Pagina 1 din 1
Niste intrebari pentru posesorii de Futaba Fx18 Ca si pentru cei de FX14.
Postat 09 September 2005 - 08:12 PM
Stimati posesori ai statiei Futaba FX18 sau 14, aveti careva potentiometrii liniari, frontali si bineinteles originali, montati pe statie? Dar modulul de reglaj al mixarilor ptr 2 functii (MIXER-TRIM MODULE DOUBLE No. F 1506)?
Va intreb deoarece as vrea sa aflu care e valoarea tuturor potentiometrilor si care e valoarea rezistorilor SMD lipiti in serie cu cursorul de la potentiometrii liniari, frontali. Nu e greu de masurat daca aveti un ohmetru la indemina si putina rabdare. Daca e nevoie o sa va mai dau detalii pentru masurare.
Multumesc pentru timpul pierdut.
Va intreb deoarece as vrea sa aflu care e valoarea tuturor potentiometrilor si care e valoarea rezistorilor SMD lipiti in serie cu cursorul de la potentiometrii liniari, frontali. Nu e greu de masurat daca aveti un ohmetru la indemina si putina rabdare. Daca e nevoie o sa va mai dau detalii pentru masurare.
Multumesc pentru timpul pierdut.
Postat 10 September 2005 - 10:47 AM
Cumparati un potentiometru obisnuit cu trei pin si de 50k si ia un cablu de servo conecteaza firul central la pinul centra si restul firelor la celelate doua pinuri. Nu conteaza care cum ca ai revers la canale. Asa am facut eu si mi-a mers struna. Daca ai yahoo hai sa vb. pe messenger ca e mai usor
:D Fa atatea cate te lasa nu numai unul eu ti-am dat "schema'' pt unu!
:D Fa atatea cate te lasa nu numai unul eu ti-am dat "schema'' pt unu!
Aceasta postare a fost editata de LuKy: 10 September 2005 - 10:50 AM
Born to fly... and to crash!
Postat 12 September 2005 - 03:14 PM
Multumesc mult Vivi!
Rezistenta aia am vazut-o in poza din coltul dreapta-sus al paginii 9 al manualului tiparit (indiferent de limba in care e scris). Este un SMD inseriat pe traseul ce pleaca de la pinul cursor al potentiometrului si ajunge la locul unde e lipit firul central (dintre cele 3 fire ce se conecteaza la placa cu multiplexoare si cu partea de RF. Cind masori, te rog scoate conectorul respectiv pentru a nu fi influentat de restul electronicii (o intrare de multiplexor CMOS 4051, masa electrica si +5V stabilizati.) si bineinteles sa ai statia oprita (scuze pentru asemenea sfaturi dar nu strica sa-ti reamintesc).
Inca o data, multumesc.
Rezistenta aia am vazut-o in poza din coltul dreapta-sus al paginii 9 al manualului tiparit (indiferent de limba in care e scris). Este un SMD inseriat pe traseul ce pleaca de la pinul cursor al potentiometrului si ajunge la locul unde e lipit firul central (dintre cele 3 fire ce se conecteaza la placa cu multiplexoare si cu partea de RF. Cind masori, te rog scoate conectorul respectiv pentru a nu fi influentat de restul electronicii (o intrare de multiplexor CMOS 4051, masa electrica si +5V stabilizati.) si bineinteles sa ai statia oprita (scuze pentru asemenea sfaturi dar nu strica sa-ti reamintesc).
Inca o data, multumesc.
Postat 13 September 2005 - 06:59 PM
Am masurat liniarul si are 9K, desi pe el scrie 10K. Nu are nici o alta rezistenta pe el. Am gasit insa niste rezistente SMD (sper ca rezistente erau)pe placa si cred eu ca erau inseriate cu liniarul sau ce pui in slotul respectiv. Aveau 87K. Toate masuratorile le-am facut cu firele deconectate.
Sper ca te-am ajutat. :lol:
Sper ca te-am ajutat. :lol:
Postat 13 September 2005 - 10:04 PM
Vivi si nitrometan, va multumesc mult. Vivi, ai vazut poza aia de la pagina 9 din coltul dreapta-sus? Acolo mi s-a parut ca am vazut un SMD pe placutele de circuit imprimat lipite pe potentiometrii liniari. Daca la voi nu e nici un SMD pe acele placute, inseamna ca or fi renuntat sa le mai puna.
In curind o sa am si un receptor cu 8 canale si o sa experimentez si modulul ala de reglaj (trimare) a mixarilor. La ala schema electrica o am ca se vede bine intr-o poza, iar valorile potentiometrilor cred ca sint tot de 10 K. Si acolo treaba e zimpla. Cei doi potentiometrii rotativi sint legati cu extremitatile intre GND si +5V prin intermediul conectorului "trim-bat", iar de la cursoare pleaca cite un fir (deci sint 2 in total) terminat cu o pinosha (ii zic eu , adica un pin-mama) ce se introduce pe oricare din pinii de la conectorul cu 8 pini in linie.
Acest modul e util pentru reglarea rapida, in timpul zborului, a procentului de mixare, fara sa fi nevoit sa navighezi prin meniuri.
In curind o sa am si un receptor cu 8 canale si o sa experimentez si modulul ala de reglaj (trimare) a mixarilor. La ala schema electrica o am ca se vede bine intr-o poza, iar valorile potentiometrilor cred ca sint tot de 10 K. Si acolo treaba e zimpla. Cei doi potentiometrii rotativi sint legati cu extremitatile intre GND si +5V prin intermediul conectorului "trim-bat", iar de la cursoare pleaca cite un fir (deci sint 2 in total) terminat cu o pinosha (ii zic eu , adica un pin-mama) ce se introduce pe oricare din pinii de la conectorul cu 8 pini in linie.
Acest modul e util pentru reglarea rapida, in timpul zborului, a procentului de mixare, fara sa fi nevoit sa navighezi prin meniuri.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1