Asta daca numeri si mortii.
In ultimul timp am fost mai atent la ceea ce inseamna populatie modelistica in RO. Ma refer stric doar la cei cu aero: avioane, planoare, heli. Fara drone care filmeaza la nunti sau distribuie tigari in inchisori.
In primul rand nu cred in legenda modelistilor ascunsi care nu au treaba cu forumul, ca vezi doamne am fi mult mai multi dar aia mai seriosi nu se amesteca cu prostimea de pe forum. Vax, cu exceptia catorva pensionari ce nu se pricep sa butoneze PC-ul toti modelistii sunt pe forum. Pe acest forum. Nu posteaza toti dar de dat cu ochiul pe aici toti dau. Inclusiv cei banati (si orgoliosi ca cei mai putin orgoliosi toarna un cont nou imediat).
Am postat in ultimul timp cateva clipuri de la concursul F4C, F3A si pe la heli. Imposibil ca cineva cat de cat interesat sa nu dea chiar si un click scurt.
Cate vizualizari are clipul de la F4C ?
150
cate vizualizari au clipurile de la heli ?
in jur de 30
cele de la planoare ?
tot in jur de 30.
Asadar eu vad numarul de modelisti activi ca fiind mult mai mic, foarte mic.
Undeva pe la 300, maximum 500 la aero (cu tot cu heli, planoare, etc.). Restul sunt hobisti de o vara, maximum doua veri.
Travel Air, la 18 September 2014 - 01:26 PM, a spus:
Exact cazul meu. Bineinteles ca sper sa fim 100 de zburatori in Vaslui si extrapoland 500 la Iasi, 700 la Bacau si 4000 la Bucuresti, dar raman cu speranta....Vorba lui stiganas e un hobby care ii tine pe cei mai multi 2-3 ani.
PS
Nu ii pun aici pe cei de la zborul liber si alte chestii gen cluburi de pionieri.