Am o intrebare pentru cei care cunosc acest model de statie si subiectul
in cauza (canal 4 - proportional) la modul "intim":
- canalul 4 la acest model de statie este asigurat printr-un comutator cu
doua pozitii. Permite electronica statiei, respectiv exista posibilitatea practica de a
inlocui acest comutator cu un potentiometru + etc. pentru a realiza un canal 4
proportional ?
Multumesc pentru eventualele sfaturi, impartasirea experientei, si intelegere.
Pagina 1 din 1
Hitec Neon SS - canal 4 proportional
Postat 23 October 2005 - 02:18 PM
Comutatorul respectiv face o comutare intre pozitiile extreme de comanda, aferente celor doua extreme ale duratei impulsului de comanda, respectiv 1 ms si 2 ms.
Daca pui un potentiometru intre 10 si 25 Kohmi cele trei fire ale comutatorului, obtii ceea ce te intereseaza.
Atentie, insa !! Daca vrei sa folosesti potentiometrul in modul "standard", adica numai cca. 90 de grade din cursa lui, asa cum este el folosit in mod uzual, e un pic mai delicat.
Pt detalii si scheme putem vb pe MI !
Stima,
Daca pui un potentiometru intre 10 si 25 Kohmi cele trei fire ale comutatorului, obtii ceea ce te intereseaza.
Atentie, insa !! Daca vrei sa folosesti potentiometrul in modul "standard", adica numai cca. 90 de grade din cursa lui, asa cum este el folosit in mod uzual, e un pic mai delicat.
Stima,
Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 23 October 2005 - 02:58 PM
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 23 October 2005 - 04:04 PM
Mitch, la 23 Oct 2005, 12:46, a spus:
...respectiv exista posibilitatea practica de a
inlocui acest comutator cu un potentiometru + etc. pentru a realiza un canal 4 proportional ?
inlocui acest comutator cu un potentiometru + etc. pentru a realiza un canal 4 proportional ?
Da, posibilitatea se exista !! Si am zis cum !!
@navigator
Citeaza
Sau mai sti?
Lasa-l pe el sa zica !! :D
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
Postat 23 October 2005 - 05:56 PM
@Mitch
numai ca locul in care este pus comutatorul de ch4 este absolut si total neergonomic pentru pilotat!!!
si in general nici nu prea ai unde sa-l montezi incat sa te ajute la pilotat.
o sa fie f greu de folosit in zbor.....pentru ca deja ai toate mainile si degetele ocupate cu neonu...
daca vrei sa-ti pui 4 canale pe neon....mai bine cumpara o statie cu 2 stickuri !
numai ca locul in care este pus comutatorul de ch4 este absolut si total neergonomic pentru pilotat!!!
si in general nici nu prea ai unde sa-l montezi incat sa te ajute la pilotat.
o sa fie f greu de folosit in zbor.....pentru ca deja ai toate mainile si degetele ocupate cu neonu...
daca vrei sa-ti pui 4 canale pe neon....mai bine cumpara o statie cu 2 stickuri !
flying is my life...
Postat 23 October 2005 - 07:06 PM
domnu_doctor, la 23 Oct 2005, 14:18, a spus:
Comutatorul respectiv face o comutare intre pozitiile extreme de comanda, aferente celor doua extreme ale duratei impulsului de comanda, respectiv 1 ms si 2 ms.
Stima,
Stima,
Chestia e ca valoarea data de doctor e mult prea mare.Valoarea potentiometrului tre' sa fie de exact ....1K!
...tabula crasa, mortua est!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1