Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 05 November 2014 - 01:01 PM
Ca Mizerabilul de la metrou care sustinea ca avem cele mai mici preturi la beletu de calatorie din toate capitalele europei.Asa ca hai sa-l mai scumpim.Asa-i cand te plimbi prin marile capitale ale europei si habar nu ai ce salarii sunt in Romanica.Bietul de el o crede ca salaru minim aici o fi egal cu cel din Anglia sau paris?.
Poftiti libertate nesimtita :rofl:
Postat 05 November 2014 - 01:30 PM
Deci numarul de modele nu va conta, ci poate varsta...
Dincolo este pe la 50 Euro pe an, nu vad de ce aici ar urca asa sus... :unsure:
Si aici este rolul ARA, sa negocieze o asigurarea mai buna pentru un volum de membrii mai mare ;)
Daca imi fac asigurarea pe club ma costa 67 lire si e valabila doar daca lansez de pe terenul clubului, daca imi iau de la BMFA ma costa 42 si e valabila pe orice teren afiliat din commonwealth ;)
De pe maidan nu ma acopera nici o asigurare, iar in orase pot zbura liber numai modele desemnate ca park flyer, numai in zonele special amentajate din anumite parcuri publice.
Nu sunt nici ei asa absurzi, o minge de golf poate si ea provoca pagube destule...
Postat 05 November 2014 - 01:56 PM
Nota: povestea de mai sus este pur fictiva și orice asemănare cu situații sau persoane reale este pur intamplatoare. Asiguram iubitorii animalelor ca nici un caine nu a avut de suferit cu ocazia relatarii celor de mai sus.
Postat 05 November 2014 - 01:56 PM
Asigurarile astea se fac ca sa te exonereze de plata catre TERTI. Raspundere civila. De raspunderea penala, daca e cazul, nu scapi.
Adica, din varii motive imi scapa de sub control aeromodelul si se ciocneste de CEVA. Acel CEVA trebuie platit si/sau readus la forma initiala.
Masina? Trebuie despagubit proprietarul.
Geam? Trebuie despagubit proprietarul.
Gard? Trebuie despagubit proprietarul, chiar si pentru o scandurica.
Om? Trebuie despagubit, el sau urmasii lui.
Degeaba va agitati ca "Ce-i gandirea asta? Mie nu mi poate intampla, ca-s pe camp!", ca o faceti degeaba. Ceasul rau exista si pe camp.
Bag mana in foc ca si in Romania s-au intamplat astfel de accidente, doar ca (probabil) nu s-a aflat de ele.
Problema este cum vor fi incheiate aceste asigurari, ca de scapat sigur nu vom scapa de ele.
Per persoana? Per model? Va fi un pret accesibil? Daca iti baga un 200 RON/model, esti terminat. Daca baga un 200 RON/pilot, te-ai scos.
Ca si update la situatia initiala:
- o singura firma mare mi-a raspuns, si versiunea scurta este ca un aeromodel zboara, deci e avion, deci se poate asigura, dar ca si un avion 1:1. Adica jdemii de euro.
Superb.
Postat 05 November 2014 - 02:09 PM
Postat 05 November 2014 - 02:13 PM
Postat 05 November 2014 - 02:16 PM
xorg, la 05 November 2014 - 01:56 PM, a spus:
xorg, la 05 November 2014 - 02:09 PM, a spus:
Au rost comentariile astea? Colectionezi post-uri? Vrei premiu?
La avatar vad ca ai ceva avion mare. Vedea-te-as cat de viteaz mai esti dupa ce hardughia aia sparge o masina sau un cap sau un dinte.
Postat 05 November 2014 - 02:17 PM
xorg, la 05 November 2014 - 02:09 PM, a spus:
La astia nu se pune.Ca nu te raneste grav.Doar te baga in spital un pic.Vreo 3 zile.
Ce trebe asigurare? ati inebunit?
Postat 05 November 2014 - 02:19 PM
http://www.maac.ca/home.php?pflg=e
puteti vedea cum este cu asigurarea. Oricum este valabila doar in locuri autorizate.
Caz concret: un vant puternic a dus o spuma pana la primele case, a spart geamul, a ricosat de un tv mare si a gaurit un perete de rigips. Proprietarul a fost intelegator si MAAC a platit cateva sute de dolari.
Multa, multa bafta.
Postat 05 November 2014 - 02:26 PM
EBA, la 05 November 2014 - 02:13 PM, a spus:
Aia e jucarie si se vinde ca atare.
Un copter de 4 kile tot jucarie e?
O spuma de 1 kil e tot jucarie? Chiar daca poate zbura cu 150km/h?
EBA, la 05 November 2014 - 02:13 PM, a spus:
Postat 05 November 2014 - 02:46 PM
Esti sigur ca e jucarie? Nu cumva este aeronava civila motorizata fara pilot la bord cu masa maxima la decolare mai mică sau egală cu 1 kg.
Da bicicleta? tot jucarie e, sau aia nu se pune pt. ca nu merge cu 150km/h?
Postat 05 November 2014 - 02:57 PM
xorg, la 05 November 2014 - 02:46 PM, a spus:
Da bicicleta? tot jucarie e, sau aia nu se pune pt. ca nu merge cu 150km/h?
Daca e valea lungaaaaaa si abruptaaaaa cred ca poate depasii 150 km / h inainte sa se dezintegreze ... da cred ca TOT nu se pune
ca valea nu va fi considerata loc amenajat , loc public si nu are marcaj rutier
Postat 05 November 2014 - 03:07 PM
Ia autosesizati-va organele in masura si vedeti ce se poate face in privinta asta.Sa vezi atunci ce tunuri v-or da societatile de asigurari peste noapte.Ca de la noi astia hobistii cu capul in nori nici o sansa.Suntem prea putini.
Poate asa v-om scapa noi :pardon:
Aceasta postare a fost editata de EBA: 05 November 2014 - 03:08 PM
Postat 05 November 2014 - 03:28 PM
Postat 05 November 2014 - 03:30 PM
EBA, la 05 November 2014 - 03:07 PM, a spus:
Ia autosesizati-va organele in masura si vedeti ce se poate face in privinta asta.Sa vezi atunci ce tunuri v-or da societatile de asigurari peste noapte.Ca de la noi astia hobistii cu capul in nori nici o sansa.Suntem prea putini.
Poate asa v-om scapa noi :pardon:
Si aia cu rolele sau cu skate-urile .. ca sunt pericol social ..
Postat 05 November 2014 - 03:31 PM
Eu i-am vazut pe multi dintre avansatii momentului (Wa, AB....) facindu-si zob modelele temeinic. Chiar in public, la intilniri, de fata cu toata lumea (evident fiecare dupa posibilitati). Nu mai scriu de incepatori. Daca vreti sa vedeti spectacol mergeti la mansa de zbor a aunui concurs de machete (unde au toti patalama)....Toti erau plinii de bune intentii si dorinte de zbor sigur. Si eu am avut incidente care n-aveau nici o legatura cu modelul, frecventa, sau experienta mea.
Eu cred ca are si asigurarea (tertilor) ratiunea ei. Cel putin ca dovada statistica, asa se face peste tot.
Postat 05 November 2014 - 06:57 PM
Philippe Geluck.
Postat 05 November 2014 - 07:55 PM
Si pentru asta noua restul ne e foarte greu... si pentru ca acest soft de forum nu are "Ignore"
Postat 05 November 2014 - 10:59 PM
xorg, la 05 November 2014 - 06:57 PM, a spus:
Philippe Geluck.
Dar 'sau exclusiv,g (asa banuiesc ca se traduce apelativul tau in romaneste), fii amabil, asta este un mod mai evoluat de a ne face prosti?
Postat 05 November 2014 - 10:59 PM
xorg, la 05 November 2014 - 06:57 PM, a spus:
Philippe Geluck.
Cica parlamentarii intreaba pe presdintii de camere :
-Domnilor presedinti de ce avem noi salarii asa mari???
Raspunsul vine promt si la subiect:
-Domnilor parlamentari "prostia se plateste".
Postat 06 November 2014 - 07:51 AM
Orice paguba care cu orice mijloc sau incident o faci la terti trebuie achitat.
Unele pagube pot fi asa mare ca nu o poti plati....fatale, dat foc unui bloc de locuinte integral cu cauza unui Lipo incarcat linga instalatie de gaz cu setari gresite...boummmm....
Pentru cazurile asta exista asigurari.
La jucaria din mall de exemplu in Germania exista asigurari RCA generale care sint voluntare. Nimeni nu iti cere asigurare pentru ele.
Cum zice Renato despre Anglia este aproape si in Germania doar ca asigurare care o am de la DMFV este valabil si pe cimp si worldwide oriunde si unde exista o legislatie in vigoare. Aici este interpretabil daca avem ceva legislatie in vigoare care reglementeaza hobbyul nostru in afara de interdictia 8/2014.
Din alceas cauza, am mai scris acum 10 luni ca am vorbit si la conducere DMFV si si cu omul potrivit la asigurare singurului concern care face asigurari din aviatie in toata Europa despre cazul nostru unde nu prea exista reglemenari ca si in D/UK/F/I si unde sint foarte putini modelisti in comparatie. (3000 versus 250000) Si au zis ca vine si asigurare DUPA lesgislatia se fie existenta. Fara ARA nu va fi niciodata, doar cu casca gura si discutii aberante.
Repet ca exista o singura asigurare si asta va vei asigura si in RO dupa ce avem legislaia clara. Pentru asta a fost infintat ARA, ca se avem legislaia clara si pe urma se ne putem proteja drepturile si eventual se putem se ne asiguram la un pret adecvat in caz ca ne cere legislatia. Si aici este bine ARA se aiba cit mai multi membri ca se arata important si se fie luat in serios, se avem si argumente. De la discutii de aici uneori nu poti trage concluzii care mai bine nu le scriu.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 November 2014 - 07:53 AM
rhc@born.ro
Postat 06 November 2014 - 11:13 AM
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
Postat 06 November 2014 - 12:15 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 November 2014 - 12:15 PM
Postat 06 November 2014 - 12:36 PM
Nu mi-ai raspuns la intrebare. De ce ne facusi prosti? Care e schepsis'u citatului ala? Ar trebui sa ne bucuram ca nu ne-ai pus film++? (daca tot vrei sa fii explicit). Eu nu am nevoie sa ne porcaim p'aicea.
Postat 06 November 2014 - 02:05 PM
vlad1, la 05 November 2014 - 10:59 PM, a spus:
Fii linistit, nu am nimic cu tine. Daca as fi avut, ai fi stiut asta fara urma de-ndoiala. Este doar un citat mai mult sau mai putin celebru apartinand culturii universale, pe care fiecare il interpreteaza liber conform propriilor gandiri.
Postat 06 November 2014 - 10:56 PM
Tematica a fost discutat in lung si in lat si la inceputul tuturor discutiilor.
Orice paguba care cu orice mijloc sau incident o faci la terti trebuie achitat.
Unele pagube pot fi asa mare ca nu o poti plati....fatale, dat foc unui bloc de locuinte integral cu cauza unui Lipo incarcat linga instalatie de gaz cu setari gresite...boummmm....
Pentru cazurile asta exista asigurari.
La jucaria din mall de exemplu in Germania exista asigurari RCA generale care sint voluntare. Nimeni nu iti cere asigurare pentru ele.
Cum zice Renato despre Anglia este aproape si in Germania doar ca asigurare care o am de la DMFV este valabil si pe cimp si worldwide oriunde si unde exista o legislatie in vigoare. Aici este interpretabil daca avem ceva legislatie in vigoare care reglementeaza hobbyul nostru in afara de interdictia 8/2014.
Din alceas cauza, am mai scris acum 10 luni ca am vorbit si la conducere DMFV si si cu omul potrivit la asigurare singurului concern care face asigurari din aviatie in toata Europa despre cazul nostru unde nu prea exista reglemenari ca si in D/UK/F/I si unde sint foarte putini modelisti in comparatie. (3000 versus 250000) Si au zis ca vine si asigurare DUPA lesgislatia se fie existenta. Fara ARA nu va fi niciodata, doar cu casca gura si discutii aberante.
..............................................................................................
Poti da foc la bloc si cu o bricheta,si cu o priza proasta (ca astea se gasesc pe la noi prin comert...) !
Mai termina cu "Germanica" ,aici e "romanica" ,daca cineva doreste o pozitie de monopol in asigurari sa incerce in alta parte. Pana una-alta discutia era despre zborul liber nu despre cum sa il mai restrictionam NOI un pic si sa mai bagam si niste bani in buzunarul altora . In romania daca nu ai inteles pana acum orice lucru bun sfarseste cu o aplicare extraordinar de proasta...
Aceasta postare a fost editata de avy: 06 November 2014 - 10:57 PM
Postat 07 November 2014 - 08:56 AM
Probabil nu ai auzit ca Romania a aderat in 2007 la Uniunea Europeana si ca asta are ceva implicari? Ma rog, somn usor in continuare. Doar trezirea va fi foarte abrupta.
PS: It place acum avatarul meu mai bine?
rhc@born.ro
Postat 07 November 2014 - 09:18 AM
Nu ar fi mai bine sa zbori "liber" dar in anumite conditii, decat sa nu zbori deloc?
Postat 07 November 2014 - 09:50 AM
http://www.rhcforum....post__p__766618
La marginea drumului... haiduc, ce mai...
Postat 07 November 2014 - 10:02 AM
wabo1, la 07 November 2014 - 08:56 AM, a spus:
PS: It place acum avatarul meu mai bine?
Betial avatarul ! ... imi place MAXIM !
Daaaa .. nu mergea mai bine o poza de grup ? ...
Adica OMU ' in centru si STAFF-ul lui pe fundal .. Falca, Blejnar, Duta, Scripcaru, Blaga, Videanu, Boagiu, Stolo
daca nu o fi iar bolnavior saracu' .... oameni seriosi !
Aaaaa .. si NASU frateeeee ... ( adica Base nasu lu' Falca ! ) La Familia !!
P.S.
Si dati draq de tricolor pe sigla , tricouri , ecusoane ... doar ne facem ... nemtzi ! Nu ??
Nu d'alta da am vazut ca si Americanii cu diverse ocazii flututura steagul U.E. ...
Nu vad rostul politicii sau al dezbaterilor religioase pe forum ... sincer
Bafta !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 07 November 2014 - 10:07 AM