fabricant si le taie la dimensiunile dorite de cumparator. Pe mine ma intereseaza suruburi cu pasul de 10 si am cerut o oferta de pret pentru 2 suruburi si pretul este:
1610 cu lungimea de 710 mm = 185 RON si 2010 la lungimea de 1100 = 290 RON( In pret intra si piulita)
Daca le gaseam pe ebay la pretul acesta clar ca le cumparam de acolo dar nici o sansa
0

#405 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 06:07 PM

Vezi postareaemilemir, la 10 March 2018 - 02:50 PM, a spus:

Am intrebat vanzatorul si l-am intrebat de calitatea suruburilor si a spus ca sunt ok si ca ca nu a primit niciodata reclamatii. Am intrebat aici pe forum daca a cumparat cineva de pe olx in speranta ca gasesc pe cineva care sa-mi dea un feedback pozitiv sau negativ.
Dupa cate am inteles vanzatorul cu pricina suruburile le cumpara direct de la fabricant si le taie la dimensiunile dorite de cumparator. Pe mine ma intereseaza suruburi cu pasul de 10 si am cerut o oferta de pret pentru 2 suruburi si pretul este:
1610 cu lungimea de 710 mm = 185 RON si 2010 la lungimea de 1100 = 290 RON( In pret intra si piulita)
Daca le gaseam pe ebay la pretul acesta clar ca le cumparam de acolo dar nici o sansa

Foarte previzibil ca nu a primit reclamatii pentru ca 99% din oameni dupa ce cumpara de pe OLX isi iau adio mental de la bani si nu cred ca vreodata ii mai vad inapoi daca fac plangere. Asta este un domeniu in care nu este bine sa te iei dupa altii care au interes sa-ti vanda ceva; pe bune, crezi ca daca vanzatorul a primit reclamatii iti va spune tie vreodata ? In CNC-uri trebuie sa inveti sa ''masori'' si sa te increzi aproape exclusiv in tine si in capacitatea ta de a decela. Vine si cu experienta, dar trebuie sa ai si tu o atitudine de a scormoni dupa informatii si de incredere in propria ta minte. Nu ai cum sa-ti dai seama daca un surub cu bile second hand este uzat peste masura sau nu si atunci, eu daca as fi tu, nu as cumpara second hand. Este atat de simplu. Suruburile (si rulmentii lor) si sinele sunt elementele de precizie mecanica care fac diferenta; nu trebuiesc cumparate second hand decat daca ai gasi un super deal de la cineva pe care il cunosti si ai incredere ca este un om pedant cu sculele lui, ca masina lui n-a intrat vreodata in coliziune cu piesa, ca n-a tinut masina iarna intr-un garaj neincalzit si/sau cu condens (subsol de exemplu) ca sa se corodeze elementele cinematice (corodarea are o prima faza inainte de a se instala rugina in care nu observi nimic cu ochiul liber) etc. In plus, fiecare masina cnc face proiecte diferite de orice alta masina cnc, ca atare va exista o zona a mesei masinii ''mai circulata'' (de exemplu piesele mici vei tinde sa la asezi pentru prelucrare pe portiunea de masa care este mai aproape de corpul tau) si zone ''mai putin circulate'' (parte de fund a masinii). De aceea suruburile si sinele se vor uza neuniform; mai mult intr-o parte si mai putin intr-alta. Sugestia mea este: fa un efort si cumpara-le noi de pe vreun magazin online sau ebay care este de ceva timp in piata si are o reputatie de aparat (chiar si daca este online, dar este o reputatie). Daca nu ai buget acum, mai asteapta. Vei gasi si mai tarziu, iar cnc-urile nu ''ies din moda'' asa curand.

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 10 March 2018 - 06:09 PM

0

#406 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 10 March 2018 - 08:41 PM

Eu perefer sa cumpar suruburi cu bile noi . Si prelucrate de producator , adica RECTIFICATE ! Am cumparat si SH , dar numai Kuroda / NSK / THK . Sunt selleri care vand si
chestii OK , nu numai gunoaie . Pentru freza pe care o am in constructie ( de vreo 2 ani ... ) , am luat TBI-uri , 25_05 , ei se lauda ca ar fi in clasa C5 , cu toate ca sunt roluite ...
O sa vedem la teste .

Una peste alta , te limitezi la bugetul de care dispui ... discutiile in contradictoriu n-au rost .

Vali , nu e cazul sa te contrazici cu Mihai ... chiar stie despre ce vorbeste , sunt absolut sigur ca s-a documentat serios inainte sa faca niste afirmatii . Inca astept sa vad o masina
construita de el , sunt foarte curios ce-o sa faca ... Tu ai construit deja niste chestii , evident ai experienta si know-how ... da' e nitel deplasat sa spui ca poti face prelucrare
la capete pentru suruburi cu bile la strung ... aia nu e treaba , e un fel de ameteala ...

cheers.

Aceasta postare a fost editata de katran: 10 March 2018 - 08:42 PM

0

#407 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 09:34 PM

Pai pe ce se face prelucrarea pentru rulmenti si cuplaj? Pe vreo nava spatiala? Nu pe strung se face prelucrarea pentru rulmenti si apoi daca este cazul si o mica rectificare tot pe strung?
Gabi ar trebui sa te iau o data la Romind sa vezi niste prelucrari la turbine de centrala cu diametrul de 1,5m, si o toleranta de o sutime, facute pe strung si rectificate tot pe strung (de 5metri).
Daca vezi ce arbori fac aia acolo (generatoarele sunt pentru austrieci), te iei cu mana de cap. Poate a auzit lumea de Costea, Sandu, etc.
Iar eu ce vorbesc, vorbesc din practica, nu din citit pe wiki. Ca asa suntem toti profesori, ca pe facebook.

Aceasta postare a fost editata de mincof: 10 March 2018 - 09:35 PM

0

#408 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 11:29 PM

Vezi postareakatran, la 10 March 2018 - 08:41 PM, a spus:

... da' e nitel deplasat sa spui ca poti face prelucrare
la capete pentru suruburi cu bile la strung ... aia nu e treaba , e un fel de ameteala ...

cheers.

Daca strungul este bine reglat si mana meseriasului este buna atunci se poate strunji la capete in conditii decente; sigur ca rectificarea este de dorit dupa strunjire. Doar ca subiectul in discutie era : cum face omul emilemir sa cumpere niste suruburi cu bile, in conditiile in care nu se pricepe deloc. Deci, NU SE PRICEPE DELOC ! Acesta este punctul de plecare al unui sfat concret si corect pentru omul ala. Pai daca un om nu se pricepe deloc, sfatul corect pentru el este sa cumpere ceva nou deja prelucrat la capete, fara sa se incurce cu vanzatori pe OLX care azi sunt si maine nu sunt; neavand vreun buget consistent, bineinteles ca ceva nou inseamna chinezisme. Omul n-a observat nici ca surubul din link este second hand, ceea ce nu este o crima, caci a spus omul ca nu se pricepe. Pai daca nu se pricepe, cum poti sa-i spui sa cumpere suruburi de marca second hand, cand el nu stie nimic nici de marci nici de suruburi nici de prelucrari la capete ? In continuare Mincof sare-n sus DIN SENIN, cum ca ce conteaza ca sunt prelucrate de el (de vanzatorul de pe OLX, desi se contrazice singur spunand ca nu se referea la anuntul de pe OLX). Redau secventa: ''Eu am spus ca daca sunt de firma folosite, nu m-am referit la ce vinde ala.
Iar ca sa-ti faci o idee, problema este la surub sa nu aibe joc axial, nu radial, deci nu prea are legatura daca nu are o sutime in grosimea prelucrata.. ''. Deci sa recapitulam: 1) ''...nu m-am referit la ce vinde ala''; 2) ''Si care este problema daca sunt prelucrate de el? Aia care le prelucreaza nu au tot strung? ''. De unde subiectul in discutie era ce suruburi sa cumpere Emilemir, se ajunge la ''si care e problema daca sunt prelucrate de ala la care de fapt nici nu ma refeream''. Problema la Mincof nu este lipsa de experienta, problema lui este luatul in gura cu oricine, de parca ''ala'' de pe OLX la care el de fapt nu s-a referit, care a prelucrat suruburile la cap, le-a prelucrat perfect ! Stie el Mincof cat de bine le-a prelucrat ala de pe OLX la care nici nu s-a referit de fapt !

Mincof frate, problema ta este majora, este adanca si dureaza de mult timp; fa-ti un bine si tie si celor de pe aici si lasa-ne ! Du-te tu si cumpara toate motoarele japoneze de pe net care sunt de 400 W dar performeaza ca altele de cativa kw marca Fat-Frumos, masoara toate tensiunile de la convertizoare pe cate o faza si prelucreaza toate suruburile cu bile pe strungurile din Romania; dar lasa-ne !

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 10 March 2018 - 11:32 PM

0

#409 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2018 - 11:46 PM

Vezi postareasteelmind, la 10 March 2018 - 11:29 PM, a spus:

Mincof frate, problema ta este majora, este adanca si dureaza de mult timp; fa-ti un bine si tie si celor de pe aici si lasa-ne ! Du-te tu si cumpara toate motoarele japoneze de pe net care sunt de 400 W dar performeaza ca altele de cativa kw marca Fat-Frumos, masoara toate tensiunile de la convertizoare pe cate o faza si prelucreaza toate suruburile cu bile pe strungurile din Romania; dar lasa-ne !

Ai construit ceva la viata ta? Sau stai si citesti toata ziua pe wiki si te dai profesor?
Nu am vazut un topic de al tau cu vreo constructie, sau vreo gaura data in pereti.

Cand o sa pui si tu o lucrare aici sa spui, uita-ti ba fraierilor ce construiesc eu, atunci sa vorbesti.
Daca nu ai pus mana pe strung in viata ta, ca sa spui ca se poate sau nu se poate sa prelucrezi un surub cu bile, atunci eu zic sa taci.
Si da, care este problema daca unul de pe OLX prelucreaza un surub cu bile? Nu este meserias, pentru ca vinde pe olx?
Nu vezi ca esti batut de soarta si mori de invidie?
Lasa frate oamenii sa cumpere ce trebuie, nu te baga tu numai cu contre peste ei.
La toti stai sa dai sfaturi contra, dar pune si ceva la schimb, argumente, nu texte plagiate dupa wiki, ca asa ai auzit tu de la altul care i-a spus unul ca a vazut pe una ca nu putea sa prelucreze la strung un fier.
De dintr-astia care doar butoneaza cand vin de la alte munci sunt satul, de meseriasi nu sunt satul.

Aceasta postare a fost editata de mincof: 10 March 2018 - 11:47 PM

0

#410 Useril este offline   cnc_step 

• Membru Detasat
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 12:16 AM

Vezi postareasteelmind, la 10 March 2018 - 11:29 PM, a spus:

! Du-te tu si cumpara toate motoarele japoneze de pe net care sunt de 400 W dar performeaza ca altele de cativa kw marca Fat-Frumos,

Si data viitoare mai desteptule, cand citesti unde citesti, mai invata si lectii despre motoare hibride de frecventa mare.

Uita-te in poza de mai jos sa vezi un motor de 168v/7,8A care consuma 1310w, dar puterea lui continua este de 2,2kw.
Sa spui ca si asta este o porcarie, ca asa ai citit tu in carti
Si poate gasesti si un raspuns de ce driverul (convertizorul de frecventa) alimentat la 220 trebuie sa aiba 18A?

Aceasta postare a fost editata de mincof: 11 March 2018 - 12:18 AM

0

#411 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 11 March 2018 - 08:18 AM

Eh ii buna si Wikipedia aia cateodata... :D.
De ex. pt. motoru` de mai sus, ca putere electrica si nu mecanica, am gasit o formula care cica ar calcula puterea in circuite trifazate si care, sustin aia, ar da urmatoru` rezultat:
P = √3×168×7,8×0,99 = 2,24698kW
Sa fie, sa nu fie?!? :)
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#412 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 08:52 AM

Vezi postareamincof, la 11 March 2018 - 12:16 AM, a spus:

Si data viitoare mai desteptule, cand citesti unde citesti, mai invata si lectii despre motoare hibride de frecventa mare.

Uita-te in poza de mai jos sa vezi un motor de 168v/7,8A care consuma 1310w, dar puterea lui continua este de 2,2kw.
Sa spui ca si asta este o porcarie, ca asa ai citit tu in carti
Si poate gasesti si un raspuns de ce driverul (convertizorul de frecventa) alimentat la 220 trebuie sa aiba 18A?

Nu m'am bagat niciodata in electrica/electronica pentru ca nu ma pricep si am avut curajul sa afirm asta tot timpul, mai desteptule ! Cand a fost topicul cu motorul japonez si cu masurarea convertizorului am tacut si am urmarit topicul si n-am avut nici o interventie. In schimb au avut altii care se pricep: Informer, Bitex, etc. Asa ca din nou ai dat-o pe langa, cum faci mai mereu. Problema ta nu este ca spui prostii, ca fiecare mai spune cate o prostie; problema ta este ca INSISTI in prostiile pe care le spui.
0

#413 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 10:18 AM

Vezi postareamincof, la 10 March 2018 - 11:46 PM, a spus:

Ai construit ceva la viata ta? Sau stai si citesti toata ziua pe wiki si te dai profesor?
Nu am vazut un topic de al tau cu vreo constructie, sau vreo gaura data in pereti.

Cand o sa pui si tu o lucrare aici sa spui, uita-ti ba fraierilor ce construiesc eu, atunci sa vorbesti.
Daca nu ai pus mana pe strung in viata ta, ca sa spui ca se poate sau nu se poate sa prelucrezi un surub cu bile, atunci eu zic sa taci.
Si da, care este problema daca unul de pe OLX prelucreaza un surub cu bile? Nu este meserias, pentru ca vinde pe olx?
Nu vezi ca esti batut de soarta si mori de invidie?
Lasa frate oamenii sa cumpere ce trebuie, nu te baga tu numai cu contre peste ei.
La toti stai sa dai sfaturi contra, dar pune si ceva la schimb, argumente, nu texte plagiate dupa wiki, ca asa ai auzit tu de la altul care i-a spus unul ca a vazut pe una ca nu putea sa prelucreze la strung un fier.
De dintr-astia care doar butoneaza cand vin de la alte munci sunt satul, de meseriasi nu sunt satul.

Sa le luam pe rand. Da , am construit ceva la viata mea. Nu, nu am postat -inca- aici anumite lucruri pentru ca nu au relevanta pentru acest site, iar altele care au relevanta pentru acest site sunt in lucru de ceva timp. Voi posta in momentul in care vor fi gata. Apropos de gauri in pereti, s-ar putea ca sa nu fi dat tu gauri in pereti cati pereti am construit-indirect, prin firme de constructii -eu. Stiu ce o sa spui, ca altii au facut acele ziduri si nu eu; dupa 5 ani de santier 10 ore pe zi am facut ziduri cu mana mea si stiu sa fac ziduri cu mana mea mai bine decat multi meseriasi din Bolintin, dar ca sunt inginer de profesie ,mai frustratule, si sunt mandru de acest lucru iar valoarea mea -in speta de fata -nu consta in a face un zid cu mana mea, ci a ma asigura ca cei care fac ziduri cu mana lor o fac bine si pun impreuna un tot unitar, care va ramane in picioare si dupa un cutremur de 8 grade -asa spune legea- iar peretii nu se vor fi deteriorat de la vibratiile vreunor avioane la care ai lucrat tu. Se numeste project management, mai frustratule, experienta pe care o am in mai multe domenii, printre care si cel de constructii civile si industriale. Iar tot in domeniul asta mai am si 3 brevete de inventie, unul in Romania, unul in Luxemburg si unul in Uk. Iar inventiile se refera la ziduri pentru case pasive. Si pot sa demonstrez ceea ce spun cu documente. Asa ca-si inchei acest subpunct-am sa zic din nou: n-ai dat tu gauri in zid cu cate ziduri am avut eu de-a face si direct si indirect. N-as fi adus acest subiect in discutie pentru ca este irelevant pentru acest site, dar prea m-ai nimerit si n-aveam cum sa te ratez ! Urmatorul subpunct: stau pe wiki si ma dau profesor; stau foarte rar pe wiki pentru ca nu am incredere in multe texte de acolo; in schimb stau foarte mult pe alte surse de citit, de la Machinery Handbook -biblia masinistului de - la Mechanical Handbook-biblia inginerului mecanic- si multe alte carti anglo-saxone din domeniul mecanic. Pe urma, citesc mult despre metalurgie, mai desteptule, ca sa inteleg comportamente de materiale si sa inteleg ce genereaza acele comportamente, iar cartile de capatai sunt tratatele de metalurgie din anii 50 ale tatalui meu, care se intampla sa fi fost unul din inginerii metalurgi faimosi ai acestei tari si care a facut parte din echipele care au ridicat combinatele Siderurgica si Calan si care a a facut tehnologii de turnare in acele combinate. Si cand uit cate ceva ce am stiut din aceasta zona, ma rusinez ca am uitat si merg din nou la acele surse ca sa-mi reimprospatez cunostintele. Da, citesc mult si sunt mandru de faptul ca m-am obisnuit in felul asta, ceea ce inseamna ca ma conectez foarte des la munca de cercetare si rezultatele unor colective de oameni care au consumat parte din viata lor ca sa ajunga la acele rezultate validate de stiinta, iar acest lucru inseamna respect din partea mea pentru ei si munca lor si ca invat tot timpul lucruri noi; si mai inseamna ca stiinta este un patrimoniu universal care este la indemana oricui-mai ales in epoca internetului- cu mentiunea oricui care nu are orgolii cat China si crede ca le stie el pe toate.
. In schimb tu, ai mai citit ceva de la Capra cu Trei Iezi incoace ? Iti dau voie sa ma uimesti si cu vreo carte de bucate, poate Sanda Marin ? Nimic rau cu cartea de bucate dealtfel. Este tot STIINTA. Cu doi de I. Ca sa inchei si acest subpunct, NU, nu ma dau profesor, dimpotriva invat de la altii foarte mult, fie ca inseamna carti, Google , Youtube sau nea Marin de la scularie. Pentru ca am o atitudine indreptata spre a crede ca niciodata nu stiu suficient despre un lucru. Spre deosebire de tine mai desteptule, care le stii pe toate. Urmatorul subpunct:cand o sa pun o lucrare aici atunci sa vorbesc. Am sa vorbesc si pana atunci si dupa ce si am sa vorbesc la fel, pentru ca a posta o lucrare aici nu cred ca iti da dreptul sa vorbesti "mai mult" , asa cum a nu posta o lucrare nu incumba obligatia de a tace. Stiu ca este un pic confuz pentru tine ceea ce spun, si NU, nu este o crima daca tu te vei duce pe Wiki sau la vreun dex ca sa cauti intelesul cuvantului "incumba". Promit sa nu fac misto de tine daca vei admite ca ai facut acest lucru. Poate chiar as incepe sa te apreciez, caci ar insemna ca desi ai chiulit printr-a 2-a cand a inceput sa fie predata limba romana CORECTA, nu cea pe care o folosesti tu in mod curent, totusi ca adult ai inteles sa faci un top-up. Adica sa mai recuperezi un pic. Urmatorul subpunct: n-am pus mana pe strung si nu stiu ca se poate strunji un surub cu bile. Cumva ai dreptate , n-am mai pus demult mana pe un strung, peste 1 an, de cand mi-am luat un nou universal de la Bison si n-am avut timp sa adaptez un backplate la el. Ca nu stiu ca se strunjeste un surub cu bile: aici problema ta se numeste DISLEXIA, adica ai probleme in a intelege un text citit, caci chiar inainte de postarea ta am scris ca se poate strunji un surub in conditii decente, daca strungul este reglat si mana strungarului buna. Dar la treaba cu DISLEXIA nu am sa fac misto pentru ca nu este vina ta. Urmatorul subpunct: de ce ala care vinde pe OlX nu poate fi meserias. Stiu ca este dificil pentru tine sa intelegi relatia cauza -efect, dar am sa mai incerc o singura data: cel care vinde pe OLX poate sa fie meserias sau poate sa nu fie meserias. Indoiala mea nu se refera la cat de bine sau prost manuieste strungul , ci la faptul ca este un VANZATOR ocazional care are mult mai multe sanse sa NU rerurneze banii cumparatorului decat sa returneze banii cumparatorului. Deci in discutie a fost calitatea lui de VANZATOR care nu are nimic de pierdut daca nu va returna banii in cazul.in care cumparatorul solicita asta, insa are de castigat daca nu ruterneaza banii. N-a fost greu, nu-i asa ? Urmatorul subpunct: sa las frate pe altii sa cumpere si sa nu mai bag contre ca sunt batut de soarta si plin de invidii. Singurul punct valid din afirmatia aste este ca intr-adevar soarta mi-a oferit un punct de inflexiune nu doar in momentul in care ti-am replicat prima oara pentru ca nu m-am mai putut abtine vis-vis de ineptiile pe care le debitezi, ci si ulterior pentru ca am decis sa aloc acest timp din viata mea ca sa-ti raspund. Cel mai prost investit timp din ultimul timp. Vina mea !
0

#414 Useril este offline   florinhome 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 11 March 2018 - 12:20 PM

eu am vazut suruburi cu bile cumparate de pe la noi ,prelucrate de diversi meseriasi si vandute pe olx , okazii.
calitatea prelucrarii fiind mult sub cele chinezesti.Nu zic ca nu se pot prelucra si la noi niste amarate de suruburi, dar cei care o fac asa cum trebuie, nu vand pe olx.
Sunt firme la noi in tara care pot prelucra corect si iti pot face un surub dupa cotele tale dar la un pret de 10 ori mai mare decat cel cumparat din China.
Suruburile chinezesti au un raport calitate/pret foarte bun si pentru constructiile hobby in regim propriu, sunt cea mai buna alegere.
iar daca vrei un surub de firma, tot de afara il cumperi la un pret decent.

Aceasta postare a fost editata de florinhome: 11 March 2018 - 12:22 PM

0

#415 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 12:55 PM

Vezi postareaflorinhome, la 11 March 2018 - 12:20 PM, a spus:

eu am vazut suruburi cu bile cumparate de pe la noi ,prelucrate de diversi meseriasi si vandute pe olx , okazii.
calitatea prelucrarii fiind mult sub cele chinezesti.Nu zic ca nu se pot prelucra si la noi niste amarate de suruburi, dar cei care o fac asa cum trebuie, nu vand pe olx.
Sunt firme la noi in tara care pot prelucra corect si iti pot face un surub dupa cotele tale dar la un pret de 10 ori mai mare decat cel cumparat din China.
Suruburile chinezesti au un raport calitate/pret foarte bun si pentru constructiile hobby in regim propriu, sunt cea mai buna alegere.
iar daca vrei un surub de firma, tot de afara il cumperi la un pret decent.

Corect. 99% din micii meseriasi care au strunguri pe acasa au niste petarde cu jocuri uriase, chiar daca ei sunt priceputi si-ti scot o parte de joc din spring cutting; o uzura mare in ghidaje si-n papusa n-o poti evita total din taierea in tensiune indiferent de ce maini de aur ai. Iar abaterea de cota la surub nu tine cont de faptul ca strungul avea o abatere de 2 zecimi dar mana de aur a meseriasului a redus-o la 1 sutime. Nu este vina meseriasului ca nu poate strungul mai mult. Cel mai simplu se vede de exemplu cand pui baza comparatorului pe portalul cnc si acul pe masa in orice loc si misti portalul fara insa a freza sau a avea motorul de frezare in functiune; daca acul tremura ca o electrocardiograma (adica cu varfuri de maxim si minim de amplitudini diferite si cu o frecventa aleatoare) in timp ce misti portalul pe o distanta foarte mica si cu feed foarte mic. Ala este cel mai clar simptom de joc in registrul de capat al vreunui surub.
0

#416 Useril este offline   florianmro 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 10-May 16

Postat 11 March 2018 - 02:39 PM

Eu v-as ruga sa retineti la ceea ce a spus Katran , si credeti-ma ca strungul lui nu e nici uzat si nici ieftin si nici el persoana care sa nu se priceapa la asa ceva , cu toate astea prefera sa le ia gata prelucrate . Personal mi-am prelucrat singur suruburile la cnc cu cea mai mare atentie in universalul cu 4 bacuri independente ,,deci am facut centrarea cu cea mare atentie dar nu a iesit chiar ce trebuie . Nu e rau , uite , ma folosesc de ele de 2 ani dar tot ma roade sa le schimb .Si mai trebuie sa mentionez ca operatia de strunjire a fost urmata de rectificare La un subub mic treaca -mearga il mai faci dar lucrurile se complica la cele lungi deoarece sunt grele si trag in jos iar prinderea nu se face corect . Si eu sunt de parere ca cine face aceasta operatie cum trebuie nu o face tocmai ieftin si deja devine prea scump . Asa cum a mai spus cineva inaintea mea cele chinezesti sunt arhisuficiente . Dar sa fie tipla .
0

#417 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 04:14 PM

Si eu sunt de acord ca cele chinezesti sunt un balans bun pret calitate, nu de la orice chinez ci de la cei recomandati de altii de pe ebay. Ebay-ul este o masina de facut bani daca ajungi sa ai reputatie buna gen peste 98%. Si la fel cum spune Katran, Florinhome si Florian este dificil de prelucrat la capete surubul pentru ca trebuiesc intrunite mai multe conditii in acelasi timp si sunt foarte putine entitati (firme in general dar nu exclusiv) care intrunesc aceste conditii. Tocmai de aceea cer bani mai multi. Am vazut ca firmele profesioniste fac intai decalirea de capat prin inductie, indreapta surubul dupa decalire, il strunjesc de degrosare si finiseaza fie cu carbura fie rectifica cu piatra. Universalul are colet 5C, se prinde capatul de prelucrat in varful rotativ (sau nu, depinde de diametru si de practica locului) si capatul din spate este sprijinit fie de o bucsa tip spider fie de teava lunga taiata longitudinal in doua astfel incat sa constituie un canal lung in care surubul este facut sandwich si la nivel cu axul central al strungului (constructie speciala). Mestereste, se foloseste in principa universalul cu 4 falci dar am vazut si cu 3 falci, se centreaza surubul intre bacuri folosind o bucsa taiat longitudinal care este din aluminiu/cupru/alama/delrin, dupa care fie se degroseaza cu carbura pana cand urla strungul si urmeaza finisarea tot cu carbura, fie se degroseaza cu piatra (am vazut degrosare si cu flexul !), se finiseaza cu carbura si stop, sau se superfiniseaza cu piatra sau banda abraziva. Din nou prinderea in varful rotativ pare optionala pentru unii. N-am vazut la nici unul masuratoarea de final de tot atat la palierul surubului cat si la alezajul rulmentului, ca sa vad tolerantele de prelucrare si montaj. Este dupa masina si dupa om. Concluzia mea este: DA, se poate pe strung, dar nu oricum, nu pe orice masina si nu de catre oricine. Tocmai am descris biletul de loterie.

Aceasta postare a fost editata de steelmind: 11 March 2018 - 04:16 PM

0

#418 Useril este offline   steelmind 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2018 - 05:00 PM

Uite aici rectificare cu scula adecvata, atat la interior cat si la exterior. La exterior nu spune ce precizia a obtinut, dar la interior spune , incepand cu minutul 18,25 ca precizia obtinuta este sub 3 microni. Cu strung vechi, dar cu kit de rectificare adecvat (axul cu piatra parca fashaie, spre deosebire de Dremelul folosit de mai toata lumea care are bataie in ax si piatra se duce imediat si nu poate fi dreasa).

https://youtu.be/sTQc9AwAHSM
0

#419 Useril este offline   ThePuiu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 14-October 16

Postat 13 March 2018 - 01:31 AM

As dori sa fac o gravare de text pe o bucata de marmura. Motorul de pe jucaria mea e un chinezism de 500W (racire cu aer) cu ER11 si pensa de 3.175...exista freze dedicate pt gravat text in piatra care sa poata fi folosite pe jucaria mea? Un link de unde as putea cumpara asa ceva? Multumesc
0

#420 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 March 2018 - 01:41 AM

Daca nu gasesti ceva dedicat pentru marmura, arunca un ochi la cele dentare, pentru tehnicieni. Eu zic ca printre ele gasesti ceva... Dar ai rabdare, poate apare informatie faina.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »