Modelism - RHC Forum: Drona f450 perduta la Cluj - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Drona f450 perduta la Cluj

#1 Useril este offline   nxpress 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 12-October 13

Postat 27 August 2015 - 12:10 PM

Marti am piredut drona unui prieten, Cadru f450, arduflyer 2.5 doar cu gps, bec, ntm 2826 1100kv, 40a rctimer opto. frsky d8r-ii plus
faceam primul sbor mai inalt de 50 cm cu ea dar n-am avut intentioa sa o ridic mai mult de 4 m, s-a dus tot anapoda m-am panicat ca tot urca.. n-am vrut sa o trantesc printre case pe drumul de langa treceau ceva oameni si am incercat sa o aduc deasupra mea .. sa dus in loiter , initial am dcolat in stabilizd am mutat p loitr , initial parea mai stabil .. a inceput sa bata nitel vantu si s-a dus .. am trecut p stabilized cand abia o vedeam uitasem ca aveam si modul land setat , inca n-aveam rth configurat :(

Aceasta postare a fost editata de nxpress: 27 August 2015 - 12:12 PM

noob
0

#2 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 892
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 27 August 2015 - 12:38 PM

Si in ce zona ai pierdut-o ? Nu ai batut zona cu piciorul ? Doar te-ai uitat la ea cum pleaca? :)
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 27 August 2015 - 02:07 PM

Welcome to the club :(
Am deschis un topic special pentru genul asta de intamplari, pune si acolo link daca ai timp.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 27 August 2015 - 02:14 PM

Vezi postareanxpress, la 27 August 2015 - 12:10 PM, a spus:

Marti am piredut drona unui prieten, Cadru f450, arduflyer 2.5 doar cu gps, bec, ntm 2826 1100kv, 40a rctimer opto. frsky d8r-ii plus
faceam primul sbor mai inalt de 50 cm cu ea dar n-am avut intentioa sa o ridic mai mult de 4 m, s-a dus tot anapoda m-am panicat ca tot urca.. n-am vrut sa o trantesc printre case pe drumul de langa treceau ceva oameni si am incercat sa o aduc deasupra mea .. sa dus in loiter , initial am dcolat in stabilizd am mutat p loitr , initial parea mai stabil .. a inceput sa bata nitel vantu si s-a dus .. am trecut p stabilized cand abia o vedeam uitasem ca aveam si modul land setat , inca n-aveam rth configurat :(

Uau!!!http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif incerc sa-mi dau seama in ce limba ai scris....daca n-ai dat BACU eu zic sa lasi dronele si sa te apuci de invatat.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 02:32 PM

Nu te gandi la prapastii, e postat de pe telefon, generatia lu'fon :D
Vezi ce limba bogata avem :D
0

#6 Useril este offline   nxpress 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 August 2015 - 03:17 PM

Na scuze de scris .. am ajuns si la master si tot am scapari .. unel lucruri care se invata la scoala si care pentru toata lumea is de la sine intelese nu sunt corelate cu invatamantul superior...

.. atunci o luasem la fuga in directia aia dar pana am ajuns mai apropae disparuse de pe cer cand am vazut ca n-o mai vad am simulat o aterizare din telecomanda .. marti pana seara si miercuri am tot batut zona la pas hasdeu agronomie .. m-am urcat si in camine care sunt singurele 2 cladiri inalte, ieri am impanzit si afise si am lasat fliere la toate casele din zona cu poza si "ofer recompnsa" ...
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/p526x395/16985_1040213492656169_6493755597493308979_n.jpg?oh=51b65b6fae6c21032683d3fb734f903b&oe=563A2B3E

renatoa nu am gasit un topic de genu m-am uitat am dat cu search, ce nume are ?
noob
0

#7 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5162
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 27 August 2015 - 03:29 PM

Lecţie învăţată.

Data viitoare, mai ales că avea posibilitatea RTB....aia e prima chestie cre se setează. Restul, e can-can. Baftă să o găseşti..
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 03:29 PM

http://www.rhcforum....3733-crash-log/
0

#9 Useril este offline   nxpress 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 August 2015 - 03:37 PM

data viitoare nu mai zbor fara telmetrie nu setasem rtb pentru ca nu stiam daca imi functioneazaa gps-u tocmai ai vroiam sa testz sa vad daca sta in loiter la inaltime mica

... drona mea e pe naza m lite si n-are probleme o zburasem in total o ora in acelasi loc.

Aceasta postare a fost editata de nxpress: 27 August 2015 - 03:39 PM

noob
0

#10 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 27 August 2015 - 10:54 PM

Vezi postareanxpress, la 27 August 2015 - 03:17 PM, a spus:

Na scuze de scris .. am ajuns si la master si tot am scapari .. unel lucruri care se invata la scoala si care pentru toata lumea is de la sine intelese nu sunt corelate cu invatamantul superior...

.. atunci o luasem la fuga in directia aia dar pana am ajuns mai apropae disparuse de pe cer cand am vazut ca n-o mai vad am simulat o aterizare din telecomanda .. marti pana seara si miercuri am tot batut zona la pas hasdeu agronomie .. m-am urcat si in camine care sunt singurele 2 cladiri inalte, ieri am impanzit si afise si am lasat fliere la toate casele din zona cu poza si "ofer recompnsa" ...
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/p526x395/16985_1040213492656169_6493755597493308979_n.jpg?oh=51b65b6fae6c21032683d3fb734f903b&oe=563A2B3E

renatoa nu am gasit un topic de genu m-am uitat am dat cu search, ce nume are ?

Mare grija nu mai zburati in acea zona. Este chiar cluarul de atetizare a avionelor.
Nu va jucati cu focul.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#11 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 27 August 2015 - 11:05 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 27 August 2015 - 10:54 PM, a spus:

Mare grija nu mai zburati in acea zona. Este chiar cluarul de atetizare a avionelor.
Nu va jucati cu focul.

Andras, cred ca esti prea diplomat si de apreciat, poate ca trebuie chiar mai dur spus. Oameni buni, nu mai zburati ma unde sunt oameni si case, pe bune, eu chiar nu inteleg.
Mi-am luat si eu o lustra din asta cu 4 becuri dar pe bune ca in afara de zburat in sufragerie ca sa behai de unul singur ca face racoare de la vantul produs si covorul face furori, plus zburat la camp si poate pe la bunica pe meleaguri departe, nu as avea tupeu sa o zbor in alta parte, sincer, nici in parc. Da, poate mi-as dori sa vad si eu un parc filmat de sus sau unu bloc, dar nu ma lasa constiinta. Veneam intr-o zi de la munca si trecea frumos elicopterul de la SMURD deasupra blocurilor, daca ii venea unui gigel ideea sa zboare in acel moment sa vada si el filmulet cu blocurile de sus si se intampla vreo tampenie? Suferim toti ca nu suntem inconstienti, pur si simplu.
O sa le vina astora de la ROMATSA sa li se puna pata intr-o zi pe lustrele astea si sa vezi atunci cand zic ei ca fac greva daca nu dispar lustrulele cum ne-o luam toti la marele greu ca ne mananca :(. Pacat,
PS> Felicitari tuturor care ati raspuns la acest post si nu ati spus nici macar un cuvant despre faptul ca - auzi - da tu zbori in zone populate? A trebuit sa vina Andras sa va zica ca zboara pe acolo niste chestii de zeci de milioane de dolari cu oameni in ele.
Offfffffffffffff,

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 27 August 2015 - 11:09 PM

0

#12 Useril este offline   drdream 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 614
  • Inregistrat: 29-October 13
  • Interests:Tot ce zboara

Postat 27 August 2015 - 11:28 PM

daca e sa o luam asa ar trebui sa desfintam cetul.

ultima data cand am fost a trecut smurdul de 2 ori la 100 si un pic de metri fix deasupra pistei.

daca.era.un benzinar de 2m pacolo?????
0

#13 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 28 August 2015 - 12:04 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 27 August 2015 - 11:05 PM, a spus:

Veneam intr-o zi de la munca si trecea frumos elicopterul de la SMURD deasupra blocurilor, daca ii venea unui gigel ideea sa zboare in acel moment sa vada si el filmulet cu blocurile de sus si se intampla vreo tampenie?

Dupa cum se stie elicopterele SMURD sunt indestructibile si pilotate exclusiv de Supermen deci este perfect dezirabil, ba chiar indicat sa zboare, razant in unele cazuri, deasupra blocurilor!
Evident, nu exista nici un pericol in cazul prabusirii unui elicopter in schimb dronele prezinta un real pericol care trebuie eliminat!

Vezi postareabogdan.motrici, la 27 August 2015 - 11:05 PM, a spus:

O sa le vina astora de la ROMATSA sa li se puna pata intr-o zi pe lustrele astea si sa vezi atunci cand zic ei ca fac greva daca nu dispar

Fac ei greva si daca li se nazare ca nu le place fata directorului, ce mai conteaza motivul! :rolleyes:
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2015 - 01:48 PM

Postari aiurea, ca de obicei...
0

#15 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2015 - 03:41 PM

Deh, ma bazez pe "seniori" sa pună postări "ne-aiurea"!
Cum ar fi de pildă să explice de ce e OK să plimbi câteva sute de litri de kerosen deasupra blocurilor...
0

#16 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 28 August 2015 - 10:59 PM

Vezi postareaGarett, la 28 August 2015 - 03:41 PM, a spus:

Deh, ma bazez pe "seniori" sa pună postări "ne-aiurea"!
Cum ar fi de pildă să explice de ce e OK să plimbi câteva sute de litri de kerosen deasupra blocurilor...

Ereau Urgente? :rofl: Sau vreun jmeker cu bani carandu-si curu de colo colo. :rofl:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 28 August 2015 - 11:02 PM

SUNTEM FUDULI
0

#17 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5162
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 29 August 2015 - 05:02 AM

Chiar că numai prostii scrieţi..

Dacă voi credeţi că un "şmecher" din ăla se înghesuie într-un EC135 varianta sanitară, apoi să dea "Bunuţu" să nu aveţi nevoie de ele niciodată, şi să vedeţi niciodată cât de comod şi spaţios este, mai ales cât de silenşios..

Legat de zborurile lor - să ne înţelegem, au prioritate întotdeauna, noi cu aeromodelele suntm în coada listei!....

Legat de subiect, sper din tot sufletul să o găseşti. Poate mai bipăie şi acuma printr-o curte...
0

#18 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 06:50 AM

Vezi postareaEBA, la 28 August 2015 - 10:59 PM, a spus:

Ereau Urgente? :rofl: Sau vreun jmeker cu bani carandu-si curu de colo colo. :rofl:

Meh, cred ca mult mai prozaic, băieții se jucau!
Câtă vreme există un traseu către helideck-ul spitalului care e liber de orice obstacole e pur și simplu teribilism zborul pe deasupra blocurilor.
Cu riscurile de rigoare... E nasol dacă îți cade o dronă în cap dar dacă îți cad vreo câteva tone de metal, asezonate cu niscai kerosen în flăcări e chiar drăguț de-a binelea!
Evident că trebuie să aibă prioritate, dar la fel de evident trebuie să respecte niște culoare bine definite! Când stau la punct fix deasupra stației de ambulanță, aflată într-o zonă populată, doar ca să-si salute colegii tot despre urgențe vorbim? Când fac ronduri ca să admire nu știu ce medic orașul de sus e tot un caz de viață și de moarte? Apropo, știu "jmekeri" care chiar s-au plimbat, just for fun, cu EC-ul SMURD-ului!
0

#19 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 29 August 2015 - 10:15 AM

Pai ala de la Constanta nu din cauza figurilor la mansa a cazut in lac ?
0

#20 Useril este offline   drdream 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 614
  • Inregistrat: 29-October 13
  • Interests:Tot ce zboara

Postat 29 August 2015 - 11:35 AM

Ca medic va spun ca in cazul urgentelor timpul de reactie e critic. De aceea se zboara in linie dreapta intre pickup si spital si la altitudine joasa.implicit peste blocuri si parcuri.
0

#21 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 29 August 2015 - 12:39 PM

Bre, eu nu știu de `jmecherași` la manșă sau pe targă, la SMURD. Știu doar că dacă aud un 1:1, trag pe dreapta scurt.
Știu, în schimb de barosani cu 1:1 particular care zboară la 10m de acoperișuri și îi doare la banană de restul lumii. Tre să fie super să aterizezi cu pipița în fața restaurantului.
Nu mai zic nimic de mAPN, cu tomberoanele lor fabricate când era bunica fată și se vorbea mai multă rusă pe aici.

Lăsând astea la o parte, 1:1 în aer în apropiere - facem loc.
Pentru evitarea neplăcerilor gen fly-away: Pre-flight checks.
Astea sunt aparate experimentale dar au o cârcă de măsuri de siguranță.
Pot fi aeronave de o sută de ori mai sigure în aer decât orice 1:1.

Asta doar dacă pilotul își ia din timpul prețios și-l risipește câteva ore bune pe simulator, apoi pe trainer, apoi pe câmp. Și ceva mai mult de câteva ore, învățând și înțelegând, practic și
teoretic, rolul și utilizarea fiecărei componente hardware și funcții software ce compun întreg sistemul. Asta, eventual, și alături de un pilot RC mai experimentat.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#22 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 12:40 PM

@DrDream:
Perfect de acord, cu precizarea că în caz de... s-ar putea să fie niscai mai multe victime...
Dar când zboară în cerc sau stationeaza la punct fix deasupra statiei de ambulanță mă îndoiesc de urgenta invocată!

Aceasta postare a fost editata de Garett: 29 August 2015 - 12:41 PM

0

#23 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 12:51 PM

Vezi postareaSăndel, la 29 August 2015 - 12:39 PM, a spus:

Știu doar că dacă aud un 1:1, trag pe dreapta scurt.

Evident, discuția era care prezintă un grad de periculozitate mai mare deasupra unor locuinte, un 1:1 sau o drona. Pentru că există teoria asta cu "nu zburati deasupra blocurilor ca e danger". Corect, dar asa cum spui si tu, e la fel de posibil să cadă o "zburătoare" mare, cu mult mai multe daune!
Disclaimer, că stiu că or să sară unii ca arsi: NU ZBOR IN ORAS!

Pe de altă parte sunt "bâzâit" zilnic de baietii veseli de la SMURD, dacă ar fi pe bune atâtea urgente pe cât zboară ei, s-ar depopula orasul!

Aceasta postare a fost editata de Garett: 29 August 2015 - 12:54 PM

0

#24 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 01:32 PM

Vezi postareaGarett, la 29 August 2015 - 12:51 PM, a spus:

Pe de altă parte sunt "bâzâit" zilnic de baietii veseli de la SMURD, dacă ar fi pe bune atâtea urgente pe cât zboară ei, s-ar depopula orasul!

Zilnic mor cam 15 oameni în accidente rutiere (și încă n-au interzis șofatul...).
Dar nu-s toți din orașul tău.

Este unul din motivele pentru care motoarele elicopterelor SMURD nu au timp să se răcească.

Dacă eu aș avea suspiciunile tale aș înregistra comunicațiile, măcar. Dacă se efectuează zboruri de agrement pe aeronavele SMURD-ului, sigur le scapă ceva în microfon. Și dacă e adevărat este extrem de grav și trebuie denunțați.
A trebuit să dovedească un palestinian, un musulman, că e mai român decât toți românii și a clădit cel mai eficient serviciu național de răspuns în situații de urgență.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#25 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 06:37 PM

Si între timp s-au desființat ambulanțele si toate transporturile se desfășoară exclusiv aerian!
Am o părere excelenta despre SMURD, manifestată inclusiv prin donații, nu asta e problema. Fapt care nu mă împiedică să consider pilotii de pe elicopter, cel putin cel de aici, nitel teribilisti si dispusi sa-si asume niste riscuri inutile!
0

#26 Useril este offline   optyqus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 336
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 30 August 2015 - 07:38 PM

Mda, e naspa sa ramai fara drona in stilul asta. In primul rand ai facut doua mari greseli: ai pus mana pe drona unui amic, fiind probabil insuficient familiarizat cu ea, si ai incercat-o intr-un loc nepotrivit. Niciodata nu pui mana pe telecomanda unui multicopter pe care ti-l incredinteaza cineva fara sa te asiguri ca e totul ok, inclusiv conectandu-l la pc si verificand parametrii, situatia canalelor, switch-urile, failsafe-ul etc.
SAB Goblin Kraken 700 | Scorpion 4530 540KV Limited Edition | Hobbywing 160 Platinum V4 |
Align DS820M | Scorpion Backup Guard | VBAR Neo Pro Rescue | T-Rex 600N Pro | Spirit GT | TT 53 Redline
||| || | Spektrum iX
12 | || ||| Radiomaster TX16S MAX
0

#27 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 07:56 PM

Ca sa continuam aici si pun si in alta parte.
Azi bine mersi cu nevasta sus la Inter, ies pe balcon, pac pac, uuuu, ce e cu lustra aia alba de zboara bezmetica la nivelul lui Inter dupa care hopa mai sus de Inter si tot asa in Piata Universitatii, de cum voia pul@ lui, chiar m-am enervat dar eram in slipi si nu am avut cum sa ajung pana jos sa ma iau de el. A venit chiar deasupra la rond dupa care l-am vazut ca a plecat de la Iesire de la gura de metrou, posibil sa fi fost de la o televiziune ca era o masina parca tipic cocalaresc pe bordura la colt cu magazinul Erotic, omul s-a dus acolo si au ramas ceva timp dupa care m-am plictisit si am plecat, parea intr-adevar o masina de teren a unei televiziuni dar nu am vazut brand-ul. Nah, vorbim de Smurd, dar cate elicoptere au picat in oras pana acum? Cred ca 0, drone, or sa tot pice. Asta a tipului de azi parea a fi un Phantom. Nu mai zic nimic ca si asa ma enervez degeaba.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 30 August 2015 - 07:58 PM

0

#28 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 08:07 PM

O fi târziu și cam mult trecut de ora mea de culcare dar nu pricep poza, de nici o culoare. Ar trebui să fie ceva în zonele delimitate cu negru sau...?

Apoi, dacă e să ne uităm la incidentele cu multicoptere... DJI ia podiumul și preșul de sub podium.
DJI e ca Apple, ifoanele mai precis. N-ai ifon - ești nimeni. :))
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#29 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 08:09 PM

Vezi postareaSăndel, la 30 August 2015 - 08:07 PM, a spus:

O fi târziu și cam mult trecut de ora mea de culcare dar nu pricep poza, de nici o culoare. Ar trebui să fie ceva în zonele delimitate cu negru sau...?

Apoi, dacă e să ne uităm la incidentele cu multicoptere... DJI ia podiumul și preșul de sub podium.
DJI e ca Apple, ifoanele mai precis. N-ai ifon - ești nimeni. :))

Sunt punctele pe unde a zburat, nu aveam zoom pe camera ca sa se vada.
0

#30 Useril este offline   optyqus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 336
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 30 August 2015 - 08:27 PM

Bun, si daca te duceai la el ce ii ziceai? Ca incalca vreo lege? Daca da, care? Ca e riscant ce face? O fi, dar mai riscant e sa fii pieton, ca pana sa iti pice o drona in cap te calca zece masini.
Din punctul meu de vedere dronele vor fi o prezenta tot mai accentuata pe cer, inclusiv in mediul urban, si vor fi folosite inclusiv de autoritati. Problema este ca domeniul evolueaza mai repede decat se poate adapta statul din punct de vedere legislativ, ceea ce face ca riscul de coliziune intre dronele amatorilor si aparatele 1:1 sa fie real si tot mai probabil, mai ales cand vedem drone la 100-200 m deasupra orasului. De asemenea, ca aeromodelisti, trebuie sa recunoastem si oarecum sa ne impacam cu ideea ca in acest domeniu au aparut indivizi care se folosesc de drone in scopuri utilitare sau recreative fara insa a fi legati sufleteste de acest hobby, lucru care ii face lipsiti de simtul masurii si al prevederii.
Eu personal mai ridic phantom-ul si in oras, insa doar daca am de filmat anumite evenimente, sa zic de 4-5 ori pe an, doar la inaltimi mici si fara sa o pierd din ochi; in toate cazurile fac calibrarea si pun doar bateriile pe care sunt sigur ca sunt perfecte; cu telecomanda Phantom-ului nu as avea curaj sa zbor in oras, pierde semnalul usor cand da de medii aglomerate, insa pe link-ul dsmx de la spektrum sunt sigur, am zburat si langa turnuri de telefonie. Din punctul meu de vedere se poate zbura si in oras, mai filmezi un edificiu, poate vreun spectacol, insa numai daca stii ce daci si daca esti sigur pe echipamentul tau. Si chiar si asa, trebuie evitat pe cat posibil, cel putin la tehmica actuala… poti zbura o drona perfect 2 ani si sa ai un flyaway cand nu te astepti.

Aceasta postare a fost editata de optyqus: 30 August 2015 - 08:29 PM

SAB Goblin Kraken 700 | Scorpion 4530 540KV Limited Edition | Hobbywing 160 Platinum V4 |
Align DS820M | Scorpion Backup Guard | VBAR Neo Pro Rescue | T-Rex 600N Pro | Spirit GT | TT 53 Redline
||| || | Spektrum iX
12 | || ||| Radiomaster TX16S MAX
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu