navomodele de viteza electrice off-shore, mono V, hidro
Postat 17 June 2006 - 10:28 PM
Postat 04 July 2006 - 01:33 PM
Raresi, nici nu sti cat m-ai enervat :D), duminica am trecut prin Sibiu spre Deva, daca stiam.... asta este, alta data,
Silfax, cauta pe net, vezi ca sunt niste rapoarte de marime intre distanta pupa-si locul unde axul elicei inteapa coca, lungime barcii, distanta elice pupa si distanta carma pupa, voi cauta si eu sa vad ce gasesc,
Din cte vad eu ai un propulsor format dintr-un mot 600 cu reductor, daca l-ai luat cu tot cu elice foloseste-o pe aceasta pt moment, pune-i spira de racire pe motor, si bag-o la 12V (rodeaza inainte motorul sa nu-i strici colectorii din prima). coca pare a fi facuta pt termic dar tre sa mearga si cu electric
Bafta
Postat 04 July 2006 - 10:26 PM
soare_geo, la 4 Jul 2006, 13:33, a spus:
Raresi, nici nu sti cat m-ai enervat :)), duminica am trecut prin Sibiu spre Deva, daca stiam.... asta este, alta data,
Silfax, cauta pe net, vezi ca sunt niste rapoarte de marime intre distanta pupa-si locul unde axul elicei inteapa coca, lungime barcii, distanta elice pupa si distanta carma pupa, voi cauta si eu sa vad ce gasesc,
Din cte vad eu ai un propulsor format dintr-un mot 600 cu reductor, daca l-ai luat cu tot cu elice foloseste-o pe aceasta pt moment, pune-i spira de racire pe motor, si bag-o la 12V (rodeaza inainte motorul sa nu-i strici colectorii din prima). coca pare a fi facuta pt termic dar tre sa mearga si cu electric
Bafta
Sa mai caut pe net acum distanta la care trebe intepata coca, doar asa sa ma oftic.... Coca avea deja din turnare un loc prevazut si in concluzie, i-am dat p'acolo gaura. Cred totusi ca sunt un pic cam in spate cu ansamblul, dar oi vide eu cum se comporta.
Cum trebe facut rodajul la motor? Cu 50% gaz, lasa f'o 10 min sa mearga?
Si da, coca e de FSR :(, de la ea am plecat practic....
Saptamana viitoare o snuruiesc si apoi o voi vopsi. In legatura cu carma... oare s-o amplasez mai pe dreapta, asa cum aratau pozele de mai sus? Are vre-un efect?
Postat 05 July 2006 - 08:38 AM
Postat 05 July 2006 - 08:55 AM
Fisiere atasate
-
Rudder_angle_detail.doc (36.5K)
Number of downloads: 414
Postat 10 July 2006 - 01:47 PM
Postat 18 July 2006 - 08:58 AM
Incearca sa motezi spira cat mai spre perii, cu conditzia sa nu acoperi ferestrele de aeerisire din zona
Fisiere atasate
-
DSCF0370.sized (89.29K)
Number of downloads: 226
Postat 18 July 2006 - 11:18 PM
soare_geo, la 18 Jul 2006, 08:58, a spus:
Incearca sa motezi spira cat mai spre perii, cu conditzia sa nu acoperi ferestrele de aeerisire din zona
Nu numai ca-i place, dar cel putin la mersul in gol se incalzeste mai putin cand are inel.
Postat 19 July 2006 - 08:06 AM
sorini, la 18 Jul 2006, 23:33, a spus:
Daca ai sa te uiti atent materialul din care e facut e un fel de permaloy. Si are o anumita pozitie de instalare pe motor (are un locas special pe carcasa motorului). Dar ca sa poti verifica singur, fa urmatorul test: Ia un mot aero seria 400 pune o elice pe el si masoara-i turatia cu si apoi fara inel. Si eu am crezut initial ca inelul acela este un moft.
Postat 31 July 2006 - 12:14 PM
INNEDIT DOMNILOR !!
2 Magin One pe lac la Zalau !!
In sfarsit am organizat o iesire de viteza aici la Zalau .Totul a fost OK doar ca am prajit un receptor si un regulator .
Bucuria a fost mare pt. ca ne-am intalnit cu acea pasiune care ne uneste pe toti :MODELISMUL !!
Vom pune in curand foto de la show inclusiv recuperarile din apa .......
Numai bine la toata lumea !