navomodele de viteza electrice off-shore, mono V, hidro
Postat 17 May 2006 - 12:04 PM
Accu 7XNiCd sanyo sunt intr-adevar muuuuult mai darnice decat 8XNiMh de la Jamara in ceea ce priveste curentul debitat.
Tubul portelice este deja montat si este ok... adica terminatia lui este exact unde trebuie.
Elicea este probabil dog-drive - are un canal in care intra in bucsa de pe ax. Mi se pare destul de fragila dar ma rog, poate asa trebuie... se gasesc si metalice? Adica dural sau cupru? Nu de alta dar asta daca da peste o frunza in apa la vreo 9000 de rpm sigur se rupe.
In ceea ce priveste conectorii de la controller si motor am folosit de cupru de 0.3mm grosime (de la auto, gen papuci) o sa-i schimb daca se incalzesc la teste. Acum nu mai aveam deloc conectori si ard de nerabdare s-o bag la apa. Conectorii la accu sunt mpx auriti despre care pot spune ca sunt multumit... nu se incalzesc nici la 45Ah.
Multumesc pentru informatii si link-uri.
Stima.
Postat 17 May 2006 - 12:23 PM
In ceea ce priveste partea de deasupra (Canopy sau cum i se spune... capac?) se prinde pur si simplu pe coca sau trebuie sa pun ceva izolant gen cauciuc autoadeziv sau silicon?
Adica mai concret... printre coca si... "canopy" nu trece apa?
Electronica este "safe'" in compartimentul ei dar accu si motorul? Hai sa zicem ca motorul se incalzeste si evapora apa dar cred ca apa pe acumulatori nu este chiar ceva ce ti-ai putea dori.
Multumesc
Postat 17 May 2006 - 03:14 PM
Nu gandi ca "se evapora apa"; apa nu are ce cauta in coca, poate cateva picaturi si asta dupa un rulaj indelungat - de aceea ai grija ca periodic sa scoti axul din tub, il umpli cu unsoare si apoi bagi axul la loc.
Toate bune!
Postat 19 May 2006 - 09:57 AM
Citeaza
Multumesc de interes... mi-ar prinde bine cineva cu experienta. Pai o sa anunt... speram ca weekend-ul asta dar nu am reusit s-o termin asa ca mai probabil weekend-ul viitor. Inca nu stiu unde dar probabil tot in IOR o sa incerc (e cam departe de mine). Variante ar fi: Cismigiu fara bodyguarzi dar cu matasea broastei, IOR fara vegetatie dar cu bodyguarzi, lacul Buftea fara bodyguarzi, fara vegetatie, luciu de apa mare, dar departe.... sau.... astept ploile :blink:
...ar mai fi o varianta: ii pun doua aripi, o elice mai mare si ma duc cu ea pe camp:)
Aceasta postare a fost editata de down: 19 May 2006 - 10:00 AM
Postat 19 May 2006 - 10:49 AM
Toate bune.
Postat 19 May 2006 - 10:54 AM
Oricum weekend-ul viitor este ok.
Postat 22 May 2006 - 10:14 AM
Problema a fost rezolvata simplu deoarece nu am incalcat nici o lege iar baietii au plecat cu codita intre picioare :( .
Am si eu o intrebare: Mi-am luat din cora impreuna cu un prieten niste salupe (NQD high wind) dupa o perioada radio-comanda "intrerupe" (se intimpla la ambele modele); la inceput mergeau bine.
Nu se pune problema de baterii "ofilite" etc.
Are cumva cineva idee unde este buba ?
Merci anticipat
Eventual astept un raspuns si pe mihai.grumeza@hotmail.com
Postat 22 May 2006 - 11:20 AM
Postat 25 May 2006 - 05:01 PM
Postat 25 May 2006 - 11:01 PM
Postat 14 June 2006 - 09:42 PM
bafta! :)
Postat 14 June 2006 - 11:06 PM
O alta idee: am mai vazut ca unele arci in loc de aceasta carma auxiliara au o gaura in partea din spate dar gaura este in partea in care se invarte elicea dra nici asta nu stiu cat de mare sa o fac sau cat de adanca, la ce inaltime etc.
Postat 16 June 2006 - 08:43 PM
niste table negre care joaca rol de echilibrare fara sa mai incarci navomodelul cu o greutate suplimentara.Functioneza ca si profundorul de la avion si ridica un pic pupa in sus daca corpul se scufunda prea mult in apa.
Sau invers.
Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 16 June 2006 - 08:45 PM
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.