Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2299 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 20 May 2015 - 11:47 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 10:14 AM, a spus:

Garett, eşti cam ... profitor. :rofl: Sesizezi o situaţie care ar putea să însemne o ridicare de minge la fileu şi hop pe ea. :rolleyes:

De la volei mi se trage! :p

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 10:14 AM, a spus:

Se pot face construcţii foarte bune şi cu traforajul şi nimic nu se compară cu abilităţile dezvoltate în felul acesta. Nu este vorba de o stagnare în dezvoltare.

Tot ce se poate, nu contest, n-am avut niciodata rabdare sa-l folosesc. Am avut tentative in anii pionieriei (la propriu!) pe la Casa, si la navo si la aero, in ambele parti era aceeasi problema, taiatul coastelor! N-am inclinatii spre lucrul manual, asa ca m-am dus la... informatica! :D

Despre orgolii nu mai comentez, dmpdv toata povestea asta cu reglementari, federatii si alte aiureli nu este altceva decat un meci al orgoliilor, din partea tuturor partilor implicate, fiecare se crede indreptatit "sa-si arate muschii" si, evident, in final iese o "treaba romaneasca" adica fix-pix!
Au descoperit romanii apa calda, adica droburile de sare zburatoare si s-au trezit "sa ia masuri dom'le!"
Data viitoare cand mai cade un avion/elicopter/whatever 1:1 propun sa le interzicem complet, ca pot picat si altele!
Cel mult baloane, desi pot pica si alea. Welcome to the 19th century! (Da, stiu, englezisme! :rolleyes: )

Aceasta postare a fost editata de Garett: 20 May 2015 - 11:48 AM

0

#2300 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 892
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 20 May 2015 - 11:54 AM

Apropo, ati vazut ce motto la filmarile pe Youtube are un demn luptator pentru drepturile lui personale si profesionale ?
Zice sa se tina departe amatorii de zbor hobbyst de orase si oameni , sa-i lase pe profesionistii scoliti sa faca filmari urbane ?
Cred ca stie toata lumea despre cine este vorba... :)
0

#2301 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 May 2015 - 12:26 PM

"This flight is operated by well-trained professionals, keep hobby flight away from people or property."

S-a legalizat cumva o astfel de activitate si doar unul a aflat ?
Din cate stiu de la alti profesionisti respectabili, in Bucuresti nu se filmeaza aerian nici sa fi casa de filme de la Hollywwod, nu se dau astfel de autorizari, punct !

Daca cineva ar vrea sa aplice legea, numai filmarea asta ar fi suficienta pentru autosesizare... cineva cauta sa devina martir cu orice pret, se pare...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2302 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 20 May 2015 - 12:50 PM

Renatoa, cunoşti depronişti înrăiţi ? Sunt doar câţiva. :rolleyes: Numai că ... poţi construi un model de sală chiar prin metode şi materiale clasice şi să fie destul de uşor (sub 100 gr. echipat).

!

!

!

!

Fisiere atasate

URA şi la zbor fofezelor !
0

#2303 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 01:02 PM

Cam asta ar fi ideea despre modelism.
Modelul respectiv a fost doar o încercare. De zburat, nu a zburat niciodată, decât aruncat prin club şi ceva teste de hover.
Îl calculasem să iasă pe la 85 grame şi din cauza unor erori la montaj am depăşit, ajungând la 96 de grame. Din păcate s-a desprins un fir de la un servo de eleron şi lipirea lui presupunea demontarea aripii. Aşa că i-am fixat eleronul şi i-am făcut vânt prin club. :rolleyes: S-a comportat cum mă aşteptam. A ajuns la gunoi, dar nu-i bai că pot oricând să fac altul.

Cât despre deproane ... recordul este de 37 grame model gata de zbor, numai că nu prea mai e depron, ci carbon cu mylar.
Despre deproane vă poate povesti foarte multe Bicuţ, sau vă uitaţi singuri la subiectul F3P deschis de el la Kit rewiew.
În prezent, cel mai uşor model din ţară este undeva la 75 de grame. Dacă ne gândim că am început cu modele de 170 de grame prin 2007 - 2008 ..... nu mai este necesar alt comentariu.
0

#2304 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 01:03 PM

Asta da de fitze... :p dar nu bmw, stai doar sa gasesc ce masina ar fi mai potrivita aici :)
0

#2305 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 01:11 PM

Lastun? :p
0

#2306 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 01:16 PM

:rofl:

Nu prea merge Lăstun. Un model de sală are anvergura undeva între 800 şi 950 mm. Cel din imagini avea 850 mm.
Pentru sezonul următor pregătim nişte "Lăstuni". :D - anvergură de 500 mm.
0

#2307 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 20 May 2015 - 01:44 PM

Domnilor,

legat de problema cu federatia, singurri vinovati sunte-ti voi, cei legitimati (direct sau prin cluburi affiliate). fiecare club are un reprezentatn, din ce stiu eu, in cadrul federatiei. acel reprezentatn, a luat vreodata pozitie, fata da ceea ce se intampla in federatie? a incercat sa adune in jurul sau si alti reprezentati si sa faca front comun, impotriva mizeriilor din federatie?

aici este problema. ia sa faceti front comun, sa va retrageti din federatie, sa vedem, cum justifica ei pe urma bugetele alocate? ca fiing institutie de stat, li se acorda un buget, in functie de ce organizeaza, cum organizeaza, ce rezultate au avut.

lasati-i cu ochii in soare, si apoi sa vedem cat vor rezista. dar asta inseamna front comun. inclusiv si cu celelalte ramuri (auto/navo).

ceea ce incearca sa "reglementeze" federatia, mi se pare oportunism dus la nesimtire. concurenta neloiala si monopol.total neconstitutional si intra sub incidenta unor legi

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 20 May 2015 - 01:45 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2308 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 20 May 2015 - 02:16 PM

Allen, mai este la mijloc si Ministerul Invatamantului ce patroneaza Cluburile Copiilor... Si pe aici sunt niscai probleme... La Galati, partea de Aero este sublima, dar lipseste cu desavarsire, vorba lui nea' Iancu. Dupa disparitia lui Nicu Bezman, Dumnezeu sa-l odihneasca, aeromodelismul a murit pe la noi si nimanui nu-i pasa. Chiar si noi amatorii care am mai aparut intre timp dam cate o fuga pe la Braila la domnul profesor Vartolomei pentru cate un sfat. Dar copiii galatenilor n-au de la cine invata. Cand plecam cu modelele la camp, pana sa plec din parcare ma intrebau unii parinti unde si-ar putea duce copiii sa invete aeromodelismul. Din pacate nu aveam unde sa-i indrum. Interesandu-ma de problema aflu ca-i musai sa fii doctor docent ca sa poti infiinta un Cerc Aero, lasand la o parte vesnicele problemele de buget, de parca pasiunea si indemanarea au musai legatura cu facultatea... Eu am avut in toata scoala maistri la activitatile practice si am avut ce invata de la ei.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2309 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 02:22 PM

Vezi postareaALLEN, la 20 May 2015 - 01:44 PM, a spus:

Domnilor,

legat de problema cu federatia, singurri vinovati sunte-ti voi, cei legitimati (direct sau prin cluburi affiliate). fiecare club are un reprezentatn, din ce stiu eu, in cadrul federatiei. acel reprezentatn, a luat vreodata pozitie, fata da ceea ce se intampla in federatie? a incercat sa adune in jurul sau si alti reprezentati si sa faca front comun, impotriva mizeriilor din federatie?

aici este problema. ia sa faceti front comun, sa va retrageti din federatie, sa vedem, cum justifica ei pe urma bugetele alocate? ca fiing institutie de stat, li se acorda un buget, in functie de ce organizeaza, cum organizeaza, ce rezultate au avut.

lasati-i cu ochii in soare, si apoi sa vedem cat vor rezista. dar asta inseamna front comun. inclusiv si cu celelalte ramuri (auto/navo).

ceea ce incearca sa "reglementeze" federatia, mi se pare oportunism dus la nesimtire. concurenta neloiala si monopol.total neconstitutional si intra sub incidenta unor legi

Tocmai ce spusesem lucrul ăsta. Ieşirea din federaţie nu e o soluţie. Soluţie ar fi doar frontul comun. Au existat şi există voci în federaţie, dar sunt singulare şi de cele mai multe ori ceilalţi stau pe margine şi aşteaptă. Asta a fost cauza pentru care destui sportivi buni şi foarte buni au ales să părăsească federaţia.
Allen, noi ne cunoaştem :rolleyes: şi cunosc foarte bine de unde vine problema ta cu federaţia. Tocmai ce i-am povestit lui Andras aseară şi nu-i venea să creadă. :rolleyes:
0

#2310 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 02:40 PM

Cluburile copiilor sunt ca şi inexistente, iar acolo unde există, instructorii se confruntă cu probleme peste puterile lor. Ministerul a aşteptat pensionarea celor care ocupau asemenea posturi şi nu le-au mai scos libere. Au scăpat de-o grijă, de-o cheltuială şi au redus şi în mod natural personalul.
Problema este că nu numai cei din federaţie ar trebui să facă front comun, ci şi ceilalţi aeromodelişti. Vorbim de instituţii de stat, bugetare, a căror activitate trebuie să fie transparentă (legea o spune).
Aici trebuie să fim toţi de acord că e cazul să reinstaurăm disciplina obligatorie în acest domeniu.

Să nu creadă cineva că scriu la supărare, dar sunt sătul să văd cum se intinde superficialitatea şi comoditatea asupra generaţiilor tinere. Nu numai eu sunt de părere că trăim într-o societate îmbolnăvită cu bună ştiinţă, sub ochii şi cu permisiunea noastră. Mă înfurie faptul că singura soluţie pe care am găsit-o pentru a-mi proteja copilul de această "boală" şi pentru a-i oferi o şansă să poată gândi sănătos, a fost să-l mut cu şcoala în Germania. Ulterior, am avut grijă să-i sugerez ideea că ar trebui să se întoarcă în ţară şi să încerce împreună cu alţii să mai facă ceva, cu cele învăţate acolo, aici.

Zi faină.
Mă duc să mai construiesc ceva că vine concursul de la Prejmer. :rolleyes:
0

#2311 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 02:41 PM

Viorel, ce a fost cu federatia, a fost. pana la urma s-a gasit la vremea aceea intelegere de ambele parti. ce ma deranjeaza cel mai tare e, asa cum s-a scris si mai sus, faptul ca nu vor sa vada noul in aero. zborul liber e spectaculos, la fel si planorismul, dar RC-ul ia amploare foarte mare si eu nu vor sa priceapa acest lucru. pana nu se va schimba ceva in mentalitatea lor (si aici ma refer ca trebuie sa vina oameni noi, nu cei crescuti la sanul lor), este o lupta cu morile de vant.

deranjant este faptul ca mister FAkE drone, incearca cu nesimtire sa ne-o traga la geoale, la fel ca si federatia. dar, il inteleg, mai ales din prisma faptului ca are scoala de securist (oare de ce a plecat din sts? de bun ce era?)

problema e cum ne aparam noi interesele, in fata magariilor care ni se servesc. din pacate, putinul timp liber de care beneficiez il canalizez spre alte scopuri (copil mic) dar fac pe cat posibil, din backgroud, sa ajut asa cum pot si cat pot.

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#2312 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 03:50 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 02:40 PM, a spus:

... Germania. Ulterior, am avut grijă să-i sugerez ideea că ar trebui să se întoarcă în ţară şi să încerce împreună cu alţii să mai facă ceva, cu cele învăţate acolo, aici.

Si încă n-ai sughițat? :p
Sau încă nu s-a întors, să vadă first hand ce înseamnă lupta cu morile de vânt româneşti? :D
0

#2313 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 20 May 2015 - 03:56 PM

Allen, mai traiesti ? Ca nu te-ai mai exprimat de mult timp aici. Credeam ca forumul a fost preluat cu totul de baietii astia intreprinzatori cu 2 bete in X, 4 motorase si un aparat foto... Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ? Serios acum, chiar nu se poate separa acest forum, cu aeromodele si drone separat ? Ca sa nu fim nevoiti sa citim zilnic prostii care nu ne intereseaza.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#2314 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 04:14 PM

traiesc dom'le, traiesc!! :drinks:

da prefer sa muncesc si sa zbor, decat sa discut discutii interminabile.

da, ar fi o treaba buna daca noi (inclusive ARA) ar delimita partea de hobby de comercial.

acu ca se sburataceste aveoane, heli, bête-n X, nu conteaza, atat timp cat e hobi sau performanta. cand se trece la comercial... intervin alte lucruri, si nu cred ca au ce cauta pe aici.

PS: sper ca Andras sa obtina ceea ce ne dorim cu totii in relatia cu AACR (unde tocmai se afla acum).:clapping:

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 20 May 2015 - 04:15 PM

0

#2315 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 04:25 PM

Pai mai sta AACR-ul de vorba cu el :unsure: acum dupa ce au aflat cine e singurul for autorizat, bla, bla... :D
0

#2316 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 20 May 2015 - 04:46 PM

Vezi postareamisumat, la 20 May 2015 - 03:56 PM, a spus:

Allen, mai traiesti ? Ca nu te-ai mai exprimat de mult timp aici. Credeam ca forumul a fost preluat cu totul de baietii astia intreprinzatori cu 2 bete in X, 4 motorase si un aparat foto... Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ? Serios acum, chiar nu se poate separa acest forum, cu aeromodele si drone separat ? Ca sa nu fim nevoiti sa citim zilnic prostii care nu ne intereseaza.

Boss, in primul rand, nu te pune nimeni sa citesti sectiunile unde posteaza cei cu rahaturile de drone, iar in al doilea rand, printre cei pusi in oala cu terciul tau mai sunt si cativa de practica aeromodelism clasic de ceva vreme.
0

#2317 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 04:48 PM

Vezi postareamisumat, la 20 May 2015 - 03:56 PM, a spus:

Apropos, bai "aeromodelistii" lui peste, cu rahaturile alea de drone faceti si voi un looping, ceva, vreo figura din aviatie, ca doar sunteti aeromodelisti, nu ?

Ce-mi place cand mi se confirma parerea despre unii conationali! :D
Fratilor, va nascurati cu mansa-n mana sau absolvirati toti Bobocu' cum laudae?
Ca la cata suficienta aveti in voi, "zburatorii", Miramaru' e minciuna, stau Blue Angels la coada sa-i invatati meserie! :p
0

#2318 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 20 May 2015 - 06:20 PM

Nu cred ca problema vine de la ce zboara fiecare ci cum, unde si mai ales de ce zboara! Ca intamplator multe bravade sunt 90% realizate cu o drona, asta e altceva, nu toti cei ce zboara quad-uri pot fi bagati in aceeasi oala. Cred ca jumatate dintre ei sunt aeromodelisti normali nu vanatori de vizualizari pe youtube. Pt. cei ce tin mortisi sa iasa in evidenta ca paduchele-n frunte avem o dedicatie: https://www.youtube....h?v=QLffHGdDn8s
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2319 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 06:50 PM

Ar merge şi asta : https://www.youtube....h?v=-43BRf90v1s
:clapping: :yahoo:

Ar merge şi asta : https://www.youtube....h?v=-43BRf90v1s
:clapping: :yahoo:
0

#2320 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 07:11 PM

Nu sunt de acord cu asemenea manifestări. :pardon:
În definitiv, primele multicoptere au fost construite tot de aeromodelişti şi nu văd nimic rău în a evolua cu aşa-ceva. Posibil să ajungă şi în problele FAI. Cu siguranţă că se poate face acrobaţie şi cu un multicopter. Dacă face flip pe un switch, cu siguranţă e posibil să facă şi looping pe comenzi manuale. Dacă nu au apărut deja aeromodelişti care să facă asta, cu siguranţă vor apare în curând.
0

#2321 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 07:14 PM

Cât am mai meşterit pe la club mi-a venit o idee.
De ce să ieşim din FRMd ? Mai bine ne înscriem toţi FRMd-iştii nemulţumiţi (sunt mulţi) şi în ARA. Cu puţină mediatizare s-ar realiza ceva presiune.
Oricum ... "copilul care nu ţipă, rămâne flămând !" ... parcă aşa era.

Mama lor de mori de vânt .... :pardon:
0

#2322 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 08:55 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 20 May 2015 - 07:11 PM, a spus:

Cu siguranţă că se poate face acrobaţie şi cu un multicopter. Dacă face flip pe un switch, cu siguranţă e posibil să facă şi looping pe comenzi manuale. Dacă nu au apărut deja aeromodelişti care să facă asta, cu siguranţă vor apare în curând.

se poate. buburuza mea face flip manual, nu cu switch, si, am vazut live si un fel de looping. problema e unde si cum zbori. asa cum bine a evidential si Gore, in 90% din cazuri sunt bravade si vanatoare de like-uri pt YT/FB. parca a inebunit lumea, de acord, in era in care traim, digitalizarea e dusa la extrem. ma uit si la fimea si la colegii ei, mare parte din timp il petrec pe FB sau alte retele. genul de teribilism duce in multe cazuri la accidente cu urmari grave, iar in astfel de cazuri, se gasesc cate unii sa puna piciorul in prag.

da-ti timpul inapoi si gaditi-va de unde a inceput nebunia la noi. si cum s-a dat ordinul 8. si pentru ca unii nu gandesdc cum trebuie, au ingropat sau incercat sa puna in aceeasi oala totul.

VIP, la federatie poti sa pui cata presiune vrei, cata vreme in staff sunt oameni care nu gandesc in perspectiva, nu ai ce sa faci. plus ca, fiind singura entitate recunoscuta de fAI, ii doare fix la basca.

si in incheiere, va mai spun un lucru. o sa ma injurati poate, dar mi-o asum. nu se poate fara niste reguli. vreti sa fim bagati in seama? atunci trebuie sa demonstram ca suntem capabili sa respectam, ca sa fim respectati. principiul win-win.

Eu îmi doresc ceva de la cineva, ce pot să-i ofer în schimb? aici ar trebui umblat in primul rand. noi ne dorim niste reglementari normale din partea autoritatilor, dar noi ce le oferim in chimb? teribilism, bravade si alte tampenii. sa fim seriosi, cu asemenea lucruri nu castigam nimic si va fi o lupta de ambele parti care nu se va termina curand.

hai ca scriu mult si trec din una in alta, dar asta e adevarul.

0

#2323 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2015 - 10:25 PM

Deci nu sunt singur. Începusem să mă întreb serios dacă nu mi s-a prăjit şi ultimul neuron.

Hei Aleluia ! :rolleyes:
0

#2324 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 21 May 2015 - 09:41 AM

Stimati Aeromodelisti,

In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.

Din partea ARA au participat:

Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat

Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.

Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2325 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 21 May 2015 - 09:45 AM

E de bine, sper! Macar in al 12lea ceas!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2326 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2015 - 10:17 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 21 May 2015 - 09:41 AM, a spus:

...Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.

Pupat piata... PNL-PDL... presedintele de la care partid va fi ?
0

#2327 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 21 May 2015 - 10:35 AM

Vezi postarearenatoa, la 21 May 2015 - 10:17 AM, a spus:

Pupat piata... PNL-PDL... presedintele de la care partid va fi ?

Nu-i chiar asa... Doua entitati independente, cu activitati convergente si complementare, un scop comun! Este prima luare de pozitie oficiala a FRMD despre care aud dupa aparitia Ordinului 8 si ma bucur ca au inteles si dumnealor ca avem un interes comun si trebuie sa luptam impreuna. Sa fie intr-un ceas bun!:drinks:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2328 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 21 May 2015 - 11:56 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 21 May 2015 - 09:41 AM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.

Din partea ARA au participat:

Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat

Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.

Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.

Stimati Aeromodelisti,

In urma sedintei din data de 20 mai 2015 la sediul AACR cu privire la reglemenatrile ACR-RPAS, atasat veti putea gasi reglemenatrile agreate de comun accord intre ARA si FRMD pe care dorim sa le trimitem cat se poate de urgent catre AACR.
Asteptam feedback-urile voastre pana la sfarsitul acestei zile pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro.

Va doresc o zi buna,

Fisiere atasate

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77