Modelism - RHC Forum: Sudura cu electrod - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sudura cu electrod vreau sa sudez sarma de 2-3 mm, merge ?

#1 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 450
  • Inregistrat: 02-April 05

Postat 12 September 2005 - 08:42 AM

Salutare.
Dupa ce mi-am bulit suportul de motor la REVO, in urma unui salt nereusit, m-am gandit sa incerc sa-mi fac un roll-cage din sarma de 2-3 mm. Cred ca cea mai buna varianta in alegerea materialului sant spitele de bicicleta. Sant foarte elastice, absorb bine socul, sant ieftine, si se gasesc pe ce grosimi si lungimi ai nevoie.
Nu dispun de aparat de sudura in argon si nici nu am cunostinte cu asa ceva. Pot suda sarma de care spuneam ( 2-3mm diametru ) cu electrod ?? Sau poate cineva dintre noi are un aparat in argon si ma poate ajuta, contra cost bine-nteles.
Va multumesc
toate bune
ORIGINAL SERIES
0

#2 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 16-April 04

Postat 12 September 2005 - 11:48 AM

Parca mai bine ar merge niste electrozi din inox de 2.5 -3.25, nu ruginesc, etc. Pot sa-ti fac eu cusca, am nevoie de o schita.
0

#3 Useril este offline   jaffar 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 20-May 05

Postat 12 September 2005 - 12:29 PM

Omu, la 12 Sep 2005, 12:48, a spus:

Parca mai bine ar merge niste electrozi din inox de 2.5 -3.25, nu ruginesc, etc. Pot sa-ti fac eu cusca, am nevoie de o schita.

imi faceti si mie (uncle schita, tu executie) ? ;)
A physics truck just turned over outside! There’s physics everywhere!
0

#4 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 September 2005 - 12:38 PM

m-am gandit si la ceva inox dar am ales intr-un final tot spita de bicicleta, pentru elasticitatea ei, mai putin ma intereseaza ruginitul..o s-o vopsesc
In ceea ce priveste schema,... e cam greu. Pentru mine cel putin e cam greu de realizat din creion, inca nu cunosc multe detali, in special punctele de prindere si cate la numar or sa fie......s.a.m.d. Probabil ca pot realiza si o schema, asta dupa ce am materialul si-l pot debita la fata locului.
Sa inteleg ca ai aparat de sudura in argon. Sa vad daca o scot eu cumva la capat, daca nu poate colaboram. E cam greu cu colaboratul din cauza distantei.
Tinem legatura
Multumesc

Jaffar.
Stai sa vedem ce iese si daca e cazul ne apucam de lucru in serie. ;)
ORIGINAL SERIES
0

#5 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 12 September 2005 - 01:10 PM

nu stii pe cineva care are aparat oxiacetilenic poate le alamesti?
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#6 Useril este offline   jaffar 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 20-May 05

Postat 12 September 2005 - 01:30 PM

stiu eu pe cineva care alameste orice. dar nu cred ca rezista la socuri.
A physics truck just turned over outside! There’s physics everywhere!
0

#7 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 16-April 04

Postat 12 September 2005 - 01:34 PM

pai atunci cand esti pregatit cu schita si materialul dai un semn pe aici.
0

#8 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 September 2005 - 01:37 PM

Solutia profesionala este sudura " in puncte " sau de contact. Masina este simpla. Doi electrozi masivi din cupru preseaza sarmele. Un puls de curent....si gata. Cauta o astfel de masina pe undeva si totul devine foarte simplu....parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 12 September 2005 - 05:38 PM

0

#9 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 September 2005 - 01:50 PM

Se poate si asa ?, la 12 Sep 2005, 13:37, a spus:

Solutia profesionala este sudura " in punct " sau de contact. Masina este simpla. Doi electrozi masivi din cupru preseaza sarmele. Un puls de curent....si gata. Cauta o astfel de masina pe undeva si totul devine foarte simplu....parerea mea.

O fii ea profesinala dar nu am unde gasi asemenea aparat si sa ma apuc sa improvizez.... e periculos.
Nu cred ca fac treaba nici cu alamitul, nu e rezistenta sudura pentru ce avem noi nevoie.
Tocmai datorita acestor probleme am intrebat daca pot suda cu electrodul.
ORIGINAL SERIES
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2005 - 02:34 PM

Nici nu m-am gandit sa-l faci tu....
Doar am sugerat " sa te lipesti " pe undeva.... ;)
Dar sa utilizezi o masca de la un cooler....? Daca este de la un cooler mare...de 120mm sau mai mare...poate poti taia din ea si sa improvizezi ceva. Tot sarme sudate dar frumos si nichelate pe deasupra....zic si eu.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 12 September 2005 - 05:33 PM

0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 September 2005 - 04:48 PM

Am eu acces la ambele scule si-s mai aproape de Bucuresti.
Pentru sudura in puncte asteptam sa pui o schita pe forum sa vad daca intra electrozii aparatului in interiorul custii tale (inca n-am idee ce forma are acea aparatoare). Si inca mai astept (macar dimensiuni de gabarit, o forma de ceva cunoscut dupa care sa ma orientez sau orice altceva), ca dimensiunile barelor de cupru ale aparatului de sudura in puncte nu-s foarte mici. Asta-i una la mana. Pot sa fac singur operatia, nu apelez la nimeni si nu implica nici un cost, nici macar o bere, daca modelezi tu sarmele, ca sunt tare lenes.

A doua problema e ca am acces si la argon si la meserias bun. Dar nu ma lasa sa sudez singur ca-i neamt si are si el o vorba... Daca era altceva cred ca spunea: "bicicleta, sculele si nevasta nu se dau pe mana altuia" si-l inteleg. Merg eu la bere cu el cand pot, dar pe moment e randul meu sa-i intorc un serviciu (sa-i dau cateva oferte de sisteme sa poata face comparatie de pret) si n-am avut timp astazi, asa ca ramane pe alta zi. Dar nu renuntam la idee.

Si mai am acces si la vopsirte in camp electrostatic, dar la o gama redusa de culori. Nu pot schimba culoarea pentru o comanda in care consum doar 2 grame de pulbere, asa ca pot merge cu ce exista in aparat, adica un gri. In schimb calitatea e cea care se cunoaste. Nu-s mare amator de ciubucuri, din lipsa de timp, dar daca e sa nu te descurci in alt mod, o sa incercam ceva. Ramane sa-mi dau seama despre cat de mare e "cusca"... Ba gasesc si sarma de inox pentru cantitati rezonabile.
Se poate si croma sau nichela, daca ma lipesc de o comanda de-a noastra. Pretul e infim (ceva pe la 15.000 lei/decimetru patrat), dar nu facem noi operatia. Apelam la alta firma. Pot sa aflu adresa firmei si te descurci singur daca e cazul.
Vorbim.
Spor la treaba.

PS. In drum spre casa cred ca mi-am dat seama de dimensiuni si despre ce-i vorba. Dar cred ca sarma de 2 e prea subtire. Ramane sa revii cu detalii. Aia de 3 pare a fi OK.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 September 2005 - 06:07 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#12 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 12 September 2005 - 05:28 PM

dupa 30 sept va pot ajuta am sudura in pucte si in argon
cu stima
0

#13 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 September 2005 - 08:16 AM

Ieri seara nu am reusit sa mai raspund, am vazut mesajele, am ramas la serviciu pana la 20h ;) si cand am terminat trb si am vrut sa raspund nu mergea forumul :D ...
Domnu Bitex vad ca ai relatii peste tot :D
Am zis in primul mesaj la ce-mi trebuie cusca: roll-gage ptr REVO-ul meu. Asta inseamna aproximativ 430mmL, 200mml si cam 230mmh.
Nu stiu de ce dar nu-mi surade ideea cu sudura in puncte. In primul rand nu cred ca reusim s-o sudam datorita formei iar a doua prb ar fi rezistenta; am mai multa incredere in argon.
Grosimea sarmei ziceai ca-i cam subtire de 2mmm. Nu-mi dau acum seama cum ar arata cusca cu sarma de 2 dar nici s-o fac prea grea nu vreau; vad eu.
Saptamana asta poate am timp si-mi cumpar spitele de bicla si cu ceva noroc sa-i dau si o forma coliviei,...macar pe hartie.
Cu vopsitul si nichelatul parca nu ma incanta. Sti de ce ? Prefer s-o vopsesc su spray de vopsea si asta in ideea de a-mi mai ramane culoare pentru zgarieturile ce or sa apara, sigur o sa fie mare nevoie http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Tinem legatura, si daca nu reuseste neamtu sa ma ajute poate o rezov cu b38lea dupa 30 septembrie.
Multumesc si toate bune
ORIGINAL SERIES
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 September 2005 - 10:04 AM

Face neamtul orice, ca de aia e meserias. Dar trebuie sa-i duc totul pregatit. Cand o fi gata...
Imi cer scuze ca eram sceptic la inceput. Credeam ca o sa fie ceva foarte mic si greu de sudat in puncte din cauza de gabarit. Apoi mi-am dat seama ca e pentru tot modelul, adica exista acces pe toate partile (daca o fi cazul).

Sudam in argon daca asa-ti place. Fie si de 2 mm. Si ramane s-o vopsesti cum doresti. Acum o sa exagerez putin, dar daca ajungi sa zgarii vopseaua de care ziceam eu, e rost de schimbat strecuratoarea nu de revopsit.
O sa aduc si o mica structura sudata in puncte sa vezi daca rezista sau nu. Merg in 15 minute si fac niste probe. Doar ca fapt divers.
Ar fi interesant daca s-ar putea stabili si sistemul de prindere pe model inainte de suduri si eventual daca s-ar fixa pe o placa (suficient de rigida, poate lemn) ca si cum ar fi in varianta finala, pentru a se pastra bine distanta si pozitia intre elemente. Merge si fara.
Nu cunosc modelele voastre dupa nume. O sa caut pe net sa vad cum arata modelul asta, ca aud des despre el. Imi pare rau ca asta e situatia.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 September 2005 - 10:04 AM

0

#15 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 September 2005 - 10:23 AM

ca sa-ti faci o idee, pun o poza.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1126599815.jpg

ORIGINAL SERIES
0

#16 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 September 2005 - 10:24 AM

inca una...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1126599853.jpg

ORIGINAL SERIES
0

#17 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 September 2005 - 10:32 AM

bitex, la 13 Sep 2005, 10:04, a spus:

.... daca ajungi sa zgarii vopseaua de care ziceam eu, e rost de schimbat strecuratoarea nu de revopsit.....

;) :D , sorry, nu am stiut ca-i asa rezistenta vopseaua de care zici.
Pozele le-am postat ca sa-ti faci cat de cat idee de colivie; masina din pozele de mai sus nu e REVO.
La aparatul de sudat in puncte poti suda o tija perpendiculara pe axa celeilalte, sau e obligatoriu sa se suprapuna ?
Uite si o poza cu REVO

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1126600367.jpg

ORIGINAL SERIES
0

#18 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 September 2005 - 11:08 AM

Trebuiesc suprapuse. Dar poate fi modificat putin capatul astfel incat cele doua sa fie aduse in acelasi plan, chiar daca zona sudata este putin decalata. Ar mai fi varianta sa se creasca ceva mai mult amperajul si cele doua tije sa fie deformate prin presare la gabaritul uneia, dar trebuie putin prelucrata zona ulterior, caci se deformeaza si in lateral si presupun ca scade rezistenta. Apoi exista riscul trecerii in extrema cealalta, adica topirea necontrolata si rupere.
Am facut proba si cu 10TiNiCr180 (inox) si cu OL 37 de 2 mm diametru si merg sudate foarte bine in puncte. O sa studiez mai bine pozele alea. Desi intra electrozii in interior, vad niste unghiuri pe acolo si ma gandesc sa nu fie probleme. Eventual se poate face indoirea dupa sudare, ca rezista dar e mai greu.
Cel mai frumos arata in argon, taiate si sudate element cu element. Ia ceva timp. Putin probabil s-o pot face pe NV.
Incerc si o varianta (pentru antrenamentul meu si cu materialul meu) prin sudare in puncte. Eventual merge testata cu ciocanul... Sarma de 2 am de ambele feluri, dar de 3 n-am decat inox. Asta groasa se modeleaza mai greu.
0

#19 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 September 2005 - 11:29 AM

bitex, la 13 Sep 2005, 11:08, a spus:

......Cel mai frumos arata in argon, taiate si sudate element cu element. Ia ceva timp......

Asa ziceam si eu, pentru asta insistam cu argonul. Daca tot facem ceva e pacat sa nu folosim toate resursele pentru rezultate mai bune. Da, o sa ia ceva timp dar o sa iasa ceva super, zic si eu :) .
Zici ca neamtu-i meserias si te cred pe cuvat, ramane sa vedem cat de meserias sunt eu :lol: . Daca nu tolereaza revo cusca o folosim macar la prins sobolani cu titlu' " cusca de lux", ca de, cine a mai pomenit cusca de sobolani sudata in argon, vopsita in camp,....nu-i de gluma asta e planul B :lol:
ORIGINAL SERIES
0

#20 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 September 2005 - 09:17 PM

Salutare Bitex,
aproape am terminat pregatirile pentru colivie. Am fost azi si mi-am cumparat material ( tija de 4.5mm, ca altfel vb ta:cu sarma de 2.5 iesea strecuratoare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif ) si am reusit sa stramb cateva bare. Nu pot continua cu restu' pana nu aplic cateva suduri de ajutor. Oricum, cand ajungem la neamt terminam treaba, m-am orientat cu schema si restul tijelor le stambam si debitam la fata locului.
Ceea ce ma mai tine in loc sunt suportii pentru roll-cage. Tin neaparat sa fac un lucru de calitate iar pe deasupra sa aiba si o estetica buna iar pentru asta am nevoie de un frezor care sa-mi confectioneze 4 buc piese ( otel )din poza de mai jos:
Ma poti indruma in vreun fel ? Cunosti mesteri in frezare ?
toate bune
Vad ca n-a luat poza. Mai incerc..

Aceasta postare a fost editata de Uncle: 17 September 2005 - 09:19 PM

ORIGINAL SERIES
0

#21 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 September 2005 - 09:27 PM

poza,...sper
vad ca a luat-o pana la urma. Am facut-o in Power P. si ca sa vrea am copiat-o in cu extensie .doc.........o ameteala dar bine ca a vrut.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Uncle: 17 September 2005 - 09:29 PM

ORIGINAL SERIES
0

#22 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 18 September 2005 - 12:43 AM

Orice otel? Chiar si OL37?
Bara cumparata de tine ce material este? Cum se imbina piesele astea frezate cu bara?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 18 September 2005 - 12:43 AM

0

#23 Useril este offline   Uncle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 September 2005 - 09:59 AM

Din pacate nu ma pea pricem la a diferentia otelurile intre ele.
Bara cumparata de mine e din http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif , intelegi. Am luat-o din Brico si se foloseste la suspendarea tavanelor false. E un otel cem moale, cred.
Imbinarea barelor cu suporturile din poza se face prin sudura
ORIGINAL SERIES
0

#24 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2005 - 04:30 PM

Uncle, la 18 Sep 2005, 09:59, a spus:

se foloseste la suspendarea tavanelor false

Ol 00......Ol37. Probabil zincat.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 18 September 2005 - 04:30 PM

0

#25 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 18 September 2005 - 09:04 PM

am citit azi masajul tau cred ca rezolvam ceva dupa ce revin in tara , cu frezarea deocamdata nu inca nu a venit cu stima
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu