Modelism - RHC Forum: Drona JJRC H5C - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Drona JJRC H5C CINE IMI POATE DA UN RASPUNS.

#1 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 29-June 14

Postat 08 May 2015 - 10:31 AM

-Buna domnilor! Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta. Mi-am pus in plan sa imi cumpar o jucarie, adica o minidrona JJRC H5C, daca are cineva, si poate sa imi zica cum merge. Pe ce principiu face functia <RETURN HOME> si daca chiar o face sau e doar o gluma. Mentionez ca am o minidrona Syma X5C, care zboara f. fain cu conditia sa nu aiba camera si aparatorile montate. Asa zboara mult si frumos, cu camera doar 2 minute. E mai buna H5C decat aceasta? Va multumesc! Sper sa imi raspunda cineva.
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 08 May 2015 - 11:27 AM

E doar o presupunere... pe baza tariei semnalului, daca nu are GPS.
Dar e cam hazardata, ar trebui sa stie si orientarea, ca sa revina inapoi... :unsure:

Referitor la capacitatea de a duce o camera, daca nu e alimentata din minim 2 celule (7.4V) si elici minim 5" - 12cm - cam cat un CD - nu prea ai de unde...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 08 May 2015 - 11:38 AM

camera are si e alimentata 1S (ca sa zic asa) la 3.7 v (se alimenteaza din acc dronei... care e destul de micut 600mah) camera la cat e de mica, surprinzator filmeaza binisor spre bine in conditii de lumina naturala adecvata filmeaza HD (nu ma contraziceti ca nu fac comparatie cu Gopro...) Functia de return to home e impropriu spus- drona va veni la locul de plecare doar daca decolezi, te indepartezi dar nu schimbi directia. Daca vine inapoi si din alta pozitie, inseamna ca nu stiu eu s-o setez, dar mai mult ca sigur nu e asa

Bafta

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 08 May 2015 - 11:39 AM

0

#4 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:34 PM

nu stiu cum zboara Syma dar asta nu o poti zbura decat daca ai vant zero, altfel o aduci cam greu la tine (daca o mai aduci...)
0

#5 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:36 PM

-Am cautat si eu peste tot date despre H5C dar nu am gasit. Si mai zice in prospect ca indiferent cum e rotita, daca impingi mansa merge inainte daca o cobori vine inapoi. Asta e adevarat? Inseamna ca are ceva sistem busola, nu cred ca se bazeaza pe puterea semnalului. Deci eu nu am vazuto, doar dau cu presupusu. Triunghiulare iar nu cred ca face, cum faceam la <vanatoare de vulpi> de gaseam vulpea, adica emitatorul, ascuns in padure.
0

#6 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:40 PM

-Sima x5c merge in vant aproape ca un elicopter mcpx, sau comparativ, egal cu elicopterul meu v-913 la care i-am montat motor fara perii, cel original cu motor cu perii il duce vantul unde vrea el.
0

#7 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:48 PM

Vezi postareaoctaviu, la 08 May 2015 - 01:36 PM, a spus:

-Am cautat si eu peste tot date despre H5C dar nu am gasit. Si mai zice in prospect ca indiferent cum e rotita, daca impingi mansa merge inainte daca o cobori vine inapoi. Asta e adevarat? Inseamna ca are ceva sistem busola, nu cred ca se bazeaza pe puterea semnalului. Deci eu nu am vazuto, doar dau cu presupusu. Triunghiulare iar nu cred ca face, cum faceam la <vanatoare de vulpi> de gaseam vulpea, adica emitatorul, ascuns in padure.

poate nu stiu eu s-o setez, poate exista ceva setari sin combinatii de butoane sau mai stiu eu cum...,Am cautat manual pe net nu am gasit cine stie ce, in pachetul cu drona vine un asazis user manual de 2 pagini mici (gen A5) in care iti arata butoanele de la radiocomanda dar nu-ti explica ce si cum. E adevarat ca are un buton pt.return to home (am spus mai sus cam cum functioneaza sau poate o functiona dar o fi drona defecta...) si un buton pe care scrie CF mode- ala nu stiu ce face doar "piuie" cand il apas...si in rest nu face ninic.
Triunghiulare - nu stiu ce-a alea, insa daca te referi la functia de flip (rasucire la 360 gr.), da asta face

Bafta
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:51 PM

Vezi postareaoctaviu, la 08 May 2015 - 01:36 PM, a spus:

Asta este cunoscut drept modul carefree la copterele "serioase" si nu prea zboara nimeni asa, nu e natural.
Daca asa zboara inseamna ca are sigur magnetometru, si atunci este clar si cum revine inapoi.
0

#9 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 01:55 PM

daca consideram partea cu ledurile rosii (spre ex) ca fiind fata si dai de stic spre inainte , ea va merge inainte. Daca rotesti cu fata spre stanga si impingi de mansa inainte ea va merge pe directia care ai orientat-o (inainte adica inainte pe directia pecare este orientata in cazul nostru pe directia ledurilor rosii)

0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:14 PM

In modul normal de navigare, daca te indepartezi, si apoi la 5m de tine dai comanda de rotire 90 grade la stanga si apoi comanda inapoi, platforma se va deplasa in dreapta ta, indepartandu-se de tine !
In modul carefree de navigare, daca dai comanda inapoi, chiar dupa ce te-ai rotit 90 grade, platforma va reveni acasa, deplasandu-se pe laterala !
Asta este diferenta intre cele doua moduri de zbor, si ceeace face asa non intuitiv de pilotat carefree, dar sigur pentru incepatori.
0

#11 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:14 PM

-Acolo e smecheria cu butonul acela CF, Este un filmulet pe yutube unde se vede clar ca merge inainte iar ea se roteste in jurul axei. Daca tot aveti drona mai incercati, asa am patit eu la inceput, ziceam ca e defecta syma mea, ca nu face luping, dar defapt eu nu stiam sa-i dau comanda.
0

#12 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:25 PM

Vezi postareaoctaviu, la 08 May 2015 - 02:14 PM, a spus:

-Acolo e smecheria cu butonul acela CF, Este un filmulet pe yutube unde se vede clar ca merge inainte iar ea se roteste in jurul axei. Daca tot aveti drona mai incercati, asa am patit eu la inceput, ziceam ca e defecta syma mea, ca nu face luping, dar defapt eu nu stiam sa-i dau comanda.

o sa incerc cand voi avae si timp si fara vant. Am luat-o pt fata mea dar nu poate incerca daca-i putin vant o ia si se tot duce...
Nu cred ca are 700 de grame, cred ca-i mult mai usoara. O sa o cantaresc sa vedem cat are exact

Bafta
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:38 PM

Poate 170g :)
0

#14 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 May 2015 - 02:38 PM, a spus:

Poate 170g :)

normal ca nu are 700 grame, e doar o greseala pe care au preluat-o (cu copy/paste) toate site-urile ce vand acest produs

Description:
Brand Name: JJRC
Item Name: Explorers 6 Axis 4CH RC Quadcopter
Item NO.: H5C
Color: White
Transmitter color: White
Frequency2.4GChannel4CH with 6 Axis GyroCamera Pixel2 millionVideo TimeAbout 30min (allow video and camera at the same time)PhotosAbout 800 picturesMemory Card2GMain Rotor Diameter14cmBattery for Controller4"AA" batteries( not included)Battery for Quadcopter3.7V 600mAh Li-polyCharging TimeAbout 50 mins(USB charging)Flying timeAbout 8 minutesControlling DistanceAbout 100mDimension31*31cmWeightAbout 700g

Tot coletul ambalat nu are 700 grame :drinks:

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 08 May 2015 - 02:50 PM

0

#15 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:54 PM

<P>cel mult 150 grame are...</P>

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 08 May 2015 - 02:54 PM

0

#16 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 02:56 PM

Modul carefree de care scriam anterior se cheama Headless la aceasta jucarie.
0

#17 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 03:44 PM

Si tradus pe Romaneste? Nu vreau sa-mi laud Syma dar asta zboara pe vant moderat, dar sa fie setata pe HIGH, nu pe LOW. Atunci se inclina 20-30 de grade si daca este acumulatorul incarcat merge, nu se pune problema ca nu o poti controla, numai ca fiind mica nu mai stiu care e fata, spate, ledurile sunt slabute. am vopsit 2 elici rosii, dar cand zboara de la 30-40 metri le vad tot albe. Si pe elicopter am mai incercat sa pun leduri, am constatat ca cele de culoare verde se vad cel mai bine pe timp de zi. Acelea mai de putere cum sunt pe brichete, eu le-am scos din altceva. Atunci ce ma sfatuiti? Cumpar, sau nare rost. Ma gandeam ca e mai buna decat ceea ce am. Stiu, sunt constient ca e jucarie. Am fost de 1Mai la Rapa Rosie in jud. Alba. Da au baietii jucarii adevarate. Toata stima! Am postat si pe facebook poze. Daca doriti va fac cerere de prietenie. Adr. mea. Octavian Florea. si oras. Deva. ma gasiti. Sanatate si numai bine va doresc!
0

#18 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 04:00 PM

Mai bine discutam acolo pe viu :)

Pana la urma care este scopul ? Sa tina la vant? Sa duca o camera? Cat de mare/grea ?
Partea cu venitul inapoi singura pe bune este cea mai arzatoare la buzunar :)
0

#19 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 04:38 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 May 2015 - 04:00 PM, a spus:

Mai bine discutam acolo pe viu :)

Pana la urma care este scopul ? Sa tina la vant? Sa duca o camera? Cat de mare/grea ?
Partea cu venitul inapoi singura pe bune este cea mai arzatoare la buzunar :)

-Eu am cantarit-o pe a mea, camera are 8g, aparatori 6g, ac. am de doua tipuri, de 500mA are 14g, cel de 600 are 17g, iar numai drona 77g. Nu prea conteaza greutatea, mai mult forta motoarelor. Nu ma intereseaza sa filmez, treaba accea cu venitul inapoi ma tenta, chiar sa nu vina la punct fix dar macar sa se apropie de mine, ca deobicei nu stiu cum fac ca toate de obicei fug, si avioanele si elicopterele. Au personalitate. Si se duc tai, tai.
0

#20 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 05:05 PM

Daca esti din Deva mai bine mergi la aeroclub si sa te indrume ceilalti, AdrianDim, nea Pisti, cum sa zbori fara sa "se duca".
Zau ca nu merita 100 lei doar pentru asta, si (mult) mai ieftin nu vad cum ai putea avea ceva cu GPS. :unsure:
0

#21 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 05:42 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 May 2015 - 05:05 PM, a spus:

Daca esti din Deva mai bine mergi la aeroclub si sa te indrume ceilalti, AdrianDim, nea Pisti, cum sa zbori fara sa "se duca".
Zau ca nu merita 100 lei doar pentru asta, si (mult) mai ieftin nu vad cum ai putea avea ceva cu GPS. :unsure:

-Bine va multumesc! Dar merg la aeroport ca am 4 avioane, un planor ezystar, cesna 480 2 buc. un bag, ii stiu pe toti care vin la aeroport. drone si elicoptere nu zboara nimeni, Doinel de la HD. are drona, Marcel chinuia un qad. elicopter doar Raul, dar vara e in germania repara auto-moto, Pisti, Adi, Horatiu, Loaicy, Motoplanoare mai mult. La acrobatie cu avionul eu zic ca cel mai bun e Vali, de-i zic sarpele, ce lucreaza la qasar. Doar cu Horatiu am fost coleg de facultate. Inca o data va multumesc!
0

#22 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 05:54 PM

Si cu asemenea pedigri nu struniti voi o musca din asta ?! :o
0

#23 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 May 2015 - 06:27 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 May 2015 - 02:14 PM, a spus:

In modul normal de navigare, daca te indepartezi, si apoi la 5m de tine dai comanda de rotire 90 grade la stanga si apoi comanda inapoi, platforma se va deplasa in dreapta ta, indepartandu-se de tine !
In modul carefree de navigare, daca dai comanda inapoi, chiar dupa ce te-ai rotit 90 grade, platforma va reveni acasa, deplasandu-se pe laterala !
Asta este diferenta intre cele doua moduri de zbor, si ceeace face asa non intuitiv de pilotat carefree, dar sigur pentru incepatori.

Este foarte bun cand este departe si nu poti vedea care este fata si spatele zburatoarei. MiKroKoper-ul mai avea un mod: pana la o distata pe care o puteai seta zbura in mod CF, iar in apropierea ta trecea la pilotaj ''natural''.
Am experimentat si un alt mod de zbor: pentru filmari, foloseam CF si dadeam comanda de giratie in jurul axei verticale operatorului foto. El invartea zburatoare cum vroia iar eu o duceam pe traseul dorit. Trebuie sa recunosti ca ar fi fost cam greu in mod ''natural''.
Multa, multa bafta.
0

#24 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2015 - 08:50 AM

Vezi postareadan_mitea, la 08 May 2015 - 06:27 PM, a spus:

Este foarte bun cand este departe si nu poti vedea care este fata si spatele zburatoarei. MiKroKoper-ul mai avea un mod: pana la o distata pe care o puteai seta zbura in mod CF, iar in apropierea ta trecea la pilotaj ''natural''.
Am experimentat si un alt mod de zbor: pentru filmari, foloseam CF si dadeam comanda de giratie in jurul axei verticale operatorului foto. El invartea zburatoare cum vroia iar eu o duceam pe traseul dorit. Trebuie sa recunosti ca ar fi fost cam greu in mod ''natural''.
Multa, multa bafta.

---Buna ziua la toti! Altcineva nu mai are acest tip de jucarie, sa-mi spuna exact cum functioneaza? Daca ziceti ca merge numai cu vant zero, as muta electronica pe Syma mea. Sau daca are cineva una stricata mecanic as cumparao ca sa nu dau 300 Lei pe una noua. Pe okazii am vazut ca cer 500 Lei, chiar prea mult, nu?
0

#25 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 09 May 2015 - 09:59 AM

Am eu, dar varianta "veche" nu headless si RTH. Pe vant slab spre moderat face fata, in High.
0

#26 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 May 2015 - 03:31 PM

cu 500 ai putea avea quad un pic mai adevarat... dar fara statie :(
0

#27 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 10 May 2015 - 07:29 AM

300 de lei e mult, eu am dat pe a mea 37 GBP, cu tot cu transportul din UK in Ro. Plus inca 12 euro pentru 4 acumulatori, direct din China.
0

#28 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2015 - 08:05 AM

Vezi postareaoctaviu, la 08 May 2015 - 04:38 PM, a spus:

-Eu am cantarit-o pe a mea, camera are 8g, aparatori 6g, ac. am de doua tipuri, de 500mA are 14g, cel de 600 are 17g, iar numai drona 77g. Nu prea conteaza greutatea, mai mult forta motoarelor. Nu ma intereseaza sa filmez, treaba accea cu venitul inapoi ma tenta, chiar sa nu vina la punct fix dar macar sa se apropie de mine, ca deobicei nu stiu cum fac ca toate de obicei fug, si avioanele si elicopterele. Au personalitate. Si se duc tai, tai.

Am cantarit drona, cu acumulator + camera+ protectii elice are 112g. Deci nu poti zbura decat in conditii de vant zero, asta spun eu pt ca am incercat pe vant si o duce vantul de-i spui pa,pa (...tai,tai)
Cat despre cele 2 functrii CF si automatic return, iarasi nu am putut sa-mi dau seama ce sau daca fac ceva (tot datorita vantului care facea ce vroia cu drona...)

http://s24.postimg.org/uhyxxgn1w/DSC_0013.jpg

http://s24.postimg.org/vhknffctw/DSC_0014.jpg
0

#29 Useril este offline   octaviu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2015 - 10:05 AM

Vezi postareadanysoft32, la 10 May 2015 - 08:05 AM, a spus:

Am cantarit drona, cu acumulator + camera+ protectii elice are 112g. Deci nu poti zbura decat in conditii de vant zero, asta spun eu pt ca am incercat pe vant si o duce vantul de-i spui pa,pa (...tai,tai)
Cat despre cele 2 functrii CF si automatic return, iarasi nu am putut sa-mi dau seama ce sau daca fac ceva (tot datorita vantului care facea ce vroia cu drona...)

http://s24.postimg.org/uhyxxgn1w/DSC_0013.jpg

http://s24.postimg.org/vhknffctw/DSC_0014.jpg

-PAI NU MERGE CU APARATORI SI CU CAMERA PE VANT. DATILE JOS. CA NU PATESTE NIMIC, CHIAR DACA CADE, NUMAI SA OPRITI MOTOARELE INAINTE DE A ATINGE SOLUL. SAU ALT OBSTACOL.
0

#30 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 May 2015 - 01:53 PM

Mi-a trecut astazi prin fata H16, de acelasi producator jjrc, asta cred ca e ce vrei...
Maricica, 300g 300m2m, alimentare mai serioasa 1200mah 2s, elici de 7-8", are si gimbal cu camera, la 70$ fara camera si 90$ cu camera 2M.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu