Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1368 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 02 February 2015 - 12:59 PM

Ai dreptate, este o interpretare a unei autoritati competente. Un document ce se poate dovedi valoros pentru situatiile in care se va incearca aplicarea unor snctiuni pt. zburatoarele pana intr-un Kg. Eficienta maxima a acestui doc, apare daca este adus in atentia agentului constator inainte de a apuca sa incheie PV-ul, la o potentiala contestatie va fi luata in seama legea integrala asa cum este ea publicata M.O.. Dar ma repet in cazul in care nu vor constata si alte incalcarii ale legii, politistii nu cred ca vor sanctiona aeromodelistii, cat timp activitatea lor nu atrage reclamatii. In opinia mea ordinul 8 este lipsit de coerenta pe alocuri si tocmai asta il poate face periculos, practic asta permite fiecaruia sa retina doar cea ce-i convine din respectiva lege. Este bine ca in acest caz au retinut doar alin.2 al art.5, sarind peste alin.1, care face trimiterea la H.G.912.
0

#1369 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 04 February 2015 - 12:11 AM

http://www.rhcforum....post__p__783755
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1370 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 04 February 2015 - 12:22 AM

https://www.aeromode...surile-noastre/
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1371 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 04 February 2015 - 10:49 AM

Un alt domeniu care putea fi adaugat la activitatiile Ara ar fi o colaborare cu divers ONG uri care se ocup de ecologia sau biodiversitate. Un studiu realizat de http://rsbl.royalsocietypublishing.org a aratat ca pasari pot fi observate chiar de o distanta pana 1 metru fara se fie speriate de multicoptere. Din pacate linkul direct la articol nu functioneaza ci doar articol cu comentar in limba germana aceasta: http://www.spiegel.d...-a-1016542.html

Asa ca ISU nu eset singura pozibilitate de colaborare...

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 04 February 2015 - 10:50 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1372 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 February 2015 - 10:51 AM

Daca nu te dau vecinii in judecata ca esti prea zgomotos :)

http://www.gethampsh...s-legal-6369447

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 February 2015 - 10:51 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#1373 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 04 February 2015 - 11:55 AM

Ne tot uitam prin ograda vecinilor. Eu raman calat pe ideea ca aeromodelele nu trebuiesc asimilate aeronavelor la care se refera toata legislatia din domeniul aerului. De aici apare tot circul. Cel mai serios motiv este ca noi folosim spatiul aerian sub limita VFR de regula. In zonele de proximitate cu aerodromurile se pot pune conditii de agreement local din motive de siguranta generala. Cel mai mult ma deranjeaza acest amestec intre tantar si armasar absolut fortat, aeronava cu aeromodel. O modificare corecta a ordinului 8 cred ca ar rezolva aproape toate neplacerile. Intr-adevar, n-am idee cum se poate rezolva corect problema planoarelor, FPV-ului si multirotoarelor in afara razei vizuale si peste plafonul uzual pentru aeromodelele clasice. O solutie care nu o vad aplicabila curand ar fi locatiile de zbor prestabilite tinandu-se cont de restul amplasamentelor si restrictiilor asa cum se procedeaza in general afara. Este o idee de discutat ca locatiile folosite astazi, verificate de forurile superioare, sa apara intr-o anexa la noul ordin. La saracia romaneasca si la cei cativa aeromodelisti romani, problema infiintarii modelodroamelor agreate si accesibile tuturor este practic insurmontabila astazi.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 04 February 2015 - 11:57 AM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1374 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2015 - 12:35 PM

Vezi postarearenatoa, la 04 February 2015 - 10:51 AM, a spus:

Daca nu te dau vecinii in judecata ca esti prea zgomotos :)

http://www.gethampsh...s-legal-6369447

Daca vom reusi sa aducem in atentia opiniei publice partea benefica a aeromdelismului, utilitatea in rezolvarea anumitor probleme sensibile ca si cea semnalata de Wabo, avem sanse mai mari sa evitam sentinte ale unor instante sau decizii ale unor autoritati, care trateaza aeromodelismul ca fiind o joaca lipsita de importanta, tocmai buna de interzis in detrimentul oricarui deranj minor ce-l poate cauza vreunui nevrotic cetatean. Deciziile institutiilor cantaresc in principiu beneficiile/dezavantajele aduse intereselor publice si valorilor sociale. Sa fim seriosi daca doamna in cauza, isi muta domiciliul langa o autostrada, nu cred ca se gasea un judecator care sa inchida sectorul de autostrada, pt. deranjul cauzat de zgomot respectivei doamne. In cazul nostru aeromodelismul, nu doar la noi, ci in intreaga europa, este privit ca o activitate lipsita de orice utilitate sociala si aici cred ca noi putem actiona pentru a schimba aceasta perceptie a opiniei publice, prin identificarea si popularizarea beneficiilor pe care aeromodelismul le poate aduce domeniilor de interes general.
0

#1375 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2015 - 01:30 PM

Xorg, ai si n-ai dreptate. Am observat in cautarile mele de subiecte pentru pagina FB ca intr-adevar in multe tari din Europa vestica aeromodelism = ARF+distractie in cea mai mare parte. Pur si simplu pentru multi dintre ei aeromodelismul este o activitate de distrus modele si ras de voie. Invatamantul lor este insa foarte bine pus la punct. In Romania acest lucru este doar partial valabil, in primul rand din motive economice. Destui dintre noi, dintre care destui tineri, isi satisfac nevoile de exercitiu practic prin constructie, suplinind lipsa cronica de baza materiala si practica din sistemul romanesc de invatamant. Nu in ultimul rand, exista beneficiul miscarii in aer liber, satisfactiei lucrului realizat cu propriile forte si relaxarii. Mai castigam mult si in acumularea si fixarea de cunostinte noi, formarea indemanarii de a utiliza diverse unelte si scule, formare si exersare de reflexe, orientare in spatiu, atentie... suplinind partial marea lacuna a sistemului romanesc de invatamant, practica. Suntem tari la olimpiadele de matematica si informatica, dar angajatorii romani plang dupa un angajat capabil sa bata un cui sau sa lege doua fire electrice. Eu cred ca fara doar si poate, aeromodelismul este inca un factor de educatie si formare in Romania. Din pacate neglijat, ca tot ce tine de oameni. Doar banii si interesele personale meschine ale unora sus - auto - pusi conteaza.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 04 February 2015 - 01:33 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1376 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 February 2015 - 02:04 PM

Aveti dreptate atunci cand considerati aeromodelismul ca fiind benefic societatii prin latura sa educativa, dar din pacate in romania criteriile de valori sunt cam date peste cap, astfel ca educatia nu mai prezinta demult o priorotate a bravelor autoritati. Motiv pt. care consier ca fiind utila si abordarea, respectiv promovarea unor posibile contributii ale aromodelismului in domenii, care de voie de nevoie si macar de ochii societatii civile sunt ceva mai in atentia distinsilor conducatori. Din cate stiti exista in plan si sensibilizarea autoritatilor pe tema beneviciilor aduse de aeromodelism in randul tinerilor si asta reprezinta una dintre prioritatile asociatiei, dar daca nu gasim solutii la ordinul 8, ma tem ca nu prea ne mai ramane mare lucru de promovat in acest domeniu.
0

#1377 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 14 February 2015 - 04:32 PM

http://www.rhcforum....post__p__785770
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1378 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2015 - 08:53 AM

http://www.rhcforum....post__p__786137
0

#1379 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2015 - 03:54 PM

Avem informati ca in zona Policolor, mai exact pe strada Soarelui, exista o reclamatie din partea unor cetateni, privind zborul unor aeromodele mai zgomotoase.
Ar fi necesara atentie sporita cu zborul in aceasta zona, fiind deja in vizorul unei autoritati.
0

#1380 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 17 February 2015 - 05:01 PM

http://www.rhcforum....post__p__786536
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1381 Useril este offline   mysku82 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 15-May 11
  • Interests:Bismark , PC , Network , Elecronica , and other

Postat 17 February 2015 - 11:13 PM

@xorg , te pot contrazice ca pe acolo nu se mai zbara de cateva luni bune, doar cate un "maiden" la o lustra :)
0

#1382 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 18 February 2015 - 01:00 PM

Confirm si eu cele spuse de mysku82

Doar teste la lustre se fac sa vedem daca se aprind bine :pardon:
SUNTEM FUDULI
0

#1383 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2015 - 08:05 PM

Si daca isi testa unul o drujba... sau era un auto termic... de ce trebuie neaparat cu "se zboara" ? :unsure:
0

#1384 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 20 February 2015 - 10:07 PM

https://www.aeromodelism.ro/membri/
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1385 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2015 - 10:42 PM

Si tu, EBA ?! :o :D :p
0

#1386 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2015 - 02:15 AM

Vezi postarearenatoa, la 20 February 2015 - 08:05 PM, a spus:

Si daca isi testa unul o drujba... sau era un auto termic... de ce trebuie neaparat cu "se zboara" ? :unsure:

Autoritatea in cauza se uita doar in sus si n-are treaba cu silvicultura, posibil ca lustrele cu pricina sa se aprinda prin curtea cui nu trebuie. Consider ca-i bine de stiut cand cineva priveste altfel decat noi, cerul locatiilor noastre de zbor.
0

#1387 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2015 - 06:49 AM

Ce autoritate bre, parca era vorba ca au reclamat niste "oameni de bine"... :unsure:
Cetateanul obisnuit reclama la politie, daca s-a dus la autoritatile aeronautice direct, ma tem ca e "element dusmanos" :D
0

#1388 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 February 2015 - 12:02 PM

http://www.rhcforum....post__p__756131
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1389 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 February 2015 - 12:05 PM

http://www.rhcforum....post__p__726124
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1390 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 21 February 2015 - 05:57 PM

Stimati Aeromodelisti,

Este foarte important sa cititi acest articol.

https://www.aeromode....ro/legislatie/

O zi buna,

Andras
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1391 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 03:10 AM

Vezi postarearenatoa, la 21 February 2015 - 06:49 AM, a spus:

Ce autoritate bre, parca era vorba ca au reclamat niste "oameni de bine"... :unsure:
Cetateanul obisnuit reclama la politie, daca s-a dus la autoritatile aeronautice direct, ma tem ca e "element dusmanos" :D

Daca am spus reclamatie se-ntelege ca-i vorba de autoritati, doar nu va-nchipuiti acum ca mi-am deschis eu birou de reclamatii.
0

#1392 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 03:22 AM

Se pare ca unii politisti sunt destul de preocupati de zborul UAV-urilor. http://www.politisti...lor-in-romania/
0

#1393 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 07:19 AM

Aceste zburatoare EXISTA, se gasesc oricand sau pot fi confectionate de orice doritor, iar daca-i vorba de atentate sau altele asemenea, pe infractor il doare fix undeva de prevederile legale! Le foloseste si gata! Putem gasi nenumarate exemple de obiecte/subsatante care pot fi folosite in scopuri ilegale. Interzicem cutitele din bucatarie pentru ca pot omora pe cineva? Inchidem benzinariile si statiile GPL ca sa nu dea vreunul foc unei firme concurente sau amantului care i-a rapit fericirea? Pana la urma trebuie sa existe o limita a bunului simt in toate. In FRMD si ARA suntem organizati, inregistrati, avem un statut si prin asta ne dovedim in fata institutiilor statului buna credinta. Cine greseste, plateste. Asta trebuie sa fie regula, nu interdictia. Nici prohibitia nu i-a dezvatat pe americani de bautura, dupa cum nici accizele nu ne vor dezvata de fumat. Va creste evaziunea si gata. Legea actiunii si reactiunii exista si functioneaza in tot Universul, indiferenta la parerea unora sau a altora, fie ei si decidenti de Stat.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1394 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 07:24 AM

Interesant linkul si ce srie acollo. Ma relaxeaza putin faptul ca si acollo, omeni neinvolvati cu aeromodleism, exprima idea ca trebuiesc reglementate doar citeva situatii explicit periculos si nu interzis cu totul folosirea aparatelor.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1395 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 08:46 AM

Eu m-am intrebat daca este site de politisti pe bune, dupa limbajul folosit ... :)
0

#1396 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 08:51 AM

Vezi postarearenatoa, la 23 February 2015 - 08:46 AM, a spus:

Eu m-am intrebat daca este site de politisti pe bune, dupa limbajul folosit ... :)

Conteaza daca este de politisti sau de golani?
Important este ca se scrie intrun forum fara legatura la aeromodelism de NON-modelisti. Deci problema noastra este vazuta si de la alti fara legatura directa si cei alti vad problema similar in anumite aspecte cea ce ar trebui se n bucura. Asa inteleg eu.

Si pozitiva mai eales este exprimarea ca se face o diferentiere intre aeromodele si "drone" "uav" si acollo cum zis eu corect si de bun simt dupa folosirea lor. Bine ca nu au sezisat omeni ca se po....mai bine nu scriu si asta ;)
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1397 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 02:01 PM

De remarcat ar fi sectiunea din forumul dansilor in care au desshis aceste subiect "pericol public". Tendinta asta de a considera pericol o activitate despre care nu stii mare lucru, se poate dovedi destul de periculoasa pentru noi, intrucat politia are dreptul la initiativa legislativa. Dupa cum vedeti in mare masura isi contureaza opiniile din informatiile dupa net, motiv in plus pentru ca noi sa fim mai rezervati cu postarea unor bravuri, gen zbor pe langa masina politiei, sau unele postari prin care evidentiem exagerat anumite pericole ce pot rezulta din activitatea noastra.
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis