asta a iesit dintre de sub brazi...
20150416_195724-after crash.jpg (65.72K)
Number of downloads: 40
ceea ce m-a facut sa o refac ca de la zero dar putin altfel...
20150502_171733_after redesigned.jpg (49.76K)
Number of downloads: 40
in a 2 a poza vedeti si asistentul nr 1, cantarul meu de bucatarie cu care am negociat iterativ fiecare gram sa reintru in performante cu noua incarcatura
a trebuit sa tai repetat din noul cadru pt ca initial fostul avea doar 3 grame iar cu cel din aluminiu ajungeam la 96 !
Mi am cumparat cu 130 lei o super mini bormasina Proxxon care da pana la 20.000 rot/min!! plus niste mini discuri si burghie cu care am inceput ajustarile peste tot urmarind cat de cat simetria, compensata ulterior pt reechilibrare aerodinamica cu niste contragreutati de silicon topit din pistol si o anume indoire cadru ,
am resudat toate cele 20 de sarme la motoare, minicamera, am pus 2 antene una pe drona alta pe telecomanda cum am mai zis, extenderu...si alte 2 akku in paralel toate prinse cu coliere plastic subtiri si reasigurate cu sarme de wrapping aproape invizibile dar rezistente ca am vazut datile trecute la coliziuni cu cracile brazilor cum zburau toate incotro desi puteai sa juri ca au fost superlipite si prinse in suruburi de drona la plecare...deh mai trebuie studiate dinamica coliziunilor...
am lasat special de data asta motoarele asigurate de sarmulite dar fixate de cadru in forma aia de U prin presiune astfel incat daca mai cade de sus prin copaci, prin desprindere (am invatat asta intuitiv de la un studiu explicat al Mercedes cu tehnici design auto la coliziuni dat la Discovery Science care il urmaresc nonstop cand pot...), detensioneaza/disipa impulsul de lovire si distrugerile care si la astea de jucarie pot fi mai rele ca aici o fisura microscopica face praf stabilitatea ., a mea are acum 200 grame cu toate pe ea(v-am zis ca merg cu ea numai in camp sa nu deranjez pe nimeni si oricum nu urca peste 30-50metri cat sunt brazii nostri...) si in caz de lovituri cu copacii prin care o antrenez sa mearga (exersez cu imaginatie survolul deasupra padurii cand sunt la un luminis..pt ca v-am zis am si eu buba aia la kap cu orientarea in terenuri accidentate cam pe unde merg adesea cu clubul alpin de zeci de ani...e un exercitiu bun pentru una din cele mai atractive aplicatii si utile uneori chiar si pentru salvarea pielii...si anume inspectia vizuala rapida de deasupra...degeaba ai in general si super gps ca terenul mai ales alpin padure valcele blocaje bolovani surpaturi si noroaie etc iti poate face traseul initial frumos un mare calvar plus intarzierile...fiecare cu boala lui...eu vedeti am si alt target concret la joaca asta (americanii au facut de ex mii de comenzi la prima drona destinata asistentei ca mai sus purtata pe spate, demontabila deci o asistenta permanenta la tine pe orice drum...
si uite asa veti vedea ca nu mai sunt singurul nebun cu astea pe lume doar ca aia o fac la preturi de zeci de ori si implicit performante mai mari, eu doar invat cu ce se mananca pana imi voi cumpara tot una de firma...
urmariti aici unul din exemplare si mai ales cum e gandit sa fie folosit de oricine si nu necesita nici o autorizare desi e ditamai magaoaia dar deh aia sunt americani...
Uite asa invata omul de nevoie si pe bani putini extrapoland dupa ce exerseaza pe jucarii si aerodinamica si electrica si apoi softu...Vorba unui profesor reputat din Politehnica la un interviu ancheta cu Microsoft: pai daca studentii mei ar fi fost obligati de alde voi sa actioneze numai oficial respectand mot-a-mot regulamentele (se referea la licentele lipsa pe atunci la sutele de programe din PCurile studentilor in caminele din Regie) atunci azi nici voi nici tot westul nu mai fructifica atatea creiere gata superexersate, mai pregatite pt orice in IT decat ai vostri si pe bani mult mai putini! Oricine stie ca daca punem chiar si numai liceul, romanasii stiu aZi de sute de ori mai multa informatica si IT decat orice alt licean din west care de fapt din cauza mult mai multor restrictii privitoare la acele programe si sisteme operare primare nu si cumpara si deci nu putea exersa decat un nr infinit mai redus de aplicatii ceea ce pentru viata de dupa liceu nu l ajuta prea mult la creativitate si alte abilitati IT.
La fel si cu dronele la care orice minte agera le ar vedea un imens viitor prin aplicatii directe sau induse colaterale, asta va deveni o unealta la fel ca si masina dar inca mai agila mai eficienta mai ieftina pentru ce poate face acolo unde noi nu putem ajunge prea ieftin repede sau sigur!!!
Si acuma gata, va mai amintiti de intrebarea mea cheie ?...daca nu o rezolvam cu reglementarile vom mai astepta putin ca in vara asta vom vedea asta care sare peste toate prescriptiile si circumscriptiile...
Ce regulamente pestrite se vor mai aduce la noi la asta? Are si camera si transmisie de date video fpv wifi!
Autoritatile ar trebui sa se rezume mai mult la alinierea cu noile tehnologii si intetirea supravegherii cu pedepse inclusiv confiscare la cei care in mod repetat se apropie sau sar de limita bunului simt si asta ar fi aceeasi cu cea din America sau tarile occidentale de azi, ceva sute de metri distanta de populatie sau locatii de firme si ceva sute metri nu deasupra ci sub culoarul de zbor dar in conditiile in care acestea sa fie public afisate in websiteul caa.ro etc macar ca zone macro ca sa ne putem orienta. Cine incalca si face pagube sa plateasca si cu capu dar cine e constient si actioneaza implicit pentru dezvoltarea domeniului si mai si cumpara si isi face de luccru cu ele fara sa aibe reclamatii de deranj sa fie lasat ca asa invata si altii cand vor avea nevoie de astea iar libertatea de informare si experimentare in masura in care e controlabila inregistrata inmatriculata sa fie neingradita pentru ca nu mai suntem pe timpul Inchizitiei iar accidente de avioane facute de drone sunt mai putine sau deloc fata de cele facute din insasi legislatiile anacronice, lipsa controalelor riguroase la uzurile navelor, armonizarea cu tulburarile climatice actuale, urmariti Dezastre in Aer la mai toate posturile Viasat si Discovery periodic si veti vedea ca erorile si cauzele sunt tot de la cei responsabili oficial si implicati direct si prea rar in afara teroristilor ...de la civili oarecare sau amatori!!
Pedepsele sa fie aplicate individual la faptuitori ca sa stimuleze responsabilitatea si sa elimine repetarea sub acoperirea anonimatului sau clementei prost aplicate de pe la noi si nu comunist, pedepse asupra tuturor celorlalti care poate chiar merita multumirea si duc societatea inainte dand exemplu ca pot face si ceva constructiv in timpul liber...si inspira pe altii gratis cu ceea ce experimenteaza pe banii si timpul lor!! :excl:
Sa auzim de mai bine! :drinks:
PS - mai sunt doar 2 saptamani si pentru modificari corectii regulamente si pentru redirijarea 2% catre ARA noastra... :good: