Care ar fi discutia de fapt ?
Sunt posesorul unei statii Spektrum DX6i, model ceva mai vechi, fara DSMX. O folosesc cu succes la zborul unui elicopter Blade 130x. Pana aici toate bune si frumoase. Problema a intervenit in momentul cand mi s-a infipt in creierus si dorinta de a avea prin casa si niste zburatoare ...cu aripi, nu numai cu elici.... :lol: , adica mai pe romaneste spus, vreau sa am si ceva avioane. Ca atare de vreo 2-3 luni , intorc pe o parte si pe alta forumul, avid de a acumula cat se poate de mult si de a face cat mai putine greseli in achizitia si zborul primului meu avion. Drept pentru care intr-un final am ajuns la optiunea Easy Star II ca fiind prima mea experienta cu ...aripi. Bun sa trecem rapid peste, avionul este stabilit (mai am cateva in cap , dar sa vedem daca sunt in stare sa tin macar ES in aer , sa nu le tin de colectie), statia exista si as prefera sa nu investesc in alta, deocamdata, tinand cont si de nivelul redus de experienta pe care-l am, deci problema de care m-am izbit sunt receiver-ele. La elicoptere era simplu , am mers pe seria Blade (BNF) care se binduiesc nativ cu Spektrum. La avioane vad ca pare mai complicat. Cum nu voi lua avion RTF ca sa nu car cate o statie pentru fiecare model, m-am orientat catre kit-uri PNF la care sa le iau eu receiver-ul si acumulatorul. De la gandit pana la realizat, cale lunga. Am descoperit ca habar nu am ce receivere am nevoie la avioane. De pe ici, de pe colea am prins cate ceva , cum ca pentru avioane ar fi receiver-le spektrum AR6000 DSM , insa cand am vazut pretul m-am cam inmuiat. Am descoperit ca mai exista modulele Orange, compatibile cu statiile Spektrum. Ei, aici am cam gasit preturi rezonabile insa o diversitate mare si habar nu am ce sa aleg, ce ar fi ok, etc. Pentru cei care poseda acest tip de statie, solicit putin ajutor si ceva sfaturi daca se poate. Daca sunt si brasoveni ar fi si mai ok, poate ma vor ajuta in viitor cu setarea acestei statii la un avion, deoarece habar nu am cu ce se mananca. Si cam orice mi-ar fi de folos in viitorul apropiat , referitor la zborul avioanelor cu acest tip de statie. Nu in ultimul rand as fi vrut sa stiu , e o statie buna, rea, decenta, slaba, sa ma gandesc la alt model/brand, etc. Inainte sa zbor efectiv, vreau sa bag multe ore de simulator, mai ales in sezonul asta cand vremea ne obliga la hibernare. Ca si la elicopter eu nu folosesc alta statie de antrenament, vreau sa ma obisnuiesc pe viu cu statia atat in simulator cat si la camp. Daca la elicoper de bine de rau am reusit sa o setez in simulator, la avion mi-am cam prins urechile (adevarul ca nici nu m-am agitat prea mult, dar ...ar fi timpul totusi :blush: ). Ceva sfaturi si in acest sens mi-ar prinde bine, mentionez ca folosesc PhoenixRC v 4 (ultima inainte de 5). Va multumesc anticipat .
Aterizari line tuturor.
Aceasta postare a fost editata de Radubv: 11 December 2014 - 02:54 PM