Revista virtuala Crearea unei reviste virtuale
Postat 30 September 2005 - 09:58 PM
Dar incerc o idee. Sper sa nu gresesc mult.
Modelismul nu se face pe net sau pe forum. Se face pe camp, pe pista, pe apa sau pe unde se mai poate. Nu pe net. Parerea mea sincera e ca pe forum ar trebui sa ramana doar moderatorii si sa mai intre cand au timp si placerea, ceilalti modelisti. In rest, la munca cu ei! Intri, inveti, faci, concurezi si daca ai oarece placere inveti si pe altii din experienta.
Oamenii trebuie sa evolueze. Faptul ca au ajuns pe alte forumuri poate inseamna ca asta nu mai corespunde nivelului lor, poate ca nu le mai place ceva, poate vor sa-si faca si alti prieteni, poate sunt in cautare de noi experiente, poate au gasit alte lucruri noi acolo sau considera ca pot sa ajute alti modelisti pe unde au ajuns. In fond istoria se repeta.
Cum ar fi ca toti elevii sa ramana in aceeasi clasa toata viata?
Sunt multe de discutat, dar nu le cunosc pe toate.
In fond am acceptat (neoficial!!!) ideea ca este forumul modelistilor nu un forum de modelism.
Adica daca modelistul e pescar, intreaba de rame si viermisori. Daca merge cu bicicleta vorbeste cu Bogdanel, mare biker. Si tot asa. Poate de asta forumul asta e diferiti. E un mic univers. Poate prea mare pentru noi, dar astia suntem. Cu neveste, cu role, cu biciclete, cu glume, cu necazuri, nervi sau tot felul de pasiuni. Imi pare bine ca incercam sa ne consideram modelisti.
Nu cunosc problemele legate de server, de gazduirea forumului, de taxe, de cat ocupa prostiile pe care le scriem sau pozele cu fluturi. Nu stiu cine si cat plateste ca noi sa ne intalnim aici. Cand sarim calul cred ca ne anunta big boss-ul. Despre restul mai spune tu, ca eu nu mai stiu. Stiu ca maine ma intalnesc cu cativa modelisti, ca posibil sa merg in talcioc sa vad ce mai nou sau vechi pe acolo, ca o sa merg la munca la facultate ca am pe ce pune mana si destul spatiu sa lucrez, ca o sa beau niste bere, ca o sa fac niste cumparaturi, ca umblu prin cutiile mele cu maruntisuri si ca o sa intru iar pe forum.
Ete viata de modelist, pentru o jumate de sambata.
Tu? Ce mai faci, ce mai zici?
Inca 2-3 amanunte: moderatorii nu sunt angajati la RHC, isi platesc singuri internetul, nu au nimic gratuit de nicaieri, ne vedem intre noi cand avem ocazia si suntem exact ca si voi, adica modelisti cat se poate.
Sunt perioade in care stau pe net continuu, sunt zile in care nu pot sa intru sau intru doar de la job, pe fuga si scriu numai prostii. Fac doar ce pot si cat pot. In rest toate bune si frumoase.
Salutari tuturor!
Telefon: 0721 385365
Postat 30 September 2005 - 10:12 PM
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 30 September 2005 - 10:13 PM
Postat 30 September 2005 - 10:41 PM
am primit o caruta de e-mailuri pina acum,in genul " bai daca stai de vorba pe forum cind te mai ocupi de modelism",
si cred ca oamenii au dreptate,
imi cer scuze referitor la faptul ca am crezut ca moderatorii sint angajatii rhc(daca este din pasiune pura,bravo voua,cred ca silviu 66 ma va beli putin cind imi va raspunde)
deci eu am inteles forumul de modelism,adica schimburi de experienta,ajutor,sfaturi,etc, nu dispute ce nu isi au rostul,
in rest ce sa zic eu ma chinui cu vaporasul meu,miine voi pleca putin pin judet,sarcini de serviciu poate si o berica ,si tot asa
bafta in tot ceea ce faceti , si daca am fost prea rau in cuvinte ,mii de scuze,dar cind este pasiune ......asta este,
stima,
victor
Postat 01 October 2005 - 06:25 AM
in schimb de cand cu raspnadirea netului "la sate" ,forumul s-a umplut de pusti intre 8 si 12-14 ani.
care nu au rabdare sa caute ,care nu au rabdare de nimic,pur si simplu deschid subiecte pe unde ii taie capu si intreaba ce-i doare.
eu zilnic ,sterg ,mut ,combin ,depart mesaje (chiar acu de dimineata mesajul lui pgl_aero ,deschis la aeromodelism ,mutat in tehnice si combinat cu cel de acolo unde se mai discutase pe 3 pagini problema).
in afara de acest lucru ,eu sunt singurul din moderatori care are id de yahoo la liber.asa ca sunt asaltat zilnic cateva ore de acesti baieti si ii cunosc pe fiecare ,ce poate si cat poate.si o mare parte din discutii o port cu ei pe messenger.
cu sasa cel smecher vb zilnic 30 min pe mess diferite probleme ,asa ca imi pot permite sa ii spun chiar si in public ca o revista nu inseamna sa ai acces la net.
trebuie sa-i mai trezesc si pe ei la realitate !!!
am patit-o de mai multe ori : aparea un subiect eu stergeam ,iar aparea iar stergeam ,iar aparea iar stergeam.....pana la urma cineva cedeaza nervos.in cazul asta am fost eu intrucat am vazut ca nu inteleg de vorba buna(adica mesaj sters),asa ca un raspuns mai dur ,il linisteste sigur.
iar despre membrii care au plecat de pe forum ,au plecat tocmai pentru ca eu nu apuc sa fac curat pe forum atat cat ar fi de dorit.
au plecat pentru ca nu rezista psihic la marele val de noi pasionati care apar,si care loviti de pasiune vor si ei !!si fiecare vrea altceva,si vrea repede si cu "furie" as putea spune.
acuma ce sa fac eu? sa-i rog pe Zod(apropos e toata ziua pe forum ) sau pe Z-mare (si el mai intra) modelisti cu experienta sa nu plece de pe forum? este optiunea lor personala,daca intra pe forum ,daca doresc sa-i ajute pe cei mai tineri,la fel cum au fost si ei ajutati la randul lor sau daca nu doresc acest lucru.
incerc sa impac pe toata lumea ,dar se pare ca nu prea reusesc ....
poate ar trebuii sa ma las de meseria asta si sa ma ocup doar de modelism....
eu incerc sa-i ajut,ca de aceea sunt pus aici
Postat 01 October 2005 - 06:40 AM
victordegalati, la 30 Sep 2005, 20:45, a spus:
nu stiu ce crezi tu dar sa-ti raspund ce cred eu.
daca o sa te uiti bine o sa vezi ca acel mesaj este PRIMUL meu mesaj la navo intrucat nu ma pricep deloc la navomodelism.asa ca am lasat baietii in pace sa-si vada de treaba.
cand a aparut un subiect care NU era de navoMODELISM ,si mai si implica ceva care mi-e s-a parut periculos am intervenit!
deoarece multa lume citeste ,putina lume pricepe.
la cat tineret este pe forum cine stie cui si ce idee ii venea,mai ales ca multi au si posibilitati materiale.
ce zici?
am si eu dreptate macar putin?
chiar daca s-a suparat mariusF,eu totusi sper sa-i treaca ,membrii forumului au inteles din acel subiect ca nu oricine poate face asa ceva,si ca in principiu nu e bine sa faci asa ceva,fara sa te gandesti de 1000 de ori si sa prevezi orice pericole pot aparea.
adica le-a dat ceva de gandit!! chiar si d-nului mariusF!!
Amin
Postat 01 October 2005 - 07:20 AM
aici
si aici
si aici...
si inca...
inca
deja m-am plictisit...
asa ca nu mai pun desi mai sunt.....
deci domnilor eu ce ar trebuii sa fac acum?
sa ma iau de pacific 231000 care a deschis subiectul ,taiat,combinat si mutat de mine aici in TOATE FORUMURILE???fara sa citeasca regulamentul care spune sa nu deschizi un subiect nou pana nu cauti sa vezi daca nu cumva s-a mai discutat problema?
e? cum sta treaba?
vrea cineva sa fie moderator?? :)
p.s. daca ma apuc sa le unesc iese un subiect de 30 de pagini pe care nu o sa aibe nimeni rabdare sa-l citeasca.
da peste 3 luni sigur apare un membru nou cu aceeasi idee stralucita ,iar deschide un subiect undeva pe aceeasi tema ,eu il mut aici ,el se supara ca i-am sters /mutat subiectul si nu mai intra pe forum....
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 01 October 2005 - 07:29 AM
Postat 01 October 2005 - 07:34 AM
E VADEMECUMUL.
1. Normal in momentul in care te apuci sa scrii un articol ITI ASUMI O RESPONSABILITATE.
2. Scrierea unui ARTICOL (si nu copierea lui) cu CUT SI PASTE de cine stie unde presupune REZULTATUL UNOR EXPERIENTE.
3. Daca scriem articole cind ne mai ocupam de modelism?
@jester, sashka......etc
de ce sa nu folositi timpul PENTRU MODELISM?
NETUL trebuie sa fie o sursa de INFORMARE privind TEHNICA DE LUCRU, EXPERIENTA ALTORA.
jester, la 28 Sep 2005, 20:34, a spus:
la final stie fie care ce are de facut si poate iese ceva bun.
Planuri se gasesc si se vor mai gasi.
Vezi: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...=ST&f=2&t=5846&
Dar cine garanteaza ca planurile alea sunt si corecte?
NU PLANURILE SUNT IMPORTANTE CI EXPERIENTA!
uitati-va la P51 lui Blue RAVEN!
E facut MANUAL TOT, Slefuit din bucati de politiren
Si omul nu are cine stie ce experinta in RC, dar VREA si MAI ALES FACE!
Citi dintre voi CONSTRUIESC cu adevarat?
Plingeti ca vreti aripi ultrasuper.... avioane cu fundita, DAR LA PASAROIUL LUI Se poate si asa va-ti uitat?
Citi dintre voi au incercat macar sa faca UN AEROMODEL din cele prezentate in aeromodele simple?
Am primit un raspuns odata de la cineva:
DA ALEA NU-S AVIOANE!
Va spun ca SUNT. Faceti sa zboare UNUL DIN ALEA! Cu motor de cauciuc sau liber si discutam pe urma de aeronaca, beaver sau oricare altul.
Iar daca credeti ca NU PUTETI, NU AVETI UNDE, mergeti pe la PALATUL COPIILOR si construiti sub indrumarea unui INSTRUCTOR! :)
M-am cam aprins dar asa cum spuneau multi:
SUNT DISCUTII CARE NU-SI AU ROSTUL.
BRUIAJE IN TOATE SUBIECTELE de nu MAI PRICEPI NIMIC.... :(
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 01 October 2005 - 07:58 AM
Postat 01 October 2005 - 08:10 AM
pe marinaru, valteras .... la constructie
pe charlie, dom' doctor, pavel costel ... la tehnice
Scuze pe cei pe care i-am omis si se pricep....
:)
OFFFFFFFFFFFFFFF!
Postat 01 October 2005 - 08:33 AM
Incerc s-o iau in ordinea in care le-am retinut (cred).
Silviu66, cand victordegalati a scris-o pe aia cu valurile nu cred ca se referea la
Citeaza
iar chestia cu navomodelism ,-pentru cei care fac valuri-,cred ca asta a ajuns.
nu stiu ce crezi tu dar sa-ti raspund ce cred eu.
daca o sa te uiti bine o sa vezi ca acel mesaj este PRIMUL meu mesaj la navo intrucat nu ma pricep deloc la navomodelism.asa ca am lasat baietii in pace sa-si vada de treaba.
Citeaza
Cred ca topicul ar trebui mutat la "Navomodele" ca acolo sunt "discutii intre cei care fac valuri" cu toate ca acolo valurile sunt de alta natura.
Bafta!
care este un mesj general la adresa celor care "arunca o piatra in balta" doar cu scopul de a face valuri. Sunt convins ca sti la ce ma refer si cu siguranta sti si topicul cu pricina.
Victordegalati si Bitex, pentru ca ne aflam si pe un alt forum nu inseamna ca ne-am mutat. Eu personal sunt pe mai multe forumuri din lumea asta si toate de modelism si asta pentru ca vreau sa stiu cat mai multe pareri despre lucrarile mele si despre felul cum mi-as putea inbunatati tehnica de lucru. Cu cat mai multe opinii cu atat mai bine. Asta este unul dintre motivele din care suntem in mai multe locuri. Alt motiv ar fi ca incercam sa ne punem experienta si in slujba altora.
Din puctu de vedere al punerii experientei si in slujba altora, o revista este o idee buna, dar .... dupa cum a subliniat Dragut cu litere mari
Citeaza
Totusi mai este un lucru : in Romania lumea habar n-are ce facem noi. Incercati un tet pe persoane pe care le stiti, dar nu stiu cu ce va ocupati si rugatii sa va defineasca cuvantul "model" si vedeti ce iese. Eu am incercat asta. Poate fi amuzant.
Asta este un motiv pentru care nu strica nici un fel si nici un tip de revista, virtuala sau pe hartie.
Revista exista! Da! Nu numai aici exista articole si machetistii stiu (poate nu numai) ca si pe cartula.net exista si exista si o discutie similara.
Domnilor, Pacific vrea mai mult si nu este rau. Daca ne culcam pe urechia ca deja avem ce ne mai trebuie, atunci este normal ca in Romania sa existe doar o singura revista "Modelism" pe care nici pe asta n-o prea cumpara multi din acest forum. Lipsa concurentei poate duce la scaderea calitatii materialului.
Pun problema aici cum am pus-o si pe cartula.net : suntem aici 5283 de membrii. Cate articole sunt in acel VADEMECUM? Uuups!
Bafta!

Postat 01 October 2005 - 08:54 AM
SILVIU66, la 1 Oct 2005, 06:25, a spus:
eu incerc sa-i ajut,ca de aceea sunt pus aici
Frumos spus ! Si lu' @bitex ! Si lu' @Dragut ! @Navigator ! Si tuturor celorlalti !
Numa' faptul ca se discuta si se dezbate cu atata patima (uneori cu prea multa !) este dovada existentei unei "reviste" !
Acuma, fiind o revista on line, decurg de aici o serie de..., consecinte! Unele mai pozitive si unele mai putin...
Bravo voua !
Da' nu esti pus @Silviu ! O faci din pasiune ! Si o faci intr-adevar!
Stima,
Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 01 October 2005 - 09:04 AM
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 01 October 2005 - 10:56 AM
As exemplifica pentru mai multa limpezime a problemei!
Sunt situatii in care un amator modelist, care are prea multa pasiune pentru constructii si camp, tarla, balta, etc., si mai putin timp pentru forumuri, se afla intr-o situatie in care are nevoie DiSPERATA de o solutie pt o problema cu care se confrunta. In acest caz, sa zicem, da bucuria peste el si descopera un forum de genul celui de fata. Bucuros nevoie mare, omu' vine si pune o intrebare, directa, legata de ceea ce il doare! :( Uneori cu bun simt, alteori mai "ciobaneste", dupa cum poate fiecare! :) E, in acest caz exista doua, (sau mai multe) posibilitati! Ori da peste un binevoitor, care il ajuta din prima, si omu' pleaca multumit si-si rezolva treaba, ori da peste raspunsuri la misto' sau "cu trimitere": vezi ca asta s-a discutat AICI sau ACOLO, si atunci omu' e pus fie sa s-apunce sa citeasca pagini multe pana sa ajunga la ceea ce il doare, fie sa renunte la forum si sa abordeze o alta cale, si ramane cu un gust amar, pentru solutiile "mistokareshti" primite. Fiind o conexiune "on line", interactivitatea este un avantaj ENORM. Adica, se prea poate ca dupa ce a pus prima intrebare si a primit primul raspuns, sa-i rasara in minte si o a doua intrebare, sau a treia, si atunci lucrurile se lamuresc RAPID.
Trebe sa recunosc ca atunci cand vrei sa faci o treaba buna, e bine sa te documentezi temeinic. Da' asa cum am zis mai sus, sunt situatii in care o solutie la o problema care te arde, poate veni de la unul experimentat, pt care efortul de a o furniza e minim, in timp ce efectul asupra celui interesat e MAXIM. Si in felul asta TIMPII de finalizare a problemei se optimizeaza. Si toata lume e fericita. :D
Bine zicea @silviu, intr-un post mai vechi, ca meseria nu se invata pe forum, si ca daca vrei sa cunosti anumite lucruri de detaliu, iti trebe scoala pe profil! Adica electronica ( :( ) sau aerodinamica, sau electrotehnica, sau...sau,...nu se invata pe forum. Si daca vrei sa cunosti in detaliu anumite aspecte, ---> STUDIU, SCOALA, FACULTATE, ...MASTERATE, DOCTORATE,...
Da' acu' vin eu si intreb: Cati dintre modelisti, nu conteaza de care, au notiuni fundamentale de functionare si principiale ale statiilor radio, servo-urilor, mixerelor, ... etc. ? Nici nu cred ca e relevant. Fiecare stie ca, daca pune un Tx si un Rx cu niste servo-uri trebe sa comita o miscare a servo-ului, dupa cum zice mansa pilotului! In rest sunt detalii care, aparent nu sunt importante. Acestea devin importante atunci cand se merge la performanta si atunci cand vrei sa optimizezi la maxim un anumit lucru.
Dezbaterea si dezvoltarea unor probleme de ordin tehnic, in discutii, pot fi foarte constructive, cu conditia ca limba vorbita sa fie aceeasi! Cand exista un numitor comun REZULTATELE NU POT FI DECAT POZITIVE!
Sper ca nu v-am plicitisit, da' asa vad eu lucrurile!
Stima,
Postat 04 February 2006 - 02:58 PM
m-a uns pe suflet comemtariul dumneavoastra fara nici un fel de misto,
mai ales ca de cind am intrat pe acest forum, am avut parte de ceea ce at-i afirmat.nu are rost sa detaliez, dar mai am radare.am o obiectie insa,
este un HOBI si sa faci o facultate samd..... pentru un amanunt, cred ca nu
este cazul, si cred ca nu moare nimeni daca da citeva amanunte la o
problema banala pentru el. ba din contra.nu spun mai multe ca "vorba lunga
saracia omului" si mai sarac de atit nu stiu cum pote fi.
REFERITOR LA REVISTA
am o rugaminte: pe lume sunt oameni care vor sa mai invete cite ceva
si daca informatiile de acolo nu vor fi la obiect si pe intelesul tuturor
cred ca discutiile intre "muti si surzi" se vor amplifica pe acest forum.
"SA NE JUCAM BINE"
Postat 04 February 2006 - 06:54 PM
mirin, la 4 Feb 2006, 14:58, a spus:
"SA NE JUCAM BINE"
Pai zici exact ce ziceam eu cu ... numitoru' comun !! :( :(
In rest, vorba lu' Base', adaptata la RC !! :(
Stima,