Rachetomodelismul ca sport de performanta.......
Postat 19 March 2006 - 10:14 PM
asta era un amestec folosit la inceputuri in motoarele de rachetomodele... ghici de ce s-a renuntat la el?
daca racheta ta facea boom sonic o vedeai bucati pe cerul patriei.
MIG-29
Postat 19 March 2006 - 10:18 PM
aveti habar ce e ala ajutaj laval?
rezervoru vostru de codoi(dupa spunea MAREA chimista acum decedata, Elena) nu are nici o tangenta cu un motor de racheta
stiai ca daca stabilizatoarele sunt in afara conului de soc la viteze supersonica sunt retezate instant.
nu faci racheta supersonica la plezneala pana ii lumea
Postat 19 March 2006 - 10:34 PM
big boomule ai un warning de la mine.la al doilea iti iei jucariile si pleci ,cu parere de rau.
desi lucrez in "sa zicem domeniu" de fro 17 anisori nu am auzit de rachetomodele cu nitroglicerina,si nici nu incercam sa declansam razboaie mondiale pe forum.
deci ori doresti rachetoMODELISM ,ori iti cauti alte forumuri.
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 19 March 2006 - 10:47 PM
Postat 19 March 2006 - 10:38 PM
Citeaza
In raport CU CE afirmi lucrul acesta? Ai facut doua motoare si le-ai probat pe aceeasi racheta? Ai date de stand? Sau este considerat mai bun cel care face zgomot mai mare? Lamureste-ne si pe noi, cu argumente, daca vrei sa luam in considerare ce spui. Pe Discovery ma uit DACA vreau, nu am intotdeauna nevoie...
Si am mai spus odata, sa nu credeti ca acest forum nu e monitorizat de cine trebuie! Lasati balta fazele cu explozii, petarde, si altele de genul acesta. Puteti avea surprize...
Cu stima,
Costel
P.S. - racheta supersonica?!? chiar stii cum zboara ceva la macar 600km/h?!?
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 19 March 2006 - 10:40 PM
Postat 19 March 2006 - 10:46 PM
Big Boom, la 19 Mar 2006, 22:34, a spus:
#1 pana la urma ai facut racheta aia sau numa ne aburesti aici?
#2 NU NE INTERESEAZA CA TI-AI ARUNCAT IN AER DULAPU. de ce? PENTRU CA AICI E FORUM DE RACHETOMODELISM.(punct)
#3 acuma hoatarestete. prima data zici ca nu ti-a mers sulfu acuma zici ca ti-a mers :lol:
#4 nu cunosc postul "dicoveri". poate are vreun dracusor furnizorul meu sau poate am pitici in TV-u
#5 zincu su sulfu nu se mai foloseste de foarte mult timp pentru ca e greu de controlat(poate sa iti explodeze sau doar sa fasaie) asa ca toata lumea sa reprofilat pe praf de pusca, zahar, compoziti
#6 poti sa imi explici cum se echilibreaza o racheta? si cum arata ajutajul laval(unghiurile maxime convergent/divergent) cateva detalii te rog
#7 imi zici si mie cum imbunatatesti o combinatie de toata cacao?? ce sa ii mai faci la ceva care e super imprevizibil?
#8 poate primi o poza macar de la un test ceva acolo o dovada
#9 daca nu e cu suparare cum ai masurat forta, determinat ca racheta respectiva cu motorul respectiv va atinge mach 1?
#10 se poate sa alfam si noi miraculoasa compozitie care a transformat un rezervor de CO2 de 10cm intr-un motor de racheta capabil e a propulsa o racheta peste bariera sunetului?(parca era ceva praf de pusca cu pudra de aluminiu si alte metale, poate si putin talc) :D
________________________________________________________________________________
pentru puctul #3 ca sa nu zici ca vorbesc fara dovezi
Citeaza
ca nu lam nimerit inca
cred ca tu ai zis asta
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 19 March 2006 - 10:49 PM
Postat 19 March 2006 - 10:56 PM
Big Boom, la 19 Mar 2006, 22:53, a spus:
astept cu nerabdare
dar vreau poze care sa fie postate aici pe forum ca sa le vada toata lumea(ai grija trebuie sa aiba sub 100Kb sa le poti atasa)
numai bine
Dex
Postat 20 March 2006 - 09:19 AM
Marinaru, la 20 Mar 2006, 09:02, a spus:
pai zicea ca a facut racheta supersonica... noi vroiam (sau cel putin eu vroiam) sa vad racheta.
MIG-29
Postat 20 March 2006 - 11:28 AM
Postat 20 March 2006 - 12:10 PM
Am o sugestie, poate idioata pentru unii... Rog Admin sau Moderator sa puna o "bariera" la postarile pe forumul de racheto. In primul rand legat de varsta respectivului, al doilea de prezenta diverselor "inocente" cuvinte, cum ar fi nitrogli..., explozii, bubuieli,... Despre o bariera a decentei sau a limbii romane corecte, cred ca deja sunt absurd rau de tot...
Costel
Postat 20 March 2006 - 12:20 PM
Nu te supara, dar pe mine personal ma DERANJEAZA profund atat modul tau de exprimare, cat si inconsecventa pe care o dovedesti. Ba a lasat dira de fum pe cer, ba e motor supersonic... Ba ai facut combinatie super, ba intrebi ce proportii are amestecul...
Cum doresti dumneata sa te cred, eu, nu vorbesc in numele celorlalti? Nu cere sa ma decid sa te cred, am prea multi ani de cand le-am vazut pe cele ADEVARATE zburand, asa ca las-o moale. Ai realizari, vrei cumva sa le postezi? Esti binevenit. Nu? Pai pune mana si realizeaza ceva! Sau argumenteaza afirmatiile.
Costel
Postat 20 March 2006 - 12:51 PM
Deasemenea sunt multe cuvinte cheie care se indexeaza automat undeva. Doar cateva au tangenta cu Rachetomedelismul, insa paradoxal se pomenesc mult mai des celelalte! Sa nu-ti imaginezi ca la Baia-Mare sau de unde esti nu exista IP tracker si alte banale masuri de a vedea cine e in spatele unui nick. Chiar daca ai cunostinte in politie, s-ar putea sa nu fie suficient... Deci evitati cuvintele si expresiile cu conotatie "exploziva".
Costel
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 20 March 2006 - 12:52 PM
Postat 20 March 2006 - 12:58 PM
Iar pe main-ul rachetomodelismului pot posta si citi toti... cand dovedesc ca au facut ceva intra si pe cealalta sectiune. Evitam astfel poluarea evidenta de pe aceasta sectiune...nu pot sa nu o compar cu aeromodelismul unde lucrurile se misca mai bine decat aici... aici exista probabil si atractia bombelor...
MIG-29
Postat 20 March 2006 - 03:10 PM
io acuma is profund contrariat si astept o interventiede ilumirare din partea lu mataluta
pana la urma "BANG-U SONIC" ce a fost?
a puscat motoru?
a atins racheta mach1
era doar unda de soc produsa de gazele care ies din ajutaj(pe asta nu o auzi. de ce? pai considerand ca esti la o oarecare distanta de racheta, plus ca sectiunea in diametrul critic e mica rau bangu ala sonic e "acoperit" de sunetul gazelor care ies din motor care crede-ma fac un zgomot infernal. am testat un motor de racheta si ca prosu am stat la 3m de el si chiar daca era sa surzesc tot nu am auzit "bang-u sonic" ci doar un huruit infernal)
sau "bang-u" a fost chiar un "bang" dar constand intr-o shcatoalca primita, cu "viteza sunetului", peste cap in momentul in care ticu-to sau propietaru terenului de unde ai lansat sau chiar un om oarecare ti-a aplicat-o strategic cand a vazut ce faci :lol:
PS daca vii cu dovezi concrete(chiar si calcule pur teroretic dar care sa fie corecte si care sa aiba un fundament bine stabilit adica macar un test static cu asa zisul motor ) io imi scot palaria in fata ta si imi cer scuze.
pana atunci o sa fiu cum am fost pana acum
Postat 20 March 2006 - 03:21 PM
Eu m-am referit la bangul sonic, care se intampla, doar cand RACHETA atinge viteza sunetului, si nu la harmalaia de la lansare !
Atingerea vitezei sunetului se face dupa un timp T, de la lansare, ea deplasandu-se uniform accelerat, pentru ca racheta pleaca de la V=0 (zero), si ajunge la o viteza supersonica doar cand depaseste V=340 m/s, cand se intampla BEEP'u de care ziceam ! :o
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 20 March 2006 - 06:01 PM
Dexter_Jr, la 20 Mar 2006, 16:23, a spus:
Nu e chiar asa de igzact...variaza cu temperatura, dictata de altitudine, in cazul aerului!...in cazul gazelor de ardere e si mai cotoios!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 20 March 2006 - 06:02 PM
Cu rabdare si ciocan.