Modelism - RHC Forum: laser - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

laser cap pointer breloc cu laser

#1 Useril este offline   titirca 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 03-October 05

Postat 15 November 2005 - 10:21 PM

Cum se poate afisa un mesaj text cu un laser breloc. Au mai multe capete interschimbabile cu diferite desene.
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 November 2005 - 10:56 PM

N-am prins ideea. Era o intrebare aici sau vrei sa spui cum se face?
In acele mici capete sunt niste holograme. Daca ai textul "inregistrat" doar pui acel cap pe directia razei. In caz ca nu ai textul nicaieri, nu te ajuta acele capete.
O varianta ar fi sa folosesti o suprafata reflectanta de buna calitate pe care s-o misti controlat pe doua directii si din cauza inertiei ochiului sa ai senzatia de scris continuu. Trebuie sincronizata si alimentarea diodei cu miscarea oglinzii. E de efect daca reusesti sa faci o comanda cu PC-ul...
Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 16 November 2005 - 10:32 AM

@Domnu bitex :lol:

Am lucrat cu multe tipuri de lasere, in special pt show-uri de lumini printre care si unele de putere mica 50-100mW pt afisarea de texte pe diferite suprafete.
Cutiuta magica contine:
Generatorul laser care la noi era de productie chinezeasca si se alimenta la 12v.
Circuitul de comanda pt "motoare" care sunt niste motoare speciale numite galvanometre.
2 galvanometre care aveau pe ax lipte niste oglinzi speciale. Galvanometrele astea au viteze foarte mari oglinzile aveau lungime de 1cm si latime de 5mm maxim.
In anumite cazuri cand fasciculul este prea gros peste 3mm se folosesc niste cristale speciale pentru micsorarea fascicului.

Dupa care vine partea interesanta, adica placa de comanda din calculator, care este o interfata specializata bineinteles cu pretul de rigoare, la care se mai adauga un program.
Noi le foloseam in legatura cu tel mobil care primea mesaje, programul le prelua, avea o lista de cuvinte interzise ca sa nu apara diverse cuvinte nedorite, si laserul le afisa.
Toata jucarica cu laser de 100mW + interfata si program calculator costa cam 3000$
0

#4 Useril este offline   Hawkuletz 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 12-August 05

Postat 16 November 2005 - 01:05 PM

Am vazut si eu mai demult ceva de genul asta.. se pare ca inca e disponibil
pe thinkgeek
cred ca e dificil de facut home-made, trebuie cumva rasterizata imaginea.. plus problema baleiajului cu viteza mare
ar fi interesant cu LSU-ul de la o imprimanta laser, numai ca ala are niste dezavantaje:
1 - e infrarosu, nu vizibil
2 - baleiaza o singura linie (dar in loc de galvanometru foloseste o oglinda rotativa)
3 - cred ca focalizeaza precis la o anumita distanta, adica daca tinta nu e la distanta potrivita.... nu cred sa mearga
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 16 November 2005 - 08:42 PM

La mine neclaritatea este daca titirca intreaba ceva sau vrea sa ne spuna ceva...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#6 Useril este offline   expo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 16 November 2005 - 09:40 PM

am vazut asa ceva facut cu motoare pas cu pas. si chiar mergea cu imagine dinamica! facuse un cal care galopa. era spectaculos! si totul era "home made" insirat pe o masa de camin. pacat ca nu a finalizat proiectul pina la stadiul vandabil. deci... se poate face si cu MPP. aaa... si softul il facuse tipul singur in C++
expo (Gabi)
0

#7 Useril este offline   expo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 16 November 2005 - 09:41 PM

si cine are nervi sa caute , gaseste pe Conrad.de o astfel de jucarie cu 2 motorase cc care facea tot felul de forme.
expo (Gabi)
0

#8 Useril este offline   titirca 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 03-October 05

Postat 20 November 2005 - 09:49 PM

Scuze pentru intarziere. Am avut netul bolnav.
Problema este daca se poate(normal ca se poate ) face acea holograma pe un cap laser.Am nevoie de un text afisat de un laser pe un panou. Cine are o solutie e bine venita.
Multumesc pentru raspunsuri.
0

#9 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213

Postat 22 November 2005 - 08:30 AM

Deci nu era intrebare...
Pun eu intrebarea: cum se poate face (home made) acea holograma ? si de ce ii spune holograma ?
Na ca mi-a scapat doua intrebari...
Desi ar veni si a treia: ce viata are o dioda laser chinezeasca ? cateva sute de ore sau cat ?
0

#10 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 22 November 2005 - 08:33 AM

vio_danciu, la 22 Nov 2005, 08:30, a spus:

Desi ar veni si a treia: ce viata are o dioda laser chinezeasca ? cateva sute de ore sau cat ?

Undeva intre cateva sute si maxim 1000 ore.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu