Modelism - RHC Forum: Cum fac o matrita ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum fac o matrita ?

#1 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 421
  • Inregistrat: 21-June 10

Postat 14 July 2010 - 11:34 PM

Salutare tuturor !
Iata despre ce e vorba:
http://lh3.ggpht.com/_KHsUz479rII/TD4qWMlYDvI/AAAAAAAAGBM/OxMJWPJbHBU/s800/IMAG0132.jpg
Formele astea de relief sunt facute de mine, din polistiren expandat, peste care am pus fibra de sticla + rasina. Am facut vreo 7 forme, si as vrea sa dublez pe ficare dintre ele, dar nu stiu cum. Daca imi puteti da un sfat, v-as fi recunoscator. Modelele sunt folosite pentru rock-crawling, deoarece sunt satul sa caut locuri unde m-as putea da cu crawlerul (sunt din Craiova !!!) si am decis sa-mi amenajez eu unul.

Va multumesc !
Murdar poate....insa nu JEGOS !!!
0

#2 Useril este offline   Bughy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 09-June 10
  • Interests:Robotica, Electronica, Mecanica

Postat 15 July 2010 - 09:22 AM

Cred ca ai putea incerca sa faci o matrita din gips.(ipsos). Prepari materialu intr-un vas mare si bagi piesa acolo.Preferabil ar fi sa ungi modelu tau cu ceva gen ulei sau nu stiu exact ce sa nu adere sa gips sa se sparga. Dupa ce se intareste scoti piesa, eventual retusezi matrita. Din cate stiu matritele de asa marime se cam realizeaza din 2 parti. Evident depinde si de forma. Aici o sa vezi tu cat noroc ai.

De aici daca matrita iese ar fi ok. Desigur se pot face si matrite din silicon special pentru asa ceva dar nu cred ca se merita investita. Acuma sa zicem ca ai facut matrita de ipsos. Ce ma gandesc eu, si aici nu zic ca am neaparata dreptate , este sa ii pui un capac peste matrita si bagi spuma poliuretanica. Evident aici bine ar fi sa pui ceva agent de eliberare pentru matrita sau de ce nu o folie subtire peste matrita si apoi sa injectezi spuma, care cred ca se lipeste de numa pe ipsos.
Dupa ce se intareste spuma gata ai un model peste care poti pune folia.

Cred eu ca asa ar fi o metoda suficient de ieftina ca sa nu iti fie mai rentabil sa faci forma din nou din polistiren.

PS. Super idee si asta ar merge chiar indoor. :rolleyes:

Spor la treaba si sa ne tii la curent cu realizarile,

Bogdan
"I reject the reality and substitute my own"
Bogdan
0742 796 172
0

#3 Useril este offline   Daemonus Modelus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 421
  • Inregistrat: 21-June 10

Postat 15 July 2010 - 06:50 PM

Multam de sfaturi :) O sa va tin la curent, iar de indata ce am ceva timp o sa incerc si varianta matritei. Deocamdata, merg pe creativitatea mea :)
Murdar poate....insa nu JEGOS !!!
0

#4 Useril este offline   Andreea T. 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-September 14

Postat 26 September 2014 - 04:03 PM

Buna ziua domnilor.

Sunt noua pe forum si nu sunt sigura cum functioneaza. Am gasit discutia aceasta si cred ca m-ar ajuta in proiectul pe care incerc sa il desfasor.

Proiectul consta in a construi un peisaj sub forma de puzzle. Constructia este pentru un copil, sa invete formele de relief jucandu-se (munte, deal, vale, lac, campie).

Am vazut fotografia lui Daemonus Modelus si cred ca este foarte aproape de ce incerc eu sa fac. Insa voi avea nevoie de mai multe matrite, astfel incat sa compun peisajul din 6 'cuburi' cu forme de relief care sa se asambleze pe o plansa de approx 60x40cm.

Daemonus, ai putea sa imi spui de unde ai luat fibra de sticla si sub ce forma se gaseste/foloseste? Cum ai combinat-o cu rasina? Iar obiectul rezultat, cam ce greutate are? Ma gandesc ca s-ar putea sa fie foarte greu. Daca eu fac 6 cuburi de approx 20x12cm, sa nu fie prea greu pentru un copil de 3-4 ani sa il manevreze in siguranta.

Eu intentionez sa acopar unele suprafete cu pasla sau alt material textil, pentru a reproduce culorile formelor de relief (lacul albastru, stanca gri, padurea verde, campia galbena, etc.) Ai incercat sa lipesti ceva pe obiectul tau?

Multumesc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu