Modelism - RHC Forum: Recomandare freza CNC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Recomandare freza CNC

#1 Useril este offline   Geologu 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 10-February 15
  • Interests:Microfotografie, CNC, Geologie

Postat 11 February 2015 - 11:38 PM

Va salut domnilor,

Doresc o parere/sfat despre freza Proxxon BFW 40/E (pentru un mini-proiect CNC). Mentionez ca doresc ceva mai de calitate, atat cat se poate la un buget de maxim 700-800 RON. Stiu ca multi vor zice ca e imposibil ca in acest buget sa iau ceva de calitate, insa sper sa ma intelegeti ce spun. Doresc sa o folosesc pentru frezat lemn, PCB, plastic, eventual aluminiu (gravura) ... chestii de hobby.

Cu stima,
Andrei
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 February 2015 - 10:04 AM

Nu stiu nimic despre freza de care intrebi, dar raspund la partea cealalta a problemei, adica la recomandare... O alternativa ar fi freza Kress cu care sigur te incadrezi in bani. Foarte multi utilizatori spun ca este fiabila si silentioasa. Diferenta intre ele este data de putere si gama de turatii. Ramane sa alegi si in functie de ce ai nevoie. Rau e ca nici una nu cuprinde turatiile medii. Cu proxxon-ul poti urca pana la 6000 rpm dar uneori trebuie mai mult la diametre mici de freza iar cu Kress-ul nu poti cobora sub 10000 rpm si sunt cazuri cand ar fi nevoie. O sa mai reglezi din regimul de prelucrare, dar e bine de vazut si de turatii. Sper sa apara cineva cu comentarii despre proxxon-ul de care vorbesti.
Bine ai venit printre cei pasionati de cnc-uri si petrecut vremea pe langa ele...
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Geologu 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 10-February 15
  • Interests:Microfotografie, CNC, Geologie

Postat 12 February 2015 - 11:14 AM

@Bitex: Multumesc mult pentru recomandari/pareri si pentru urarile de bun venit. Dupa ce am postat am dat si de alternativa de care mentionezi si tu (frezele de la Kress). Acum intrebarea vine (in special pentru cei care folosesc astfel de freze), sunt diferente mari (tehnic vorbind) intre urmatoarele (se merita diferentele de bani?):

Kress 1050 FME-1 (5000 - 25000 rpm, 1050W) > 1070 RON
Kress 1050 FME (10000 - 29000 rpm, 1050W) > 940 RON
Kress 800 FME (10000 - 29000 rpm, 800W) > 830 RON
Kress 530 FME (29000 rpm, 800W) > 780 RON

P.S. mai multe detalii tehnice nu am gasit, abia incep sa 'sap'.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu