Rower, la 08 April 2016 - 06:27 AM, a spus:
In ceea ce priveste indemnul de a ne "razboi" fata in fata, ma face sa zambesc ingaduitor... M-as fi asteptat ca un purtator de cuvant sa stie sa aplaneze eventualele stari conflictuale, nu sa le amplifice prin astfel de "declaratii" belicoase (desi - repet- nici nu mi-a trecut prin minte ca va fi interpretata astfel intentia mea de a arata ca unii pot fi derutati de "schisma" ARA - AACR.ro)
Fiind purtator de cuvant, sunt convins ca acum ati inteles corect intentia mea.
Stima si prietenia!
Cu tot respectul și toată înțelegerea vreau să punctez că am fost extrem de clară când am spus că este o părere personală. Cât despre faptul că ARA se simte în defensivă, vă rog să faceți diferența între personal și oficial. Cred că și eu, ca și dumneavoastră, am dreptul la o părere personală. Drept urmare, mi-am exprimat-o și eu anterior. Eu sunt mândră că fac parte din asociație și că am avut și am posibilitatea de a contribui cu ceva și nu cred că ARA are pentru ce să își ceară scuze, ca instituție vorbind. Cât despre ce s-a scris pe aici, cred că din nou s-a făcut confuzie între libertatea de exprimare și chestiuni oficiale.
De asemenea, tocmai de dragul nearătării cu degetul, am vorbit la general și am dat exemple, fără citate care să facă trimitere clară la x sau y. Știm cu toții că uneori s-a întrecut limita, asta apropo de motto-ul paginii de discuții libere: „Să nu uităm să ne respectăm reciproc!!!!” Și nu știu de unde s-a tras concluzia că am spus vreodată să se facă război față în față. Chestiunea era retorică, cu sensul că mă îndoiesc că unele lucruri care s-au spus aici pe forum, s-ar spune și față în față. Sau poate s-ar spune, dar pe un alt limbaj. Mai mult, am criticat tendința asta de a hiperboliza orice se scrie. Drept dovadă, lucrurile pe care le-am spus au fost interpretate greșit.
Cât despre aplanat lucrurile, ele nu se vor aplana de mine sau de oricine altcineva dacă acest lucru nu se dorește. Eu am scris în postarea anterioară că indiferent de părerea personală pe care o are fiecare, țelul e comun și asta mi se pare că ar trebui să fie mai important, precum și faptul că trebuie să ne canalizăm mai puțin energia în a ne sublinia diferențele de opinie și mai mult să vedem care sunt punctele comune. E o decizie pe care o ia fiecare în casa lui și o pune în aplicare aici, cel puțin eu asta cred.
Aceasta postare a fost editata de Alexandra D.: 08 April 2016 - 04:59 PM