Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 01 April 2016 - 11:51 AM
1. Sa putem zbura aeromodele in afara manifestarilor federatiei;
2. Sa nu fie nevoie sa le inmatriculam individual (adica sa achizitionam un numar YR-..... de la CAA.RO si pe ala sa-l trecem pe toate modelele pe care le avem) si eventual cu o taxa 0 sau oricum nu 90 Euro + TVA .
TEL. 0726.191.725
Postat 01 April 2016 - 11:56 AM
renatoa, la 01 April 2016 - 11:15 AM, a spus:
Eu am idei putine si fixe,de exemplu nu voi plati niciodata vreo taxa pe jucariile mele.
Postat 01 April 2016 - 12:01 PM
Dar peste tot pe unde te uiţi...
https://i.imgur.com/7lx3aJD.jpg
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 01 April 2016 - 12:04 PM
Nu am citit tot, sa inteleg ca trebuiesc inregistrate aeromodelele pe care le construiesti? Altfel? Oare cate aeromodele sunt in tara?
Postat 01 April 2016 - 01:10 PM
nicolas, la 01 April 2016 - 11:56 AM, a spus:
Suntem deja doi. Asteptam provincia! :)
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 01 April 2016 - 01:26 PM
nicolas, la 01 April 2016 - 11:08 AM, a spus:
Si as mai avea nelamuriri dar las imaginatia AACR-ului sa se manifeste. :angry2: :rofl:
Evident! :D
Iar daca joci si World of Warships iti trebuie inmatriculare separata pentru fiecare avion de pe portavioane! ;)
Postat 01 April 2016 - 01:56 PM
Postat 01 April 2016 - 07:04 PM
GigiGL, la 01 April 2016 - 01:10 PM, a spus:
Dintre aeromodelele pe care le-am strans de-a lungul anilor, in prezent 11 au greutatea intre 500 - 6800g , deci iti dai seama ca nu sunt dispus sa platesc pentru fiecare, mai ales ca majoritatea sunt construite de la zero si au valoare mica.
Portita in actuala legislatie, lucru care ar permite de altfel desfasurarea intalnirii de la Ripa Rosie dar si zborul pe unele terenuri "oficiale": daca zborul se desfasoara intr-o zona segregata de catre zburator (organizator, club etc), aeromodelul nu trebuie declarat / inregistrat, deoarece nu paraseste spatiul aerian rezervat, insa orice alta aeronava straina care patrunde in zona segregata trebuie sa se poata identifica, iar cu exceptia cazurilor de forta majora, poate avea mari probleme de natura legala.
TEL. 0726.191.725
Postat 01 April 2016 - 07:33 PM
Asta cu terenul este evidenta ca este raspunsul la multe, zburatul pe unde ni se nazare a fost intotdeauna o anomalie, nu normalul.
De aici insistenta mea cu cluburi locale, coagulate in jurul aeroporturilor locale de ULM. Nu au decat sa dea ture auditorii de securitate... eu sunt in bula mea.
Postat 01 April 2016 - 10:29 PM
Atata timp cat pe acel site nu vor apare postari care sa le afecteze in mod direct imaginea, deci legate de institutie, nu au de ce sa se agatze, merge Times New Roman de atati ani cu atacuri la personalitati mai grele ca aacr-ul...
Cat despre domeniu, doar sa il cumpere, nu au nici o sansa sa il ia in justitie, iarasi s-a incercat la case si mai mari.
Postat 01 April 2016 - 11:57 PM
renatoa, la 01 April 2016 - 07:33 PM, a spus:
Asta cu terenul este evidenta ca este raspunsul la multe, zburatul pe unde ni se nazare a fost intotdeauna o anomalie, nu normalul.
De aici insistenta mea cu cluburi locale, coagulate in jurul aeroporturilor locale de ULM. Nu au decat sa dea ture auditorii de securitate... eu sunt in bula mea.
Ar trebuii sa inteleg de aici ca doresti limita de 500gr specificata de lege si inregimentarea in spatii dedicate?
Eu vad doar ca pe o solutie temporara zborul in zonele dedicate, in nici un caz nu ne putem multumii doar cu atat. Vrem sa zburam la panta pe varful muntelui, vrem sa poata zbura si copilul de la Cuca Macaii, caci si el are dreptul la aeromodelism si nu cred sa-i rezerve nimeni o astfel de zona lui acolo in satul sau uitat de lume.
Postat 02 April 2016 - 12:56 AM
renatoa, la 01 April 2016 - 10:29 PM, a spus:
Domeniul e în Nori. Nu-l pot cumpăra de acolo. :clapping: :rofl: :drinks:
I'm in !
Postat 02 April 2016 - 01:33 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 02 April 2016 - 04:41 AM
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Postat 02 April 2016 - 07:30 AM
xorg, la 01 April 2016 - 11:57 PM, a spus:
Eu vad doar ca pe o solutie temporara zborul in zonele dedicate, in nici un caz nu ne putem multumii doar cu atat. Vrem sa zburam la panta pe varful muntelui, vrem sa poata zbura si copilul de la Cuca Macaii, caci si el are dreptul la aeromodelism si nu cred sa-i rezerve nimeni o astfel de zona lui acolo in satul sau uitat de lume.
Nu, doresc sa scoateti naibii la iveala ce ati aranjat la congresul ala... deja doi participanti dau insistent cu tweet-ul despre 500g, de ce nu exista o pozitie oficiala ?
Spatii dedicate... pai s-au creat oricum de facto, la bucuresti se zboara numai in spatii care le stiu si eu de aici de la distanta... de ce nu ar fi spatiile alea de jure ? Pentru ca unii vor in parcuri si printre blocuri ? flit !
Ti-am mai spus ca pantele neagricole sunt domeniu public si nu te va impiedica nimeni sa zbori acolo, dar tu o tii cu poezia...
De inhatarea domeniul aacr.ro vad ca te faci ca ploua, normal, nu o mai puteti zice ca e ideea ARA, pardon... Andras...
Va dam voie totusi sa il folositi ca argument in campania de dovedire a pafarismului autoritatilor aeronautice.
Postat 02 April 2016 - 08:45 AM
Pozitia oficiala va fi in MO. Pana atunci pas.
Postat 02 April 2016 - 08:49 AM
renatoa, la 02 April 2016 - 07:30 AM, a spus:
Spatii dedicate... pai s-au creat oricum de facto, la bucuresti se zboara numai in spatii care le stiu si eu de aici de la distanta... de ce nu ar fi spatiile alea de jure ? Pentru ca unii vor in parcuri si printre blocuri ? flit !
Ti-am mai spus ca pantele neagricole sunt domeniu public si nu te va impiedica nimeni sa zbori acolo, dar tu o tii cu poezia...
De inhatarea domeniul aacr.ro vad ca te faci ca ploua, normal, nu o mai puteti zice ca e ideea ARA, pardon... Andras...
Va dam voie totusi sa il folositi ca argument in campania de dovedire a pafarismului autoritatilor aeronautice.
Buna,
Am fost plecat din tara toata saptamna si nu am putut sa urmaresc toate posturile. Ce este cu domeniu aacr.ro? ce sa facem cu el?. Daca aveti vreo propunere va rog sa o trimiteti pe adresa info@aeromodelism.ro il puteti pune si aici dar nu insemna ca cineva va monitoriza 24 din 24 h fiecare post. Emailul il citesc in fiecare minut.....
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 02 April 2016 - 09:28 AM
old-boy, la 02 April 2016 - 08:45 AM, a spus:
Pozitia oficiala va fi in MO. Pana atunci pas.
Mi-a scapat, prea dificil de citit un document de genul acesta, poate era bine sa se faca un sumar cu cele cateva puncte care ne afecteaza direct, cred ca peste 3/4 este balast...
Plus ca a mai fost si interdictia de a il comenta... :(
Postat 02 April 2016 - 09:49 AM
renatoa, la 02 April 2016 - 07:30 AM, a spus:
Limita de 500gr apare in propunerile de reglementari publice, aflate inclusiv pe siteul asociatiei, sunt proiectele de regelementari aflate in discutie.
Activitatea aeromodelistica trebuie incurajata si in alte zone decat cele segregate/rezervate, cei cu ULM-para etc., folosesc informarea de zbor VFR pentru zboruri in afara zonelor rezervate. Daca ne acceptam soarta de aeronava putem zbura si noi pe baza informarii VFR, dar ne va cere AACRul 90 de EURO inmatricularea. Pentru obtinerea spatiilor rezervate/segregate, nu ne este necesar insa statul de aeronava, le putem folosi considerandu-ne AEROMODELE. Trebuie sa gasim insa o forma a legii care sa ne permita si in calitate de non aeronava o procedura similara informarii de zbor VFR. Pantele neagriole de care spui ca sunt domeniu public, pot fi folosite doar cu acordul proprietarului conform HG912/2010, dar cum noi traim intr-o tara fara cadastru pt. cea mai mare parte a suprafetelor, vei intampina dificultati serioase doar ca sa poti stabili cine este proprietarul, dar sa mai obtii si acordul sau. Despre domeniul AACR.ro, pot doar sa te felicit daca l-ai achizitionat si iti spun ca mi-ar face o deosebita placere sa trimit un mail AACR-ului si altor institutii ale statului de la adresa office@aacr.ro
Postat 02 April 2016 - 10:11 AM
xorg, la 02 April 2016 - 09:49 AM, a spus:
De doi ani va propun sa cititi legislatia din alte tari unde asa este si e foarte simplu.
Si v-am cred ca si tradus o mare parte. Dar tot se pare nu a citit nimeni.
Daca vrei adresa de mail cu aacr.ro si esti sau vei fi deacord cu actiunea in sine trimite un mail cu datele tale la info@aacr.ro
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 02 April 2016 - 10:11 AM
rhc@born.ro
Postat 02 April 2016 - 10:47 AM
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Postat 02 April 2016 - 10:54 AM
GigiGL, la 02 April 2016 - 10:47 AM, a spus:
Iar de ce insisti parca ca trebuie neaparat aici se fie altfel? E un fel de mandrie nationala de ar fi altfel?
In ce sens? Tot ce se pare altfel aici este nu vreti se fie libertatea ci insistati pe o birocratie exareata si complicata.
rhc@born.ro
Postat 02 April 2016 - 12:32 PM
Ca de obicei aruncăm vina în altă grădină.
LEGILE NOASTRE SUNT BUNE (MAJORITATEA). NOI SUNTEM CEI PROȘTI CARE NU ȘTIM ȘI NU VREM SĂ ȘTIM SĂ LE FOLOSIM. AVEM IMPRESIA CĂ SIMPLA LECTURARE ȘI ACȚIUNI DE GENUL GĂINII CARE NU NIMEREȘTE GAURA DIN GARD, SUNT CELE BUNE ȘI PE URMĂ NE BATEM CU PUMNUL ÎN PIEPT CĂ AM MUNCIT PE RUPTE, DAR GUVERNUL, POLITICIENII SUNT DE VINĂ. PARCĂ ĂIA NU SUNT ALEȘI TOT DE NOI. E MAI BINE ȘI MAI SIGUR SĂ LĂTRĂM DE DUPĂ GARD.
Renato, am studiat tot proiectul. E departe de a fi ceea ce ne dorim. ARA e foarte departe de a fi capabilă să reușească, sau să vrea să obțină ceea ce ne dorim, motiv pentru care m-am și retras.
P.S. Îl provoc pe oricare dintre voi să vină să se lupte cu birocrația din Germania și pe urmă mai vorbim despre genul acesta de lupte.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 02 April 2016 - 12:34 PM
Postat 02 April 2016 - 01:08 PM
http://newstrategyce...-cod-aerian.pdf
http://newstrategyce...lcu-Teamnet.pdf
http://newstrategyce...la_Octavian.pdf
Aceasta postare a fost editata de xorg: 02 April 2016 - 01:10 PM
Postat 02 April 2016 - 01:28 PM
Citeaza
vizual, se face la o înălţime de max 130 de m faţa de sol pentru
aeronavele cu o greutate mai mică sau mai mare de 7 kg la
decolare;
Tocmai mi s-a scurs creierul prin orificiul posterior...
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 02 April 2016 - 01:36 PM
Ma intreb totusi de unde ieau asta dreptul pentru cel "millione de useri" ale sistemelor lor, se ne taie noua, citorva sute de modelisti drepturile?
Sint porcarii, scuze si o administratie natiopnala care ar taia drepturile mai multor omeni pentru ceva fantezii a cativa firma private, trebuie se fie cel putin limitat la minte.
Adica trebuie se tinem tot spatiu aerean liber tot timpul ca se aiba ei, cu proiectele lor spatiu liber?
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 02 April 2016 - 01:37 PM
rhc@born.ro
Postat 02 April 2016 - 01:51 PM
xorg, la 02 April 2016 - 01:08 PM, a spus:
Pai astia cativa ne opunem tocmai ca faceti niste chestii de te doare capul... si nici macar nu sesizati ridicolul...
Ce tot o trageti mereu sa va lipiti de profesionisti si de FRMD, le reprezentati interesele mai bine decat pe ale membrilor de rand !
Si normal ca AACR se opune !
Scoateti naibii prostiile astea de pe site !
Postat 02 April 2016 - 02:00 PM